İçeriğe Yönlendir

120.000 Ve Üzeri Km Periyodik Bakım

Timuçin Yıldırım

Recommended Posts

Oktay Demirağ

Gerçekten çok güzel olmuş, 98 model bir makinaya maddi mecburiyetten değil, gerçekten sevdiğinden binildiğinin en güzel göstergesi olmuş. Bu arada kartel tapası gibi 3 tl bile etmeyen ince bir ayrıntının gözden kaçmaması gerçekten kaliteli hatırı sayılır bir işçiliğin sonuçu olduğunu gösterir nitelikte. Zira bu kartel tapaları, genelde thermoset plastikten yapılmış olup, gerek defalarca sökülüp takılmasından yivlerinin zarar görmesi, gerekse üzerine takılı olan o ring dediğimiz contanın sıcak soğuk sebebi ile etkinliğini kaybetmesi ile yağ sızdırması hatta fırlayıp tüm yağı boşaltması gibi başımıza çok büyük dert açabilecek 3 tl lik bir malzeme. Neyazık ki bir çok usta bunu değiştirmeye gerek görmez.

Evet o tapanın önemini serviste bizzat Ajlan Usta anlattı. Çok şükür servsten yana hiçbir şüphem yok. Her şeyi detaylıca anlattılar.

Maşallah Oktay... Mondeoyu baştan yaptırmışsın.. :D

Abi, canımızı emanet ediyoruz bu makinelere ve severek, isteyerek kullanıyoruz. Madem durum böyleyse neden kaskosu, bakımı filen eksik olsun ki. Olmuşken her şey olsun :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yalçın Toptaş
(düzenlendi)

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba 2005 model 270 bnde focus aracım var. Sanayi ortamın da bakım yapırıyordum malumunuz maddı konulardan dolayı uzun zamandır ağır bakım yaptrmamıştım. 10.000 bakımı yaptrıp marşa basıp yol alıyorudm aracımda uzun zamandır nerden geldiğini anlayamadım bir takım sesler gelıyordu. Otokoça bılgılenmek ıçın götürdüğüm aracıma 6 bin TL masraf çıktı :D ilgili arkadaş aracı bıraktıktan sonra kalıte kontrolden geçirip bılgılendirileceğimi soyledi. Akşam aradılar aklımda kalanlar vıraj cubuğu arızalı enjektor yakıt kacırıyor motor takozu bırı kırık dıgerı catlat sogutma sıstemınde kacak var on ve arka amortısorler ve koruklerı patlak yag kacakları mevcut karter yag kaçırıyor on sol lastıkte bılye dagılmıs turbo kecesı patlamıs aracın altını kasıse wurdgmdan koruma kırılmıs bunlar aklımda kalanların sadece bazıları :)) buların yapımı we klasık bakım dahıl hepsı 6 lıra dendı tabıı sok oludugum ıcın bu kadarı aklımda daha sonra %10 ındırım yapabıleceklerını ve bu rakamın 5bın 400 lıraya ındırebıleceklerı soyledıler bu arızalrı dısarda yaptrmak ıstesem tabıkı daha az malıyete yaptrabılırım sızce dısarda az malıyet ama ıscılıkte guwensızlıkmı yoksa yetkılı serwıste yaptırıp marsa rahat basmakmı daha mantıklı

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
w = v Türkçe yazım kurallarına uyunuz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Ben ingilizce biliyorsam war -savaş, we biz demek...Ama focusun masrafıyla pek örtüştüremedim... :) Hoş geldiniz...Yazı karakterinize biraz daha özen gösterin.. :) Umarım sorunlarınızı ucuz yollu yaptırabilirsiniz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş

el alıskanlıgı dıyelım... tesekkurler ınsallah benımde temennım o ama bıraz pahalı bı bakım olacak

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Öncelikle ihtiyacınız olan yedek parçaların fiyatlarını araştırın, şasi numaranızı vererek sponsor bölümünde fordburada.com üzerinden tüm orjinal parça fiyatlarını öğrenebilirsiniz, en makul parça fiyatlarını aldıktan sonra bahsettiğiniz bakım işçiliği için fiyat alırsınız.

Ben olsam böyle yapadım.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş
(düzenlendi)

daha önce öyle bir bakım yaptrdıım tüm yürür aksamını değiştirdim de dediğiniz gibi yaptım ama kimseye güven olmuyor. Adam yaptım dedi iki ay sonra yine aynı sorunları yaşadım. Bana önerebileceğiniz bir yer var mı anadolu yakası?

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
Türkçe yazım ve imla kuralları
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Anlaşmalı iş yerleri bölümünde güvenebileceğiniz bir çok servis var.

Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş

pekı sızce bu fıyattan ne kadar asagı yaptırabılırım yada otokoca hıc bulasmayayımmı

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

daha önce öyle bir bakım yaptrdıım tüm yürür aksamını değiştirdim de dediğiniz gibi yaptım ama kimseye güven olmuyor. Adam yaptım dedi iki ay sonra yine aynı sorunları yaşadım. Bana önerebileceğiniz bir yer var mı anadolu yakası?

Yalçın bey lütfen yazım ve imla kurallarına uyunuz, Türkçe harfler kullanarak kısaltmalar yapmayınız.

Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş

bu yazının neresınde hata?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Öncelikle geçmiş olsun...

270 bin km ve sadece 10 bin bakımlarını yaparak iyi dayanmış araba...

Saydıklarınızın hepsi mutlaka arızalandırklarında belirti vermişlerdir. Zamanında yaptırmayınca iş bu noktaya kadar geliyor maalesef.

Ben olsam sanayide Özel bir Ford Servisine giderim. Tüm parçaları dışardan (ford parçacısından) alırım. En fazla 2-3 milyara bütün yazılanları hallederim...

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş

cok tesekkurler...

evet aynen oyle hakılsınız ıyı bıle geldı arıza olugudunu yıne farkında degıldım sacede ses gelıyor dıye gıttım ama baya bı dagıtmısım aracı evet sanırım aklın yolu bır ve ben de oyle yapmalıyım ılgınız ıcın cok tesekkurler

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Konuştuğunuz gibi yazmışsınız...

Aşağıda yazdığınız doğrusu şu şekilde olmalı:

Daha önce öyle bir bakım yaptırdım. Tüm yürür aksamını değiştirdim. Dediğiniz gibi yaptım ama, kimseye güven olmuyor. Adam: "Yaptım." dedi. İki ay sonra yine aynı sorunları yaşadım. Bana önerebileceğiniz bir yer var mı Anadolu Yakası'nda?

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş

anladım kusura bakmayın ben sadece samımıyetınıze guvenerek yazmıstım :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Tüm Türkçe harfleri düzelttiğim için hata göremiyor olmayasınız.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yalçın bey;

Samimiyetimiz bakîdir ancak dilimize de sahip çıkıyoruz. Kitap yazar gibi buraya yazmanızı bekleriz.

İstanbul'un ne tarafında oturuyorsunuz? Osman Usta ile tanışmadınız herhalde, ona da aracı göstermenizi önerebilirim.

Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş

Tüm Türkçe harfleri düzelttiğim için hata göremiyor olmayasınız.

haklısınız olabılır :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Çok ucuz yerden kaçınmanızı tavsiye ederim zira, uzun vadede daha pahalıya gelmektedir.

Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş

Yalçın bey;

Samimiyetimiz bakîdir ancak dilimize de sahip çıkıyoruz. Kitap yazar gibi buraya yazmanızı bekleriz.

İstanbul'un ne tarafında oturuyorsunuz? Osman Usta ile tanışmadınız herhalde, ona da aracı göstermenizi önerebilirim.

orası kesın elımızden geldıgı kadar dıkkat etmemız gerekıyor haklısınız...

sancaktepede oturuyorum hayır tanısmadım

Yorum bağlantısı
Yalçın Toptaş

evet haklısınız, ama araca baya bı eksık buldular arıza dız boyu beyın kutusuda degısecekmıs bu arada

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...