Ali Eren 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Dün 6 saat ders 2 saat kurs ve belletmenlik, bugün 6 saat ders 2 saat kurs ve okul kat nöbeti... bitkin bir haldeyim. Yazılanları okumaya çalıştım ama çok zorlandım. Bu konunun konuşulması lazım ama işin enteresan tarafı böyle bir sisteme geçiş sürecinde fikri hiç sorulmayan meslek grubu biz öğretmenleriz. O yüzden bildiğim ve sizlerle paylaşabileceğim kesin bir bilgim yok. Söyleyebileceğim tek şey işin altyapısı hazır değil o yüzden maalesef şu an ilköğretim çağında olan nesillerimiz olumsuz yönde etkilenebilir. Yaşayıp göreceğiz bakalım sistem tam olarak neler getirecek, neler götürecek.? İnşallah vatana, millete hayırlı olur. 2 Yorum bağlantısı
Yasin Karataş 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Beni şu an için ilgilendiren tek yeri tayinimin artık zora girmesi bu yeni sistem sayesinde.Çok merak ediyorum tayin zamanını 52000 sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası olacağı bir sistemde acaba artık nereye gidebilirim?Hatta gidebilir miyim? Eylül ayında kızım 67 aylık olacak o zaman göndermeyebilirim.Uzun zamandır çocuğumun eğitimiyle ilgili düşüncelerimiz vardı.Şimdi birden hadi bakalım okula başlasın gönderin gelsin hiç iyi olmayacaktı. Bu sistemle beraber 66 ay ve sonrası okula gidecek Fatih hocam.Bedri hocamın dediği gibi bu aydaki çocuklara ilk dönem oyunlarla eğitim-öğretim yapılacak. Asıl eğitim-öğretime ikinci dönem geçilecek. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Bu zamana kadar sürekli eğitim sisteminden şikayet ettik birde böyle denensin diye düşünüyorum ben... Alt yapı çok yetersiz olduğu tamamen ortada... Birde aklıma takılan ilk 4'ten sonra çocuğun istediğini seçmesi bana mantıksız geliyor... Kendi fikrim ilk 4 sene içerisinde çocuğun neye yatkın olduğu tespit edilip ona göre yönlendirilse daha iyi olabilir düşüncesindeyim... Piyasanın bence kalifiye elemana ihtiyacı var...herkes üniversite okuyacak diye bir kaide yok... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 ..Piyasanın bence kalifiye elemana ihtiyacı var...herkes üniversite okuyacak diye bir kaide yok... Gelişmiş ülke olmanın şartlarından biri tüm nüfusun yüksek tahsil sahibi olması. Tarih oku ama tezgahtarlık yap. Hayattan tatmin olmanın, insan olduğunu anlamanın, kişisel gelişimin oluşması buna bağlı. Literatür, ülkemizdeki kaliteli üniversitelerin eğitim bilimleri bölümü hocaları böyle diyor. "meslek" için değil gelişim için de okunmalı üniversite. 3 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 İlk dört senenin sonunda çocukların önünde bir okul seçim hakkı yok.Okul olarak ya imam hatip orta kısım ya da normal ortaokul var.Seçenek şansı sadece seçmeli derslerde var.Bunlarda dil paketi,din paketi,güzel sanatlar paketi gibi seçenekler. Ama değişen bir şey yok! Ülkemiz şartlarını düşünürsek imam hatip , düz ortaokul ya da seçmeli ders paketlerini çocuklar seçmeyecek veliler seçecek. 1 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Birde örgün eğitimin dışına çıkartabilme yetkisi okullara verilmezse üçüncü dört yılda asıl siz görün cümbüşü.Çünkü zorunlu lise öğretiminde disiplin ve sınıf geçme uygulamaları zorunlu ilköğretimde nasıl uygulanıyorsa lisede de öyle uygulanacak demektir. Yorum bağlantısı
Murat Dere 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Gelişmiş ülke olmanın şartlarından biri tüm nüfusun yüksek tahsil sahibi olması. Tarih oku ama tezgahtarlık yap. Hayattan tatmin olmanın, insan olduğunu anlamanın, kişisel gelişimin oluşması buna bağlı. Literatür, ülkemizdeki kaliteli üniversitelerin eğitim bilimleri bölümü hocaları böyle diyor. "meslek" için değil gelişim için de okunmalı üniversite. Evet de, üniversite okuyanlar da her işi yapmıyorlar ki, her işi beğenmiyorlar ki... Çoğu böyle diyelim. 6 Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 (düzenlendi) Seneye nasipse 1. sınıfı okutacağım ve şimdiden kara kara düşünmeye başladım. 4+4+4'ün tam olarak ne olduğu bilen yok. Okulda hemen hemen her gün konusu açılır ve her kafadan ayrı bir ses çıkar. İlk dönem sadece oyun ve okula adapte olma varmış. 2. dönem ise okuma yazma öğretecekmişiz. En son bakanımız bunu söylemiş. İşin açıkçası takip ettikçe ne olacağını iyice karırştırır oldum. Herşeyin hayırlısı olsun. Ama seneye zor bir dönemin beni beklediği kesin. 11 Nisan 2012 tarihinde Süleyman Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 1. sınıfa başlayıp aynı sistemde okulu tamamlayabilmiş öğrenci varmı ? Okulu bitirene kadar kaç sistem değişir, onu düşünmeyin... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230341-basliga-yazacak-kelime-bulamiyorum/page__st__140__p__1452223#entry1452223 düşüncelerimi yazmıştım. Uygulama için mutlaka yönetmelikler ve yönergeler olacaktır. Biraz da yaşa öğren olacak. Bilgi kirliliği çok fazla şu an. Tek temennim sistemin oturması ve süreklilik arz etmesi. Eğitim en büyük zararı tutarsız politikalar ve yöneticilerden alıyor. Hükümet olarak düşünmeyin. Eksiğiyle fazlasıyla 8 yıl oturmuştu. Bu sistem oturur bir türlü. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Nisan 2012 Paylaş 11 Nisan 2012 Okula 5 yaşında başlayıp, üniversiteyi 20 yaşında bitiren biri olarak ilkokulda değil de üniversitenin ilk iki senesinde zorlandım:) Şimdi herkes aynı yaşta başlarsa üniversitede kimse için sıkıntı olmaz. Yeni sistem için yorum yapmayacağım. En azından çocuğu olanlar kadar müdahil olamam. Fakat eğitimde reform olacaksa; Çocuğun değil, her dersin bir sınıfı olmalı Temel derslerin dışındaki tüm dersler seçmeli olmalı Eğitim dışardan değil, okulda olmalı Biz büyükler için zor gelmeyen bazı derslerin çocuklara zor gelebileceği unutulmamalı. Yüce kitabımızın öğrenimi ilgili dersin sınavı olmamalı. Bu derse giren çocuk, dersten soğutulmamalı. Aynı şekilde bu dersi almayan öğrenci ve velisi de sorgulanmamalı. Bu reformlar çocuğukların geleceğini etkileyeceğinden, çok kısa sürede kalıcı olacaksa hayata geçirilmeli Eğitimde teknoloji güzeldir ama teknolojinin yenilenmesi bir süre sonra altından kalkılamaz bir hal alabilir. Bu notepadlerin sürekli güncellenmesi, çalışır durumda olabilmesi, çok kolay değildir. ÜStelik zimmet olarak çocuklara yapılacak psikolojik baskı da eğitim hayatını kötü etkileyebilir. Sonuç olarak notepad için erken, önce makyajı değil, altyapıyı kurmak lazım. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Halis Parlak 12 Nisan 2012 Yazar Paylaş 12 Nisan 2012 Konuyu açtım ama ben cevapların hepsini okuyamadım.Bahse konu mesajlarla ilgili olarak birçok soruya cevap verebilirim.Lakin sistemin nasıl işleyeceği konusunda açıklayıcı yönetmelik,genelge,yönerge vs.. yayımlanmadığı müddetçe bu konuştuklarımız hep havada kalacaktır.Şu an ortada sadece kanunda değişiklik var,bu kesinlikle yeterli değil.Sorularınızı sorup cevap alamayacaksınız. Bu konuda ben elimden geldiği kadar sorulara resmi dayanakları ile cevap vermeye çalışırım.Şu an tek resmi dayanak 222 sayılı kanunda yapılan değişikliktir. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Halis Hocam yönetmelik mevzuat vs ne zaman çıkar bu işle ilgili. Yönetmelikler vs çıkınca her şey daha da netleşecek gibi. Şu an herkes bir tarafa çekip sündürüyor olayı. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 En güzeli tüm sendikaların sitelerine tek tek girip 4+4+4 ile ilgili yazılanları okumak. Her sendika kendine göre + ve - yönlerini belirtmiştir büyük ihtimal. Yorum bağlantısı
Halis Parlak 12 Nisan 2012 Yazar Paylaş 12 Nisan 2012 Halis Hocam yönetmelik mevzuat vs ne zaman çıkar bu işle ilgili. Yönetmelikler vs çıkınca her şey daha da netleşecek gibi. Şu an herkes bir tarafa çekip sündürüyor olayı. Ben pek uzun süreli olacağını sanmıyorum.Çünkü kayıt dönemi İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre 1 haziranda başlıyor. Gerçi ilkokul ve ortaokul ayrımı geldikten sonra bu ilköğretim kurumları yönetmeliği de kaldırılacak veya değişecektir.Bu 4+4+4 le ilgili güncel mevzuatı buradan sizlere duyururum.Benim ve buradaki meslektaşlarımızın amacı,bu geçiş sürecini ailelerin kulaktan dolma bilgilerle değil de sağlıklı ve resmi bilgilerle sonlandırmalarıdır. Ailelerin vereceği yanlış kararın bedelini çocuklarımız ödemesinler. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Arkadaşlar.. konu, Halis Hoca'mızın önerisi ve tavsiyesi ile sadece soru cevap şeklinde devam edecektir.. Yorumlara kapalıdır.. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 (düzenlendi) En güzeli tüm sendikaların sitelerine tek tek girip 4+4+4 ile ilgili yazılanları okumak. Her sendika kendine göre + ve - yönlerini belirtmiştir büyük ihtimal. Konu üzerinde yüz yılı aşkın süredir çalışılan konudur. Birşeyler öğrenmek isteyen sendikalara partilere değil, konu hakkında uzmanların yazdığı kitaplara, makalelere bakmalıdır: bkz: http://www.google.co...=UTF-8&oe=UTF-8 Şurada tüm dünya tablosu mevcut: http://en.wikipedia.org/wiki/Educational_stages 12 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Ben pek uzun süreli olacağını sanmıyorum.Çünkü kayıt dönemi İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre 1 haziranda başlıyor. Gerçi ilkokul ve ortaokul ayrımı geldikten sonra bu ilköğretim kurumları yönetmeliği de kaldırılacak veya değişecektir.Bu 4+4+4 le ilgili güncel mevzuatı buradan sizlere duyururum.Benim ve buradaki meslektaşlarımızın amacı,bu geçiş sürecini ailelerin kulaktan dolma bilgilerle değil de sağlıklı ve resmi bilgilerle sonlandırmalarıdır. Ailelerin vereceği yanlış kararın bedelini çocuklarımız ödemesinler. O zmaan kafamda şekillenen bilgilere göre şu andaki durum; Eylül 2012 sonu itibari ile 67 ayını tamamlayan çocuklaırmız kayıt yaptıracak, ancak bunun altındaki çocuklarımızda iş veli isteğine kalıyor değil mi? Konu üzerinde yüz yılı aşkın süredir çalışılan konudur. Birşeyler öğrenmek isteyen sendikalara partilere değil, konu hakkında uzmanların yazdığı kitaplara, makalelere bakmalıdır: bkz: http://www.google.co...=UTF-8&oe=UTF-8 ilk 4 yıl için bir içerik paketi: http://education.alb...656618/curr.pdf Bu tasarıyı onlar mı hazırlamış? Burdaki durum Eğitim sistemi nasıl verimli ve başarılı hale gelir değil anladığım kadarı ile. Bizim konumuz mevcut durumda kayıt vs gibi faaliyetler nasıl yürütülecek. kaç aylıkken kayıt zorunluluğu olacak vs. Yukarıda verdiğiniz kaynakları genel kültür amaçlı okumak mümkün (benim ingilizcem yeterli olmaz ama illaki birileri okur) ve birilerine de faydası olacaktır. Yorum bağlantısı
Şehit Mustafa Yaman 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Bakanın dediği bu kanun illa bu sene uygulanacak diye bir şey yok altyapısı hazırlandıktan sonra uygulamaya sokulacaktır. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Bakanın dediği bu kanun illa bu sene uygulanacak diye bir şey yok altyapısı hazırlandıktan sonra uygulamaya sokulacaktır. Bildiğim kadarı ile bu yıl yani 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayacak. Konu üzerinde yüz yılı aşkın süredir çalışılan konudur. Birşeyler öğrenmek isteyen sendikalara partilere değil, konu hakkında uzmanların yazdığı kitaplara, makalelere bakmalıdır: bkz: http://www.google.co...=UTF-8&oe=UTF-8 Şurada tüm dünya tablosu mevcut: http://en.wikipedia....cational_stages Verdiğiniz linklerin öncelikle hiç birisi Türkçe değil. Forumdaki arkadaşlar en güzel bilgileri sendikaların sayfalarından bulabilir Mehmet bey. Her sendika kendine göre olumlu ve olumsuz yönlerini herkesin anlayacağı şekilde açıklıyor zaten. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 (düzenlendi) Bildiğim kadarı ile bu yıl yani 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayacak. Verdiğiniz linklerin öncelikle hiç birisi Türkçe değil. Forumdaki arkadaşlar en güzel bilgileri sendikaların sayfalarından bulabilir Mehmet bey. Her sendika kendine göre olumlu ve olumsuz yönlerini herkesin anlayacağı şekilde açıklıyor zaten. ?? Türkçe kaynak mı isteniyor? O da var. Şunu okuyalım öncelikle: http://www.aktuelpsi...p?haber_id=4940 Şu kitap malum vatandaşın Türkiye'deki okul sistemini yapılandırması için çağırıldığında yazdığı kitap. http://www.idefix.co...rchstring=dewey tabi dediklerini hala yapmaya çalıştığımızı göreceksiniz okursanız. (ben orijinalini okudum, çevirisi de muhtemelen aynıdır). sonra burdan devam edelim: http://www.pegem.net...ay.aspx?id=5849 Ancak yabancı dildeki dünya kaynaklarını takip etmeden bu iş olmaz. İngilizce 1 senede öğrenilir. Öğretmenlerin hele ingilizce bilmesi daha da elzem. 12 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 ?? Türkçe kaynak mı isteniyor? O da var. Şunu okuyalım öncelikle: http://www.aktuelpsi...p?haber_id=4940 Çok uzun kimse okumaz 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Çok uzun kimse okumaz Öğretmenler düşünsün onu da Yorum bağlantısı
Bedri Baki 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 Öğretmenler düşünsün onu da Okuruz okumasına ama bu da akademik bir bilgi benim işime yarar ama velilerin kafasındaki sorulara çözüm olur mu bilmem. Ülkemizde uygulanmasının ne gibi yararları olur, ne gibi zararları olur, onu dediğim gibi eğitim sendikaları daha anlaşılacak şekilde sayfalarında yer veriyorlar (bence). Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Nisan 2012 Paylaş 12 Nisan 2012 (düzenlendi) Okuruz okumasına ama bu da akademik bir bilgi benim işime yarar ama velilerin kafasındaki sorulara çözüm olur mu bilmem. Ülkemizde uygulanmasının ne gibi yararları olur, ne gibi zararları olur, onu dediğim gibi eğitim sendikaları daha anlaşılacak şekilde sayfalarında yer veriyorlar (bence). Öğretmenler düşünsün derken, birkaç sayfa yazıyı okuyamayan nesil yetişmesi açısından kastetmiştim. Sendikadan link var mı peki? ingilizce bilenler geçmişte yapılanlarla ilgili olarak şunu da inceleyebilir: http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/44/671/8547.pdf 12 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts