Mehmet Göktürk 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 (düzenlendi) Bu 4+4+4 e niye 3x4 demiyorlar? Benim anladığım zorunlu ana sınıflarının adı değişmiş, 1. sınıf olmuş olacak. Başka bir değişim yok başlangıç yılı bakımından. 11 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Zaten seçmeli olarak sunuluyor.Esas görev Diyanetin ama bunada izin verilmiyordu artık bu tür çalışmlardan sonra her şey yerine uygun tasarlanmaya çalışacaktır buna inanıyorum.Diyanetin çok güzel atak çalışmaları var ben seviniyorum.Geçmişle gelecekte yapılmış yapılacaklar arasında çok baglantı kurulmaya çalışırsa hata yapılır diye düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Abdurrahman Balaban 3 gün süre ile forumdan uzaklaştırılmıştır.. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Din egitimine devlet şekil veremediği sürece egitim olmaz zaten.Bunlar yavaş yavaş düzene oturuyor.Kaldıgı belirttiğim bu 3 ülkede dini egitim devlet tarafından destekli veriliyor ve olması gerektiği gibi seçmelei olarak veriliyor.Devletin karışmayacagı kısmına katılmıyotrum illaki yön kurallar konusunda karışmalıdır. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 İlk dörtten sonra mesleğe yöneltme diye bir durum yok bakanın söylediklerinde.Açılacak olan sadece imam hatiplerin orta okul kısmı. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 (düzenlendi) Burada en önemli sıkıntı çocukların çok küçük yaşta daha hazır olmadıkları bir duruma hazırmış gibi görülmeleri Bir çocuğun kuralları olan bir sınıfta diğer öğrencileri ve öğretmeni sıkıntıya sokmadan ve kendi de sıkılmadan isteyerek bir şeyler öğrenmeye çalışması ve her sabah okula gitmeme şeklindeki olumsuz davranışları göstermemesidir. Ana sınıfı ve kreşi birbirine karşıtırmayalım ve her iki evreden geçtikten sonra okula başlanılması gerekeliliğini de unutmayalım .Öyleki bu hükümet zamanının en güzel kararlarından biri 1 . sınıf öğrencilerinin okula bir hafta erken giderek adapte olmasıdır. Ki bu adapte safhasına katılan öğrencilerin tamamına yakını kreş yada ana sınıfı gören çocuklardır.Hal böyleyken herhangi bir bina ,sınıf ,yerleşke görmüş çocukları bir hafta da olsa alıştırmayı düşünmek bu kadar olumlu iken hiç sınıf ,bina görmemiş henüz anne ve babadan yada elini tutarak yürüten anneanne ve dededen yardım alan çocukları bu ortamlara sokmak onların okuldan nefret etmelerine ve bir çok ruhsal problemle velilerin karşılaşmasına neden olacaktır. Benim karşı olduğum tek kısım yaş tır. her aklı başında pedagog ,eğitimci çocuğun ne zaman neyle başedebileceğini çok iyi bilir... Tuvalet ,sınıf,kapı,merdiven ,korkuluk,servis,zil çaldığı zaman ki o hengame merdivenlerden uçarak inen üst sınıflar ...lütfen bunları da tüm yönleriyle konuşalım.Bunlar 5 - 6 yaşında eski tabirle ağzı süt kokan bebeler lütfen kendimizi onların yerine koyalım.Benim kızım 2008 haziran doğumlu hesaba göre seneyede göndermem gerekmiyor .yok gerekseydide normal sınıfa değil ana sınıfına yollardım .Yollamayı düşünmeyen arkadaşlar için günlük ceza 15 tl dir... İkin ci kademe konusu ise şu an tam muamma .Eşim sınıf öğretmeni ve bu gün okullarına gittim .Orada konuşulan bilgiyi aktarayım. Yeni uygulamaya( ki çok yeni değil ) göre adrese dayalı olarak okullara kayıt yaptırabiliyorsunuz ve her çocuk evine en yakın okula devam ediyor...Şimdi en yeni uygulamayı söyleleyim 3 X4 den sonra birinci ve ikinci kademeleri okul okul ayırıyorlar. Eşimi kendi okuluna yakın denen ama aslında uzak olan bir okula öğrencileri ile yollayacaklarmış. ve diğer farklı okulların ikinci kademeleride şimdi görev yaptığı binaya taşıyacaklarmış...Şimdiii eşimin altında araba var o gitti yeni okuluna ...öğrenciler nasıl gidecek ? Dedim ya ders seçimi ,din eğitimi konularına daha gelemedik.Allaha şükür dininden korkan bir toplum değiliz ama bazı imkansızlıklarıda halka eziyet eder gibi diretmeyede karşıyım. Bu çocuklar nasıl evlerinin uzağına gidecek .servis mi tutacak anne baba mı götürecek ? yok Bu çocukları yaparken düşünselerdi diyen arkadaşım olursa da saygı duyarım... 11 Nisan 2012 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 İngiliz egitimini yazanlar burada sıralanan küçük çocuk yapamaz edemez kavramını düşünememişlermide ilk egitim öğretimlerini oldukca sıkı tutmuşlar.Orta ögretim 6 yıl.Yıllar bazında çözüm bulup çeşitlendirmişler.Böyle bir egitim reformunda her şeyi yerine koyup birden yapamazsınız? Şimdi dünyanın en iyi en rahat egitim veren kurumlarına sahipler neden? 7 8 yaşlarında akılları zaten bulug çagına yaklaşmış ve gözleri yanar döner halde iken okumaya başlatmamışlar. Müfredat muhakkak daha açıklayıcı olrak yakında paylaşılır düşüncesindeyim. Bu okul seçme işi güzelde bu okul dagıtma işini uygulayan ve kararları veren kişiler araştırarak mı yapıyor burası tartışılır. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Eline sağlık abi. Şimdi birşey şekillendi kafamda. Peki, bu duruma uygun bir eğitim takvimi ve mevzuatı düzenlendi mi? Ya da ileride böyle br düzenleme yapılabilir mi? Teşekkür ederim... Bakanınn yanında sürekli gezen bir yazman grubu vardır ve bakanın ağzından çıkan her şeyi mevzuata uygun mu tarar. eğer değilse yeni bir mevzuat hazırlanır. Talim terbiye ye bağlı bir yapılanma sanırım. Eleştirmek için söylemiyorum bu durunu lütfen yanlış anlaşılmasın. yani senin anlıyacağın henüz yazılıyor.Ve uygulama ile oluşacak aksaklıklar yaşayarak görülüp düzeltilmeye gidilecek... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Bakanı dinlediğim kadarıyla cevaplandırayım arkadaşlar. Kizim 2007 mart doğumlu daha cogu isini kendi goremiyor.ŞImdi den düşünmeye basladim.Peki göndermesek ne olur. Alt sınır 60 üst sınır 72 ay oldu. Yani hesap edin bu aylar arasında ise gönderip göndermemek size ait. benim oglan 2006 lı ana sınıfına gidiyor, ögretmenin dedigi; bu çocuk okumak üzere siz evde bişey göstermeyin bende yavaşdan alıyorum, seneye zorlanmasın dedi, şimdi seneye 5 - 6 yaşlarla nasıl uyum saglıyacak? o zaman 2. sınıfdan başlatalım oldu olacak... Asıl sorun bu . Ben çocuğumu 6 yaşında göndereğim siz 5 yaşında göndereceksiniz. Bunlar nasıl aynı akran olacak. Sorun burda doğuyor. Daha önce 72 ayını dolduranı okula yazdırıyorlar öğretmen bu çocuk fiziksel gelişimi tamamlamamış seneye gelsin diyebiliyordu. Burada bu sistem uygulanabilecekmi. Birde tablet işi varmış konun derinliğini bilen var mı acaba ? Süha 52 okulda pilot olarak uygulama başladı ve sorunlara bakılarak sorunlar giderilip daha sonra tüm Türkiye'ye yayılacak. İhale yapıldı sonra sorun çıktı şeklinde haberler çıktı ancak detayını bilmiyorum. Şu anda 52 pilot okulda uygulanıyor detayları bilgisayarbilisim.net sitesinde arkadaşlar paylaşıyorlar. 2007 Haziran ayı doğumlu çocuğum var.Şahsen göndermeyecektim zaten.Neyse yasal olarakta buna müsade ediliyormuş.Benim durumumda olanlara duyurulur.... http://www.dha.com.t...eri_295815.html 72 ayını doldurmuşsa göndermeniz gerekli. Bakan üst sınırın 72 ay olduğunu dile getirdi. 5 yaşında çocuk okula başlarsa anaokuluna ne zaman gidecek? Gitmeyecekse okul öncesi öğretmenlerine ne olacak? Aynı müfredat uygulanacak. Okul öncesi şu anki kreş dediğimiz 3-5 yaş arasına inmiş görünüyor. kafam karşıtı; çocuklar ikinci 4 lük periyotta seçmiş oldukları mesleki ağırlıklı eğitim öğretim mi görecekler? öyle ise her okulda her mesleğe yönelik eğitim, öğretim olacak mı, yoksa başka semtlerde ki okullara mı gitmek zorunda kalacaklar? edit: kelime eksikliği Abi meslek ortaokulu olmayacak sadece imamhatiplerin orta kısmı olacak öğrenci ilgi alanına göre paket ders seçerek ilgi alanına yönelecek (müzik resim gibi) bakan böyle açıkladı. Müfredat ne zaman hazırlanır ve öğretmenlere ulaşır. Şu anda onlar hazırlanıyor. Ama neye göres hazırlandığı belli değil. Müfredat hazırlarken dikkat etmek gerek. örneğin 6. sınıf öğrencisi Türkçe dersinde zamanları görmemişken İngilizce de Tense(zamanları) görüyor kesinlikle haklısın bu konuda sana katılıyorum Alper. lakin seçmeli dahi olsa toplumda ve çocuklar arasında aynen üniversitelerde olduğu gibi ayrışmalar ve ötekileştirmeler yaşanabilir. hatta, nihayetinde insan olan art niyetli bir öğretmen (ki, o öğretmen aynı zamanda sınıf öğretmeni de olabilir) sırf o dersi almıyor diye çocuğa karşı negatif yönde kanaat ve tavır alabilir. Abi şunu öğretmen yapmaz abi çocuğa tepki koymaz. Çünkü çocuğun suçu yok abi. Ailesi karar veriyor herşeyine. Şu anda benim çevremde çocuklara karşı o şekilde yaklaşan birtane dahi meslektaşım yok abi. İlerde olacağını sanmıyorum. Benim buraki korkum Mahalle baskısı. Çocuğun arkadaşları ve çevresi. Öğretmenler bundan dolayı kimseye önyargılı davranmaz abi. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 (düzenlendi) Abi şunu öğretmen yapmaz abi çocuğa tepki koymaz. Çünkü çocuğun suçu yok abi. Ailesi karar veriyor herşeyine. Şu anda benim çevremde çocuklara karşı o şekilde yaklaşan birtane dahi meslektaşım yok abi. İlerde olacağını sanmıyorum. Benim buraki korkum Mahalle baskısı. Çocuğun arkadaşları ve çevresi. Öğretmenler bundan dolayı kimseye önyargılı davranmaz abi. Mehmet, konu dışı ama iletine bağlı olayı yapan öğretmen var hemde küçük kızım öğretmeni ( öğretmeni aynı zamanda Babam'ın çocukluk arkadaşı ve meslektaşı ) Kızım milletin önünde hiç bir şekilde oynamayı sevmez, ben de dahil. Bu durumda hiç bir oyuna, katılmaz. ( ancak tiyatroları kaçırmaz ve hakkını verir oyun sahnelendiğinde ) 5 senedir öğretmeni ısrarla yazar müsamerelere, biz sildiririz. Hep söyledik, kızım söyledi oynamayı sevmem diye ancak Aile yapımızdan dolayı biz çocuğa empoze yapmışız gibi görür. Basit bir oyun için bana, Amma gerici davranıyorsun diyen Öğretmen başka neler demez.. 11 Nisan 2012 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Abi 800bin nufuslu bir camiayız. Ben bu tür öğretmenler olmaz demiyeyim o zaman. Bugün var yarında olacak ama tahmin ettiğimiz gibi olmaz demek istediğim bu. 2 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Arkadas bizim biladere sordum sizede sorayim. Benim kuccuk eylul 26 da 60 aylik olacak. Gondermesem okula cenderme veya polisle catisirmiyim Ben direnise gecip gondermeyecem okula. Sebebim ise kendinden bir yas buyuklerle birlikte baslamasi. Ona iliskin bir duzenleme olacakmi acep Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Beklediğim cevap Hem cevabi biliyon hem de soru soruyon senden korkulur arkadas 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Sonuçta yasalaştı ama umarım en kısa sürede yaş karmaşasını çözerler akran olmalı aynı yaşta başlamalı ister 5 diyin ister 7 madem olacak yaş tek ve kesin olmalı.Gerisini yaşayıp göreceğiz.Polemik için yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın.Neden sadece İmamhatiplerin orta okulları açılıyor.Diğer meslek liseleri neden yok amaç mesleğe yönlendirmekse.Mesela sağlık da bu işin içinde farklı meslek liseleride var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Beklediğim cevap İyi birşey söyledin galiba Bu aslında öğretmenin inadı diyelim. Bizde de var inatçı öğretmen. Diyorsun hocam bu çocuk bu kusuru var yapma inadına yapan hoca var. Yani fili ağaca çıkarmaya, balığı koşturmaya çalışan var abi. Sizin öğretmende bunlardan biri galiba Arkadas bizim biladere sordum sizede sorayim. Benim kuccuk eylul 26 da 60 aylik olacak. Gondermesem okula cenderme veya polisle catisirmiyim Ben direnise gecip gondermeyecem okula. Sebebim ise kendinden bir yas buyuklerle birlikte baslamasi. Ona iliskin bir duzenleme olacakmi acep Abi 60 ay alt sınır 72 ay üst sınır ve üst sınırı geçirirsen çatışırsın Okulda şu anda 60 ayını dolduran arkadaşların çocuklarını okula başlatmayacaklarını 72 aylık olması gerektiğini söylüyorlar abi. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Arkadas bizim biladere sordum sizede sorayim. Benim kuccuk eylul 26 da 60 aylik olacak. Gondermesem okula cenderme veya polisle catisirmiyim Ben direnise gecip gondermeyecem okula. Sebebim ise kendinden bir yas buyuklerle birlikte baslamasi. Ona iliskin bir duzenleme olacakmi acep Alın bunu. Yat, yat, yat... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 İşte konuya yakışır düzeyli ve açık açıklama. Her şey zamana yayılmış durumda ve olması gerekenler zamanla olacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 deme evet, beklediğimiz cevap. 36.iletimde de özellikle vurguladım. "nihayetinde insan" diye. Abi dedim bile kötümü ettim. İşte konuya yakışır düzeyli ve açık açıklama. Her şey zamana yayılmış durumda ve olması gerekenler zamanla olacak. Teşekürler Oktay abi. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 İyi birşey söyledin galiba Bu aslında öğretmenin inadı diyelim. Bizde de var inatçı öğretmen. Diyorsun hocam bu çocuk bu kusuru var yapma inadına yapan hoca var. Yani fili ağaca çıkarmaya, balığı koşturmaya çalışan var abi. Sizin öğretmende bunlardan biri galiba Abi 60 ay alt sınır 72 ay üst sınır ve üst sınırı geçirirsen çatışırsın Okulda şu anda 60 ayını dolduran arkadaşların çocuklarını okula başlatmayacaklarını 72 aylık olması gerektiğini söylüyorlar abi. Bizim bilader de öyle dedi zaten de ben başıma gelecekleri öğreneyim diyorum. 72 aylık ken göndeririz. Şimdi bizde bir adet vardır. kanun çıkar kanun ile ilgili yönetmelikleri vs beklemden veririz ataşı işin tuhafı da asıl düzenlemeler yönetmeliklerle birlikte çıkar. Sanırım biraz daha beklemek gerkecek netleşmesi için.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Yazdım silinmiş, Benim gönlümdeki kesintisiz 12 sene ve başlama yaşının yine 7 olması. 5 yaşındaki çocuk daha ihtiyaçlarını tek başına gideremiyor ki... 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Hem cevabi biliyon hem de soru soruyon senden korkulur arkadas Yetişkin kişi, cevabını bildiği sorular soran. demektir 1 Yorum bağlantısı
Bedri Baki 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 (düzenlendi) 4+4+4=12 zorunlu mudur? Her bir 4 yıllık eğitim kapsamı nedir? Yani bu 4'leri ilkokul, ortaokul ve lise gibi düşünebilir miyiz? 4 yılların bitiminde ara verilebilir mi? Mesleki eğitim nasıl olacak? Süper lise, anadolu lisesi, fen lisesi gibi ayrımlar devam edecek mi? Her 4 yıl sonunda bir sonraki okula geçmek için yine seviye belirleme sınavı gibi sınavlar yapılacak mı? Benim aklımda bu gibi sorular var? Konuya hakim arkadaşlar cevap verebilir mi? Abi sorularına bildiğim kadar ile cevap vereyim. Evet 4+4+4 zorunlu. 4+4+4 bitmeden çocuğa diploma verilmeyecek. Mesela çocuk ilk 4'ü bitirdikten sonra ister kendi okulunda devam edecek isterse de atıyorum imam hatip'in orta okul kısmına geçebilecek. Yani 1'den 8'e kadar aynı okulda devam zorunluluğu kalktı. Benim zamanımda ilkokul, orta okul ve lise diploması ayrı ayrıydı, şimdi hepsi tek oldu. 4+4+4 bitince tek diploma verilecek. Bunun yanında kişi isterse örgün eğitime gitmeyip açık öğretim ile liseyi okuyup yine aynı diplomayı alacak. Benim anladıklarım bunlar, doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Sınıf öğretmeniyim ama tam da birşey anlamadım. Ayrıca 60 aylık öğrenci ile 72 aylık öğrenci aynı sınıfta olmaz herhalde. Atıyorum 60-66 aylık arası olanlar bir sınıfta toplanır, 66-72 aylık olanlar bir sınıfta toplanır diye tahmin ediyorum. 11 Nisan 2012 tarihinde Bedri Baki tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Eylül ayında kızım 67 aylık olacak o zaman göndermeyebilirim.Uzun zamandır çocuğumun eğitimiyle ilgili düşüncelerimiz vardı.Şimdi birden hadi bakalım okula başlasın gönderin gelsin hiç iyi olmayacaktı. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Eylül ayında kızım 67 aylık olacak o zaman göndermeyebilirim.Uzun zamandır çocuğumun eğitimiyle ilgili düşüncelerimiz vardı.Şimdi birden hadi bakalım okula başlasın gönderin gelsin hiç iyi olmayacaktı. Fatih abi daha şu an pek belli değil neyin ne olacağı. Belki yukarıda dediğim gibi bir sınıflandırma yapılır ve örneğin 60-72 ay arası olanlar ana sınıfı gibi el becerisine yönelik çalışmalar da yapabilir. Okuma yazma değil de, resim çizme, sesleri tanıtma vs.. gibi. biraz bekleyip detayları görmek lazım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts