İçeriğe Yönlendir

"Jaguar Bizim Tasarlayabildiğimiz Canlıya En Yakın Şeydir"

Semih İzgi

Recommended Posts

Semih İzgi
(düzenlendi)

Henüz açıklanmayan led far teknolojisi ile Jaguar'ın yeni devinin Fuar fotoğrafları

image.jpg
l_1.jpg
l_2.jpg
l_3.jpg
l_4.jpg
l_5.jpg
ldg0.jpg
tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Semih, National Geographic HD'de Mega Fabrikalar da Jaguar fabrikası var ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Semih, National Geographic HD'de Mega Fabrikalar da Jaguar fabrikası var ;)

Ezberledim :good1:  Güzel bir fabrikası ve düzgün bir üretim düzeni var.  Şasi kontrolörünün işi zor. Yanlış hatırlamıyorsam her 1000 şasiden 1inde bilinçli bir kusur bırakıyor jaguar (eksik kaynak, eksik perçin gibi) .. Eğer kontrolör o hatayı bulamazsa yandı.  Bunu ya Mega factories'de ya da farklı bir kanalın jag belgeselinde izlemiştim. Hoş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

otomobilleri daha şık buluyorum.

Ezberledim :good1:  Güzel bir fabrikası ve düzgün bir üretim düzeni var.  Şasi kontrolörünün işi zor. Yanlış hatırlamıyorsam her 1000 şasiden 1inde bilinçli bir kusur bırakıyor jaguar (eksik kaynak, eksik perçin gibi) .. Eğer kontrolör o hatayı bulamazsa yandı.  Bunu ya Mega factories'de ya da farklı bir kanalın jag belgeselinde izlemiştim. Hoş :)

yani ustayı mı deniyorlar eksik bırakıp  :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

otomobilleri daha şık buluyorum.

yani ustayı mı deniyorlar eksik bırakıp  :unsure2:

Aynen. Personel her şasiyi aynı kalitede ve güvende inceliyormu bunu test ediyorlar.  Düşünsene, önüne gelen şasilerden birtanesi kesin kusurlu olacak. Seni daha dikkatli olmaya yöneltmez mi? Şahsen beni yöneltir :)

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

Aynen. Personel her şasiyi aynı kalitede ve güvende inceliyormu bunu test ediyorlar.  Düşünsene, önüne gelen şasilerden birtanesi kesin kusurlu olacak. Seni daha dikkatli olmaya yöneltmez mi? Şahsen beni yöneltir :)

elbette kuşkuya yöneltir insanı ama

bizim ülkede olsa ona da bi kılıf bulurlardı

mesela ustabaşı kalfaya atardı sorumluluğu

şöyle ki

-patron bağırır:nasıl olur da kusurlu şasiyi görmezsin murtaza

-murtaza:efendim yeni gelen ilyasın sığırlığı.kovup yeni birini alalım diyorum?

:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

elbette kuşkuya yöneltir insanı ama

bizim ülkede olsa ona da bi kılıf bulurlardı

mesela ustabaşı kalfaya atardı sorumluluğu

şöyle ki

-patron bağırır:nasıl olur da kusurlu şasiyi görmezsin murtaza

-murtaza:efendim yeni gelen ilyasın sığırlığı.kovup yeni birini alalım diyorum?

:D

Velkam tu törki diyorum :)

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Her izlediğim de aklıma geliyon, yazayım dedim.

Bağdaştıran güzel, bağdaştırdığı konu güzel :good1:  Sağol abi  :yes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

ben deonu izliyorum şimdi.siz söyleyince merak ettim.bayılıyorum böyle yayınlara.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

ben deonu izliyorum şimdi.siz söyleyince merak ettim.bayılıyorum böyle yayınlara.

Ben hafta özenle takip ediyorum. İmreniyorum böyle yerlerde çalışmak isterdim :p

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

hız devir yakıt göstergeleri sanal ve renk değiştiriyor.muhteşem. :bravo:  :shok:

Ben hafta özenle takip ediyorum. İmreniyorum böyle yerlerde çalışmak isterdim :p

ben çalışmaktan çok sürmeyi tercih ederdim  :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok haince :D

Semih mükemmel olmuş bu... Senin adına çok sevindim.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

hız devir yakıt göstergeleri sanal ve renk değiştiriyor.muhteşem. :bravo:  :shok:

ben çalışmaktan çok sürmeyi tercih ederdim  :p

Dynamic mode var.  Bu moda alınca bu kediler oldukça öfkeleniyor..   En büyük kasası olan XJ-R 2013'ün 0-100'ü dynamic mode'da 4.2 ila 4.4sn arası..

Bahsi geçen Reis ve dynamic mode :D

jaguar-xjr-628.jpg

jaguar-panther-onca-south-america-rainfo

Çok haince :D

Semih mükemmel olmuş bu... Senin adına çok sevindim.. 

Bende çok beğendim. İlerde A veya B segmenti araç çıkartmayı da planlıyor Jaguar. Ürün yelpazesi spor ve spor donanımlı binekler dışında genişlemeye devam edecek.   Yeni B segmenti için merak içindeyim.. Kız kardeşi Aston Martin'e özendi sanırım.(bknz:cygnet) 

Farları ve motoru çok merak ediyorum Mehmet abi.  Yine duratorq mu koydular yoksa yeni nesillerdeki kendi 3LT dizel motoru felan mı koydular. Bakalım ilerde açıklanacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir
(düzenlendi)

Dynamic mode var.  Bu moda alınca bu kediler oldukça öfkeleniyor..   En büyük kasası olan XJ-R 2013'ün 0-100'ü dynamic mode'da 4.2 ila 4.4sn arası..

Bahsi geçen Reis ve dynamic mode :D

jaguar-xjr-628.jpg

jaguar-panther-onca-south-america-rainfo

Bende çok beğendim. İlerde A veya B segmenti araç çıkartmayı da planlıyor Jaguar. Ürün yelpazesi spor ve spor donanımlı binekler dışında genişlemeye devam edecek.   Yeni B segmenti için merak içindeyim.. Kız kardeşi Aston Martin'e özendi sanırım.(bknz:cygnet) 

Farları ve motoru çok merak ediyorum Mehmet abi.  Yine duratorq mu koydular yoksa yeni nesillerdeki kendi 3LT dizel motoru felan mı koydular. Bakalım ilerde açıklanacak.

jaguar geçirdiği kötü gidişat sebebiyle 2008 yılında ford tarafından kelepir bir fiyata hintli bir şirkete satılmış..sanırım 1.5 milyon euro ya.yazık..

tarihinde Cüneyt Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

jaguar geçirdiği kötü gidişat sebebiyle 2008 yılında ford tarafından kelepir bir fiyata hintli bir şirkete satılmış..sanırım 1.5 milyon euro ya.yazık..

Satılması çok iyi oldu. Arkasında çok büyük bir ekonomi var. Zaten Land Rover ile ortaklar.  Yani Jag=LR . Jaguarda temel özellikler değişmezken, üretim hattında ve bandında büyük yenilikler oldu. Şekil vermesi zor Aluminyum levha için özel press makinaları daha iyi bir otomasyon sayesinde Jaguar'ın tasarımları özgürleşti. Bu sayede tasarımlar köşeli köşeli olmak yerine daha kıvrım ve daha süreksiz çizgiler ortaya çıktı.  Materyal tasarıma en büyük engeldi. 

Yanlız okadar ucuza gitmedi diye hatırlıyorum. Çünkü LR ile birlikte aldı. Fiyata bakmak lazım internetten

Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir

Satılması çok iyi oldu. Arkasında çok büyük bir ekonomi var. Zaten Land Rover ile ortaklar.  Yani Jag=LR . Jaguarda temel özellikler değişmezken, üretim hattında ve bandında büyük yenilikler oldu. Şekil vermesi zor Aluminyum levha için özel press makinaları daha iyi bir otomasyon sayesinde Jaguar'ın tasarımları özgürleşti. Bu sayede tasarımlar köşeli köşeli olmak yerine daha kıvrım ve daha süreksiz çizgiler ortaya çıktı.  Materyal tasarıma en büyük engeldi. 

Yanlız okadar ucuza gitmedi diye hatırlıyorum. Çünkü LR ile birlikte aldı. Fiyata bakmak lazım internetten

1.5 milyar olacak(milyon yanlış) :fiuw:

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

İki aracın da sesi harika.. Ferrari tam bir yarış arabası, Jag ise lüks ve prestij temalı bir yarış arabası, Jag'ın sesi mükemmel ama Ferrari'nin ki daha can alıcı :good1:

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

İyi güzel de bu x type ler, stype lerin göğüs tasarımları ne kadar berbat be semih. aracın dışına bakıyorsun, özelliklerine bakıyorsun, tamam güzel, ama içine bir gir göğüs berbat :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

E ee yavaş yavaş, dingiliz soğukluğu öyle kolay kolay geçmez, mutlak bir antikalık olmalı :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

E ee yavaş yavaş, dingiliz soğukluğu öyle kolay kolay geçmez, mutlak bir antikalık olmalı :)

Cok berbat be Ali. Arabanin albenisi cok. Goguse bakmassan ici de gayet şık. Ama ne zaman ki goguse bakiyorsun arabanin tum albenisi yerle bir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Ne yazıkki haklısın  :(

Cok berbat be Ali. Arabanin albenisi cok. Goguse bakmassan ici de gayet şık. Ama ne zaman ki goguse bakiyorsun arabanin tum albenisi yerle bir.

Aynen abicim.. Aslında düzen güzel. Ama kütük gibi. Önüne duvar çekilmiş gibi, dümdüz. Hiç göze hitap etmiyor. Piriketle yapılmış gibi.. Siyah rengi biraz daha kurtarıyor...

2007-jaguar-x-type-wagon-interior-euro-s

Photo-of-the-black-interior-of-Jaguar-X-

frontseat_415x326.jpg

Kısacası alırsam içi siyah olsun isterim..  Beji beğenmiyorum.

2007_jaguar_x-type_base-pic-56411.jpeg

S-Type da da aynı durum mevcut. Herşey güzel içerde, ta ki göğüse kadar...

0403_03z+2005_Jaguar_S_Type+Interior_Vie

2004-Jaguar-S-Type-Dsahboard.jpg

Lakin çok tatlılar. :wub:  

29795260011_large.jpg

http://upload.karbon12.com/files/4/SAM_0644%20-%20Copy.JPG   (yüksek çözünürlük)

6500790006_large.jpg

Jantlar iğrenç ama araç ve body kit... :wub:

26444360004_large.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...