İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Vay vay, by konu Michelin konusunun tozunu almis gidiyor. :D

Mişlende neymiş pehhhhh :)
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yazılım programını tasarlayan kim? Oynanan parametrelerin gerçekte o noktalar olduğunu bilen kim?

Basit soru; alt devirde güç için ön püskürtme mutlaka arttırılır, kaç ms uzatıldı süre yazılımda belli, reelde aynı mı bilen yok.

Turbo basıncı daha alt devirde yükseltildi ( ki mutlaka fazla yakıt gerekir hav yoğunluğu artmak zorunda) o anda piston üzerindeki yük kaç nm belli mi değil, yazılım bunu söylemez,

Güç artışı için oynanan yerler belli, o noktalar harici güç alma şansı imkansız mekanik müdahale olmadan, programı yazan ne kadar biliyor benim bloğun içinde olan biteni veya remap yapan teknisyen, satıcı?

Yanma alev süresi her zaman sabittir, sadece aradaki püskürtme süresi ile oynanır, alevin yanıp sönme zamanı ile oynayamadan güç almak için enjektörün açık kalma süresini uzatır remap yapan, bu sürenin kaç ns uzatılması gerektiğini ancak enjektör tasarlayan bilirken, yazılımı tasarlayan ne kadarını biliyor, veya ilgili programı kullanan ne kadarını biliyor ? Anca ekranda ona verilen kriterler arasında değişim yapıyor. Belki o ayarda olamasi gerektiğini nasıl bilecek?

Sorarım daha yüzlerce..

Racechip ne ise yazılım odur. İkiside fazla yakıt gönderir güç verir. Vermeden almak imkansız mekanik işlem olmadan

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşım 1.4 T astrasına geçen hafta Paşaoğlundan yazılım yaptırdı araç şuan 170 hp olmuş, gaza basınca irkildim diyor bakalım sorunsuz kullanır inşallah 

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Bende Paşaoğlu'ndan yaptırmıştım. 2 yıldır sorun yok. Çok memnunum.

İnşallah arkadaşınızda sorunsuz uzun yıllar kullanır.

Arkadaşım 1.4 T astrasına geçen hafta Paşaoğlundan yazılım yaptırdı araç şuan 170 hp olmuş, gaza basınca irkildim diyor bakalım sorunsuz kullanır inşallah 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bu yazılım işini biraz takip edeyim. 2.0 TDI A4 için neler yapabiliriz. :)

yürüyen uçak olur  :seytan:  :f1:

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu yazılım işini biraz takip edeyim. 2.0 TDI A4 için neler yapabiliriz. :)

Heyecan arama, otur oturduğun yerde ;)

Yorum bağlantısı
Misafir

Heyecan arama, otur oturduğun yerde ;)

Tolgahan bana hep yaşlı nineymiş gibi davranıyorsun. [emoji22] [emoji22] [emoji28]

yürüyen uçak olur :seytan::f1:

Deme yav.[emoji5] Kaç hp ve kaç tork görürüz acaba.

Oem hali 140 hp 320 NM tork var...

Yorum bağlantısı
Misafir

Tolgahan bana hep yaşlı nineymiş gibi davranıyorsun. [emoji22] [emoji22] [emoji28]

Ona oem denmez ne o hakan abi gib oem falan :D Stock hali denir :D

Yorum bağlantısı
Misafir

180 Hp 380 Nm

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Misafir

Yaşlı nine mi :sandalye:

Nineye bak A4 e biniyor :nazar:

Yorum bağlantısı
Misafir

Cengiz bey, 2.0 TDCI Ford SMax 140 hp 320 tork chiptuning ile yeni değerler ne olur? Fiyat nedir?

Bu cevabı bende merak ediyorum :)
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cengiz bey, 2.0 TDCI Ford SMax 140 hp 320 tork chiptuning ile yeni değerler ne olur? Fiyat nedir?

önce Cc yaptrı. KN kutu içi filtre var mı?

Yorum bağlantısı
Oğuz Doğru

Bugüne kadar sıfır aldığım dizel araçlarıma aldığım gibi gidip yazılım yaptırdım. 

İlk aracımda 40 bin km de debriyaj zayıfladı malum sürekli asılıyordum araç gidiyor diye. İkinci aracımda Daha sakin kullandım yakıt ekonomisi gördüm.

Fakat Yeni Aracım 1.5 120 HP otomatik connect te kararsız kaldım. Aracın tork artışına istinaden powershift şanzımanda fazla yük binebilir diye düşünüyorum.

Konu ile ilgili görüş rica ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Misafir

O motor ve şanzıman yeni.

İyi bir deneyim yok henüz

Ne kadar tork a dayanır meçhul.

Dsg de bile devir yükselip, hız artmayan örnekleri var. Ayrıca servis tespit ederse olası bir şanzıman sorununda garanti dışı bırakıp, yüklü masraf açabilir.

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Sefa bey Cengiz kardesimin cezasi var yerine ben cevapliyayim,aracın durumuna göre 30 hp 65 nm alabiliriz.Fiyat verebilme yetkimiz var mi bilmiyorum. Özelden fiyatı mesaj atayim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Özelden fiyatı mesaj atayim..

Bu mesajla Cengiz ile aynı suçu işlemiş oluyorsun Alper.

Bu forum. Çıkarsız olmak zorunda. Kimse bu foruma para kazanmak için yazmamalı.

Kimse bu forumda kimseye fiyat vermemeli.

Bunu yapmak isteyen bedelini önceden ödemeli ve o zaman bile sadece kendine ayrılan bölümde yapmalı bunu.

Bu konuda hassasiyet bekliyorum.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Teşekkürler Mehmet abi onun için alelen fiyat belirtmedim.Yani direk bana söylemediğinide farz ederek yinede açıklamamı yapayım.Zaten birşeyler kazanmak uğrunada bu forumu kullanmıyorum.Gezindiğim yorum attığım,paylaşım yaptığım konulardan da belli..Fakat kendimize ayrılan bir bölüm istedik diye hatırlıyorum buda kabul görülmemişti.Ben forum üyelerinin bu işi piyasada cılkını çıkarmış kişilere gidipte rezil olmalarını istemediğim için bu konuya dahil oluyorum.Biz doğrusunu söyleyelimde seçim üyelere kalsın,kusurumuz olduysa affola..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Cengiz Koşak

Teşekkürler Mehmet abi onun için alelen fiyat belirtmedim.Yani direk bana söylemediğinide farz ederek yinede açıklamamı yapayım.Zaten birşeyler kazanmak uğrunada bu forumu kullanmıyorum.Gezindiğim yorum attığım,paylaşım yaptığım konulardan da belli..Fakat kendimize ayrılan bir bölüm istedik diye hatırlıyorum buda kabul görülmemişti.Ben forum üyelerinin bu işi piyasada cılkını çıkarmış kişilere gidipte rezil olmalarını istemediğim için bu konuya dahil oluyorum.Biz doğrusunu söyleyelimde seçim üyelere kalsın,kusurumuz olduysa affola..

Ne güzel konuşmussun sen öyle :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuz Doğru

Ford connect için chiptuning Uygulaması yapan yok motor daha yeni dediler beyin için yazılım yokmuş.

Varsa yeni bilgi özel mesajla bana ulaşın lütfen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ford connect için chiptuning Uygulaması yapan yok motor daha yeni dediler beyin için yazılım yokmuş.

Varsa yeni bilgi özel mesajla bana ulaşın lütfen

Teknik bilgiye forumumuz her zaman müsade etmiştir. Reklam olmasın, bizim için önemli olan o. Teknik olarak yardımcı olan forumumuzda ustalarımız çok mesela.

Herkesin faydalanabilmesi için her zaman forum ortamında yazışmalıyız. Aksi halde forumun bir özelliği kalmaz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...