Ahmet Öztürk 26 Eylül 2010 Paylaş 26 Eylül 2010 Devir düşmesi benim fiestamdada var Yoğun trafikte dur kalklarda ara sıra yapıyor , özellikle fren yaparken galiba devir düşüyor bazen kısa sürüyor bazen daha uzun sürüyor, daha stop etmedi .Şikayetçi değilim açıkçası en azından sorun çıkartmadıkça forumdan izlediğim kadarıyla otosan bu durumdan haberdar birşey yaptıklarını sanmıyorum normal bir durum diye geçiştiriyorlar Gecmis olsun Önder Bey, Ben alistim, artik 2 ayda bir oluyor benim aracimda bu sorun. Su ana kadar sorunsuz bir araca rastlamadim. Zincirlikuyu Birmot'taki Selcuk Bey haricinde de yetkili serviste soruna cozum odakli yaklasan birine rastlamadim. Bazen Fiat'imi satmasaydim diyorum . Ama Fiesta cok daha stabil sonucta, alistim memnunum. Yorum bağlantısı
Eren Yüksel 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 Merhaba, geçen 2 yaka arasında geçiş yapıyordum motora biraz yüklenerek. Eve doğru yaklaşırken ışıklarda dururdum ve araba bir anda stop ediverdi. Hararet vs. yoktu ortada, sadece biraz devirli kullanıyordum aracı o kadar. Aynı zamanda bazen boşa atıp giderken devirde dalgalanma oluyor. Şu 15 bini görüyüm de öyle götürüyüm servise diyorum önemsiz bir durum ise. Çok sıkıştırmadan dolayı bu kadar problem yapıyor mu sizde de ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 Raslantı olmuştur diyeceğim, boşa alıp yolda seyir halinde olunca, her tekmnolojik motorda devir dalgalanabilir. Yorum bağlantısı
Ali Çukur 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 Merhabalar Eren Bey Motora yüklenmeden kasıt yüksek devirlerde kullanmanız mı? Ben de 1.4 TDCI kullanıyorum 0 metreden 1250 metrelere çıkıyorum takriben 65km bunun yaklaşık 40 km sini 4. vitesle 3- 3.5 devirleri arasında gidiyorum buna benzer bi olay yaşamadım... Diğer dalgalanma sorununla da karşılaşmadım araç hareket ettiği sürece 20-30 km hız haricinde boş vitesi kullanmıyorum... Yorum bağlantısı
Misafir 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 Bence 2010 model ve henüz 15,000 km'yi görmemiş bir ara stop etmemeli, ben sizin yerinizde olsam direk giderdim servise. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 27 Eylül 2010 Yazar Paylaş 27 Eylül 2010 Bence 2010 model ve henüz 15,000 km'yi görmemiş bir ara stop etmemeli, ben sizin yerinizde olsam direk giderdim servise. Bizim gibi Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 çok büyük ihtimalle aracı çok fazla boşa atmanızdan kaynaklanıyor. Söylediğiniz olayın aynısı bana oldu uzun yol gidiyordum ileride kırmızı ışık vardı aracı boşa attım hız ~60 gibiydi yaklaşık 300-400 metre girrim. Işıklarda durunca stop etti. Bu olaydan sonra aracı 30 km hızın altında hiç boşa almadım şükür stop etme durumuda hiç olmadı. Aracın beyninde kronik bir sorun var anladığım kadarıyla (diğer başlığı inceleyebilirsiniz) ve boşa atınca hareket halinde rölantiyi dengede tutamıyor bir şekilde ya düşüyor ve stop ediyor ya da kendi kendine gaz veriyor toparlamak için devir bir anda artıyor. Tavsiyem çok boşta kullanmayın bırakın viteste yavaşlasın daha sonra debriyaj ile 30 km hıza kadar düşürün sonra boşa atın sorunun düzeldiğini görürsünüz Yorum bağlantısı
Önder Kurtoğlu 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 çok büyük ihtimalle aracı çok fazla boşa atmanızdan kaynaklanıyor.Söylediğiniz olayın aynısı bana oldu uzun yol gidiyordum ileride kırmızı ışık vardı aracı boşa attım hız ~60 gibiydi yaklaşık 300-400 metre girrim. Işıklarda durunca stop etti. Bu olaydan sonra aracı 30 km hızın altında hiç boşa almadım şükür stop etme durumuda hiç olmadı. Aracın beyninde kronik bir sorun var anladığım kadarıyla (diğer başlığı inceleyebilirsiniz) ve boşa atınca hareket halinde rölantiyi dengede tutamıyor