İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz

Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

Sen dahil 120 m2 dir o :p:D

Haaa.. Bak onu düşünmedim hiç. Çakallar kelime oyunu yapıp sattılar demek ki bana evi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Ev 140 m2

8,5 m petek

Oda termostatlı(sabit 22,5 derece)

Ekim 190TL- Kasım 240 TL-Aralık 296 TL( Ankara doğal gaz fiyatı 1,06242 TL/m3)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Oturma odası: 13,65 m2 Petek: 80 cm olması gereken : 600/1200

Çocuk odası: 10 m2 Petek: 60 cm : 600/900

Yatak odası: 12 m2 Petek: 100 cm : 600/100-1100

Salon: 26,45 m2 Petek: 150 cm : 600/2300

Mutfak: 10 m2 Petek: 70 cm : 600/900

Tanıdık hurdacı var mı? :p Tüm radyatörleri söküp yenisini alacağız anlaşılan :D

Salondakini oturma odasına, odadakini çocuk odasına takıp, mutfak ve yatak odasındakilere yeter desem, salona bi 600/2300 alsam yeter gibi geldi. Doğru muyum? :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benim evde kombi tesisatı boru içinden boru şeklinde yapılmış...Birde kombinin altında kollektör var...Galiba herhangi bir boru arızası-değişimi durumunda kırma dökme işi olmayacak...

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Tanıdık hurdacı var mı? :p Tüm radyatörleri söküp yenisini alacağız anlaşılan :D

Salondakini oturma odasına, odadakini çocuk odasına takıp, mutfak ve yatak odasındakilere yeter desem, salona bi 600/2300 alsam yeter gibi geldi. Doğru muyum? :)

Bence birde koridora lazım petek :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Salona iki radyatör takılması gerekiyor 2300 tek başına sağlıklı çalışmaz iki tane 600/1200 tam olur.Tabi birde radyatörlerin kalitesine bağlı bence kendi evin paradan kaçma plus radyatör al uzun süre sorunsuz kullan diyeceğim ama senin birde kombi sıkıntın var :( Demirdöküm kullanıyorsun :nea:

Kombime laf yok :p tıkır tıkır maaşallah. Garantisini bile uzattım ben bi de bunun, o derece bağlıyım :p

Salona ikinci petek işi zor. Nereden geçecek, nasıl olacak. Çok uğraştım borular gizlensin diye. Şimdi ya parke sökülüp yapılacak -ki ı ıh, olmaz- ya da boru üstten dolaşıp boş bir duvara konacak? 2.si belki bir ihtimal ama bakalım. 1 tane 2300'lük niye olmaz? Tek noktadan iyi yayılmaz diye mi?

Bence birde koridora lazım petek :)

Koridorda var bi tane işte 1100. Yarım ama yanından falan geçerken cidden sıcak hissettiriyor. Ayrıca dağılımı iyi yapıyor. Konumu tam merkezde. Hani ısıtmasa bile soğuğu kırıyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İsmi Cross link boru PEX yerden ısıtma borusu diyede geçer en sağlıklı ısıtma sistemidir ısıyı kollektör yardımı ile homojen bir şekilde radyatörlere taşır.Herhangi bir arıza durumunda kılıf içinden çekilerek yenisi ile değiştirilebilir :good1:

Kolektörün çirkin görünmesi haricinde güzel bir sistem o halde.. :)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

İsmi Cross link boru PEX yerden ısıtma borusu diyede geçer en sağlıklı ısıtma sistemidir ısıyı kollektör yardımı ile homojen bir şekilde radyatörlere taşır.Herhangi bir arıza durumunda kılıf içinden çekilerek yenisi ile değiştirilebilir :good1:

pexp18.jpg

Kolektörün çirkin görünmesi haricinde güzel bir sistem o halde.. :)

Benimki de böyle. Ne hava yapıyonuz?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yalnız benim dış borular sarı lacivert..Düzeltme ihtiyacı duydum..:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

O renkleri nereden buldun abi :biggrin: hangi ara takım renginde kılıf yapmışlar yaa enteresan :D

Yalandır o ya.. İnanmayız, resim isteriz. :D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

O renkleri nereden buldun abi :biggrin: hangi ara takım renginde kılıf yapmışlar yaa enteresan :D

Yalandır o ya.. İnanmayız, resim isteriz. :D

Kalp gözüyle bakarsan şeffaf bile görürsünüz canlarım benim...:D Ben yan yana gelmiş her iki rengi sarı lacivert görürüm...:D:p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Kalp gözüyle bakarsan şeffaf bile görürsünüz canlarım benim... :D Ben yan yana gelmiş her iki rengi sarı lacivert görürüm... :D:p

Anlıyorum... :p

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Sen gül bakalım yazın evde tadilata :moil: başlayınca da böyle gülebilecek misin? :kihkih:

Stad bitsin de hallederiz beee... :bye:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Karabük bu sene lig de kalırsa stad biter yoksa çok zor :D

Şampiyonlar ligine gitmesek bari diyorum ben :p

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

285 TL de bana geldi :p

Odaların m2'si ve odalardaki petek uzunluklarını yazayım mı? Belki istemişsindir :p

Antre, koridor dahil: 10 m2 Petek: (doğalgaza geçtiğimizde eklettim, içi yarım, arkadaştan artan olduğu için hiç yoktan iyidir diye koymuştum: 110 cm

Oturma odası: 13,65 m2 Petek: 80 cm

Çocuk odası: 10 m2 Petek: 60 cm

Yatak odası: 12 m2 Petek: 100 cm

Salon: 26,45 m2 Petek: 150 cm

Mutfak: 10 m2 Petek: 70 cm

Toplam: ~ 82 m2 Petek: 570 cm.

3 kat 7/24 45 derecede sürekli çalışma ile 310 lira geldi.Ev alev tuğlasından komple.

Ev 140 m2

8,5 m petek

Oda termostatlı(sabit 22,5 derece)

Ekim 190TL- Kasım 240 TL-Aralık 296 TL( Ankara doğal gaz fiyatı 1,06242 TL/m3)

140 m2, dıştan yalıtım var. Merkezi sistem 195 lira geldi. :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bağımsız 3 kat diyorummm dikkat :D:p

Sen kimsin? Tahir'in ismini kullanma :p

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sen kimsin? Tahir'in ismini kullanma :p

Kuzeniyim yazıp yazıp kaçıyorum. Sonra Tahir bir dövüp geliyor beni :p:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Kuzeniyim yazıp yazıp kaçıyorum. Sonra Tahir bir dövüp geliyor beni :p:D

Kuzeni misin? Hiç benzemiyorsun ama.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Dün doğalgaz faturam geldi 265 tl.gözlerime inanamadım.Sadece 3 odanın petekleri yanıyor toplamda 4 petek birer metre olsa 4 metre eder.40-60 derece arası yanıyor genelde.Normalmi benim kombi mi çok yakıyor acaba :biggrin: Havaların çok soğuk olduğu dönemde sarfiyat artarmı peki yada şöyle sorayım,Kombinin standart 50 de yandığı durumda,havanın 10 derece olduğu zamanla 0 derece olduğu zamandaki sarfiyat çok farkedermi :)

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

140 m2, dıştan yalıtım var. Merkezi sistem 195 lira geldi. :p

Mevsim geçişlerinde yanıyor mu? :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Mevsim geçişlerinde yanıyor mu? :)

Kurban bayramı sonrasında yanmaya başladı. Evde yeni oturmaya başlamıştım. O zaman ısınamayacağım diye korkmuştum ama şimdi ısınmadan memnunum.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Kurban bayramı sonrasında yanmaya başladı. Evde yeni oturmaya başlamıştım. O zaman ısınamayacağım diye korkmuştum ama şimdi ısınmadan memnunum.

Merkezi sistemin bence tek kötü tarafı :( Mevsim geçişlerinde yanmayınca, insan ne yapacağını şaşırıyor :(

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Merkezi sistemin bence tek kötü tarafı :( Mevsim geçişlerinde yanmayınca, insan ne yapacağını şaşırıyor :(

Gülün dikeni artık, yapacak bir şey yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...