İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S2 Sorular, İncelemeler Ve Uygulamalar

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Telefonu yok ya ondan Mehmet Bey.

S3'ü ben marjinal incelik ve boyutlarda bekliyorum aslında. Çerçevesi inceltilmiş, sadece ekranlı bir model hayal ediyorum:) I9100 halâ çok yetenekli ve optimum ebatlıyken, ilgi çekecek bir albenisi olması lâzım. Yoksa ucuz fiyatlı I9100 S3'e rakip olur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

2.3.6'ya geri dönüyorum. Exchange maiilerde bağlantı kopuyor. Blackberry ile gönderilen maillerde sadece son mail gözüküyor. Yine bazı maillerin içi boş geliyor. Bu konu düzelene kadar en stabil halde olan ICS'nin bir önceki sürümüne dönüyorum. Bunun haricinde sorunu yoktu ICS'nin. Yanlız telefonu sessize alırkn dikkat. İlk basışta titreşim ile beraber sessiz moddayken, bir daha basıldığında ses geri gelmesi gerekirken, titreşimi de kapatıp sessiz de bırakıyor. Bu konuya dikkat edilmesi lazım. Geçen hafta görüşmeye girerken sessize aldığım telefonu çıkışta tekrar sesliye getirdiğimi düşünerek yola çıktım. Neden telefon çalmadı dediğimde birçok cevapsız çağrı da vardı. Titreşimi de hissetmememi üzerimdeki kabana bağladım mecburen. Ekran demekki hassas değil, algılamadı diye yorum yaptım. 2 gündür eğitimde titreşimin bazen açılıp, bazen kapanması üzerinr denerken farkettim değişikliği.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Mehmet Mert, şimdi anlıyor musun? "hTC neden ICS'yi Samsung'dan daha geç veriyor" :p

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Boşa diyorsunuz işte. Forumda tek kalsam da ben iPhone almayacağım :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sen dinleme bunları kardeşim, ayfon mu zayfonmu 3310 kılıklı sabit işlevli ultra sıkıcı tekdüze gereksiz pahalı, sadece uygulama yüklenen, her modeli aynı, dayanıksız ağır ve yemek pişirecek kadar radyasyon yayan aleti alacağına, al bir androlu htc-lg-sony-zamsung-motorola gibi dev markalardan, bak keyfine :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

1- Bırak haticeyi neticeyi... Gel ayfona...

2- Veya Afyon'a gel, üstü hakiki manda kaymaklı ekmek kadayıfı yiyelim. :D

1- Olmaz

2- Olur

:p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kanma bu numaralara :D

Yiyeceksen, kuru antep baklavası+s3 yada one x sana yıllarca yeter, öyle promosyonlu kaymaklı kırılgan aletlere kanma sakın :biggrin:

gulluoglu_baklava[1].jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Off be kaymağa bak...

Kanma bu numaralara :D

Yiyeceksen, kuru antep baklavası+s3 yada one x sana yıllarca yeter, öyle promosyonlu kaymaklı kırılgan aletlere kanma sakın :biggrin:

Bana bu yeter :p

Android-Ice-Cream-Sandwich.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Yazdıklarımın üzerine epey bir yorum gelmiş:) Raitingi yüksek bu I9100'ün. Bir başka pazarlama stratejisidi iyi kötü reklam arasında fark olmaması. Önemli olan I9100 için ICS güncellemesinin gelmesiydi. Yaklaşık 6 ay önce verilen bu söz Samsung taradından tutuldu ve denildiği tarihlerde sürüm belli ki tam olarak stabil hale gelmese de piyasaya sunuldu. Ben şirket maili kısmını çok önemsediğim için versiyonu Gingerbread'e indirdim. Bu bile (downgrade) Android'i sevmem için yeterli sebep. Üstelik gayet yasal yollardan yapılan, basit bir işlem. Eski kullandığım markalarda, sürümü yükselttim mi, dönüş yoktu. BB'de ise bu özelliği bulmuş, biraz zor yapılsa da yeni bir ufuk açmıştım. Ne de olsa artık istediğin güncelleme korkusuzca indirilebiliyor, beğenilmezse geriye dönülebiliyordu. Iphone'nun da vardır böyle özelliği sanırım ama Apple'ın duymaması gereken yollarladır diye tahmin ediyorum. Ya da Apple müdahale ediyorduri yeni yol bulunuyordur.

Türkiye'de ki birçok kullanıcının Exchange mail alışverişi yapmadığını düşündüğümüzde, ICS'deki bu eksiklik çoğu kişi tarafından farkedilmeyecektir. Şu anda kullancılar işin görsel tarafındalar. Daha doğrusu bunun memnuniyetsizliği içersindeler. Performans konusunda sıkıntı yok. Sadece dokunmatik hassasiyeti konusunda farklılıklar mevcut. ALışkanlıkları kırmak zor olduğu için, biraz tepkililer.

ICS şu anda tüm ülkelerde aynı anda çıkmadı. Örneğin Türkiye sürümü yok. Bu nedenle biz Polonya, Macaristan gibi ülkelerde çıkmış, ilk sürümleri test ediyoruz. Hergün başka ülkeler için çıkıyor. Muhtemelen bu ilk sürümdeki aksaklılıklar müşteri bildirimleri neticesinde 2. veya 3. versiyonda giderilecektir. Zaten bu sırada da nurtopu gibi bir S2 Plus ya da Iphone 5 çıkmış olursa S3 bekliyoruz. Belki de Samsung bu sefer strateji değştirerek S3'ü Iphone5'ten önce piyasaya sunar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cenk Avcı

Dün akşamdan itibaren, markette paralı uygulamalar satın alınabilir hale gelmiş.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Dün Galaxy Note'u inceledim biraz daha...Bayağı hoşuma gitti. Biraz büyük ama o kadar da değil....

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet Mert Kardeşim imkansızı başardın sonrada kalkmış adamlardan iş istiyorsun :D Adamlar ekran kırılmaz diye Türkiye'ye ekran getirmemişler ve sana ekranla beraber plaket gönderecekler :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Musteri hizmetlerini ikna edici konusmalisin Mehmet. Sert, yuksek sesli ifaadeler musteri hizmetlerini irite eder. İsini yavaslatmazlar belki ama hizlandirmak icin de caba harcamazlar. sonucta her telefonda farkli kisi ile muhattap oluyorsun. Sakin ve hakarete varmayacak kelimeler kullanip, musteri haklarin dogrultusunda bundan sonra hareket edecegini belirtirsen daha cabuk sonuc alabilecegini dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ya sen deme bari, kafa tutmakta ne demek, ezer geçer, 300ppi den sonrasını anlayamadığın gibi zaten çözünürlükte ipadHD demode modelini tokatladığı gibi, tırt4s e de tokadı basıp geçer zamzung, s3 ün ekranı 1280X720 olacak galiba, tırt4s anca ön kamerasına ekran olur S3 ün :D :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Doğru, zaten unutulmaya yüz tuttu bu biribirini tekrarlayan oyuncak, fiyatıda inişte, tırt5s diye az daha hızlı ve ekranı az daha büyük ama doğmadan demode olacak olan yeni modelle son hamlesinide yapsın bakalım şu çürük elma, ondan sonra mecburen iosçular dünyayı görmeye başlayacaklar inşallah, yoksa sonları erikson t68 den beter olacak bu gidişle :D :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Evet Galaxy S3'ü beklerken, başka bir marka Sony'den bir atak geldi. Xperia S. Şu ana kadar piyasada gördüğümüz ekranların en piksellisi diyebilirz. 720x1280 ile gerçek HD (ready) ekran artık telefonlarla beraber hayatımıza giriyor. Daha keskin, daha canlı bir ekran vaadederken, inceleme sitesinin S2'deki Amoled ekranın siyah kalitesi daha iyi notu da aynı çözünürlülüğün amoled ekranlısının nasıl kaliteli görüntü vereceğinin bir ipucu aslında.

Cihaz özellikleri bakımından incelendiğinde kesinlikle üst sınıf ürün gamında. Ericsson ile ortaklığın bitmesinden sonra gelen ilk model olarak biraz fazla özellik katılmış denebilir. Günümüz akıllı telefonlarının neredeyse ekran ve kasadan oluşmasına inat, Sony, Ericsson ile ortaklığından beri sürdürdüğü estetik düşkünlüğünü bu telefonda da sürdürmüş. Şahsi görüşüm en şık akıllı telefon olmaya aday bir dizayn.

Fakat cihazın Android 2.3.7 ile gelmesi cihaz kadar yazılımın da önem kazandığı bu zamanda yine eski tas, eski hamam dedirtecek cinsten. Her ne kadar ICS desteği alacağı belirtilse de bu tarihin henüz belli olmaması bu pazarın müdavimlerini telefondan uzak tutacaktır. Samsung'un çok kolay işlemlerle sürümleri değiştirilebilen telefonları Android dünyasının tüm kapılarını aralayıp, kullanıcılara sunarken, bu desteği veremeyen markaların cihazlarının satılabilmesi için fiyat ya da tasarım albenisi bulunması zorunlu. Bir önceki paragrafta belirttiğim gibi bu cihaz tasarım yönünden kullanıcılara kendini beğendirebilir ancak.

32GB dahili hafızaya SD kart desteği olmayan bir model. Eskiden normal telefonlarda SD kart olması çok önemli iken, Sürekli internet bağlantısı ile çalımak zorunda olan, özellikleri ve yapısı itibari ile depolama ihtiyacı had safhada olan akıllı telefonların dahili hafızası ne kadar geniş tutulsa da harici bir hafıza seçeneği sunulmaması bence eksiklik. 32GB'ı doldurmak kolay mı dense de 12MP kamerası ile teknolojik kandırmacaya ayak uydurmuş bir telefonun sadece fotoğraflarının kaplayacağı alan bile rakiplerinden %50 fazla olacak. Üstelik çok kaliteli fotoğraf vaadiyle, normal telefonlara göre daha çok fotoğraf çekileceğini varsayarsak, hafıza kartı muhakkak olmalıydı.

Başka eksiği yok. Ancak artısı da bir hayli fazla. Dileyen internetten daha fazla detay bulabilir. Şu an için I9100 ile yola devam ediyorum. Sadece güncel gelişmeleri takip edebilmek için yeni çıkan ve incelediğim bir model. Belki merak eden olur diye, kendi S2 konuma ihanet ederek paylaşımda bulunmak istedim.

I9100'e dönersem, 2.3.6 versiyonuna geri döndüm ve şu an Türkiye resmi sürümü olan ICS çıkana kadar bu sürümdeyim. ICS görsellik anlamında çok fazla yenilikle gelmediğinden bir heves te duymuyorum tekrar yükseltmek için. Yanlız çok önemli konu, çift işlemcinin stabil çalışması ve pil performansı için yeni sürümlerle düzeltilecek olan ICS bizim için gerçekten gerekli bir yazılımdı. Zamanı gelince terfi edeceğiz tekrar.

Mehmet'İn telefonunun camının kırılması biraz konuyu yavaşlattı. Gençlik dinamizmi her konuya lazım. Mehmet, bir an önce telefonuna kavuş ve konuyu bıraktığın yerden biraz tazele lütfen. Zafer ve Ahmet'te artık buraya uğramadığı için konu hızını kaybetmiş gözüküyor:)

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Abi eline sağlık. Harika bir yazı daha. Keşke ayrı konu açsaydın daha özel olsaydı ;)

Resmi ICS 'leri bekliyoruz artık. GS2 için tam stabili gelmedi galiba henüz?

Yorum bağlantısı
Misafir

Zafercim, ayrı konu açmayı düşünemedim. Çok fazla ilgi gösterilmez ama yine de yeni model olduğu için merak edenleri olabilr diye yazdım. Bu arada ICS'de dediğin gibi stabil bir rom yok henüz. Daha doğrusu normal fonksiyonlarda çok sorun yok ama bizim gibi exchange mail ile kurumsal eposta alanlar için sorun oluşuyor. Diğer hatalar normal kullanıcı için artılarının yanında çok sorun teşkil etmiyor. Genel olarak;

• Ekran kaydırma hızı ICS'de düşürülmüş. Bu da pek çok kullanıcıda eski hıza alışması dolayısı ile takılma varmış hissi uyandırıyor. Örneğin, exchange mailde tarihler takvime ulaşan kısa yollara çevrilmiş. Kaydırma esnasında parmak bu kısayola denk getirilip kaydırma yapılırsa direk takvime geçiyor ki son derece kötü bir özellik. Zaten kaydırma hızı biraz yavaş, bir de takvime girince vakit kaybı oluyor.
  • Samsung kullanıcıları Nexus'un touchwiz'ini (HTC'deki SENSE diyelim) beklerken, eskisi ile aynı TW gelince en büyük hayal kırıklığı bıurada yaşandı.
  • Bazı programlar ICS ile uyum sağlamadığından, ya da yazılımcısı henüz güncellemediğinden sıkıntı yarattı. Örneğin sahibinden.com bu yeni sürüme uyarlamadığı için kullanılamıyor.
  • Henüz resmi Türkçe sürümü çıkmadığı için, klavyelerde noktalı harfler sorun olabiliyor.
  • DOnanımsal olarak en göze çarpan iyileştirme, kablosuz ağ ve şebeke çekim gücünde. Ayrıca yankı sorunu şikayeti olanlar bu sorunun ortadan kalktığını belirtiyorlar. HD video çekiminde artık ses çift kanal yani stereo kaydediliyor. Kullanışlı küçük menüler eklenmesi de iyi olmuş.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Huzur iPhone'dadır. ;)

Gel abicim gel bu taraflara... :D

Hahahha geçmişe dönüş gibi, zayfonu bırak one x e bak, senin zayfon anca one x gibilerin şarj cihazı olur, demode kırılgan sabit yazılımlı tırtfoncu seni :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...