bir şekilde ya düşüyor ve stop ediyor ya da kendi kendine gaz veriyor toparlamak için devir bir anda artıyor. Tavsiyem çok boşta kullanmayın bırakın viteste yavaşlasın daha sonra debriyaj ile 30 km hıza kadar düşürün sonra boşa atın sorunun düzeldiğini görürsünüz Aracımdan çok memnunum , tek bir sefer bile stop etmedi kendi kendine... BU devirde dalgalanma olayı eski albea sahibi arkadaşımda da varmış bugün onu konuştuk kendisiyle . Ben istanbul trafiğinde araba sürüyorum ve inanın trafik o kadar berbatki dur kalk dur kalk .... istanbul dışında oturanlar veya istanbulda araba sürmeyenler bilemezler, ani dur kalklarda boşa atılıyor vites mecburen bu devirde dalgalanma olayı benim için problem teşkil etmiyor sıkıntı olarak görmüyorum kaldı ki aracım 4 yıl garantili bişi olursa seve seve yapıcaklar Yorum bağlantısı
Mustafa Kanber 8 Kasım 2010 Paylaş 8 Kasım 2010 çok büyük ihtimalle aracı çok fazla boşa atmanızdan kaynaklanıyor.Söylediğiniz olayın aynısı bana oldu uzun yol gidiyordum ileride kırmızı ışık vardı aracı boşa attım hız ~60 gibiydi yaklaşık 300-400 metre girrim. Işıklarda durunca stop etti. Bu olaydan sonra aracı 30 km hızın altında hiç boşa almadım şükür stop etme durumuda hiç olmadı. Aracın beyninde kronik bir sorun var anladığım kadarıyla (diğer başlığı inceleyebilirsiniz) ve boşa atınca hareket halinde rölantiyi dengede tutamıyor bir şekilde ya düşüyor ve stop ediyor ya da kendi kendine gaz veriyor toparlamak için devir bir anda artıyor. Tavsiyem çok boşta kullanmayın bırakın viteste yavaşlasın daha sonra debriyaj ile 30 km hıza kadar düşürün sonra boşa atın sorunun düzeldiğini görürsünüz Yorum bağlantısı
Levent Demirci 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Herkese günaydın; 11 aydır Fiesta Titanium X paket kullanıyorum ve malesef bende bugüne kadar 5 kez olmak üzere stop etme ile karşılaştım.Dün servisten aradılar ve güncellenmiş yeni bir yazılım geldiğini ve sorunun çözüldüğünü belirttiler.Muhtemelen haberi olanlar vardır ama ben yine de paylaşayım istedim. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 30 Kasım 2010 Yazar Paylaş 30 Kasım 2010 Herkese günaydın;11 aydır Fiesta Titanium X paket kullanıyorum ve malesef bende bugüne kadar 5 kez olmak üzere stop etme ile karşılaştım.Dün servisten aradılar ve güncellenmiş yeni bir yazılım geldiğini ve sorunun çözüldüğünü belirttiler.Muhtemelen haberi olanlar vardır ama ben yine de paylaşayım istedim. Bilgi için teşekkürler.Beni arıayan soran yok henüz Yorum bağlantısı
Hakan Güzel 5 Aralık 2010 Paylaş 5 Aralık 2010 benim aracımda da aynı sorun oldu servise götürdüm motor yazılımı yüklediler şimdi herhangibir sorun yok. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 6 Aralık 2010 Yazar Paylaş 6 Aralık 2010 (düzenlendi) Evet arkadaşlar,Bende şimdi servis ile görüştüm bir yazılım geldiğini ve istediğim zaman uğrayıp yükletebileceğimi söylediler . Şimdi merak ediyorum bana otosan bir yazı göndermiş idi fax ile ( bakınız 5. sayfa) burada sorun ile ilgili araç değil kullanıcı hatalıdır denmişdi.Peki durum böyle ise bu yazılım neden geliştirildi ? ve bu durum karşısında nasıl bir tavır takınmalıyım ? Bu arada çabalarımın sonuç verdiğini görmek te ayrıca bi gururumu okşadı ,En azından adamlara yazılımı geliştirttim Sanıyorum bu ingilteredeki adrese gerekli gereksiz yazılı postalarımında faydası olmuştur 6 Aralık 2010 tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emrah Yıldırım 2 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 (düzenlendi) Evet arkadaşlar,Bende şimdi servis ile görüştüm bir yazılım geldiğini ve istediğim zaman uğrayıp yükletebileceğimi söylediler .