İçeriğe Yönlendir

Lpg, Marka Karşılaştırmaları


Cem Yiğit

Recommended Posts

Yusuf Esin
bizim arabadada voltran vardı aldıgımızda.once rolantı dusuyodu sonra gaza gecmemeye basladı sımdıde hıc gecmıyor. mersınde kımse bakmıyor parcasıda bulunmuyor.sıstem sıvasta takılmıs surtas otoda.ya sıstem komple çöpe atılacak yada sivasa gıdıpte yaptırmaya calısacagız.mersindeki ustalar hiç yaptırmayın baska sorunlarda yapar basınız agrır dedıler.buyuk ıhtımal yenısı takılacak.baska yerlerdede boylemı bılmıyorum ama eger adana mersın cevresınde oturuyosanız voltran markasından uzak durun kımse bakmıyor ve yedek parçası yok.

benim eski aracımda (99 model 1.6 16V Palio HL) Romano Marka LPG kiti vardı. Bence piyasada paranızın karşılığı olarak alabileceğiniz en güzel sistem. Ancak ne talihsizliktir ki Sivas Surtaş ta bu sistemi taktırma gafletinde bulundum. Adamlar aracı bir bozdular düzeltmek için 6 ay uğraştım gitmediğim servis kalmadı.Yolda giderken stop etmemi ararsınız avans kaçırmaya başlayıp zıplama yapmasımı, rolanti düzensizliğinden tutunda her türlü numarayı çekiyordu araba. En sonunda ankarada ustasını bulup yaptırdım. Ancak Romano LPG Sisteminin helali var, bir daha bana sorun çıkarmadı ve 2.5 sene toplam 70.000 km yaptım ne çekiş düşüklüğü nede geç gaz yeme hiçbir sorunum yoktu. Araçta LPG olduğu belli bile olmuyordu. Geçen ayda aracı sorunsuz bir şekilde sattım.

Sonuç şu: Hangi sistemi taktırırsanız önemli olan ustanın el mahareti. daha önce taktırdığınız sistemi aynı model araca takmış ve tecrübelenmiş olması. yoksa bir miktar malzeme kalitesi ve ufak yazılım farkları haricine çok üst düzey sistemleri (teleflex vs.) saymazsak bir fark yok açıkçası. temiz işçilik sorunsuz sistemi beraberinde getiriyor o nedenle sistem takılırken lütfen aracınızın başında bekleyin. yapılan işi görün, görün ki işinizde sonradan sorun çıkmasın. birde aracı faal teslim ettim. faal teslim alırım deyin. test sürüşü yapmadan araçta bir sorun olmadığına kani olmadan para vermeyin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...