İçeriğe Yönlendir

Plazma yada LCD TV


Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Uğur Koçyiğit

en küçük 106 ekran olmak üzere plazma TV bakıyorum,aslında ucuza daha büyük olmadığı sürece 106 ekran almak istiyorum

phılıps-LG- SİEMENS... karar veremiyorum 3000ytl civarı fiyatları var

sizce?

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Valla ben nerde sony Bravia görsem, kendimi hayran hayran izlerken buluyorum...

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

işte selo farkı,sağol kardeşim tavsiyelerin için

ama bazılarıda tam tersini söylüyor,bende lcd daha iyi biliyordum

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

HD için dijital yayının yaygınlaşması ve TV ciklerin altyapılarını yenilemeleri lazım.. Uzun iş...

hem de bayaa uzun. alan bir arkadaşım geriye verip dv kayıt yapanını aldı ..

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

HD olayını dikkate almayın daha gelmesine çok var. LCD ise DVD falan seyrederken mükemmel plazmadan daha iyi ama genelde TV seyredeceksen plazma bak. Biz arkadaşa aldık bakmadığımız model kalmadı en sonunda Panasonic te karar kıldık.

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

çok espritüel gördüm seni selo

plasma iyidir uygun bişey bulalım da,phılıps nasıl sizce?

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

yahu madem evdeki ler daha iyi, niye okadar para verip alınıyor bu cihazlar

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
(düzenlendi)

Tüplü 72 100 Hz Loewe veya %40 inceltilmiş 72-84 Samsung.

tarihinde Osman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

yok selocan,plazma istiyorum,benim evdeki tv ler de projeksiyondan aşağı değil zaten,böyle giderse vazgeçicem zaten

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

O zaman Panasonic yanılmıyorsam 42pa50 Bimeks fiyatı 3199 YTL idi kadıköy den peşin 2750 gibi bulunabilir.

Yorum bağlantısı
Gökhan inal

biz de bi arkadaşa doğubanktan lg aldık. hard diskli olan bi modeldi. sanırım 42pc1rr. ödüllü bir alet. 4150 ytl'ye duvar aparatı dahil aldık.

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

LG ve PANASONİC olabilir ama samsung projection tv almıştık ilk hafta arızalandı bi daha ve değiştirttim,pek hoş değil,ben 106 plazma alıcam

84 falan kesmez zaten evdeki tv ler 72 ekran,100hz özellikli tv ler

panasonic phılıps ve LG arasında bakınıyorum

Yorum bağlantısı
Aydan Aykac

Plasma'da 106 ekrandan aşağısı zaten yok bildiğim. Burada bence önemli olan çözünürlük 1024x768'den aşağı olanları kesinlikle almayın. Şu anda 852x480 teknolojisi eski kaldı ve eldeki ürünleri bitiriyorlar. Yeni plasmalar 1024x768 geliyor ve üretim açısından fiyat farkı yok. Ucuz bir şey arıyorsanız Carrefour'da satılan SEG en uygunu 2790YTL'ye 1024x768 HDReady alıyorsunuz(Daha ucuza bu özellik yok) HDReady derken 852x480'i asla tavsiye etmiyorum.(Boşa para harcamak olur) Çünkü ülkemizdeki HD yayın 1024x760 formatında olacak(760p) daha düşük çözünürlüklü bir TV ile bu yayını izlemek asla keyif vermeyecektir. Ve başka bir yerde asıl yayın kalitesini fark edince hemen TVnizi değiştirmek isteyeceksiniz.

LCD TV olayı ise farklı şu anda 1368x768 ve 1368x1024 LCD'ler var bunlar açısından 760p yayını seyretmek sorunsuz fakat fiyatlar yüksek oldugundan ben beklemeye karar verdim. En iyileri Sony ve Toshiba'da 46-50" olan FullHD yani 1920x1024 çözünürlüğü destekleyenler.(Fiyatlar 10-13binYTL) Bu çözünürlük 1080i standardı oluyor ve avrupada buna geçiyor. Gidip bir FullHD televizyonda uydudan yayın yapan alman kanalını izlediğinizde şimdiye kadar TV seyretmemişimki diyorsunuz. Ülkemizde şu anda deneme yayınına başlayacak 1024x760 çözünürlük ileride 1920x1024'e dönebilir.

Bu yüzden en iyisi bence beklemek ve görmek. Fakat illa alıcam diyorsanız. SEG, Vestel, ve LG'nin 1024x768 106 ekran plasma modelleri uygun fiyata bulunuyor. Küçük ekran için tüplü TV bence hala en iyi seçim çünkü büyük ekran keyifini yaşayamayacak olduktan sonra o kadar para vermek gereksiz... Ben alacaksan FullHD(1920x1024) al yoksa bekle derim...

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Türkiye için HD yayını şu anda düşünmeyin, karasal sayısal için bile tam hedef 2014. HD için şu anda hiç bir kanal o yatırımı yapmaz.

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

Bu ne böyle yahu ,bir türlü karar veremedim bende lcd mi plazma mı hangi marka?

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Uğur Kardeş, ben sana 82 ekran Samsung LCD öneririm. Onları da bir incele, fiyatları iyi gibi...

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

almışken büyük bişey olsun istiyorum,106 düşünüyorum,fazla özellikte göz çıkarmaz HD özelliğide olsun,ama gel gör ki karar verip bir tane alamıyorum :huh:

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

O zaman 106 ekran için Samsung'a bak. Geçen bir Samsung mağazasında inceledim. Görüntü kalitesi cidden iyiydi. Dvd ve normal Tv yayını seyrettim biraz, gerçekten güzel.

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

siemens in wireless modeli var onu alacaktım,4400ytl mağaza fiyatı net ten 2300ytl gibi bir ifyata alacaktım,ama arkadaşım tavsiye etmedi ve vazgeçtim,phılıps ,LG veya panasonic al diyor o da

hala kararsızım

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

sen yine iyi vermişsin,ben aldığımda beko 100hz 72 tv 2000-2500 diye hatırlıyorum

ama çok memnunum çok kaliteli görüntüsü var

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

Tam hatırlamıyorum selocum ama,o zaman (6 yıl önce) projeksiyon tv lerle aşağı yukarı aynı paraydı,e tabi bu bildiğin normal 72 tvler gibi değil çok iti bir cihaz,1 tanede diğer odada 72 ekran beko var aşağı yukarı özellikler aynı ama diğerinden 2 kat hafif,pahalı olana dayamışlar demiri demek ki ağır olsun diye,e malum inşaat da patladı demirin kilosu kaç lira erdem? ondan dolayı pahaıdır :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

yok yok seyrederken kolundan tutup çıkaramıyorsun ama,mini etek falan giymişse,eğilip tv nin altından bakabiliyon :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ben iki hafta önde philips 82 ekran LCD aldım. 82 aldım çünkü koyduğum odada oturma mesafesi sınırlıydı. Görüntüden memnunum. 1366x768 çözünürlük. HD ready diyor ve kitabında 1080i yayınlarına uyumlu diyor. kontrast 3000:1. tek çekim kredi kartı 2500 ytl ye teknosa dan aldım. tek çekim yaparsanız yüzde 10 iniyorlar. hem bimeks hem de teknosa. tek sorunu atlamışım kontrol ederken VGA girişi yok. Ama çok sorun değil HDMI girişi iki tane.

Zamanı olan 1080 final çözünürlük almalı belki ama sony nin mesela onu destekleyen 42 inch modeli 11 milyar mı neydi. O kadarına da kaygı ile yaklaşırım. TV neticede.

Benim sormak istediğim bişey var bu hotbird deki test yunan kanalı normal receiver ile alındığında SCART baglantısının çözünürlüğü normal tv. HDMI çıkışlı uydu alıcısı var mı piyasada? Varsa nedir? Kaçadır?

Mesela HDMI çıkışlı DVD çalarlar çok pahalı diğerlerine göre. S-video ise tam tatmin etmiyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

Geçen gün tv bakarken birisi söyledi,dream tv mi neymiş, o yayını yapıyormuş, bir de kanal d nin bir başka kanalı,tam olarak hangisi hatırlamıyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...