Şimdi merak ediyorum bana otosan bir yazı göndermiş idi fax ile ( bakınız 5. sayfa) burada sorun ile ilgili araç değil kullanıcı hatalıdır denmişdi.Peki durum böyle ise bu yazılım neden geliştirildi ? ve bu durum karşısında nasıl bir tavır takınmalıyım ? Bu arada çabalarımın sonuç verdiğini görmek te ayrıca bi gururumu okşadı ,En azından adamlara yazılımı geliştirttim Sanıyorum bu ingilteredeki adrese gerekli gereksiz yazılı postalarımında faydası olmuştur hocam çabanız gerçekten takdire şayan tebrik ediyorum. yazılımın yüklenmesinden sonra sorunun düzelip düzelmediği hususunda bizi bilgilendirirseniz mutlu oluruz 6 Aralık 2010 tarihinde Emrah Y?ld?r?m 2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 7 Aralık 2010 Yazar Paylaş 7 Aralık 2010 Evet Yazılım yüklendi araçta hiç bir problem yok olması gereken buydu sanırım Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 9 Aralık 2010 Yazar Paylaş 9 Aralık 2010 Arkadaşlar konu ile ilgili ,Yeni yzılım yüklemesi yapıldı işlem 30 dakika kadar sürdü , Sonuç : her türlü denemelerime ramen hiç bir dalgalanma düşme stop etme vs oluşmuyor,Yapılan işlem gerekli ve her fiesta sahibinin yaptırması gereken bir uygulama Zaten ücretsiz bir işlem. Şu an için çok çok memnunum paylaşmak istedim Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 Arkadaşlar konu ile ilgili ,Yeni yzılım yüklemesi yapıldı işlem 30 dakika kadar sürdü ,Sonuç : her türlü denemelerime ramen hiç bir dalgalanma düşme stop etme vs oluşmuyor,Yapılan işlem gerekli ve her fiesta sahibinin yaptırması gereken bir uygulama Zaten ücretsiz bir işlem. Şu an için çok çok memnunum paylaşmak istedim Ben de yarin 15.000 bakimina birakiyorum araci, umarim Otokoc'a gelmistir bu yazilim, belki de haberleri bile yoktur. Hepimize cok gecmis olsun. Volkan Bey'in de bayagi bir cabasi olmustu bu konuda, eminim onun da katkisi olmustur eger bu is cozuldu ise. herkese selamlar Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk 11 Aralık 2010 Paylaş 11 Aralık 2010 Herkese merhaba, Dun Otokoc'a biraktim araci 15.000 bakimi icin. Yazilim guncellemesini yapmislar. Sonuc, bugun yine stop ettim. Yani hikayeden birsey uydurulmus yine. Yine yokus asagi iniyorum, yine vites bosta, freni yavasca ezerek araci one dogru yigiyorum ve stop!. Bu kadar basit iste. Test surusune falan gerek yok, bosuna debeleniyorlar. Simdi servise geri gotursem bir-iki tur atip birsey yok diyecekler. Bu aracin sorunu mazot pompasi vey aonun gibi baska birsey bence. Ama hata kodu alamadiklari icin birsey yok, test dedikleri de duz bir yola cikip gaz basmak o kadar. Hepsine selamlar olsun. Selamlar Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2010 Paylaş 11 Aralık 2010 (düzenlendi) Herkese merhaba,Dun Otokoc'a biraktim araci 15.000 bakimi icin. Yazilim guncellemesini yapmislar. Sonuc, bugun yine stop ettim. Yani hikayeden birsey uydurulmus yine. Yine yokus asagi iniyorum, yine vites bosta, freni yavasca ezerek araci one dogru yigiyorum ve stop!. Bu kadar basit iste. Test surusune falan gerek yok, bosuna debeleniyorlar. Simdi servise geri gotursem bir-iki tur atip birsey yok diyecekler. Bu aracin sorunu mazot pompasi vey aonun gibi baska birsey bence. Ama hata kodu alamadiklari icin birsey yok, test dedikleri de duz bir yola cikip gaz basmak o kadar. Hepsine selamlar olsun. Selamlar yazılım mekanik sorunu çözemezki.tek yapmanız gereken ustayı değiştirmek onunla anlattığınız olayı canlı görmesini sağlamak olur.yada servise bunu göstereceksiniz.yok yine anlasmıyorlarsa.usta bulmaya devam. çağlar bey öbür hafta sonu far ayar günü düzenleyecek.ıds cihazınıda kullanırız demiş.birde bu şansı değerlendirin. http://www.otoclubturkiye.com/forum/stanbul-Ma...ka-t199179.html umud aradıkca artar. 11 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Özkan 11 Aralık 2010 Paylaş 11 Aralık 2010 Arkadaslar selamlar, Forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen maalesef bu konu gözümden kaçmış Benimde aynı sorun var ve aracım 2010 1.4 TDCI. Şimdi bu yazılım işini yaptırmak istiyorum ancak ücretsiz olduguna eminmisiniz? Yani ben herhangi bir yetkili servise gidip aracıma yeni yazılım atarmısınız demem yeterlimi? Ilk kez 0 araba aldıgımdan bu tur konuları hiç bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler, Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Aralık 2010 Paylaş 11 Aralık 2010 Arkadaslar selamlar,Forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen maalesef bu konu gözümden kaçmış Benimde aynı sorun var ve aracım 2010 1.4 TDCI. Şimdi bu yazılım işini yaptırmak istiyorum ancak ücretsiz olduguna eminmisiniz? Yani ben herhangi bir yetkili servise gidip aracıma yeni yazılım atarmısınız demem yeterlimi? Ilk kez 0 araba aldıgımdan bu tur konuları hiç bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler, Garanti kapsamında ücretsiz yüklerler.. Çekinmenize gerek yok Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk 12 Aralık 2010 Paylaş 12 Aralık 2010 Arkadaslar selamlar,Forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen maalesef bu konu gözümden kaçmış Benimde aynı sorun var ve aracım 2010 1.4 TDCI. Şimdi bu yazılım işini yaptırmak istiyorum ancak ücretsiz olduguna eminmisiniz? Yani ben herhangi bir yetkili servise gidip aracıma yeni yazılım atarmısınız demem yeterlimi? Ilk kez 0 araba aldıgımdan bu tur konuları hiç bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler, Merhaba, Herhangi bir yetkili serviste yukletebilirsiniz. Ama bende bir faydasi olmadi, sanki devir biraz daha stabil gibi ama yokus asagi frena yaparken devrin dusup stop etme sorunum devam ediyor, dun yaptigim testte gordum. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 12 Aralık 2010 Yazar Paylaş 12 Aralık 2010 (düzenlendi) Öncelikle ben yazılımı yükletmiş biri olarak çok memnunum Daha evvelcede aynı sorundan muzdarip arkadaşlara servis ve usta önerisinde bulunmuşdum bunu tekrar ediyorum Yazılım bir çok arıza için var olabilir bu sorun ile ilgili olarak özellik ile belirtmek gerekebilir Araç garantide olsun olmasın yazılımdan hiç bir ek ücret talep edemezler Bu o anki yazılımdan kaynaklı bir arıza idi çözüme kavuşturuldu ben her koşulda deniyorum hiç bir problem yok ( hatırlanırsa bu sorunu gerek forum ortamında gerekse tr çapındaki yetkili servislerde ilk işleten benim) yani bu derece hassas bi kullanıcıyım anlamında ukalalık olarak algılanmasın. 12 Aralık 2010 tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk 13 Aralık 2010 Paylaş 13 Aralık 2010 Öncelikle ben yazılımı yükletmiş biri olarak çok memnunum Daha evvelcede aynı sorundan muzdarip arkadaşlara servis ve usta önerisinde bulunmuşdum bunu tekrar ediyorum Yazılım bir çok arıza için var olabilir bu sorun ile ilgili olarak özellik ile belirtmek gerekebilir Araç garantide olsun olmasın yazılımdan hiç bir ek ücret talep edemezler Bu o anki yazılımdan kaynaklı bir arıza idi çözüme kavuşturuldu ben her koşulda deniyorum hiç bir problem yok ( hatırlanırsa bu sorunu gerek forum ortamında gerekse tr çapındaki yetkili servislerde ilk işleten benim) yani bu derece hassas bi kullanıcıyım anlamında ukalalık olarak algılanmasın. Ukalalik olarak algilanmasin ama siz bu sorunla ilgili 24.03.2010'da servise gitmissiniz, ben 07.03.2010'da Hayir ben sizden daha hassasim... Bknz: http://www.otoclubturkiye.com/forum/2010-Fiest...op-t190434.html Evet dalgalanma daha azalmis olabilir, ki oyle gibi sanki haklisiniz; ama vites bosta, one yigilirken ben stop ettim bir kez. Bakalim bu hafta testlere devam ediyorum, kismet. Selamlar Yorum bağlantısı
Recommended Posts