İçeriğe Yönlendir

Tansiyon Yüksek Çıkıyor


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Dün akşamdan beri tansiyonum 19 -10 seviyesinde. Bugün günboyu ölçüm yapıldı, 18 - 10 ile 14-9 arasında değerler çıktı. Enson akşam baktım 13-8'di. Yarın için acil randevu aldı sağlık birimim bana. Bu tansiyonla ayakta durmaman gerekir diyorlar fakat bende anormal bir durum yok. Ekstra bir durum, üzüntü, sıkıntı, problem, yemek, tatlı, tuzlu şoku da yaşamadım. Dün akşam da tansiyonumu tesadüfi ölçtük, bir belirtiden dolayı değil. Herşeyin başı sağlık diyoruz ama maalesef kendimize yeterli vakit ayırıp da kontrol ettirmediğimiz için son anda panik oluyoruz böyle.

Evde seyrek olarak bilekten ölçen cihazlarla bizimkiler ölçerken bakardım, 13-14 civarı çıkıyordu ama bilekten ölçen cihazlara itimadım olmadığı için ciddiye almazdım. Bugün hem bilekten, hem klasik tansiyon ölçme aletleri ile birbirine yakın değerler çıkınca aslında tansiyonumun genel olarak yüksek olduğu izlenimine kapıldım. Bakalım bize ne diyecek yarın doktor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

İnşallah olumsuz bir şeyler duymayız Evren abi. :(

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bazı insanlar yüksek tansiyon veya yüksek şekerle yaşarlar, bünyeleri böyledir diye bir duyumum olmuştu eskiden.

Kendine dikkat et abi. İhmal etme yine de. İnşallah her hangi bir sorun yoktur.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

İnşallah problem yoktur Evren bey.

Bazı insanların tansiyonları yüksek seyrediyor. İnşallah öyle birşeylerdir.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Evren bey geçmiş olsun.Evet maalesef toplum olarak hasta olmadıktan sonra doktora gitmeyi pek sevmeyiz.Koruyucu sağlık hizmeti konusunda oldukça geride sayılırız ülke olarak.Muhtemelen doktor gerekli tahlilleri isteyecek ve 1 hafta kadar tansiyon takibi isteyecek ve sonuca göre ilaç başlayabilir.Aslında farklı riskler çıkmazsa diyetle bile düzene girebilir.Tansiyon normal olarak kabul edilen sınırları vardır ama kişilere göre değişkenlik gösterir.Genel yapı olarak bazıları biraz daha yüksek bazıları ise daha düşük olabiliyor.Siz yinede bilekten ölçenlere fazla güvenmeyin.Kısa sürede kalibrasyonları bozluyor.En iyisi manuel olandır ama doğal olarak herkes kullanamaz.Eğer dijital kullanacaksanız koldan ölçenlere yönelmekte ve kaliteli ürünler almakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bilekten ölçenler de doğruya yakın değer verir.. Amaan sende dememek lazım.. .

Annemin tansiyonu 24'e falan çıktığında yükseldi heralde derdi..

normal değeri 16 idi..

Bir hemşire arkadaşım da tesadüfen birinin tansiyonun ölçtüğünü ve 30 tansiyonla adamda hiç bir belirti olmadığını söyler..

Bunlar olumlu yanları idi..

Tansiyon kontrol altına alınmalıdır.. Kalbi zorlar, damarları zorlar.. stres gerginlik yapar.. Beyin kanamalarına sebep olur..

En basit yol, tuzu kısmaktır..

Mutlaka kontrol altına alınmalıdır..

Gerekiyorsa düzenli ilaç kullanılmalıdır.. Ancak süreç bir müddet takip edilmelidir..

Geçmiş olsun Evren Bey..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Teşekkür ederim arkadaşlar. İnşallah sorunsuz atlatacağım bu badireyi.

Akan Bey, bugün klasik cihazla da ölçtüler şirkette, onda da 18'i gördük. Dediğiniz gibi ben de yarın tetkikler yapılmasını bekliyorum. Önemli olan sebebini öğrenmek aslında. Yine de ben doktora gitmezdim de benden umut görmeyince randevu aldılar sağolsunlar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun
(düzenlendi)

