Celil Alpay 9 Ocak 2016 Paylaş 9 Ocak 2016 6. vites 1600 devir 90 km sabit hızla gitmek motora zarar verirmi? (dizel) Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 9 Ocak 2016 Paylaş 9 Ocak 2016 6. vites 1600 devir 90 km sabit hızla gitmek motora zarar verirmi? (dizel) Vermez ,tabi sürekli bu şekilde kullanılmaz.Ara sıra 3000 dd 15-20 dk lık sürüşler şart dizelde 2 Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 9 Ocak 2016 Paylaş 9 Ocak 2016 İş ve ev arası yoğun trafik olduğundan 5 gün çok sakin kullanıyorum fakat hafta sonu olunca arap atı gibi kostururum açarım cigerini. Yorum bağlantısı
Celil Alpay 9 Ocak 2016 Paylaş 9 Ocak 2016 6. Vites cok güzel, gaza basinca ivmelenme cok iyi, araç kafa kaldiriyor nerdeyse.. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 9 Ocak 2016 Paylaş 9 Ocak 2016 6. Vites cok güzel, gaza basinca ivmelenme cok iyi, araç kafa kaldiriyor nerdeyse.. 1600 devirin çok az üzerine çıkmakta fayda var diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 Değerli forum üyeleri belki çok kez bu başlıkta konular açıldı lakin son zamanlar da bu konularda masraf eden arızasını yaptıran kişilerin önerilerini bilgilerini paylaşması için konuyu açmak istedim. Bende 2010 model connect var ve bu araçlarda genelde turbo ve enjektör arızaları olduğu söylenir üstelik 150 bin km civarında benim aracım 143 bin küsür nihayetinde iyi kötü bir miktar para verip bu şartlarda araç sahibi oluyoruz kimimize göre hassas konu şahsen aracıma karşı çok titizim ve uzun ömürlü olması için cebimden ve elimden geldiğince çabalarım bu yüzden motorun uzun ömürlü olması için nasıl kullanım nelere dikkat etmek gerekir ve araçlarınız bu tür arızaları kaç km lerde yaptı. Özellikle artvin arhavide ikamet ediyorum ve bizim burada gürcistan sınırına yakın olduğumuz için genellikle mazot uygun fiyata olduğu için yarım saatlik yol sonrasından yurt dışından kolaylıkla elde ediliyor üstelik oradan tonlarca mazot çıkarıp ticaretini yapanlar olduğu halde aracıma pek alıp koymuyorum. Kimine göre titizlik kimine göre aptallık olabilir bu. Bu yüzden Nasıl yol izlenmeli neler yapılmalı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 Konunuz birleştirilmiştir. Bu konu içinde bir çok sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 Değerli forum üyeleri belki çok kez bu başlıkta konular açıldı lakin son zamanlar da bu konularda masraf eden arızasını yaptıran kişilerin önerilerini bilgilerini paylaşması için konuyu açmak istedim. Bende 2010 model connect var ve bu araçlarda genelde turbo ve enjektör arızaları olduğu söylenir üstelik 150 bin km civarında benim aracım 143 bin küsür nihayetinde iyi kötü bir miktar para verip bu şartlarda araç sahibi oluyoruz kimimize göre hassas konu şahsen aracıma karşı çok titizim ve uzun ömürlü olması için cebimden ve elimden geldiğince çabalarım bu yüzden motorun uzun ömürlü olması için nasıl kullanım nelere dikkat etmek gerekir ve araçlarınız bu tür arızaları kaç km lerde yaptı. Özellikle artvin arhavide ikamet ediyorum ve bizim burada gürcistan sınırına yakın olduğumuz için genellikle mazot uygun fiyata olduğu için yarım saatlik yol sonrasından yurt dışından kolaylıkla elde ediliyor üstelik oradan tonlarca mazot çıkarıp ticaretini yapanlar olduğu halde aracıma pek alıp koymuyorum. Kimine göre titizlik kimine göre aptallık olabilir bu. Bu yüzden Nasıl yol izlenmeli neler yapılmalı kaçak mazot kul hakkıdır. bu biline. aracınızın yağını değiştirmeyi unutmayın zamanında doğru yağ ile. ikincisi bir anormallik olduğunda eve kadar gideyim diye şansınızı zorlamayın. özellikle hararet ibresi yükselirse. iki haftada bir çubuktan yağı kontrol edin. araç çalışırken radyoyu kapatıp pencere açık giderken biraz dinleyin bazen. yeterlidir. bir de dürüst ve iyi bir usta lazım. yok ise öyle birşey servis en garantisidir. 1 Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 143 binde aldıysanız, Sizden öncesi nasıl kullanmış ki? o ne kadar dikkat etti?öncelikle uzun süreli durmalarda ilk çalıştırma da 20/40 sn rolantide çalışsın, mazotu markadan ziyade bildiğiniz emin olduğunuz yerden alın, tabii marka olursa shell bp vs daha da iyi olur, enjökterler kirli mazotu sevmez, ayırca enjökterler hiç değiştirilmemiş se bütçe de uygunsa arızayı beklemeden bence değiştirin.. gaza çok ve ani yüklenme yapmayın, otobüs sürer gibi sürün, derim ben kendi adıma. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 enjektörleri değiştirmesine gerek yok bence. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 yakıtda ve çalışmasında fark etmez mi? Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 Sİz daha iyi bilirsiniz Hocam.. ağır vasıta süren bir Abimiz ben 100 bin km de değiştiriyorum fark ediyor diyordu, aynı şekilde minibüste de değiştiriyor, ucuz mazot kullanıldıysa özelikle daha iyi olmaz mı değiştirmek? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 (düzenlendi) 4 enjektör 2000TL. bu bir masraf. bu masraf zaten kötü mazot kullanmanın masrafı. bir sıkıntı yoksa ben olsam değişmem. ben daha iyi bilirim diye birşey yok bu felsefi bir konu. utrason temizliği felan olabilir ama. 31 Ocak 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 daha iyi bilisiniz dediğim de, tecrübeden dolayı demek istedim, 1000 lira civarıdır sanıyordum.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 (düzenlendi) oo baktım tanesi 1000 tl. fiyatlar uçmuş. http://www.fordtoptancisi.com/Enjektor-Connect-110PS-4-Adet,PR-985.html 31 Ocak 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 insaf ben sprintere 2500 ü zorladım da aldım.. http://www.yedekparcaford.com/?urun-10543-connect-1-8-75-90-ps-enjektor-2009-2014-ford Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 (düzenlendi) kaçak mazot kul hakkıdır. bu biline. aracınızın yağını değiştirmeyi unutmayın zamanında doğru yağ ile. ikincisi bir anormallik olduğunda eve kadar gideyim diye şansınızı zorlamayın. özellikle hararet ibresi yükselirse. iki haftada bir çubuktan yağı kontrol edin. araç çalışırken radyoyu kapatıp pencere açık giderken biraz dinleyin bazen. yeterlidir. bir de dürüst ve iyi bir usta lazım. yok ise öyle birşey servis en garantisidir. Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim lakin kaçak mazot derken yurt dışına geçip orada ki bilinen petrollerden almayı kastediyorum kimsenin getirdiğine güvenmem zaten ama burada kul hakkı ile alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü kimsenin hakkına el koymuyorum kimseden çalmıyoruz etmiyoruz sadece başka petrolden almak gibi yurt dışındaki petrollerden alıyorum ki bunu pek yapmıyorum artı olarak ülkemizde çeşitli vergiler ile çok yüksek fiyattan satılan mazotlara herkesin bütçesi yetmiyor bahsettiğim yerde yarı fiyatına insanlar ister istemez tercih ediyor bu sebeple depo dolduranlar oluyor bunun kul hakkı ile tam olarak alakası olmadığını düşünüyorum. 1 Şubat 2016 tarihinde volkan ceneviz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 (düzenlendi) yurt içinde vergili olan petrolü alması beklenen kişilerin bu vergiden kaçarak çeşitli legal ya da illegal yollarla yakıt edinmesi kayıp vergi anlamına gelir. Bu kayıp vergi diğer kulların hakkıdır. Asayiş, eğitim, yol, sağlık. bunlar o sizin vermediğiniz para ile dönmüyor mu? devlet bizleriz. bizlerin kooperatifi gibi birşeydir. Herkes aidat ödeyecek.. yoksa hizmet almamalı. doğrudan alakalıdır. neyse konu başka. devleti padişah gibi görmekten vazgeçmemiz lazım. Vergi dediğimiz şey apartman aidatı gibi. Ödeyeceksin ki merdiven yıkansın. Hem ödemeyip, hem gücüm yok deyip sonra o merdiveni kullanamazsın. yöneticiyi de dibine kadar denetleyeceksin. o apartmanın sahibi değil. sadece yönetici. 1 Şubat 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 (düzenlendi) 20bin km kullanılmış mazot filtresinin durumu. Merak ettim, üşenmedim dremel ile kestim. Bukadar kirli olabileceğini tahmin etmiyordum. Epey kirlenmiş. Resmen üzerine çamur birikmiş. Hava filitresine nekadar toz geliyorsa aşağı yukarı aynı kir mazot filtresinede geliyor. Mazot filtresini 2 bakımda bir değiştiriyordum ama her bakımda değiştirsem daha iyi olacak. 1 Şubat 2016 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 Yakıt aldığın yeri değiştir... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 (düzenlendi) Temiz olduğunu düşündüğüm bir yerden alıyordum. Yeri değiştirsemde sonuc değişmeyebilir. Test etmesi çok vakit alıyor. En garantisi, farklı istasyondan yakıt alan birinin mazot filtresini kesmek. Aşağı yukarı 1000 litre yakıttan bukadar kir çıkıyor. Yakıt istasyonları depolarına bu tarz, büyük bir filtre koyarak temizleyebilirler.Bu arada, evde filtresi kesmeye uğraşmayın. Aşırı sağlam bir haznesi var. Balyozla zor kırarsınız. Birkac defa vurdum kıramadım, sonra kestim. 1 Şubat 2016 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 yurt içinde vergili olan petrolü alması beklenen kişilerin bu vergiden kaçarak çeşitli legal ya da illegal yollarla yakıt edinmesi kayıp vergi anlamına gelir. Bu kayıp vergi diğer kulların hakkıdır. Asayiş, eğitim, yol, sağlık. bunlar o sizin vermediğiniz para ile dönmüyor mu? devlet bizleriz. bizlerin kooperatifi gibi birşeydir. Herkes aidat ödeyecek.. yoksa hizmet almamalı. doğrudan alakalıdır. neyse konu başka. devleti padişah gibi görmekten vazgeçmemiz lazım. Vergi dediğimiz şey apartman aidatı gibi. Ödeyeceksin ki merdiven yıkansın. Hem ödemeyip, hem gücüm yok deyip sonra o merdiveni kullanamazsın. yöneticiyi de dibine kadar denetleyeceksin. o apartmanın sahibi değil. sadece yönetici. burası bu tartışmanın yeri değildir ama cevabı vardır muhakkak. Örneğin vermediğim paranın içinde ki vergi fazlası ile tüm ülkeyi karşılarken ülkemizde sitede bahsini geçirdiğimiz araçların yerine çok çok lüks araçlara biniliyor bahsettiğim ülkede. yakıt olarak araç olarak vs. vergi den yana bir kastım yok benim gerekeni verelim ama fazlasını değil. konunun uzamasını istemiyorum apartman için gereken layıkı ile yapılır apartman sakinleri olarak mesela merdivenler 5 litre su yeterken 10 litre suyun parasını ödemeye insanların gücü yetmiyor ve imkanı kendince değerlendirebiliyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 adalet sadece siz az verirken olmaz ama Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Merhabalar, 2012 model focus benzin lpg li aracımla takasa girerek 2012 model 1.6 tdci dizel aracımı aldım. İlk defa dizel araç kullanacağım daha önceki araçlarım hep benzinliydi bu yüzden dizel araç nasıl kullanılır tam bilmiyorum. Dizel araç kullanırken dikkat etmem gerekenler nelerdir? Yorum bağlantısı
Recommended Posts