Erhan Doruk 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Yeri gelmişken size bir bilgi vereyim. Birçoğunuz yukarıdaki amblemi ilk defa görüyorsunuzdur. Bu amblemin adı RADURA. Bundan birhaber olmamızın nedeni ise ülkemizde bu işleme maruz kalmış gıdalarda bu sembolü taşıma zorunluluğu ne yazıkki yok Bunun nedeni ise halkımızın "ki bunun içinde bende varım" ışınlanmış gıdaya bakış açısının kötü olacağındandır. Peki bu masum hatta çevreci gözüken işaret şu demek: Ürünün raf ömrünü uzatmak, (doğal olan filizlenme ve böceklenmesini geciktirmek) için radyasyona yani bir diğer adı ile ”ışınlanmaya” maruz bırakılmıştır. Şu an zararsız dense de hakkında daha fazla araştırma yapılana ve gıdada radyoaktif etki bırakmadığı kanıtlanana kadar da bende güvenmeyeceğim. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Siyaset yapmak istemiyorum ama yaklaşık 10 günde 100'e yakın şehit verdik 400-500 kilo patlayıcı tespit edemeyen devlet,500 ton domuz etini hayatta takip edemez Sebepsiz görünen GAM ve TASALAR , işlenen GÜNAHLARIN cezalarıdır abi. O sebeple siyaset yapmayalım. Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Sebepsiz görünen GAM ve TASALAR , işlenen GÜNAHLARIN cezalarıdır abi. O sebeple siyaset yapmayalım. siyaset veya politika, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış der filozof amcalar. aslında bu bağlamda konu ile ne kadar iç içe değil mi? keşke ülkemizde de gündemimiz Norveç basınında olduğu gibi sadece "dudak kurumasına karşı tüyolar, kış lastikleri, buz hokeyi ve çiftlikten kaçan 30 inek" olabilseydi. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 siyaset veya politika, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış der filozof amcalar. aslında bu bağlamda konu ile ne kadar iç içe değil mi? keşke ülkemizde de gündemimiz Norveç basınında olduğu gibi sadece "dudak kurumasına karşı tüyolar, kış lastikleri, buz hokeyi ve çiftlikten kaçan 30 inek" olabilseydi. Bardağın boş tarafına bakıyonuz abi hep. Azda doluya bakın. Avrasya Tüneli, TS Stadı.. Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Aynen bende tam onu yazacaktım. Carrefour marka zeytin yağlarını da bu firma yapıyor. Umurunda değil adamların. Bu liste işini iyice sulandırdılar zaten... Maşallah 'Verde' bu tip listelerin hepsinde oluyor. Demek ki yaptırımlar ağır ve caydırıcı değil. 1 Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Bardağın boş tarafına bakıyonuz abi hep. Azda doluya bakın. Avrasya Tüneli, TS Stadı.. siyaset yapma şikayet ederim bak. [emoji12] [emoji28] fordclubimer e [emoji28] [emoji28] [emoji28] Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Hile yapmazsan bu kadar insanı doyuramazsın ki.. Gerçekten çok büyük tüketim var ama örneğin süt ürünleri nasıl yetişiyor tüketime ben anlayamıyorum. Bu kadar üretici var mı memlekette, ilginç.. Zamanında hep büyük şehirlere göç edip herkes doktor avukat mühendis olmaya çalışmış. Sonra tüketim çılgınlığı ve sonuç listede var, hileli ürün.. Belgesellerde görüyorum gelişmiş ülkelerin kasabaları bizim kentler gibi her imkanları mevcut, köylüleri garaja 50 tane klasik otomobil doldurmuş paraya para demiyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Hile yapmazsan bu kadar insanı doyuramazsın ki.. Gerçekten çok büyük tüketim var ama örneğin süt ürünleri nasıl yetişiyor tüketime ben anlayamıyorum. Bu kadar üretici var mı memlekette, ilginç.. Zamanında hep büyük şehirlere göç edip herkes doktor avukat mühendis olmaya çalışmış. Sonra tüketim çılgınlığı ve sonuç listede var, hileli ürün.. Belgesellerde görüyorum gelişmiş ülkelerin kasabaları bizim kentler gibi her imkanları mevcut, köylüleri garaja 50 tane klasik otomobil doldurmuş paraya para demiyorlar. Akşam Cnn Türk te "Para Dedektifi" vardı abi. Avrupa daki çiftçi ile bizdeki çiftçileri kısaca karşılaştırdı. Programı genel olarak izle. Tüm sorularına yanıt var gibi. Harika bir program. Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Akşam Cnn Türk te "Para Dedektifi" vardı abi. Avrupa daki çiftçi ile bizdeki çiftçileri kısaca karşılaştırdı. Programı genel olarak izle. Tüm sorularına yanıt var gibi. Harika bir program. firma isimlerine bakınca gördüm ki bazıları avrupai, bazıları ise insana güven verici sıfatlar yüklemişler ünvanlarına. ah ahh, rahmetli bir hocanın kitabının adı aklıma geldi. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Akşam Cnn Türk te "Para Dedektifi" vardı abi. Avrupa daki çiftçi ile bizdeki çiftçileri kısaca karşılaştırdı. Programı genel olarak izle. Tüm sorularına yanıt var gibi. Harika bir program. Denk gelince izlerim, gerçekten güzel program ama yeterli değil.. Ziraat mühendisleri araziye çıkmalı, çiftçilere geleneksel yöntemler yerine işin bilimsel yönünü öğretmeliler.. Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 19 Aralık 2016 Paylaş 19 Aralık 2016 Hile yapmazsan bu kadar insanı doyuramazsın ki.. Gerçekten çok büyük tüketim var ama örneğin süt ürünleri nasıl yetişiyor tüketime ben anlayamıyorum. Bu kadar üretici var mı memlekette, ilginç.. Zamanında hep büyük şehirlere göç edip herkes doktor avukat mühendis olmaya çalışmış. Sonra tüketim çılgınlığı ve sonuç listede var, hileli ürün.. Belgesellerde görüyorum gelişmiş ülkelerin kasabaları bizim kentler gibi her imkanları mevcut, köylüleri garaja 50 tane klasik otomobil doldurmuş paraya para demiyorlar. et ile ilgili şöyle bir yazı vardı https://seyler.eksisozluk.com/hayvancilikla-ugrasan-birinin-agzindan-turkiyede-et-neden-pahali 1 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Bardağın boş tarafına bakıyonuz abi hep. Azda doluya bakın. Avrasya Tüneli, TS Stadı.. hani nerde tamam baktım bardağı dolduracak bir katma değer göremiyorum bu saydıklarında Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 hani nerde tamam baktım bardağı dolduracak bir katma değer göremiyorum bu saydıklarında Konuyu saptırma, 5 kilo balı 100 liradan gönderirim evine bak. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Konuyu saptırma, 5 kilo balı 100 liradan gönderirim evine bak. sen başlattın, bal yemem ben hiçbiri gercek bal değil zaten Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 sen başlattın, bal yemem ben hiçbiri gercek bal değil zaten İşte düşün artık sana bal diye ne yollarım artık. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu Kanun kapsamında yayımlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır Liste için http://www.tarim.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/494/Ifsa_17.12.2016.pdf kaynak; http://www.tarim.gov.tr/Duyuru/494/Kamuoyuna-Duyurulur Erhan Bey; Konunuz uygun başlık ile birleştirilmiştir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Telefonlar için bir uygulama yapsak, barkodu okuyunca listede olan bir ürünse bilgilenirse diyorum. 3 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Denemek için pazardan 4-5 çeşit peynir aldım. Aldığım firmanın ismi listede tereyağında var. Hay ben şansıma☺☺ Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Denemek için pazardan 4-5 çeşit peynir aldım. Aldığım firmanın ismi listede tereyağında var. Hay ben şansıma☺☺ bu tarz ürünleri hayatta pazardan almam; peynir, yoğurt, yufka, zeytin, tereyağ, bal, kaymak, süt, köy yumurtası, zeytinyağı, pekmez..... tarzı yiyecekler. tamam belki içlerinde dürüst satıcı, amacı sadece pazara getirdiği ürünlerini helalinden satmak olan, tek geçim kaynağı bu olan gariban köylü amcalar/teyzeler var ama insan güvenmiyor işte. uğur dündarın etkisi büyük ne de olsa. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Hile yapmazsan bu kadar insanı doyuramazsın ki.. Gerçekten çok büyük tüketim var ama örneğin süt ürünleri nasıl yetişiyor tüketime ben anlayamıyorum. Bu kadar üretici var mı memlekette, ilginç.. Zamanında hep büyük şehirlere göç edip herkes doktor avukat mühendis olmaya çalışmış. Sonra tüketim çılgınlığı ve sonuç listede var, hileli ürün.. Belgesellerde görüyorum gelişmiş ülkelerin kasabaları bizim kentler gibi her imkanları mevcut, köylüleri garaja 50 tane klasik otomobil doldurmuş paraya para demiyorlar. Gelişmiş ülkeler de bir açmaza girdiler. Çünkü onlarda çiftçi nüfus yüzde 10 un altında. Bizde 30-40 sene önce 50 lere varıyordu şimdi 25. Ancak sürdürülebilir bir dünya için uzun vadede yeniden gıdanın önem kazanacağı insanların köyde yaşayacağı öngörülüyor. Yerinizi ayarlayın. Topraktan elde edilen hidrokarbon (yiyecek) petrol kökenli (yani fosil yakıt) gübrelerin sayesinde bu kadar yüksek verim almayı mümkün kılıyor. Yoksa güneşten gelen enerji ile süreç yavaş işliyor çoğu yerde. Bu nedenle normalde 1e 10 olan verim 1e50 ye çıkarılıyor. Ancak bu sürdürülebilir değil. 20-30 yıl sonra gerek petrol bittiğinde (sentetik gübreler) gerekse toprak tuzlandığında ne halt edeceğiz? Şu an düşünülmüyor. nüfusun kontrol edilmesi şart. sürdürülebilir yaklaşım şart. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Gelişmiş ülkeler de bir açmaza girdiler. Çünkü onlarda çiftçi nüfus yüzde 10 un altında. Bizde 30-40 sene önce 50 lere varıyordu şimdi 25. Ancak sürdürülebilir bir dünya için uzun vadede yeniden gıdanın önem kazanacağı insanların köyde yaşayacağı öngörülüyor. Yerinizi ayarlayın. aslında hocam sabah akşam işe gidip gelirken düşünüyorum, bugünler geri gelmeyecek. Günün en hafifinden bir saati yollarda geçiyor. Benim yerim var aslında, küçükbaş düşünüyorum bazı zamanlar ama alışamam diye de aklıma geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 aslında hocam sabah akşam işe gidip gelirken düşünüyorum, bugünler geri gelmeyecek. Günün en hafifinden bir saati yollarda geçiyor. Benim yerim var aslında, küçükbaş düşünüyorum bazı zamanlar ama alışamam diye de aklıma geliyor. olay bu evet: 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Ferrari yok ama ben f16 yı satayım bari. Şimdi pazara süt yumurta götürürsek ziyan olur gider. Bir kanyoo alırım olmazsa.. 1 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 bu tarz ürünleri hayatta pazardan almam; peynir, yoğurt, yufka, zeytin, tereyağ, bal, kaymak, süt, köy yumurtası, zeytinyağı, pekmez..... tarzı yiyecekler. tamam belki içlerinde dürüst satıcı, amacı sadece pazara getirdiği ürünlerini helalinden satmak olan, tek geçim kaynağı bu olan gariban köylü amcalar/teyzeler var ama insan güvenmiyor işte. uğur dündarın etkisi büyük ne de olsa. Pazar burnumun dibi . Adam asmış tabelası var sabit. Kimbilir kimlere fason ürün yapıyordur. Dediğiniz noktaya doğru gitmek istemiyorum. Ama mecburi istikamet olabikir. 1 Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Gelişmiş ülkeler de bir açmaza girdiler. Çünkü onlarda çiftçi nüfus yüzde 10 un altında. Bizde 30-40 sene önce 50 lere varıyordu şimdi 25. Ancak sürdürülebilir bir dünya için uzun vadede yeniden gıdanın önem kazanacağı insanların köyde yaşayacağı öngörülüyor. Yerinizi ayarlayın.. maalesef artık güzel ülkemde emekli olmuş insanlar ancak büyükşehrin kargaşasından, gürültüsünden kaçmak için çantasına bi ton ilacınıda yanına alıp köyüne yazın 5-6 aylığına dönüyor. onda da ancak kendi yiyeceği kadar sebzesini ekip, ununu ekmeğini, peynirini, yağını bile kasabadan alıyor. ha bi de hayvan pazarından 1-2 tane kuzu alıp yetiştirirdikten sonra kesip arabasının bagajına koyup şehirdeki dolabına istifliyor. art niyetliler dışındaki hevesli ve idealist müteşebbislerin bir çoğuda devletten destek alarak hayvancılık ve çiftçilik yapma teşebbüsü ne yazık ki ülkemdeki yanlış tarım ve hayvancılık politikaları ve kendi bilgi, beceri ve yetersizlikleri sonucunda hüsranla sonuçlanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts