İçeriğe Yönlendir

Brc; Sorunlar, Yorumlar

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Bora Akbaş

Ayda 270 TL benzin alıyorum ve 700 km yapabiliyorum.Şimdi ben diyelimki iyi kalite bir LPG sistemi taktırtsam aylık taksitim ve aylık LPG Tüketimim ne kadar olur sizce? Yani 270 TL yi LPG Taksiti+LPG ye verirsem beni 1 ayda 700 km götürürmü?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ayda 270 TL benzin alıyorum ve 700 km yapabiliyorum.Şimdi ben diyelimki iyi kalite bir LPG sistemi taktırtsam aylık taksitim ve aylık LPG Tüketimim ne kadar olur sizce? Yani 270 TL yi LPG Taksiti+LPG ye verirsem beni 1 ayda 700 km götürürmü?

Bu şartlarda,

Ayda 100 lira taksitle lpg taktırırsanız, farkına bile varmazsınız..

Yorum bağlantısı
Erkan Özbebek
hocam hayırlı olsun sen ne marka taktırdın nerede?

Şanlıurfa da taktırdım hocam Marka tabiiki BRC ;)

Yorum bağlantısı
En önemli konu ise belli bir devirden sonra benzine geçiyormuş bu devride 5000 devir olarak ayarlattım malum 5.vites 5000binde devirde 170km yapıyor sonrasında motor zarar görmesin diye böyle birşey yaptırdım.

Niye benzine geçiyor? Yüksek devirde benzine geçen LPG kitleri vardı eskiden ama BRC'yi bu markalar arasında duymamıştım.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Yani (38ltX1.85)/400=175kuruş yaktı uzun yolda arabada 3 kişiydik ve bagaj full doluydu ve baya bi tırmandık sonrasında düzlüklerde 160dan aşağı düşmedim ve yakıt sonucum bu

Bahsettiğiniz hızla yakaladığınız değerler çok çok iyi. Ben LPG kullanırken bu hızlarla 300km'yi pek geçemedim depom 45lt LPG almasına rağmen. Benim araç 2.0 motordu farklı olarak.

Benim gözlemlediğim, aracın sürati arttıkça, LPG tüketimi de hatırı sayılır şekilde artıyor ve benzinle kullanım maliyeti arasındaki fark yüksek hızlarda azalıyor. Ancak sizin kitinizin yeni sistem olmasını da gözönüne aldığımda demek ki bu poblemi ortadan kaldırmışlar. Güle güle kullanın.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)

LPG kiti takılı olan bir aracın, 5000dd den sonra benzinle çalışması diye birşey söz konusu olamaz. Bu tamamen bir şehir efsanesidir :dance4: Ne anlamı kaldı ozaman LPG taktırmanın ?

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
Bu şartlarda,

Ayda 100 lira taksitle lpg taktırırsanız, farkına bile varmazsınız..

Siz böyle diyorsanız bayramdan hemen sonra direkt Tur Otoda BRC taktırtıciim,başlarım garantisinede .Zaten Artı 2 garantiye 560 TL verdim alırken,şimdi bedavaya veriyorlar art 2 garantiyi.Varmı böyle büyük bir haksızlık yahu.Madem kafada 4 yıl garanti verebiliyorları niye milleti kandırdılar ve parayla sattılar 2 yılını? Düpedüz sahtekarlık!!!!

Yorum bağlantısı
Ömer Aydogan

Hayırlı uğurlu olsun, güzel günlerde az yakıtlı keyifli gezmeler dilerim. :wub:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

5000 devir üstünde lpg'ye geçmek gibi teknik bir ayarlama yada kısıtlama yoktur..

Benimki bir ara yüksek hızlarda geçiyordu... Lpg'ciye, başlarım yaptığınız kalibrasyona dedim... Bir daha geçmedi..

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

Geçmesi daha iyi.. Geçmemesi için regülatörden basıncı arttırırsın olur biter ama doğru olan o değil. DeltaP hesaplanıp enjektörlere doğru basınçta yakıt gitmesi lazım.

Yorum bağlantısı
İsmail Geyik

Hayırlı olsun.Ford servisinde taktırabilmeniz daha iyi bence.Bende bir cesarettir bekliyorum bakalım.Yaptığım araştırmalarda da focuslarda çoğunlukla BRC kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Metin Aydın

Bu güne kadar direnmeme rağmen artık benzin fiyatlarına isyan ederek Cumartesi günü ben de lpg'li oldum.

Montajımı Ankara'da Mocan Otogaz yaptı. Saat 9'da başlayan montaj işlemi saat 14:45 de bitti.

İşçilikleri gayet iyi ve ne yaptıklarını biliyorlar.

İlk tespitim aracımda bir performans kaybı olmadığı. Kullandıkça yorumlarımı aktarmaya çalışacağım.

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Bu güne kadar direnmeme rağmen artık benzin fiyatlarına isyan ederek Cumartesi günü ben de lpg'li oldum.

Montajımı Ankara'da Mocan Otogaz yaptı. Saat 9'da başlayan montaj işlemi saat 14:45 de bitti.

İşçilikleri gayet iyi ve ne yaptıklarını biliyorlar.

İlk tespitim aracımda bir performans kaybı olmadığı. Kullandıkça yorumlarımı aktarmaya çalışacağım.

hayırlı olsun güle güle, kazasız cezasız kullanın aracınızı, yakıt degerlerinide bekliyoruz en kısa zamanda,ayrıca kaç tl'ye maloldu size....

Yorum bağlantısı
Metin Aydın
hayırlı olsun güle güle, kazasız cezasız kullanın aracınızı, yakıt degerlerinide bekliyoruz en kısa zamanda,ayrıca kaç tl'ye maloldu size....

Teşekkür ederim.

1500 TL, 10 Ay taksitle

brc iyi seçim sadece enjektörleri biraz sesli

Aracı kullanırken enjektör sesi pek duyulmuyor.

Yorum bağlantısı
İbrahim Etem Gök
(düzenlendi)

duyulur hatta tdcı gibi geliyor sesi :)

benim iki kuzenimde var biri accent biri marea ikiside dizel gibi :) tır tır tır

kaput izolasyonu ikisindede var ama ses geliyor

rolantide tabiki

tarihinde ?brahim Etem G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Arda Parlayan
(düzenlendi)

en sonunda bugun 2010 focus comfort otomatık arabama gozumu karartıp brc taktırdım daha cok yenı 50 km yaptım bı fark anlamadım fakat cok yenı bıraz zaman gecsın sorun cıkmaz ınsallah

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Atila Taşçı
(düzenlendi)
en sonunda bugun 2010 focus comfort otomatık arabama gozumu karartıp brc taktırdım daha cok yenı 50 km yaptım bı fark anlamadım fakat cok yenı bıraz zaman gecsın sorun cıkmaz ınsallah

Hayırlı olsun Arda bey sorunsuz ve ekonomik sürüşler dilerim, ben de gözümü karartıp 4 ocak ta arcıma lpg taktırdım garantiyi bozdum arıza çıkarma olasılığı olmakla birlikte lpg ile sürüş gayet ekonomik (en son depo 37.5 lt lpg ile doldu ve 490 km yol yaptım ve 4 depo lpg de 1 çeyrek depo da benzin yaktı kış aylarında olduğumuzu düşünürsek bence gayet iyi)

tarihinde Atila Ta? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arda Parlayan
Hayırlı olsun Arda bey sorunsuz ve ekonomik sürüşler dilerim, ben de gözümü karartıp 4 ocak ta arcıma lpg taktırdım garantiyi bozdum arıza çıkarma olasılığı olmakla birlikte lpg ile sürüş gayet ekonomik (en son depo 37.5 lt lpg ile doldu ve 490 km yol yaptım ve 4 depo lpg de 1 çeyrek depo da benzin yaktı kış aylarında olduğumuzu düşünürsek bence gayet iyi)

arac ne sizin cok ıyı mesafe gitmıs bana en fazla 300 gidersin dediler otomatık oldugu ıcınmı az gidiyorum acaba

Yorum bağlantısı
Guest Fuat

Hayırlı olsun Arda.

Çok hızlı ve doğru karar verdiniz bence.

Hangi sistemle montaj yaptılar Brc yi?

Menziliniz yakıt tankınız ile alakalı.Hangi depoyu taktırdınız?Kaç litrelik?

Bu değerleriniz şehir dışı sanırım?

Yorum bağlantısı
Arda Parlayan
(düzenlendi)

Vallahi tam bilemiyorum. 2A mühendislikte taktırdım. Kağıthanede yatık tankı da brc 39 litrelık sistemi anlattı ama anlamış numarası yaptım :))) Son sistemmiş Murat bey var, valla baya anlattı bana da mantıklı geldi ama arkadaşın yaptığı km cok iyi bana 300 en fazla dedi.

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Noktalama-imla.
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

39 litre aldığı mı, tank mı? :)

Hayırlı olsun bizde 45 lik tank var 35-36 litre alıyor. 330-370 arası değişiyor şehir içinde. 10 litre ortalamam var :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...