Önder Özcan 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 şu an oturduğum eve geçen ay taşındım,buradaki ilk kışım.ev 90 m2 ısıtma tesisatının sonu salon.salonda uzaktaki petekte ısınma sorunu var,sadece elle temas edince demirin sıcaklığı anlaşılıyor.daha yakın petekte sorun yok. geçen hafta ilaçlı-basınçlı suyla petek-tesisat temizliği yaptırdım,sonuç aynı.bakımı yapan usta diyelim,salondaki peteklerin büyük olduğunu (2*145 cm) bu yüzden kombinin basıncının son peteğe gelene kadar düştüğünü,bu petekleri örneğin 100 cm ile değiştirirsem daha iyi ısınacağımı söyledi (tesisat dıştan döşenmiş bakır boru). bu konuda fikir almak için az önce doğazgaz-kombi mağazasına gittim anlattım.petek değişimine gerek olmadığını,termostatik vanaların sorunu çözeceğini söyledi (25 tl adeti+10 tl takma parası-adet) hangisi denemeliyim.vanaları mı,peteklerimi değiştirmeliyim,(sadece salonda)üşüyoz yahu Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Termostatik vana montajı yaptırın yatayda giden bakır boru çapı nedir 18-22 ve salondaki petek bağlantıları nasıl çarpraz mı düz mü bağlamışlar??? yatay borular ilk 2 oda 22,ondan sonra 18 e düşmüş.sadece salondaki petekler yeni tip,diğer hepsi döküm. çapraz-düzden kastınız vanaların konumu mu?sadece salondakiler sol üstten giriş,sağ alttan geri dönüş şeklinde.diğerleri sol giriş sol çıkış Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Tesisat hatalı 28 ile başlayıp 22 ile devam edip bitmeliydi yine malzemeden kaçılmış.Sıkıntı döküm radyatörlerden sonra panel radyatör olması termostatik vana montajından sonra döküm radyatörlerin dönüş vanalarını bir miktar kısın salona giden sıcak su debisi yükselsin çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 22 Aralık 2012 Yazar Paylaş 22 Aralık 2012 Mustafa bey, dd'ü gördükten ve biraz araştırdıktan sonra vazgeçtim zaten,yoğuşmalıyı alan küçük olduğu için tavsiye etmediler bu konuda sizin fikriniz nedir.en iyi cihazı alıcam demiyorum sadece fiyat-performans-sorunsuzluk ve servis ortalaması en iyi cihazı almak istiyorum,ariston ilk başta elemiştim ama şimdi siz ısrarla tavsiye edince düşünmeye başladım vardır hikmeti diye,aristonun arıza ve servis durumları nasıldır. yoğusmasız alıcak iseniz ariston class alın. dijital modeli. yoğuşmalı olacaksa class premium. yılda en az 500 adet ariston cihazın gazını açıyorum. şimdiye dek 2-3 cihazda problem gördüm. çözülemeyecek şeyler değildi. fikir benden. gerisini siz bilirsiniz. ancak halen ısrarlıyım Yorum bağlantısı
Samet Yarın 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 merhaba bosch silver kombi kullanıyorum digital göstergesinde rakamlar değişip duruyor 72 C-75 C falan gösteriyor bu suyun sıcaklıgımıdır? sıcaklık dereceleri 1-2-3-4-5-6- max seklinde artıyor dereceyi digitalden mi takip edecegim ? oda termostatı 22 C oluyor en son görecegi sıcaklık kaç olur ? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Gördüğünüz sistemdeki suyun sıcaklığı olması lazım ama bana çok yüksek geldi en soğuk havalarda bile 50 C yeterli oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 yoğusmasız alıcak iseniz ariston class alın. dijital modeli. yoğuşmalı olacaksa class premium. yılda en az 500 adet ariston cihazın gazını açıyorum. şimdiye dek 2-3 cihazda problem gördüm. çözülemeyecek şeyler değildi. fikir benden. gerisini siz bilirsiniz. ancak halen ısrarlıyım Ariston genus premium evo düşünüyorum,yeni bir model düşünceleriniz nedir.Birde panel olarak dd panel plus yerine tavsiye edebileceğiniz başka marka varmıdır. Yorum bağlantısı
