Guest G 30 Temmuz 2009 Paylaş 30 Temmuz 2009 farlarım gece gündüz açıktır hiç kapanmaz hatta farımda hep açık yolumda Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Temmuz 2009 Paylaş 31 Temmuz 2009 normal ampül neyse de... xenon ömrü açısından (ampül fiyatını düşününce) gündüzleri park+sis yapıyorum uzun yolda.. zaten pırpırlamaya başlamış.. çook korkuyorum çook ucuz kaliteli ampül aramaya başlasak iyi olacak... ankarada osram orijinal ana bayide 80 tl gibi bir fiyat duydum? bilgisi olan??ve ikinci olarak... c5 te özel gündüz farı mı yapmışlar? aynadan baktım. çok güzel duruyordu... bilgisi olan?? teşekkürler Gördüğün C5 bunun gibi miydi ? Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 31 Temmuz 2009 Paylaş 31 Temmuz 2009 eski doblo sisi.. Doblo sisi de mi varmış? Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 her saniye yakarım ve her an görülürüm. şeridim görece daha açık olur. aynada görenler çekilir vs. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Bizim insanlarımız taklitçidir.Benim de farlarım devamlı yanıktır,bazen beni gören önümdeki veya arkamda ki araçta farlarını yakıyor.Bunu deneye bilirsiniz kimisi trafik ışığının tam dibinde durur siz eğer ışığın önündeki yaya geçiş çizgisi arkasın da durursanız kafası çalışan diğer sürücülerde ya sizin hizanızda duruyor yada müsaitse geri geliyor buna defalarca şahit oldum. Daha önce Tipo'm vardı far anahtarını hiç kapatmazdım. Farımda Açık Yolumda;sizinde yolunuz açık olsun. Yorum bağlantısı
Kaan Serter 5 Ekim 2009 Paylaş 5 Ekim 2009 Şehir dışı yollarda kesin yakarım. Ancak şehir içinde ise hava durumuna göre davranırım. Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 6 Ekim 2009 Paylaş 6 Ekim 2009 vazgeçtim sürekli yakılmasını beklemekten zaten de bari yağışlı havada yaksın insanlar. bu kadar düşüncesiz olunamaz. öyle bir havada özellikle de istanbulda o kadar farkediyor ki yakmak ile yakmamak, biraz zeki olan herkes yakar. ne diyeyim... Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 14 Ekim 2009 Paylaş 14 Ekim 2009 Eskiden gündüzleri far yakan birisi olarak ben Gündüz Far yakılmasına karşıyım, dikkatimi çekmek bir yana bir müddet sonra beni yoruyor... Farı yanık araçların daha az kazaya karışması daha ziyade şoförlerinin duyarlı olmasından ve herkesin far yakmamasından... Herkes far yaksa bir ayırediciliği kalmayacak ki. Bir de ülkemde normal farlarla yetinmeyen bir güruh var, bunlar sabah uykulu uykulu yola çıktıklarında herkesi kendileri gibi sandıklarından araçlarında far, uzun far, sis farı ne varsa yakıyorlar bir YAYA olarak bile rahatsız oluyorum, bence aksine dikkat dağıtıyor... Sonuç olarak Farları gündüz yakmam, ancak hava iyice kararsın diye de beklemem, güneş batmaya yakın farlarımı yakarım... Gerçi o işi şimdi Far sensörü yapıyor... Far yakarken görmek değil görünmek te önemlidir, ülkem insanı Tünelde bile far yakmaz nasıl osa kendi önünü görmektedir, ancak aynaya baktığınızda arkada hiç bir şey göremezsiniz... Yorum bağlantısı
Vural Sarı 15 Ekim 2009 Paylaş 15 Ekim 2009 Öncelikle belirtmek isterim.Bizler bir clup üyesiyiz.Özeli bilemem ama genel davranışlarımızda bir farklılık olmalı.Trafikte araç sürüşümüz farklı olmalı.Kurallara uyan,diğer sürücülere saygılı (bazıları haketmese bile onlarada)davranan,kırmızıda duran,dönüşlerde sinyalimizi veren bir topluluk olmalıyız ki farkımız olsun.Bu düşünceye sahip olarak,değerli fordclub üyesi ve ford kullanan arkadaşlarımdan gerekmediği halde gündüz veya gece sis farları açık seyahat eden arkadaşlarımı buradan eleştiriyorum. Gündüz her zaman parklarım açıktır.Yağışlı havalarda ise farlarım açıktır. Yorum bağlantısı
Nurullah Demir 15 Ekim 2009 Paylaş 15 Ekim 2009 Loş yada karanlık olmazsa yakmak aklıma gelmez Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 15 Ekim 2009 Paylaş 15 Ekim 2009 Bende aracımı çalıştırdımmı ilk işim farları yakmaktır. Yorum bağlantısı
Ersin Kutun 15 Ekim 2009 Paylaş 15 Ekim 2009 Bende hep yakanlardanım Nerden başladı dersenız geçdiğimiz yıllarda bir laf vardı. '' farımda açık yolumda '' hatırlarsınız. Saygılar. Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 Uzun yolda kesinlikle yakarım, şehir içi gündüz yağışlı havalarda yakarım. Xenon'landıktan sonra gündüz her daim açık duracak ama Yorum bağlantısı
Veysel Güngör 22 Ekim 2009 Paylaş 22 Ekim 2009 herzaman açıktır. açık olmasının zararı yok faydası var. Farlarında açık, Yolumda açık.. Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 Öncelikle arka sislerini yakanlar sevimsiz insanlar bence,geceleri uzun yolda ya da şehir içinde gerekmediği halde sislerini yakanlar da sevimsiz insanlar, arada bir unutsam da farlarımı hep yakarım,sebebiyse karşıdan araba gelirken lambaları yanıyorsa daha çabuk farkedebiliyorum, beni de fark edeceklerini düşünüyorum. sisleri gerekmediği halde yakıp da ne diye küfür işetelim, değil mi? birde bazı araçların kısa farlarının maşallahı var, zannedersinki projektör takmış, öyle durumda özellikle uzun ve karanlık yollarda uzunlarımı yakar ve yeteri kadar yavaşladıktan sonra yoluma devam ederim her ne kadar sellektör yapsa da umursamam, çünkü ben kısaları yaktığım anda ben yolu göremiyorum.farlarını o şekilde ayarlatanlar da sevimsiz insanlar bence Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 şehir dışı her daim şehir içi hava durumuna göre yakarım ama sisleri yagış ve sis dışında kesinlikle yakmam zira karayolları taşıt kullanım kuraları geregince YASAKTIR. Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Güneşli havalar haricinde yakarım...Güneşli havada yakmanın bi faydası zaten yoktur...Kasvetli havalarda arka sisleri açarım ama ön sisleri kolay kolay açmam..Yapılmasını sevmediğim hiç bi hareketi yapmamaya özen gösteririm...Bir de şehir dışında uzun yakanlar acaba hangi amaçla yakar anlamış değilim...Ben aynı yolu kısalar la rahatça gidebiliyorken...Bir de xenon far taktıranlar var mercekleri nereye doğru anlamış değilim...arkamda olunca tamam yani artık sağa çekip durasım geliyor...Bence buna bi düzenleme getirilmeli...Tüv türk de muayenede ölçülüyor lüx-lümen cinsinden ölçülüyorda..Acaba oradan nasıl geçiyorlar.. Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Kasvetli havalarda arka sisleri açarım ama ön sisleri kolay kolay açmam..Yapılmasını sevmediğim hiç bi hareketi yapmamaya özen gösteririm... Arka sis farları adı üstünde Kasvetli Havalar için tasarlanmamış, arkadaki aracı çok rahatsız ediyor... Ama şiddetli yağmurda gerekebilir o ayrı... Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Bozuk yolda ve yolun nerde bittiğinin hiç belli olmadığı çizgisiz işaretsiz yollarda hayat kurtarıcı olabilir ön sisler... Bu farlar gerektiğinde yakılsın diye konmuş oraya, yol şartı gerektiriyorsa yakılmalı. Ayrıca göz de almıyor, kısa farlardan bile aşağı ayarlanmış bir far sonuçta...Arka sisleri yakmanın kriteri basit aslında. Önünüzdeki trafiği ve araçları takip etmekte zorlanıyorsanız yakın, görüş netse yakmayın. Sis dışında gündüz yağmurda otobanda süratli giderken yakarım ben arka sisleri. Çünkü arkada bir bulut oluşuyor ve ne araba ne arka parklar belli olmuyor. Ama ortalama hız düşüp daha yakın takipler başladığı anda söndürürüm. Hem rahatsız olmasın, hem de fren lambalarımın belirginliği artsın diye... Bende aynen katılıyorum size , özellikle loş ve kapalı havalarda ve yağmurlu havalarda park ve sis lambalarım her zaman yanar . Sis lambalarının ( sonradan yapılmış xenon'lu versiyonlar hariç ) göz aldığı konusuna kesinlikle katılmıyorum , bilakis bir çok arabanın hem kısa hemde uzun far ayarlarının nizami olmamasından kaynaklı olarak sis farları çok daha masum diye düşünmekteyim... Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 23 Aralık 2009 Paylaş 23 Aralık 2009 Genelde kışın hava kapalı olduğu için sadece parkları yakarım,yağmurlu olursa kısalarıda yakarım,fakat yazın hava güneşli olduğunda pek görünmediği için yakmıyorum,birde devamlı yakınca ampul ömrü çok kısa oluyor neredeyse her sene ampul değiştiriyorum. Yorum bağlantısı
Caner Üstün 26 Aralık 2009 Paylaş 26 Aralık 2009 Sanırım 1997 yılında gündüz farları açma zorunluluk oldu. Trafik, ceza kesiyordu bu konuda. Artık bunu üstüne düşmüyorlar. O zamanlar farı açık, park halinde ne kadar çok araç olurdu. Ben de bir gün Kızılay'ın ortasında Toros aracımı bu yüzden yokuşta vurdurarak çalıştırmak zorunda kalmıştım. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 26 Aralık 2009 Paylaş 26 Aralık 2009 yağmurlu ve puslu havalar hariç açmıyorum gerekte görmüyorum Yorum bağlantısı
Burak Berk 3 Ocak 2010 Paylaş 3 Ocak 2010 yanlış hatırlamıyorsam iskandinav ulkelerind zaten standart hava kapalı oldugundan dolayı olması gerek ama ben hava acıkda olsa kapalıda olsa sureklı yakarım Yorum bağlantısı
Serkan Toker 3 Ocak 2010 Paylaş 3 Ocak 2010 Bende C-15 Citroen vardı. Gösterge ışıkları sürekli yanardı. Farlar kapalı dahi olsa...Konuyla alakası yok ama yazdık bikere... Yorum bağlantısı
Recommended Posts