Evren bey, ben 20 yıldan beri tansiyon hastasıyım ve ilaçlarla yaşıyorum. anlattıklarınızın çok tehlikeli olduğunu söylemek isterim. 20 yıldan beri artık konunun uzmanı oldum. tansiyonun yüksek seyretmesi yada inip çıkması her insanda farklı etki yapar. yani herkes hasta olduğunu anlamayabilir. ama şunu unutmayın, inip çıkan tansiyon iç organlarda çok feci tahribat yapar. acilen tansiyonu sabitleyecek ilaçlara başlamazsanız, yarın geç olabilir. ben bile bu kadar doktora gidip geldiğim halde yanlış ilaçtan dolayı belli bir dönem tansiyonum sabitlenmeyip inip çıktığı için kalp duvarımda kalınlaşma oldu. bu kalınlaşmada kalp krizi esnasında kalbin daha fazla kasılmasını(kalın duvar esnekliği azaltıyor) engellediği için ölümcül olabiliyor. bu sadece kalbe verdiği hasar... bir çok organa da hasar veriyor. ayakta gezen bir çok insan tansiyon hastası olduğundan habersiz. ancak tesadüfen öğreniyor. dediğim gibi acilen tahlillerinizi yaptırın, tansiyonunuzu belli bir süre(1 hafta) aynı saatlerde ölçün(yemekten önce, sonra, sabah kalkınca, gece yatarken gibi) doktorunuz(dahiliyeci) gerekli ilacı ve dozu denedikten sonra(1 kaç hafta), nihai ilaç ve dozunuza karar verecektir. ama 20 yıllık tansiyon hastası olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. anlatıklarınızdan, kesinlikle tansiyon hastası olduğunuz çıkıyor. geçmiş olsun.(bu arada kesinlikle bilekten olsun, koldan olsun dijital aletlere itibar etmeyin. hangi doktorda, hemşirede gördünüz ki bunlardan. arabanın evin en kralına sahip olacak kadar maddi durumu iyi olan doktorlar, 20-30 liralık manuel-klasik el pompalı aletleri boşuna kullanmıyor. en sağlıklı ölçüm klasik aletledir.)

tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İnşallah bir sorun yoktur Evren hocam...Bende tansiyon hastasıymışım meğerse, gittiğim doktor söyledi...Tuzluğu unut, yemekte elini bile sürme bir şeyin kalmaz dedi..Dediğini uyguladım, şimdilerde o ense uyuşmaları falan kalmadı...Geçmiş olsun tekrar....

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Normal seyri 12 - 8 / 12-9 hadi bilemediniz 13-9 olur, bundan fazlası zarardır ve mutlak kontrol altına alınması gerekir,

Kontrol altına alınmadığı ve sizin tarafınızca da herşey yolunda deyip dikkat etmezseniz, Allah korusun kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Yüksek tansiyonun ne zaman neleri tetiklediği konusunda lütfen uzman bir hekime danışın ve gerekli önlemleri alın.

Turp gibiydi rahmetli deyip de, çok insanın acısına şahit oldum. Rabbim sizi ve hepimizi esirgesin. :nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hocam böbrek fonksiyonlarını kontrol ettir, mutlaka sebebini bul. Çok tuzlu yemiyorsan başka patolojik bir sebebi olmalı. Hekim arkadaşların çoğu bunu gözardı ederler ve idrar söktürücü ile tansiyonu düşürmeye çalışırlar. Düşer de. Ama arkadaki gizli sebep orada kalır başka şeye neden olabilir. Bu yaşta normal değil, potasyum sodyum dengende birşey var, hormonlarla felan da ilgili olabilir. Geçmiş olsun. İnternetten araştır gençlerde yükske tansiyon niye olur diye. (ingilizce).

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tansiyonda sebep bulmak çok zordur Evren...

Genelde kendisi bir sebeptir..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Şunu bir okur musun? (adamlarda da 17/10 gibi ara farklı çıkmış)

http://www.sma.org.sg/smj/4105/articles/4105cr4.pdf

moral bozmuş olmayayım bir sürü nedeni var ama bu örnek.

neymiş denirse: http://www.cincinnatichildrens.org/health/c/coarctation/

(sadece bu sebep için olan açıklama, daha değişik bir sürü neden var tekrarlıyorum)

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Hocam böbrek fonksiyonlarını kontrol ettir, mutlaka sebebini bul. Çok tuzlu yemiyorsan başka patolojik bir sebebi olmalı. Hekim arkadaşların çoğu bunu gözardı ederler ve idrar söktürücü ile tansiyonu düşürmeye çalışırlar. Düşer de. Ama arkadaki gizli sebep orada kalır başka şeye neden olabilir. Bu yaşta normal değil, potasyum sodyum dengende birşey var, hormonlarla felan da ilgili olabilir. Geçmiş olsun. İnternetten araştır gençlerde yükske tansiyon niye olur diye. (ingilizce).

gençlerdeki yüksek tansiyon, yaşlılardakinden daha tehlikelidir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İnternetten araştır gençlerde yükske tansiyon niye olur diye. (ingilizce).

Genelde genlerden gelir..

Ailesinde tansiyon hastası olanda hasta olma oranı çok yüksektir..

Ha iyi bir örnekte vereyim..

Annem 40 yılı aşkın süre tansiyonla yaşadı.. 80 yaşının üstünde farklı bir sebepten vefat etti..

Ama diyetine çok dikkat eder, ilaçlarını çok düzenli kullanırdı..

Genelde psikolojik sebepler ile tansiyonu ani fırlardı..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Tamam ben durumu az çok kavradım. Yarın doktor ile ayrıntılı konuşurum. Tuzla hiç işim yoktur benim. Yemeğe ekstra tuz bile atmam. Yemek düzenim çok yoktur. Hafta içi poğaça yerim kahvaltıda. Öğlen yemeğine nadiren çıkarım. Akşam da normal yerim. Tatlı severim o ayrı konu. Yani düzensiz beslenme haricinde, yediğim içtiğimin tetiklediği bir durum olacağını sanmıyorum. Böbrek olayını az önce Annem de söyledi. Bir yakınımızın kızında doğuştan böbreğin yapısının küçük olduğu tansiyon ile ortaya çıkmış.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Öncelikle geçmiş olsun. yakın bir tarihte bir proje de bir doktor ile tanıştım. Proje tanıtımında bir sunum yaptı sunumun içeriği hipertansiyon. ismi Prof. Dr. Kerim Güler sunumunda hipertansiyonun öneminden bahsediyordu hipertansiyonun üzerinde durulması gerektiğini ve kontrol edilmesi gereken bir durum olduğunu vurguluyordu. Sorunun ana sebebini bulmanı ve ona göre davranmanı tavsiye ederim. Her şeyden önce sağlık. Kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız ümidi ile.

http://www.ailehekimligi.com.tr/?Ctrl=HTML&HTMLID=1898&t=Prof._Dr._Kerim_Guler__Hipertansiyona_Bagli_Mortalite_Kanserden_Fazla

edit:link

tarihinde Mustafa Koçak2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Tansiyon olayı çok ilgin gerçekten.Canlı şahit olduğum birkaç örnek vereyim.Çalıştığım bir dr hanım tansiyonu büyük tansiyonu 12 olursa baş ağrısından duramıyor 9-10 olmalı onun için yoksa rahatsız oluyor.Halam 190/100 den aşağı olursa eli ayağı dolaşıyor.Bünyesi bu şekilde yaşamayı seçmiş zararlımı illaki uzun vade de zararlıdır.

İstanbul'da Dr.Siyami Ersek Kalp Damar hastanesinde çalışırken kalp ameliyatı olacak bir hastayı hazırladık ve ameliyata gönderdik.2 saat sonra geri getirdiler ameliyathaneden ne yaptılarsa bir türlü tansiyonunu düşürememişler 18 in altına.Ki düşünün oldukça güçlü ilaçlar vermelerine rağmen düşmemiş.Dr. ameliyatını iptal etti araştırılması için.

Muhtemelen yapılacak olan tahlillerden sonra az çok ortaya çıkacaktır.Ama siz şimdiden yediklerine dikkat edin.Diyetle düzene sokabilirseniz çok iyi olur.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Tamam ben durumu az çok kavradım. Yarın doktor ile ayrıntılı konuşurum. Tuzla hiç işim yoktur benim. Yemeğe ekstra tuz bile atmam. Yemek düzenim çok yoktur. Hafta içi poğaça yerim kahvaltıda. Öğlen yemeğine nadiren çıkarım. Akşam da normal yerim. Tatlı severim o ayrı konu. Yani düzensiz beslenme haricinde, yediğim içtiğimin tetiklediği bir durum olacağını sanmıyorum. Böbrek olayını az önce Annem de söyledi. Bir yakınımızın kızında doğuştan böbreğin yapısının küçük olduğu tansiyon ile ortaya çıkmış.

Saygılarımla.

maşallah tam tansiyonu çıkaracak şekilde besleniyorsunuz. artık unutun böyle beslenmeyi...tuz belli bir oranda lazım. ben tuzu kestim, az daha geberiyordum. nabzım 40 lara düştü. hemen az tuza geçtim. insandan insana çok farkeder, benim hanımın tansiyonu 9-5 tir. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi geçmiş olsun yeni gördüm konuyu umarım olumsuz bir durum çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evren Bey geçmiş olsun. İnşallah büyük sorunlar yoktur. Çok yoğun tempoda çalışıyorsunuz ve sürekli kapalı alanda stresli toplantılar. Biraz dikkat edin derim.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Sevindirici haberler vermenizi bekliyoruz, kötü bir şey yoktur inşallah. Büyük geçmiş olsun. :flowers:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bol sarmısak + peştamalli takunyalı kurna ziyareti iyi gider

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...