Serkan Çaglar 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 Valla ne yalan söleyim ben de 60 a yaptırmıştım + yakılan onca mazot, geçen ay oraya verdiğim o paraya yazık olduğu düşüncesindeyim. hiç fark göremedim. Bi daha da yaptırcağımı sanmıyorum. Gözle görülür bir fark göremiyorsam bana bunu kanıtlayacak bişey gösteremiyorlarsa ben neye dayanarak yaptırayım ki. Ayrıca bi o kadara yakın da mazot gitti. Yazık günah bence. umarım benim araçta işe yarar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Eylül 2009 Paylaş 28 Eylül 2009 Turbo diesellerdeki tork bolluğu, bazı çekiş düşüklüklerini, geri gelmelerini hissetmeyi zorlaştırır, haklısınız ama enjektörler size minettar, bundan emin olabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Hakan Yıldız 12 Ekim 2009 Paylaş 12 Ekim 2009 20-25.000 km periyodunda yapılması yararınıza olacaktır. merhaba çağlar abi cc bakımı benzinli ve dizel aracların ikisinede uygulanıyormu tesekkürler Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Şu işi Sakarya da hakkıyla yapan bir yer bulamadım gitti. Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar 30 Ekim 2009 Paylaş 30 Ekim 2009 cc işlemi sonrası arabayı devirli kullandım (tabi ekstralar var sensör temizlikler vb. ) ve sonuç 1. titreyerek kalkan arabam artık nerdeyse titremiyor, 2. gaz yememe sorunu azaldı, 3 gaza dokunduğum da çok daha atikleşti, 4. tabi birazda kilometrede yaktığım benzin arttı, sonç olarak gayet memnun kaldım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2009 Paylaş 30 Ekim 2009 CC den sonra, düşük kompresyona sahip silindir var ise yükselir, yüksek olan zaten normaldir ve buna yaklaşır, yani tüm silindirler eski kompresyonlarına ulaşır (mekanik yıpranmalar hariç) DÜşük olanlar genelde 4. silindirdir, zira nem o bölgede yoğunlaştığı için, buji tam anlamı ile ateşleme yapamaz ve karbon birikimi fazla olur. Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar 30 Ekim 2009 Paylaş 30 Ekim 2009 CC den sonra kompresyon değerlerinin çok yüksek olmasındansa,birbirine yakın değerlerde olması gerekir diye bi duyum aldım,ne kadar doğrudur?Bu arada işlemi kaça yaptırdınız? 1 duyduklarım ve araştırmalarımda benim o yönde 2 55 TL ye yaptırmıştım. eğer yaptıracaksanız size tavsiyem ustadan silindir kompresyon ölçümünü yaptırmadan ve yaptırdıktan sonra isteyin ayrıca kelebek sensöründen önce sprey sıkmasını isteyin. bunları söylemezseniz yapmıyorlar. Yorum bağlantısı
İsmail Kürtünlü 2 Kasım 2009 Paylaş 2 Kasım 2009 (düzenlendi) Yeni2el focusumun benden önceki bakım geçmişinde, yaklaşık 40.000 km öncesinden başlayan bir çekiş düşüklüğü şikayeti dikkatimi çekmişti. Ayrıca araç 2 defa yolda kalmış, bir defa de tekleme şikayeti ile servise başvurmuş. Aracı aldıktan sonra ilk aşamada trigerini değiştirdim, bugün de carbon clean yapıldı. CC öncesi kompresyon değerleri sırası ile : 15-12-12-11 idi, yani 4. silindirin sıkıştırması oldukça düşmüştü, 1. silindir ile aralarındaki fark çok yüksekti. Osman nın teşhisi ile muhtemel sebep: 1. Tekleme sıkıntıları, aracın 6 ayda bir komple iç-dış-motor temizliğine girmesi sonrası, bujilerde kalan suyun sebep olduğu ateşleme arızalarından oluşmuş. 2. Bu su, fiziksel olarak özellikle 4. silindir bujisinde birikiyor, zaten buji bölgesi bembeyaz oksit olmuş, hatalı ateşleme sonucu da, 4. silindirde oluşan kurumlar bu kadar yüksek seviyede kompresyonu düşürmüş. Carbon clean sonrası kompresyon değerleri: 16-15-15-13 , yani motor kendine geldi, ilk kalkış ve ara hızlanmalar oldukça düzeldi, ama 5.000 km sonra bir seans daha yapılacak ki motor istediğim kıvama gelsin. Ayrıca rölantideki belli-belirsiz bir titreme vardı, oldukça azaldı. Şu anki tüketim değeri İstanbul şehiriçinde 10,9lt/100km, bakalım sonrasında bu değer nereye inebilecek. Henüz bujiler-yağ değişmedi. Merhabalar, Aracımla ilgili bir sorunu araştırırken burayı gördüm ve hemen üye oldum. 2005 model Focus sahibiyim. Yaklaşık 2 hafta önce küçük bir kazadan dolayı aracım servise girdi ve işlemlerden sonra temizlik esnasında yapılan motor yıkama işleminden sonra bujilerde kalan su sebebiyle motorda tekleme yaşadım ve 'motor arıza' ışığı yandı. Servise tekrar gittiğimde sorun giderildi fakat kalıcı olmadı. Aynı sorunla daha şiddetli bir şekilde tekrar karşılaştım. Bu arada aracım henüz 45.000 km'de. İlk etapta devir ve hız yükseldikçe yapıyordu (3000 ve üzeri devirde) ve yavaşlamak zorunda kalıyordum. Servise tekrar gittiğimde zaten artık periyodik bakım ve özellikle şanzıman yağı ve filtresi değişim zamanı gelmişti. Bu sayede ateşleme sistemi de tekrar elden geçmiş oldu. Fakat geçtiğimiz Cuma günü yani yağmurun ilk yağdığı gün aynı sorunu tekrar yaşadım ve soluğu serviste aldım. Bu kez cam silecek fıskiyelerinin aşındığı ve sağanak yağmurdan içeri su kaçırdığı tespit edildi ve kaput üzerindeki fıskiyeler yenileriyle değişti. Servisten sorunsuz bir şekilde ayrıldım fakat bu akşam aynı sorun tekrar nüksetti ve beni çileden çıkarttı. Tabi çalan telefonunun ekranında benim ismimi gören ustayı da. Bujiler, bobinler vs. yani ateşleme sisteminin su alması sebebiyle ortaya çıktığı söylenen bu sorunun çözüme kavuşamamasının sebebi nedir sizce? Hatta bakımda bu sebepten değişti diye biliyorum bu parçalar. Hatrı sayılır bir bedel de ödedik toplamda. Bir arkadaşım suyla felan alakası olmadığını enjektörlerin temizlenmesi gerektiğini söyledi ve benzinle birlikte katkı maddesi koydurmamı tavsiye etti. Bunu telefonda ustama sordum fakat onla alakası olmadığını söyledi ve kesinlikle katkı maddesi kullanmamamı söyledi. Benim de kafam karıştı haliyle.. Yarın tekrar gideceğim servise fakat sabah erkenden doktor randevusu olduğu için mecburen bu şekilde kullanacağım arabayı. Bu arada ilk başlarda yüksek devirde kendini gösteren sorun artık rölantide ve ilk kalkışlarda (özellikle rampada) gösteriyor ve önceki kadar şiddetli değil. Değerli fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler. 2 Kasım 2009 tarihinde ?smail K tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Kasım 2009 Paylaş 12 Kasım 2009 Motorvac firmasının bir ürünü olan carbon clean ürünü hakkında bilgi: Detaylı bilgi sunumu Distribütör Firma Linki Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent 12 Kasım 2009 Paylaş 12 Kasım 2009 çağlar bey 136 bindeki aracıma bu uygulamayı yaptırayımmı önerirmisiniz? çünkü bazı yerlerde okuduğum kadarıyla 100 bin üzeri araçlara yapılmamasını tavsiye etmişler. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Arabam 118 binde ve bugün çok büyük bi ihtimalle carbon clean yaptırıcam.bakalım neler olacak. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 çağlar bey 136 bindeki aracıma bu uygulamayı yaptırayımmı önerirmisiniz? çünkü bazı yerlerde okuduğum kadarıyla 100 bin üzeri araçlara yapılmamasını tavsiye etmişler. aynı model araçlara sahibiz 140 bin km de yaptırdım ve herhangi bir dezavantajını görmedim avantajını elbette yaşadım. Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 35000 km de yaptırdım hiç bi fark göremedim. boşuna 70 lira gitti yada ben farketmedim. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 35000 km de yaptırdım hiç bi fark göremedim. boşuna 70 lira gitti yada ben farketmedim. 35000 kmdeki araba daha yeni sayılır.ve pek fazla kurum kaplamamıştır diye üşünüyorum.size o yüzden bir artısı olmamış gibi gelebilir. Arabam 118 binde ve bugün çok büyük bi ihtimalle carbon clean yaptırıcam.bakalım neler olacak. aynı arabalara sahibiz benim ki 85000de daha büyük bir merakla gözlemlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 103 binde yaptrımıştım. çekişte bariz artış oldu. 123 bine geldi bu bakımda tekrarlıyacağım. şehir içi kullanılan araçlarda heleki otomatikse fark hissediliyor uzun yolda kullanılan araçlarda kurumlanma daha az oluyor sanıeım şehir içinde her yer kurum bağlıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 dizeli bilmem ama 750ml cc için 1-2 litre benzine katılıp kullanılıyordu galiba. oranın önemi olsa gerek seyreltildikçe verim düşmez mi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 yaptırdım, herkese de tavsiye ediyorum. silindir basınçlarımın yükselmesi dışında ayrıca rölantideki hafif devir yükselme problemim ve klima açınca oynayan devirle beraber düşen çekişim düzeldi. 1.3 motorda klima yine motorun kuvvetini kesiyor ama CC sonrası çok az hissedilir oldu. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Yaptırmak isteyenler yaptırsınlar.Faydalı bişey. Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Peki yaptıralımda yan etkileri nelerdir.?mesela enjektörler eskiyse işlem sırasında patlatıyormuş bir takım enjektör fiyat nedir atıyorum 60 tl iş için 800 tl den olmayalım Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 yaklaşık bir sene önce istanbul'da cc ile ilgili organizasyon yapılmış. o konuda Çağlar abi bir iki soruya cevap vermiş ve kafaya takılan bir çok sorunun cevabı orada da var. ilgili konu linki: http://www.otoclubturkiye.com/forum/30-Kasm-20...Cl-t170800.html Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Arkadaşlar bugün yaptırdım.ustam kendi bujilerini taktı carbon clean yapmadan önce.ben benzinde giderken motorun tokanır gibi hızlanmasından şikayet ederek gittim.ustam biraz dip gaz yaptı.benzin pompası arızalı olsa kesintisiz max devire çıkmazdı senin sorunun enjektörlerin tıkalı olması dedi.bende zaten aynı şekilde düşündüğüm için carbon clean için gitmiştim.yaptırdım.bugün defalarca denedim araba yağ gibi tırmanıyor devirleri.çekişide sanki daha iyi gibi.işlem esnasında arada bir gaz verdi,egzostan gri dumanlar filan çıktı.sanırım iyi oldu.tavsiye ederim.. Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 (düzenlendi) Selamlar Aynı problem bendede oluşmuştu. Bujiler, su fiskiyeleri değişti fakat çare olmadı. Bendekiler ısıtmalı tip fakat olay ondanda değilmiş bu mnodellerde genele bir problem. Tanıdık bir servise gidince öğrendim. Çözüm olarak fiskiyelerin altı içten ve dıştan yalıtıldı. Altıda siyah silikon benzeri birşeyle dolduruldu. şuanda su kesildi ama kullandığım süre boyunca oluşan kalitesiz yanmalardan dolayı hala problem yaşıyorum . Bujilerin takıldığı bölüm bir havuz gibi üstündede bir kapak var buji kabloları kapaktaki delikten içeri buji kafalarına giriyor. oaltta kalan havuz şeklindeki odanın duvarları paslanmıştı yani sanırım baya uzun süre kalitesis bir ateşleme ile aracı kullanmışım. Bir gece otobanda araba sarı motor arıza ışığı yanınca ortaya çıktı. Birde buji kablolarını değiştirmeyi düşünüyorum Buji kafaları paslanmıştı ama buji kablosunun içi iyi görünmediğinden onu birtürlü kontrol edemidim. Birde aklında olsun kesinlikle motoru yıkatma. çok istiyorsan nemli bezle tozu çamuru al yeter. Bende aynı problemleri yaşıyan Çağlar abinin yolundan gidip Carbonclean yaptıracağım. Servisten sıkıldım artık. çözemediler. Tam değimi ile hayalet arıza. 28 Kasım 2009 tarihinde Co?kun Filiz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Çağlar bey kompresyonu sizin serviste ölçüyorlar mı?Bilgilendirirseniz pekçok arkadaş memnun olacak gibi. Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Çağlar abi, Teknik dizel Serviste CC yaptırmak istiyorum. Ordan kimile görüşmemi önerirsin. Hangi usta yapsın vs tavssiyeni istesem. Birde Dyno ve kompresyon ölçümünü orda yaptırabilirmiyim. CC öncesi sonrası yaptırmak istiyorum. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Çağlar bey kompresyonu sizin serviste ölçüyorlar mı?Bilgilendirirseniz pekçok arkadaş memnun olacak gibi. Bütün yetkili servislerde yaparlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts