İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Bahtiyar Aydoğdu
106binde, 96binden beri lpgli...

bi dene bakalım aracda ne gibi degişiklikler oldu olumlu olumsuz yönlerini yazki olmazsa bende yaptıraym.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
bi dene bakalım aracda ne gibi degişiklikler oldu olumlu olumsuz yönlerini yazki olmazsa bende yaptıraym.

+06

bende yaptırmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yaptırın arkadaşlar zararı olmaz ama öyle çok da fazla bir fayda beklemeyin..Ara hızlanmalar ve çekiş bir nebze artıyor..Bir süre sonra alışıyorsunuz o farkıda hissedemiyorsunuz. :)

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

ilk mesajımda yazdıklarım hala geçerli. yani düşük devir ve klima açıkken oluşan hantallığın ortadan kalkması... mesela 80 km/h hızla 5. viteste giderken gaza bastığımda cok yavaş hızlanıyor, 4. vitesi istiyordu ısrarla, şimdi daha iyi... aynı şekilde klima açıkkenki devirlenmesi de düzeldi.. tabii şunu da göz önünde bulundurmak lazım; motordan bir sıkıntım yoktu aslında yani öyle çok aman aman bir hantallık değildi yukarıda yazdıklarım... denemek istedim sadece, hem de uzun vadede faydası olur diye düşündüm. daha kurum dolu, daha hantal bir motorda daha hissedilir farklar oluşacağını düşünüyorum...

olumsuz bir yönünü görmedim. ancak carbon clean markasını taklit edenlerden uzak durun bence.. gerek bu forumda gerekse diger forumlarda katalitik konvektor tıkanmasına karşı uyarılar var çünkü...

kısacası, cebinizde size batan bir 70TL varsa, arabanızı da seviyorsanız yaptırın derim :D ya da arabanızla ilgili ciddi hantallık problemi yaşıyorsanız yine yaptırın derim...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

otomatik araçlarda şiddetle tavsiye olur eğer 100bine yakın ise araç çok büyük fark hissediliyor. araç daha istekli oluyor vites geçişleri daha düşük devirlerde oluyor(öncesine göre) ve kolay kolay vites düşürmüyor

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Ben de yetkili bir CC bayisinde 4000 km ara ile iki kez yaptırdım fakat öyle ara ara bekleme yada gaz verme gibi işlemler yapılmadı. Uygulama yanlış mı oldu şimdi gidip basayım o dükkanı :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serkan Çaglar
(düzenlendi)

carbon clean işlemini bugün yaptırdım. ancak bu işler eksik gibi geldi yaptırdığım yerde sadece makineye sıvı kondu

ve yaklaşık olarak 40 dk. rolantide çalıştı.

ilk 10 dk. içinde hava filtresinden sonra boğaz keleğinden önce

spreyden yaklaşık 10-12 defa sıktı.

carbon clean bundan ibaret mi merak ettim. bunu daha önce yaptıran varsa bana söyleyebilirmi aynı işlemmi yapılıyor. çünkü bu olay bana eksik gibi geldi. eksik yapılmadı umarım bu işlem.

tarihinde Ayça Şimşek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

4. silindir bayağı kötü duruma gelmiş bildiğim kadarıyla. cc sonrası bayağı düzelmiş. bana da aynı işlemler yapıldı sprey dışında.

40dk değil daha uzun yapıldı galiba (sıvı bitene kadar), hava filtrem söküldü ara ara motor kükreyerek çalıştırıldı.

bende tüm silindirler 16 ya gelmişti. belki bi kere daha yapılabilir aracınıza.

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

o sıvı ile birlikte benzin de katmış olmaları lazım...

hava filtresinin yerine sıkılan sprey isteğe bağlı ayrı bir işlem diye biliyorum, benim araca sıkmamışlardı.

silindir kompresyon ölçümü de cc den bağımsız ayrı bir işlem, aslında mantıken yapmaları lazım ama istemez, söylemezseniz yapmıyorlar...

bir de sadece rölantide değil arada gaz verip temizlenmiş kurumları egzostan dışarı atmaları gerekiyordu.

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar
(düzenlendi)

evet o sıvı ile birlikte benzin de kattılar ancak o silindir kompresyon ölçümü benim araç için değil sadece örnek olarak koydum (ismini bilmediğim için) tabi arada gaz verip kurumları egzostan dışarı attılar.

