Zafer Ayvacı 12 Nisan 2013 Paylaş 12 Nisan 2013 Sayın Süleyman Çetin, Açmış olduğunuz konu forumumuzda daha önce açılmış olduğundan, mesajınız ilgili konuyla birleştirilmiştir. Konuyla ilgili detaylı bilgi http://www.fordclubt...i-konu-acarken/ linkinde bulunmaktadır. Lütfen yeni konu açmadan önce forumda arama yapınız, benzer konu varsa oradan devam ediniz. Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. - Ford Club Türkiye Yönetimi 1 Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Arkadaşlar diğer bilgisayarıma virüs girdi, bir türlü silemedim. Nette dolaşırken birden karşıma çıktı, neye uğradığımı şaşırdım, karşıma çıkan sayfada webcam açıldı ve ip numaram çıktı. Açılan sayfada ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nün logosu da vardı. Açıklama kısmında ise afedersiniz ama bazı adult sitelere girildiği ve hatta çocuk p****su izlendiği gibi saçma sapan bir şeyler yazıyordu. Ceza olarak 200 dolar yada euro ödemeniz gerekmektedir diyor. Dolandırıcılık yöntemi olduğu açıkca belli, nerede görülmüş kamu kuruluşlarının böyle bir sistemle çalıştığı. Bu saçmalığı nasıl çözebilirim, en kestirme yol nedir? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Combofix ile bilgisayarınızı bi taramayı dener misiniz? Tecrübelerim der ki, virüsü yemiş bir bilgisayarın sonu formattır. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 format anlattığınız virüsün size gösterdiği fotoğrafa dikkatli bakın sağ altta, para ödeme için yazılmış alışveriş marketleri var, alenen ve göstere göstere dolandırııcılık, buna nasıl göz yumarlar yıllardır anlamam, sol üst köşede de TURK POLISI yazıyor mu, türkçe karakter olmadan? Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 (düzenlendi) format anlattığınız virüsün size gösterdiği fotoğrafa dikkatli bakın sağ altta, para ödeme için yazılmış alışveriş marketleri var, alenen ve göstere göstere dolandırııcılık, buna nasıl göz yumarlar yıllardır anlamam, sol üst köşede de TURK POLISI yazıyor mu, türkçe karakter olmadan? Evet yazıyor. Dolandırıcılık amacıyla yazıldığı belli ama ben şunu anlamıyorum; girdiğim siteler belli; facebook, twitter, mynet gibi siteler, herkesin kullandığı siteler bunlar, nasıl bulaşıyor anlamış değilim. Format mı diyorsunuz şimdi? Başka türlü olmaz mı? Sani Bey, ComboFix ile güvenli modda çalıştırmayı denedim ama değişik bir uyarı çıktı ve indirdiğim ComboFix'i de sildi. 21 Nisan 2013 tarihinde Ümit Atmaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Cd den çalışan bir linux ile pc boot edilir. Tabiki tecrübeli biri system dosyalarını güzelcem temizler. Şahsen anlattığınız virüs bulaşmış çok pc temizleyiverdim. Dipnot: Temp ve internet explorer temp klasörlerinin hepsini silin. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Cd den çalışan bir linux ile pc boot edilir. Tabiki tecrübeli biri system dosyalarını güzelcem temizler. Şahsen anlattığınız virüs bulaşmış çok pc temizleyiverdim. Dipnot: Temp ve internet explorer temp klasörlerinin hepsini silin. Linux konusunda çok tecrübem yok açıkcası. Temp dosyalarına da bakayım dediğiniz gibi. Umarım çözümünü bulurum. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Temp dosyalarını unutmayın. O beceriksiz yazılımcılar basit bir yöntemle yapmışlar o virüsümsü şeyi Sonra msconfig ve regeditle başlangıç yerlerini de kontrol edin. Tamamen kurtulmuş olursunuz. 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Format atın hiç ugraşmayın silcem diye Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Çok önemli bilgi ve belgeler yoksa en güzeli format. Kurulumdan sonra Acronis' le imaj alınırsa bir dahaki sefere 15 dakikada ilk haline dönebilirsiniz. Format atmak istemezseniz Hiren CD deneyin... Yorum bağlantısı
Tolga Yanıksaz 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 (düzenlendi) öncelikle bilgisayarın internet bağlantısını kesin kestikten sonra avira virüs programını yükleyin internet scurty olanı sonrasında ccleaner ve combofix ile düzeltebilirsiniz(tarayıcınızi denetim masasından-belgelerimden kayıtlı doyaları silin(ctrl+delete ile silin)-sonrasında tarayıcınızın yüklü olduğu C/programfilestende(ctrl+delete)ile silin)..Eğer etki yapmazsa güvenli modda deneyin.. hiç biriside fayda etmezse format şart.. 21 Nisan 2013 tarihinde Tolga Yanıksaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Özgen 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 (düzenlendi) Güvenli kipte açıp sistem geri yükleme yapın. 21 Nisan 2013 tarihinde Ali Özgen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Cd den çalışan bir linux ile pc boot edilir. Tabiki tecrübeli biri system dosyalarını güzelcem temizler. Şahsen anlattığınız virüs bulaşmış çok pc temizleyiverdim. Dipnot: Temp ve internet explorer temp klasörlerinin hepsini silin. Pardus (Linux) 2013 hem çalışan, hem kurulan biçiminde tasarlanmış, tavsiye ederim. Programı indirip iso dosyasını cd ye yazdırıyorsunuz, onunla bilgisayarı boot ediyorsunuz. Program, tıpkı kurulu bir işletim sistemi gibi açılıyor. Sonraki aşamada özel dosyalarınızı ya alır bir yerlerde yedeklersiniz, ya da Hakan bey'in dediği gibi windows sistemi içinde temizlik yaparsınız. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 21 Nisan 2013 Paylaş 21 Nisan 2013 Ekranda devamlı bu resim duruyor mu? Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Temp dosyalarını unutmayın. O beceriksiz yazılımcılar basit bir yöntemle yapmışlar o virüsümsü şeyi Sonra msconfig ve regeditle başlangıç yerlerini de kontrol edin. Tamamen kurtulmuş olursunuz. Temp dosyası aklımda Hakan Bey, bugün onunla meşgul olacağım, inşallah olur. Ekranda devamlı bu resim duruyor mu? Malesef evet, bir türlü gitmiyor, üstelik kamera da açık olduğu için rahatça işimi göremiyorum, açıkcası kameraya gözükmek çok da doğru olmayacaktır. Sağolsunlar arkadaşlar fikirlerini yazmışlar, gerisi şans. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 22 Nisan 2013 Paylaş 22 Nisan 2013 Temp dosyası aklımda Hakan Bey, bugün onunla meşgul olacağım, inşallah olur. Dediklerimi tam uygularsanız format atmadan manuel temizlemiş olursunuz. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 23 Nisan 2013 Paylaş 23 Nisan 2013 Güvenli kipte açıp sistem geri yükleme yapın. +1907 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 arkadaşlar,işyerimdeki samsung R522 model laptopu elektriğe bağlı kullanıyorum.adaptör fişini laptoptan çekince güç tasarrufundan dolayı ekran karanlık oluyor.bunu değiştiremedim.fişi çekip pille kullanırken karanlık ekranda çalışıyorum. işletim sistemi XP masaüstü özelliklerinden,güç seçeneğinden falan yapacak birşey bulamadım. bilgisi olan var mı?(ekran kapanmıyor,ışığı kısıyor) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 arkadaşlar,işyerimdeki samsung R522 model laptopu elektriğe bağlı kullanıyorum.adaptör fişini laptoptan çekince güç tasarrufundan dolayı ekran karanlık oluyor.bunu değiştiremedim.fişi çekip pille kullanırken karanlık ekranda çalışıyorum. işletim sistemi XP masaüstü özelliklerinden,güç seçeneğinden falan yapacak birşey bulamadım. bilgisi olan var mı?(ekran kapanmıyor,ışığı kısıyor) Samsung'un sitesinden enerji ayarları ile ilgili bir programı olmalıydı, onu indirip kurmanız gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 Bilgisayarı camdan atın..aşağıdan ben tutarım En temizi format atmak gibi duruyor..Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 Bilgisayarı camdan atın..aşağıdan ben tutarım En temizi format atmak gibi duruyor..Geçmiş olsun. bu cevap bana değil sanırım,yoksa aşağıdan ben de tutarım Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 bu cevap bana değil sanırım,yoksa aşağıdan ben de tutarım Yok cevap konu sahibine Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Nisan 2013 Paylaş 30 Nisan 2013 Samsung'un sitesinden enerji ayarları ile ilgili bir programı olmalıydı, onu indirip kurmanız gerekir. dediğin programı samsung kom tere den ararken canlı desteği gördüm,anlattım,"kolay ekran yöneticisi" diye bir program yükletti çalışmayan fn tuşu çalışmaya başladı,teşekkürler Pilde iken fonksiyon(fn) tuş kombinasyonu ile ışık ayarını açtığınızda-ayarladığınızda, bir dahaki elektrik-pil geçişinde pilde yaptığınız ışık ayarına geçmesi lazım. Bunu denediniz mi? cihazın orjinal işletim sistemi win7,ben xp ile kullanıyorum.fn tuşu çalışmıyordu,ben de önemsemiyordum.(yani fn tuşunun kısayol olarak yaptığı görüntü ayarlama işini biz başka bir yerden yapamıyor muyuz.) canlı destek bana program linki verdi,yükledim fn aktif oldu.pil kullanımında parlaklık ayarını yaptım,düzeldi.teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Eylül 2013 Paylaş 24 Eylül 2013 Chrome kısayolunun üzerine tıklayıp "hedef" e bakarak herhangi bir web adresi yazmadığına emin olabilir misiniz? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Eylül 2013 Paylaş 24 Eylül 2013 Sani abi herhangi bir hedef yok, mesela forumda dolaşıyorken bir konuya tıklayınca reklama tıklamış gibi yeni sayfa açıyor.. Chrome'a ilk girişte değil yani.. Bu arada sayfa ilk açılırken adres satırında bannerswork gibi birşeyler yazıp bu adrese yönlendiriyor, chrome anketi gibi birkaç soruya cevap verdim sonra saçmaladı baktım gerçek değil Combofix ile denendi mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts