İçeriğe Yönlendir

Gündüz farlarımızı yakıyor muyuz?

Can Karacaer

Recommended Posts

Can Karacaer
(düzenlendi)

Ben arabayı 5 metre geri alacak olsam yakarım farları.

Özellikle yağışlı havalarda camlar buharlı aynalar ıslakken kendilerini göründüğünü zanneden var mı merak ettiğimden anket açtım...

tarihinde Can Karacaer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Herzaman yakarım, yağmursuz havalarda parklar, yağmurlu havalarda kısalar yanar.

Yorum bağlantısı
Amaç Keskin
park + sis açıyorum araba dafa bi şık duruyor =)

gereksiz yere sis açmak suçtur, daha önce forumda tartışıldı, bakmanızı öneririm

Yorum bağlantısı
Barış Günay

her arabaya bindiğimde marştan sonra hemen açarım, hatta radyodan bile önce açarım.

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Kusura bakmayın ama ben gece bile sisleri açmaya çekiniyorum, cezasından filan değil ama. Siz nasıl gönül rahatlığıyla yakıyonuz :)

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Yazın yakmam..Kışın güneşli havada yakmam..Geri kalan havalarda yakarım. :)

Yorum bağlantısı
Ali Yaşar

Eskiden gündüzleri yakardım. Sık sık ampül yakınca yakmamaya başladım.

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal
Loş ve yağmurlu havalarda ve uzun yolda mutlaka yakarım. Onun dışında aklıma gelirse yakarım.

Ha bir de geceleri yakarım :)

+1

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Far sensörünün işine karışmamaya özen gösteririm.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yaz kış.. uzun yolda yakarım...

Stop fren karmaşası olacağından çekinerek şehir içinde gündüzleri yakmam...

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Arkadaşlar, sisli bir hava yoksa sis farlarını yakmayalım lütfen. Çünkü karşıdan gelenin ya da arkadan yaklaşanın gözünü almaktan başka bir işe yaramaz.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Bundan önce sürdüğüm araçlarda sürekli yakardım kısa farları. 308'de gündüz farı denen bir sistem mevcut. Gündüz farkedilebilir düzeyde ışık saçıyor. bunun haricinde aşırı sisli ve yağmurlu havalarda kısa farlarımı yine yakıyorum.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Arka sis lambasını gece gece gereksiz olduğu halde yakanlardan inanılmaz derecede rahatsız oluyorum..

Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay

her zaman, parkları yakarım,

hava yağışlı ve görüş alanı azaldıysa, farları yakarım.

Şehir içi-dışı farketmez...

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Arka sis lambasını gece gece gereksiz olduğu halde yakanlardan inanılmaz derecede rahatsız oluyorum..

Hatta abartıp diğer stop lambasına takanlar (arka sis tek olanlarda), gece ışıldak gibi gezenler... Geçenlerde 3. fren lambasını da farlara bağlamış birini görmüştüm. Arkadaş ne işe yaradığını bilmiyor olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kuzey Avrupa ülkeleri galiba, çümkü sürekli kasvetli bir havası var oraların.Ben gündüz hiçbir zaman yakmıyorum.Bazen parkları yakarım.Eskiden kalan bir anlayış var bende.Hele bir de uzunlarını yakanları görünce hiç yakasım gelmiyor.Arabamda sis lambası var.Sayılı kullanmışımdır.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Ben şehir içi- şehirdışı, gündüz-gece yıllardır hep yakarım...Gündüzleri farlar açık kalmış diye uyaranlar çıkıyordu ara sıra; xenon taktıktan sonra gösteriş için yaptığımı düşünenler çıktı... :)

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Yağışlı havalarda, tünellere ve alt geçitlere girerken, uzun yolda, hava kararmaya başlayınca yakıyorum.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Bahçeli 7 de Farlar ,sisler ,neonlar,müzik açık gezerken polis amca çevirdi :) Senin arabaya çok elektrik faturası geliyordur , kapat bakayım israf oğlum demişti :)

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Bahçeli 7 de Farlar ,sisler ,neonlar,müzik açık gezerken polis amca çevirdi :) Senin arabaya çok elektrik faturası geliyordur , kapat bakayım israf oğlum demişti :)

Güzelmiş :),

Ben e-5 ve tem de yakarım hep. Evin oralarda dolancaksam yakmam pek.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Arkada parkla stop ayrı ayrı olduğundan gündüz de yakarım. Hergün şehirler arası yol yapıyorum zaten. Şu sıralar sabahları ciddi sis de oluyor. Çok yoğun sisli yerlerde arka sisleri de yakıyorum. Faydasından başka birşeyini görmedim. Arkasından gittiğiniz araça daha dikkatli şerit tahlili yapıyor,en basitinden bu faydası var. Ayrıca kullandığım araçların hepsi ya lacivert ya siyah. O yüzden farkedilebilirliği de artırıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...