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İşlem %80-90 doğru yapılmış, zaten gördüğünüz üzere basittir. Sadece 15-25dak çalıştıktan sonra stop edilip biraz beklenir, sonra çalıştırmaya devam, sonlara doğru da tam gaz. Sonraki 100-150 km temizlik devam eder.

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar
(düzenlendi)
İşlem %80-90 doğru yapılmış, zaten gördüğünüz üzere basittir. Sadece 15-25dak çalıştıktan sonra stop edilip biraz beklenir, sonra çalıştırmaya devam, sonlara doğru da tam gaz. Sonraki 100-150 km temizlik devam eder.

eksik olan işlemler ne çağlar abi ? hiç durdurmadan yaklaşık 40 dk. devam etti ve sonlardırdı. kompresyon ölçümü yapılmadı bu işleme dahil mi hariçten istememiz mi gerekiyordu..

ilk 100-150 km. yol için benzin yada lpg farkeder mi?

bu arada 55 ytl normal mi bu işlemler için?

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

bence 55 tl iyi rakam ..bende yeni carbon clean ve manifold temizliği yaptırdım..üç şişe kullandı o sıvıdan ..fiatını yazmayayım..boğaz kelebeğinin oradanda 10 15 dakika bir püskürtme aleti yardımı manifolda ve rölanti valine doğru sıvı sıktı... gaz verdi.. ara ara.. kompresyonlara ise baktırmadım...

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar
bence 55 tl iyi rakam ..bende yeni carbon clean ve manifold temizliği yaptırdım..üç şişe kullandı o sıvıdan ..fiatını yazmayayım..boğaz kelebeğinin oradanda 10 15 dakika bir püskürtme aleti yardımı manifolda ve rölanti valine doğru sıvı sıktı... gaz verdi.. ara ara.. kompresyonlara ise baktırmadım...

merak ettim nedir fiyat

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler

Ben yaklasık 1 ay önce özel servise sormuştum c.c yi 70 tl dediler siz 55 tl yaptırmışsınız iyi fiyat.peki işlem sırasında bujiler degiştimi yoksa temizlendimi bunu merak ettim.ufak bilgi bir müddet arabanızı devirli kullanın kalan pislik egzostan atılsın.

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar
Ben yaklasık 1 ay önce özel servise sormuştum c.c yi 70 tl dediler siz 55 tl yaptırmışsınız iyi fiyat.peki işlem sırasında bujiler degiştimi yoksa temizlendimi bunu merak ettim.ufak bilgi bir müddet arabanızı devirli kullanın kalan pislik egzostan atılsın.

bujiler değişmedi yada temizlenmedi adam hiç bakmadı bile bujilere :D burda merak ettiğim nokta devirli kulllanacam ama lpg yada benzin farkedermi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler
bujiler değişmedi yada temizlenmedi adam hiç bakmadı bile bujilere :D burda merak ettiğim nokta devirli kulllanacam ama lpg yada benzin farkedermi ?

Benzin önerilir, yaklaşık toplamda 100 km yol yapılır ve araç devirli kullanılır. ;)

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
merak ettim nedir fiyat

Bayağı bir şeylerin arasında:

Marş motor dişlisi 45

Marş kömür yuvası 30

Temizleme sıvısı 7

Yakıt filtresi 15

Manifold sıvısı 40

Carbon clean 60

Marş motor tamiratı35

Buji 35

İşçilik 50

yazan bir fatura ödedim. siz bayağı iyi yaptırmışsınız :D

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar
Bayağı bir şeylerin arasında:

Marş motor dişlisi 45

Marş kömür yuvası 30

Temizleme sıvısı 7

Yakıt filtresi 15

Manifold sıvısı 40

Carbon clean 60

Marş motor tamiratı35

Buji 35

İşçilik 50

yazan bir fatura ödedim. siz bayağı iyi yaptırmışsınız :D

bende bunların arasından sadece carbon clean yapıldı diğerlerine karışılmadı

Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz

Valla ne yalan söleyim ben de 60 a yaptırmıştım + yakılan onca mazot, geçen ay oraya verdiğim o paraya yazık olduğu düşüncesindeyim. hiç fark göremedim. Bi daha da yaptırcağımı sanmıyorum. Gözle görülür bir fark göremiyorsam bana bunu kanıtlayacak bişey gösteremiyorlarsa ben neye dayanarak yaptırayım ki. Ayrıca bi o kadara yakın da mazot gitti. Yazık günah bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...