Nuri Başer 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 Ben işin kolayını buldum.. 2 ay kullanıp parça garantisinden değiştirecem bundan sonra.. biraz da ford bizim kahrımızı çeksin.. dandik diskleri takıp titreştiriyor milleti.. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 Ben işin kolayını buldum.. 2 ay kullanıp parça garantisinden değiştirecem bundan sonra.. biraz da ford bizim kahrımızı çeksin.. dandik diskleri takıp titreştiriyor milleti.. +1 de, pek kolay değiştireceklerini sonmıyorum. Kırk Dereden Su Getirirler Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 Muhtemelen diskler bozulmuş erezyona ugramıştıryani degişecek , 1.5 senedir böyle kullanıyorsan ön takım kontrolden geçmesi iyi olur tavsiyem önce ehil bir rotçuda arıza tespit yapılmalı aşınan kısım varsa bu arada onlarında tamiratı yapılmalıdır. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 Normal olarak disklerin ömrü ne kadardır. 53000 km deyim . Bir şikayetim yok. Kullanıma ve şansa bağlı sanırım ömrü..Ben 2 gün önce değiştirdim 80bin km'de arabam. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 Ben 1 sene evvel otosan diskler taktırdım. Çok memnunum. Tabi senede 8-9k km yapıyorum, ondan mı bilemem. Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 Muhtemelen diskler bozulmuş erezyona ugramıştıryani degişecek , 1.5 senedir böyle kullanıyorsan ön takım kontrolden geçmesi iyi olur tavsiyem önce ehil bir rotçuda arıza tespit yapılmalı aşınan kısım varsa bu arada onlarında tamiratı yapılmalıdır. üstadım ehil bir rotcu yokki memlekette. herkes üçkağıtçı. üçkağıtçı olmayan da işten anlamıyor. Misal bu sabah gittim bir özel servise ismi lazımd değil. Bu normal abi abs devreye girecek te giremiyro ondan titriyor gibi bir hurafede bulundu. şimdi ben ne yapayım.... Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 o kadar su ne yapıcak olm. ben sol ayakla geçen frene basıyordum balata yandı. duman çıkmaya başladı. aynen çıktım yola 5 dakka fren kullanmayınca eski haline döndü ama balatayı yaktık. gidip balata alıp değiştirdim. disk hala canavar gibi. Bu normal su değil ama Erdem Abi, güçlü bir kimyasal çözücü. Biraz daha zarar verme riski yüksek... Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 problem diskte değilmiş üstadlar. Arızaları sayıyorum. 1. Sağ rot ve rot kolu çok eskimiş değişti. 2. Ön sağ aks değişti 3. şaft ta sorun varmış onu anlamadım. 4. akü çok zayıfladığı için hidrolik randımanlı çalışmıyormuş, akü değişti. 5. Monroe marka amortisör focus a olmazmış, orjinalleri ile değişti. (Gerçekten sürüşü çok değiştiriyor) 6. Amortisör takozlarının 1i kırıkmış komple değişti. Disk ve balatalar gayet sağlam hiçbir sorun yokmuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 problem diskte değilmiş üstadlar.Arızaları sayıyorum. 1. Sağ rot ve rot kolu çok eskimiş değişti. 2. Ön şağ aks değişti 3. şaft ta sorun varmış onu anlamadım. 4. akü çok zayıfladığı için hidrolik randımanlı çalışmıyormuş, akü değişti. 5. Monroe marka amortisör focus a olmazmış, orjinalleri ile değişti. (Gerçekten sürüşü çok değiştiriyor) 6. Amortisör takozlarının 1i kırıkmış komple değişti. Disk ve balatalar gayet sağlam hiçbir sorun yokmuş. Usta kurban parasını çıkartmış Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Usta kurban parasını çıkartmış üstad servise yaptırdım zira ustaya güvenim kalmadı. Ankarada neredeyse herkes ya cahil ya da üçkağıtçı. Sağlam ustayı da ben bulamadım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Ne kadara mal oldu bu işlemler? Başında mıydınız? Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Ne kadara mal oldu bu işlemler?Başında mıydınız? Başında değildim, servis öyle birşeye izin vermiyor. Fiyatı KDV dahil 1345 TL tuttu. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Başında değildim, servis öyle birşeye izin vermiyor. Fiyatı KDV dahil 1345 TL tuttu. Yuhh. Usta abartmış yani.Değil koç deve kurban edecek kadar iş çıkartmış .Bir an evvel servisinizi ve de ustanızı değiştirin. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Yuh. Bence bu kadarlık bi olay değildi. Servisin kolayına gelmiş, arızayı bulmaktansa değiştirebileceği her parçayı değişmiş... Yorum bağlantısı
Hakan Kargı 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Jant sonradan takma ise göbekle jant arası boşluktan da olur. Geçmezse diskten veya amartisörden bunada baktır. Araya bilezik atarlar, bendede vardı gecti öyle özellikle belli bi hızda virajda filan iyice sallar, merkez kaç kuvvetinden düz yolda bişi olmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Başında değildim, servis öyle birşeye izin vermiyor. Fiyatı KDV dahil 1345 TL tuttu. Servis 3 ustanın kurban parasını çıkartmış. Geçmiş olsun... Bunlar diski de değişmiştir de size söylemiyorlardır bence Yorum bağlantısı
Ali Fuat Alagöz 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Servis 3 ustanın kurban parasını çıkartmış. Geçmiş olsun... Bunlar diski de değişmiştir de size söylemiyorlardır bence Allah razı olsun, arife günü ibadeti yapmış olduk bu sayede Ama şu bir gerçek ki, ford arabaları asla yan sanayi parçaya gelmiyor. Bir kez daha anladım, yukarıdaki parçalar değişince araç sıfır kilometreye dönüştü. Orjinal parça kullanmanızı tavsiye derim. Bu arada otokoç ankara inanılmaz bir servis. çok iyiler. Yorum bağlantısı
Şamil Pişmaf 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 Normal olarak disklerin ömrü ne kadardır. 53000 km deyim . Bir şikayetim yok. ben 51.000'de değiştirdim. benim de hiç şikayetim yoktu. herhalde en fazla o kadar iyi tutabilirlerdi. ancak yazın tatile çıkmadan bir hafta önce şöyle bir yağına filan baktırayım diye memleketteki tanıdık bi ustaya götürmüştüm. bakıma 3-4 bin km vardı çünkü. usta madem uzun yola çıkacaksın şu frenlere de bi bakalım dedi de öyle anlaşıldı balataların neredeyse bitmiş oldukları. muhtemelen bir-iki milimetre filan kalınlıkları kalmıştı ama dediğim gibi hiçbir şekilde hissettirmemişlerdi. şurası kesin ki sürüşe çok bağlı balatanın ömrü. ancak yine de bir baktırın isterseniz. Allah razı olsun, arife günü ibadeti yapmış olduk bu sayede Ama şu bir gerçek ki, ford arabaları asla yan sanayi parçaya gelmiyor. Bir kez daha anladım, yukarıdaki parçalar değişince araç sıfır kilometreye dönüştü. Orjinal parça kullanmanızı tavsiye derim. Bu arada otokoç ankara inanılmaz bir servis. çok iyiler. ben balataları yan sanayi taktırdım. o sırada ilçede olduğum ve ilçemde de fazla focus II olmadığı için hiçbir parçacıda orijinal balata bulamadım. neredeyse bitmiş balatalarla da yola çıkmak istemedim haliyle. Üstelik o sıralarda Elmadağ'da yol çalışmaları devam ediyordu ve yokuşta dakikalarca dur-kalk gitmek zorunda kalınabiliyordu. bulduğumuz iki ayrı yan sanayi balata seti de diske tam oturmadı yalnız. bir setin de diğerinden dikkate değer şekilde hafif olduğunu hatırlıyorum. gözümüze daha sağlam gelen balataları diske uyacak şekilde tornacıda traşlattık. usta ilk zamanlar çok yumuşak olacağını ancak sonradan düzeleceğini söyledi. hakikaten de ilk 400-500 km'de eski haline göre frenler inanılmaz yumuşaktı. neredeyse pedal döşemeye yakınken tutmaya başlıyolardı. o yüzden sürekli motor frenini kullanarak yavaşlatıyordum arabayı. ama 500 km geçtikten sonra iyice sertleşti. şimdi eskisinden farksız. tabi bu balatalar ne kadar dayanır bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 Bu arada otokoç ankara inanılmaz bir servis. çok iyiler. Ben bir servise o kadar para versem, bırak, iyi bir servis kelimesi kullanmayı, Düşman ilan eder, çocuklarıma bir daha uğramamaları yönünde vasiyette bulunur, intikam yeminleri ettirirdim.. Yorum bağlantısı
Guest Cengizhan Duran 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 o sorun benim araçtada vardı disk çaplanmasıymış diski torna yaptılar düzeldi benim ki...muhtemelen ondandır... Yorum bağlantısı
Nuri Başer 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 Focus titriyo diye 1300 lira yesin ertesi gün katli vaciptir.. abartmış servis.. Yorum bağlantısı
Vedat Çakır 15 Aralık 2009 Paylaş 15 Aralık 2009 Merhaba arkadaşlar. Mondeo’nun ön fren disk ve balatalarının değişim zamanı geldi sanırım. Fren konusu önemli ama orijinal disk ve balataların fiyatları da malum. Yarı fiyata alınabilecek Zimmerman marka disk ve TRW marka balata konusunda değerli yorumlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Bir kaç hafta önce disk değişiminden önce bu konuyu biraz araştırdım ve zimmermanda karar kılmıştım.Orjinal dışında zimmerman olabilir; ate de iyi sanırım..Forumda diğer markalarla ilgili görüşler de vardı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Burdan sordunuz mu ? Hem fiyatı uygun olabilir hem de kalite bilgisine sahip olursunuz diye tahmin ediyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts