İçeriğe Yönlendir

Petlas Kış Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Orhan Ünsal

Recommended Posts

Servet Aydın

Esp var mı :D

Yok dediğim vakit araçtan atlamak isteyen 25.kişisin Göksel :biggrin:

O zaman petlas var mıydı üzerinde abi ;)

Lanet olası sıfır km Energ saver vardı. 70.k'daki conti ondan kat kat iyidi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Yok dediğim vakit araçtan atlamak isteyen 25.kişisin Göksel :biggrin:

Lanet olası sıfır km Energ saver vardı. 70.k'daki conti ondan kat kat iyidi :)

Michelin in o serisi gerçekten yakıt tasarrufu sağlıyor heleki karda muhteşem esp olmasa idi mondeo ile düz yolda gidemezdim. Şimdi sadece arkalar energy saver çok güzel yanlıyoruz :) abi bir daha piste çıkarken petlas tak bence 5-6sn kazandırır :D :d :D

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Nedense, Konu petlas olunca, michelin, goodyear, bridgestone ile kıyas yapılıyor. Neden ? Sırf ezdirebilmek için. Aynı fiyata satılan çinli lastiklerle yada şu meşhurrr yan ürün debica, nankang, barum, apollo vs kıyas yapılamıyor.

Fiyatına göre en iyisidir çünkü ;)

Birde bakış açımızı değiştirebilsek aslında herkes müteakip olacak. Önyargılar ile hiçbirşeye ulaşamayız.

Çamur Atarsın İzi Kalır, Ama o Çamur Elinede Bulaşır ;)

Fiyat avantaj olduğu gibi bazen de "bu paraya bu" şeklinde dezavantaja dönüşebiliyor [emoji3]
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Çok şükür bu paraya bu kadar şeklinde diyebileceğim hiçbir anım olmadı.

Beni tedirgin eden birşeyi olsaydı samimiyetle yazardım. Forumdada en çok konuşulan lastik markası, özellikle kış lastiği ve yaz lastiğinde 17" ve 18"'de kullanıcı sayısı diğer markalara göre çok daha fazla. Bu kadar yoğun kullanımda olumlu/olumsuz yönlerini değerlendirelim.

Ama gerçek kullanıcılar yapsın isterim.

Kullanmayan kişilerin burada yorum yapması çok samimi gelmiyor bana.

2008 yılında, donanım haberde yazılan yorumlarla yorum yapan kişiler oldukça biryere varamayız..

Bende michelin'le ciddi yol tutuş problemleri yaşadım. Ama michelin'e kötü lastiktir demek içimden gelmiyor.

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Çok şükür bu paraya bu kadar şeklinde diyebileceğim hiçbir anım olmadı.

Beni tedirgin eden birşeyi olsaydı samimiyetle yazardım. Forumdada en çok konuşulan lastik markası, özellikle kış lastiği ve yaz lastiğinde 17" ve 18"'de kullanıcı sayısı diğer markalara göre çok daha fazla. Bu kadar yoğun kullanımda olumlu/olumsuz yönlerini değerlendirelim.

Ama gerçek kullanıcılar yapsın isterim.

Kullanmayan kişilerin burada yorum yapması çok samimi gelmiyor bana.

2008 yılında, donanım haberde yazılan yorumlarla yorum yapan kişiler oldukça biryere varamayız..

Bende michelin'le ciddi yol tutuş problemleri yaşadım. Ama michelin'e kötü lastiktir demek içimden gelmiyor.

Katılıyorum.

Size göre olumsuz herhangi bir yanı yok herhâlde anladığım kadarıyla?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Çok sıcak asfalt üzerinde, lastik ısınmadan önce, belirli bir süreye kadar abs biraz erken devreye giriyor. Onun dışında ıslak zeminde ve yağmurda beni tedirgin eden hiçbir yönü olmadı. Özellikle 40 tabanlı lastiklerde, ciddi balans problemleri yaşadım. 741 serisi ile bu problemi hiç yaşamadım. Ayrıca Türkiye Yolları için sağlamlık olarak bir önceki Lastiğime göre çok daha iyi performansı vardı. Ben aracı biraz sert kullanırım pek sakınmam. Buna rağmen çok bozuk yollarda ve sert çukurlara düştüğüm halde, balon yapma problemi yaşamadım bu benim için en önemli detaylardan biri lastikte, yanak koruması üst düzeyde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Dejavu yapayım, petlas yağmurda beklenenin çok çok üstünde

Aynen: Starmaxx var bende. (Şimdi kar lastikleri var gerçi, tırt Taşköprü Bilizak) Starmaxx gerçektende yağmurda gayet başarılı. 1 defa abs devreye girmedi. Ama şuan Taşköprülerle kuru ve ıslak zeminde dans ediyor araba.. Abs, Esp.. Hepsi sorunsuz çalışıyormuş.. Öğrenmiş oldum.  :D  :D

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

ıslak zemin c görünüyor, kış lastiği için çok iyi.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Servet Aydın

Snowmaster w651. İkinci kışım. Geçen ay yağan karda yine iş gördü. Peşine havaların durulması ve kabaca 10.K yol yapmam lastiğin sonunu getirdi. Lastik tutunma özelliğini yitirdi iyice. Nisan ayı çıkınca lastikler çöpe gidecek. Üçüncü kışı çıkaraydı hakkını verecekti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Snowmaster w651. İkinci kışım. Geçen ay yağan karda yine iş gördü. Peşine havaların durulması ve kabaca 10.K yol yapmam lastiğin sonunu getirdi. Lastik tutunma özelliğini yitirdi iyice. Nisan ayı çıkınca lastikler çöpe gidecek. Üçüncü kışı çıkaraydı hakkını verecekti.

Arabayı hep öyle kullanıyorsan fazla bile gitmiş abi :D  :f1:

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Davut Turmuş

snowmaster 651 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak ;

bu asimetrik desenden dolayı arkadan bakıldıgında lastikler ters gibi mi duruyor biri iç biri dış? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu lastikleri ben tanıyor muyum bir yerden? :boks:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

bu lastikleri ben tanıyor muyum bir yerden? :boks:

Yola dağ düşerken dikkat et dedim kime dedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bugün itibariyle Petlas kışlık lastiklerimiz takıldı bakalım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Bugün itibariyle Petlas kışlık lastiklerimiz takıldı bakalım.. 

yan yan yan :f1:

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Özgen Acar

Merhaba arkadaşlarım abilerim memnuniyetim üzerine sizlerle de paylaşmak istedim,daha önce az miktarda karda değerlendirme fırsatım olmuştu fakat bugün 30 35 cm karda deneme fırsatım oldu..Ben çok memnun kaldım en ufak patinaja dahi düşmedi,yokuş yollarda kalkışta hiç sıkıntı yaşamadım,dün akşam karla kaplı 3 şeritli ordu-samsun yolunda 60-70 km hızla sorunsuz ilerledim..farklı kış lastiği deneme fırsatım olmadı şimdiye kadar ama petlastan çok memnun kaldım tavsiye olunur..

Biraz da fotoğraf çekildik güzel oldu :)

20151231_132033.jpg     

20151231_132229.jpg   

20151231_132730.jpg

20151231_133040.jpg

20151231_133053.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba arkadaşlarım abilerim memnuniyetim üzerine sizlerle de paylaşmak istedim,daha önce az miktarda karda değerlendirme fırsatım olmuştu fakat bugün 30 35 cm karda deneme fırsatım oldu..Ben çok memnun kaldım en ufak patinaja dahi düşmedi,yokuş yollarda kalkışta hiç sıkıntı yaşamadım,dün akşam karla kaplı 3 şeritli ordu-samsun yolunda 60-70 km hızla sorunsuz ilerledim..farklı kış lastiği deneme fırsatım olmadı şimdiye kadar ama petlastan çok memnun kaldım tavsiye olunur..

Biraz da fotoğraf çekildik güzel oldu :)

Konunuz birleştirilmiştir. Kazasız sürüşler :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil İbrahim Bilgiç

Arkadaşlar bugün ben de aldım 4 adet petlas snowmaster.Dün akşam baya kar yağdı kırıkkale'ye dün alacaktım vaktim yoktu karın yağmasını beklemiş demek :)

ilk deneyimimi paylaşacak olursam;

lastik almaya gitmeden önce deneme amaçlı bi rampayı çıkmaya çalıştım ama henüz rampanın başında kaldım continental yazlıklarla.

kışlıkları takar takmaz aynı rampaya gittim ve rahatlıkla çıktım.Ama rampanın ortasında durup kalkmaya çalıştım araç patinaja düştü çıkmadı onu dışında ilk görüşlerim olumlu lastik hakkında.Diğer yollarda da performansını çok beğendim.Bu markayı düşünenlere yardımcı olur umarım

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...