Samet Yarın 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Gördüğünüz sistemdeki suyun sıcaklığı olması lazım ama bana çok yüksek geldi en soğuk havalarda bile 50 C yeterli oluyor. ısıyı yükseltmek için cevirdigimiz butonda 1-2-3.... diye kademe var digital ekran da karsılıgına gelen ısıyı göstermekte öyleyse tabi peteklerin degil yanları üstlerine bile el degdirilmiyor bize göre izmirde biraz havalar soguk sanırım biraz yakacak Yorum bağlantısı
Tahir İlter 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 ısıyı yükseltmek için cevirdigimiz butonda 1-2-3.... diye kademe var digital ekran da karsılıgına gelen ısıyı göstermekte öyleyse tabi peteklerin degil yanları üstlerine bile el degdirilmiyor bize göre izmirde biraz havalar soguk sanırım biraz yakacak Isparta'ya gelseniz donarsınız o zaman 75'in üstü yok çünkü kombilerde Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 İlk ay için doğalgaz faturam şu şekilde geldi : 110 m3 gaz kullanmışım 102 TL fatura geldi. Evde en ufak bir ısı yalıtımı yok. Alüminyum doğramaların arasından soğuk geliyor. Duvarlar her daim buz gibi. Ama kombi 50 derecede, odalar 22 derecede ısındı, yatmadan önce 18-20 derece düşürüyoruz. Hiç kapatmıyoruz. Üşümüyoruz. En mantıklı fatura 2.'si olacak. 200 TL civarı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 İlk ay için doğalgaz faturam şu şekilde geldi : 110 m3 gaz kullanmışım 102 TL fatura geldi. Evde en ufak bir ısı yalıtımı yok. Alüminyum doğramaların arasından soğuk geliyor. Duvarlar her daim buz gibi. Ama kombi 50 derecede, odalar 22 derecede ısındı, yatmadan önce 18-20 derece düşürüyoruz. Hiç kapatmıyoruz. Üşümüyoruz. En mantıklı fatura 2.'si olacak. 200 TL civarı bekliyorum. İzmir de yaşamak varmış Yorum bağlantısı
Tahir İlter 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 http://www.demirdoku...n=nitromix-p-35 Sirkülasyon pompası : West WST 50-180 s sınıf : F Bu kombi ayrıca 4 kata yetecek sirkülasyon pompası 24 saat aralıksız çalışma ile ne kadar elektrik tüketir tahmini olarak.Saatte kaç kilowatt tükettiğini yeterli olur galiba burada ki elektrik birim fiyatı ile çarptığımda çıkar diye düşünüyorum. Not: Pompa 305 watt Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Bugün sonunda yeni evimin tapusunu aldım ve birkaç kombi-petek satıcısıyla görüştüm.Çeşitli markalar,fiyatlar ve tavsiyeler aldım.Son karar da ise petekler dd panel plus,termostatik vanalar e.c.a olacak,kombi ise aslında hiç aklımda olmayan hatta şikayet sitelerinde birçok şikayet edilen marka buderus logomax plus gb072-24k model yoğuşmalı kombiye karar verdim.Ortalama 8.2 mt petek,koridör ve banyo hariç toplam 5 adet termostatik vana kullanacağım.Şimdilik oda termostatı kullanmayı düşünmüyorum,inşallah 50 c derecede ısınabilirim. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Yoğuşmalı kombi için yeterli petek sayısı hesaplandı mı? Ona göre mi yoğuşmalı seçildi? 11 mt ve üstü petek, yoğuşmalı kombiler için uygun diye biliyorum abi doğru mu? Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Yoğuşmalı kombi için yeterli petek sayısı hesaplandı mı? Ona göre mi yoğuşmalı seçildi? Petek metresi net hesaplanmadı,8.2 ortalama değer,9 m de olabilir. 11 mt ve üstü petek, yoğuşmalı kombiler için uygun diye biliyorum abi doğru mu? Yoğuşmalı kombilerde belli bir metre yok,evin genişliği ısı kaybı hesaplanarak belirleniyor,yani yoğuşmalı olması için belli bir metre yok,5 metre bile olsa olabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Emre Köksal 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 (düzenlendi) Konu hort Geçenlerde kombimin rutin çalışmaya geçtiğinde çok hırladığından bahsetmiştim...son 3-4 gündür çeşmelere gelen suyu yaklaşık 5 dakikalık suyu akıttıktan sonra ısıtabiliyor kombi sanırım mort olmaya başladı... elimde demirdökümün bir kombisi var daha önce bekar evindeyken almıştım (evde kombi yoktu depozito yerine kombimi kendim almış çıkarken sökmüştüm) 2006 yılında sıfır alıp 2 yıl kullanıp sonra kenarda tuttum... acaba kombimin masrafı ne kadarı geçerse diğer kombiyi taktırayım veya elimdeki kombiyi neleri değişmeli derseler masrafa girmeyip ötekine geçeyim... dahası petekleri ısıtıp çeşmeye düzgün sıcak su veremeyen emektar Alarko kombiden umut kesilir mi 14 Ocak 2013 tarihinde Emre Köksal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Köksal 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Servisin arızayı bulup fiyat çıkarması en mantıklı olanı,arıza nedeni eşanjör de olabilir 2 yollu motorlu vanada.Belki 100-200 TL+servis ücretine halledilecek bir arızadır.Diğer kombi montajı için maliyet tamirden daha fazla olacaktır. 1-Kombi için tesisat değişikliği ve malzemeli işçilik : ? 2-Kombi değişikliği yaptığınızı İgdaş a bildirmeniz ve gaz uygunluk belgenizi ibraz etmeniz gerekiyor... 3-Kombi değişene kadar ev ahalisi üşüyecek ve evde lokal de olsa tadilattan dolayı bir sürü kalabalık ve pislik çıkacak... bu kadar vahim mi ya? yani kombimiz bozulsa değiştirmek istesek bi de onunla uğraşacağız bi arkadaşımın da aynı şekilde kombisini değiştirip bildirim yaptıkları gün gelmişler...sanırım igdaş çokta kötü değil.. 10-15 yıllık bir kombiyi tamir ettirmek mi daha mantıklı olur yoksa sadece 2 yıl çalışmış sağlam olan 5-6 yıllık bir kombi mi? Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Geçen yıl kombi döşendi.Ev kombiye uygun yapılmadığı için için diğer odalara giden borular balkondan geçiyor.. ev 170 metre kare .gündüzleri 30 dereceye geceleri 50 ye kadar çıkarıyorum.Fatura 273 tl geldi... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Ev sahipleri çok fazla iş çıkmasın ucuz olsun ev kırılıp dökülmesin diye tesisatı açıktan döşetiyorlar,odalar arası geçişlerde de sıkıntı yaşanıyor balkondan falan geçiyor borular birde izolasyon yapılmamışsa al başına belayı.Şahin abi Diyarbakır ne kadar soğuk oluyor bilmiyorum ama 170m2 ev için 273 TL çok değil eğer ev ısındıysa... 285 TL de bana geldi Odaların m2'si ve odalardaki petek uzunluklarını yazayım mı? Belki istemişsindir Antre, koridor dahil: 10 m2 Petek: (doğalgaza geçtiğimizde eklettim, içi yarım, arkadaştan artan olduğu için hiç yoktan iyidir diye koymuştum: 110 cm Oturma odası: 13,65 m2 Petek: 80 cm Çocuk odası: 10 m2 Petek: 60 cm Yatak odası: 12 m2 Petek: 100 cm Salon: 26,45 m2 Petek: 150 cm Mutfak: 10 m2 Petek: 70 cm Toplam: ~ 82 m2 Petek: 570 cm. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 3 kat 7/24 45 derecede sürekli çalışma ile 310 lira geldi.Ev alev tuğlasından komple. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Tapuda 120 m2 yazıyor, alırken de öyle aldık, şimdi tekrar kontrol ettim de 82 hakkaten... Ülen bu evin geri kalanı nerde? 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Tapuda 120 m2 yazıyor, alırken de öyle aldık, şimdi tekrar kontrol ettim de 82 hakkaten... Ülen bu evin geri kalanı nerde? Sen dahil 120 m2 dir o 3 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Mustafa dün dükkanın açılışını yapacaktı öyle biliyorum yani başı kalabalık. O yüzden buraya yazamıyordur.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts