Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2009 Paylaş 15 Mayıs 2009 Sizin direksiyonunuz biraz daha sert olsa mantıklı bir açıklaması olurdu.. Çünkü sizin lastikleriniz büyük ve geniş... Ambientin sert olması aşınmalara bağlıdır... Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 (düzenlendi) Sizin direksiyonunuz biraz daha sert olsa mantıklı bir açıklaması olurdu.. Çünkü sizin lastikleriniz büyük ve geniş...Ambientin sert olması aşınmalara bağlıdır... yanıtımız için teşekkürler. lastiklerim aslında büyük değil sanırım çünkü aracı aldığımda lastiklerin diş derinliği normal olmasına rağmen 4 yıldan daha eski olduğunu ve yanaklarda çatlaklar olduğunu görünce hemen değiştirdim ve 195/55/15 olarak 185/65/14 ölçüsü ile hemen hemen aynı hatta çok az küçük olan lastiklerle değiştirdim ve değişikliği bilgisayara bağlatarak beyne işlettim. 185 ile 195 taban arasında çok fark olacağınnı düşünmüyordum ayrıca ambiante nin direksiyonu küçük hareketlere daha hassas gibi geldi halbuki düşen yanak yüksekliği ile benim direksiyonumun daha tepkili olması gerekmez miydi. acaba bu his benim süspansiyonlarımın daha yumuşak olmasına bağlanabilir mi? aracın ön düzen kontrolü yeni yapıldı ve boşluk da olmadığı söylendi. 16 Mayıs 2009 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Faruk Yener 20 Mayıs 2009 Paylaş 20 Mayıs 2009 Aynı sorun bende de vardı fren disklerini taşladılar şuan bir sorun yok Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 20 Mayıs 2009 Paylaş 20 Mayıs 2009 merhaba aynı sorun bende de var 70-80 km/h hızda sorun yok fakat daha süratlı oldugumda fren bastığımda biraz yavaşlayana kadar titreme oluyor benim direksiyonda sağa sola hareket ettirdğimizde tıkırtı da oluyor herhalde bu diskler direksiyona zarar vermiş disklerin fiyatları ne kadardır ve hangi marka almalıyız. Yorum bağlantısı
Faruk Yener 20 Mayıs 2009 Paylaş 20 Mayıs 2009 merhaba aynı sorun bende de var 70-80 km/h hızda sorun yok fakat daha süratlı oldugumda fren bastığımda biraz yavaşlayana kadar titreme oluyor benim direksiyonda sağa sola hareket ettirdğimizde tıkırtı da oluyor herhalde bu diskler direksiyona zarar vermiş disklerin fiyatları ne kadardır ve hangi marka almalıyız. 50 liraya taşladılar yenisini bilmiyorum Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 20 Mayıs 2009 Paylaş 20 Mayıs 2009 Çifti 100-120 arası değişiyor. otosan marka yeni taktım memnunum. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 21 Mayıs 2009 Paylaş 21 Mayıs 2009 süha bey orjinali demi otosan, pek bi yedek parçada bilgim yok kusuruma bakmayın.çifti 100 tl ise 50 tlye akibetini bilmediğimiz tornaya tıkmanın pek bi anlamı yok gibi. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 21 Mayıs 2009 Paylaş 21 Mayıs 2009 75 liraya valeo marka var. ocak ayında almıştım . Taksicilerin sıklıkla kullandığı marka diye duymuştum.Satan yedek parçacı arkadaşım şu ana kadar şikayet almadığını söylemişti.İvedik Sanayide Çifti 70 TL Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 21 Mayıs 2009 Paylaş 21 Mayıs 2009 Eğrilen diskler balatalarda da düzensiz aşınma yapabilir,en sağlıklısı balatalarla birlikte değişmesi. Yorum bağlantısı
Süleyman Akdoğan 21 Mayıs 2009 Paylaş 21 Mayıs 2009 ben 15TL tornacıya düzelttirmiştim, sorun ortadan kalktı. Yorum bağlantısı
Kıvanç Palamutlu 21 Mayıs 2009 Paylaş 21 Mayıs 2009 geçen ay balataları değiştirdim bostancı da disklerin çifti otosan 85 lira, bendix ve valeo 70 liraydı. balatalarda 35-40 liraydı. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Mayıs 2009 Paylaş 21 Mayıs 2009 Taksicilerin sıklıkla kullandığı marka diye duymuştum.Satan yedek parçacı arkadaşım şu ana kadar şikayet almadığını söylemişti.İvedik Sanayide Çifti 70 TL geçen ay balataları değiştirdim bostancı da disklerin çifti otosan 85 lira, bendix ve valeo 70 liraydı. balatalarda 35-40 liraydı. Valeo aldım, 5bin km.sonra geri verdim...Ancak o kadar gidebildi yamulmadan.. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 21 Mayıs 2009 Paylaş 21 Mayıs 2009 merhaba serkan bey sonra otosan mı aldınız. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Mayıs 2009 Paylaş 22 Mayıs 2009 Galiba WDF marka gibi birşeydi, tam o sırada bir telefon geldi tam dikkat edemedim ama bunlarda iyi değil....İlk diskleri 105k kullandım..Sonraki 20k de 2 takım disk değiştirdim...Bir daha alırsam motocraft alacağım...Kafam rahat eder en azından, aradaki farkı ustaya vereceğiz bu gidişle... Yorum bağlantısı
Kemal Yılmazer 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 arkadaşlar direksiyonumu her iki tarafada tam tur cevirdiğimde yada tama yakın(bir iki parmak mesafe kalıo yani sonuna) fııııs mı desem pıııs mı desem bu tarz bi ses duyuorum sesin geliyor ve hafifçe düz yapmak için ters yöne cevirdiğimde bir iki sefer yaptı direksiyonun içinde titreme gibi titreşimli analog gibi kısa bi süre titriyor acaba ne tarz bişey olabilir. bilgisi olan varsa benmle paylaşrsa çok mutlu olurum gerçekten Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Direksiyon pompasının emniyet sübapının sesidir.Her hidrolik direksiyon sisteminde vardır, normaldir... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Sürekli sonuna kadar çevirmek direksiyon pompasına zarar verir. Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 19 Haziran 2009 Paylaş 19 Haziran 2009 Benim aracımda da var o ses normal.Tam manevra yaparken direksiyonu iyice kıvırım asılmayın mutlaka 1-2 parmaklık boşluk bırakın.Pompaya zarar vermeyin... Yorum bağlantısı
Kemal Yılmazer 21 Haziran 2009 Paylaş 21 Haziran 2009 çok teşekkür ederim bilgilerden dolayı bende korktum bian yolda giderken hidrolik boşalır hakimiyeti kaybederim die ama içim şimdi rahat teşekkürler tekrardan Yorum bağlantısı
Galip Özel 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 Tam tur şeklinde çok fazla tutmayın direksiyonu... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 Birde sonuna kadar çevirseniz bile ''Tak'' diye hızlıca çarptırmayın . Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 (düzenlendi) Merhabalar... 10 gün içerisinde iki kez ayrı yerlerde balans yaptırmama rağmen 120 km'den sonraki hızlarda direksiyon titremesini bir türlü çözemedik. Geçen pazar İstanbul-Ankara yolu eziyet oldu resmen. Rot balansçı çantın bir tanesinin yanağında hafif yamulma olduğunu tornadan başka çözüm olmadığını fakat bu kadarlık bir yamukluğun titreme de yapmayacağını söyledi. Sonuçta makinaya bağladığında balans sorunu gözükmüyor. Bazı yollarda direksiyon titremese bile kasanın da sallandığını farkediyorum. Yoldan da kaynaklanabilir mi bilemiyorum. Başka sebep ne olabilir cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler... 23 Haziran 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Haziran 2009 Paylaş 25 Haziran 2009 Jantların eğri olup olmadığı kontrol edildi mi.. ? Balansçı sadece jantlara mı baktı, rotları kontrol ettimi.. ? Yorum bağlantısı
Sedat Can 27 Haziran 2009 Paylaş 27 Haziran 2009 Kavşaklara girerken yani tam sağa veya sola dönüşlerde (LPG' li kullanımda) araç stop ediyor. Yani direksiyonun tam sağa veya sola dönüşlerinde yapıyor, benzinde böyle birşey yok sebebi ne olabilir? Yorum bağlantısı
Recommended Posts