Cihan Yetişken2 31 Temmuz 2007 Paylaş 31 Temmuz 2007 Hayırlı olsun..Umarım bir an önce problemler çözülür de keyifli keyifli gezersiniz..Bu arada ruhsat masrafları 240 ytl çok gibi geldi bana.Ben hepsini yaklaşık 170 ytl ye halletmiştim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Temmuz 2007 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2007 Benzindeyken de rolanti düzensizliği olduğundan, bu sorun lpg ile alakalı değil ama lpg ye geçince kendini daha çok belli etti. Aynen Halil Bey, Benim aracın benzinde hiç problemi yokken lpg'yi taktırınca sorun yaşamış ve gaz kelebeğini falan temizletmiştir.. Lpg biraz daha hassas bu konularda.. Hayırlı olsun.. Yorum bağlantısı
Halil Gecegörür 31 Temmuz 2007 Paylaş 31 Temmuz 2007 Hayırlı olsun..Umarım bir an önce problemler çözülür de keyifli keyifli gezersiniz..Bu arada ruhsat masrafları 240 ytl çok gibi geldi bana.Ben hepsini yaklaşık 170 ytl ye halletmiştim.Teşekkür ederim. Evet masraf biraz fazla olabilir ama ruhsata işlensin de, artık 70 YTL fazla vermeye razıyım.Aynen Halil Bey, Benim aracın benzinde hiç problemi yokken lpg'yi taktırınca sorun yaşamış ve gaz kelebeğini falan temizletmiştir.. Lpg biraz daha hassas bu konularda.. Hayırlı olsun..Teşekkürler. LPG sayesinde araba bakım gördü bu arada. Araba o kadar uzun süredir yatıyordu ki, pazar günü arabayı yıkayan eleman, "abi arabayı kızılırmak tan mı çıkardın, hertarafı toz-toprak dolmuş dedi" Şimdi sorun arızalı parçaların bulunmasında. Ebay da MASS AIR FLOW SENSOR ü buldum, ayrıca sıfır satan yerler de var, ama hepsi ABD orjinli. Yurtiçinde bu parçaları bulabilirsem işte o zaman tam süper olacak. Yorum bağlantısı
Halil Gecegörür 1 Ağustos 2007 Paylaş 1 Ağustos 2007 Nihayetinde bugün muayene ve emniyet işleri de halloldu, yarın ruhsatı alıyorum ve lpg macerasının ilk raundu böylece bitmiş oluyor. Kit: e-gas sıralı Tank: 45 lt simit Servis: Zemur, Erciyes Sanayi Sitesi Ankara Maliyet: Kit+montaj 1500 YTL nakit Ruhsata işletme 240 YTL. (Sızdırmazlık+muayene+emniyet+komisyon) Boğaz kelebeği temizliği 40 YTL. MAF sensör ve devamı: Meçhul... Sistemin nasıl işlediğini tam anlamasam da, LPG beyninin arabanın beyninden kendini sürekli update ettiği gibi birşeyler söylediler, inşallah doğrudur. MAF sensörü ya da başka bir parçanın problemi yüzünden rölanti ufak ufak oynuyor, bir de ani gazlamada 4000 devir gibi bir kesilme oluyor, şimdilik problem değil. MAF sensörü ile ilgili yaptığım araştırmada, üzerinde Ford amblemi olmasına rağmen Bosch üretimi olduğunu ve piyasada bulunabileceğini anladım, önce temizlikle düzelme olup olmayacağını kontrol edeceğim. Neticede, Benzinin inanılmaz pahalılığı sebebiyle, henüz tereddütte olan arkadaşlara acilen LPG ye geçmelerini öneriyorum, motora zarar gelecek vs. kaygıları olmasın, bu mekanik bir araç ve illa ki benzinde de, gazda da bir yıpranma payı oluyor. Ayrıca araç ne kadar elektronikse o kadar problem çıkıyor, arıza lambası yanması vs. gibi. Ama araba problemsiz gidiyorsa bence bu lambaların falan da bir önemi yok. Eşimin kullandığı 89 golf, 1,5 senedir lpg li ve yaptığım tasarruf (20.000 kmx0.15 ytl) 3000 ytl yi buldu, ki bu paraya çıkma, temiz 6 komple motor alınabiliyor. (Diesele geçiş sebebiyle hurdacılarda benzinli motor kaynıyor.) Ancak dikkat edilmesi gereken, eğer mümkünse (bende mümkün olamadı) aynı araca problemsiz uygulanan bir kit, itinalı montaj yapan bir yer seçilmesi. Bir de, arabanın elektrik aksamı (buji-buji kablosu-sensörler...) montajdan önce komple elden geçerse daha iyi olur. Fotoğrafları yarın koymayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 1 Ağustos 2007 Paylaş 1 Ağustos 2007 Geçmiş olsun Halil bey güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 2 Ağustos 2007 Paylaş 2 Ağustos 2007 Hayırlı olsun Halil ağbi. Bende dün ruhsat işlemlerine başladım, sızdırmazlık raprunu aldım.Muayneye gittim.Bugün emniyete gidip evrakları vericem. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 2 Ağustos 2007 Paylaş 2 Ağustos 2007 Geçmiş olsun Halil bey güle güle kullanın.. Hayırlı olsun Halil ağbi. Hangisi ? Yorum bağlantısı
Halil Gecegörür 2 Ağustos 2007 Paylaş 2 Ağustos 2007 Teşekkür ederim beyler, hem "geçmiş olsun", hem "hayırlı olsun" bana uyar. Hayırlı olsun Halil ağbi. Bende dün ruhsat işlemlerine başladım, sızdırmazlık raprunu aldım.Muayneye gittim.Bugün emniyete gidip evrakları vericem. Evren, kusura bakma, sizin topige korsan sızma gibi oldu benimki ama benzer konuda başka topic açmayayım dedim. Senin LPG de hayırlı olsun.Araba üzerinde yapılan her mod gibi, bu işde de bir süre alışma devresi ve problemlerin çözümü ile geçecek gibi. Dün ilk defa depoyu fulledim ve göstergenin 4 lambasından 2 si yanıyor, bakalım biraz kullanayım, başka sorun da çıksın, toptan gider yaptırırım. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 3 Ağustos 2007 Paylaş 3 Ağustos 2007 Hayırlı olsun güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 3 Ağustos 2007 Paylaş 3 Ağustos 2007 Hayırlı olsun.. Yahu bu tip sorunlar açıkcası benim gözümü korkutuyor..Özellikle de zaten sorunsuz bi arabam olmadığı düşünülünce.. Kuzenin vectra da burdan İzmir'e kadar 1 günlük atikerle gidip orada conta yakmış.. Başıma böyle bişey gelirse benzin döker(paraya kıyar 2,90 a alırım 10 lt ) yakarım arabayı yaf.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 4 Ağustos 2007 Paylaş 4 Ağustos 2007 Cihan sana tüplü F1 alacaz idare et biraz Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 4 Ağustos 2007 Paylaş 4 Ağustos 2007 Olur abi.. en bi siyah st sinden.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan 6 Ağustos 2007 Paylaş 6 Ağustos 2007 hayırlı olsun darısı biiz benzinle binenlere Yorum bağlantısı
A.Kadir Özmen 11 Ağustos 2007 Paylaş 11 Ağustos 2007 2001 focus hb arabama 09,08,2007 perşembe günü brc sequent 24 my07 sıralı sistem taktırdım. İnşallah bundan sonra yakıtı düşünmeyeceğim. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 11 Ağustos 2007 Paylaş 11 Ağustos 2007 Hayırlı olsun Kadir bey..Doğru seçim yaptınız..Güle güle kullanmanız,bol bol keyifle gezmeniz dileğiyle.. Yorum bağlantısı
Hasan Şahin 11 Ağustos 2007 Paylaş 11 Ağustos 2007 Hayırlı olsun.Keyifli ve ekonomik sürüşler Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ağustos 2007 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2007 Doğru yolu bulmuşsunuz.. Yorum bağlantısı
Arda Şahin 13 Ağustos 2007 Paylaş 13 Ağustos 2007 Can Bey bende benzinli Focus kullananlardanım ama yakında bende LPG ye geçiyorum. Geçen gün benzin alırken yeni kasa Honda Accord lu biri geldi . Adam LPG pompasına yaklaştı sinir oldum. 50 küsür bin YTL lik araçta LPG. Arabaya para buluyor benzine bulamıyor mu diye düşündüm. Ama sönra düşündüm ki ben bu arabayı nikahıma almayacağım. Her ne kadar babam "oğlum et yiyen adamla ot yiyen adam aynı koşar mı?" dese de taktıracağım. Ama yinede benzinli Focus çulara saygım sonsuz. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 13 Ağustos 2007 Paylaş 13 Ağustos 2007 LPG taktıktan sonra etle ot arasındaki gibi bir ilişki olmadığını göreceksiniz.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Ağustos 2007 Paylaş 13 Ağustos 2007 al fordun dizelini sev köyün güzelini...... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Ağustos 2007 Paylaş 13 Ağustos 2007 çiçek dalda, manita kolda, ford yolda güzeldir.... Yorum bağlantısı
Recommended Posts