İçeriğe Yönlendir

Ayağım Kırıldı


Mahmut Sayar

Recommended Posts

Mahmut Sayar

Akşam halı saha maçı yaparken ters bir hareket sonucu sol ayak bileğinde, sanırım fibula deniyor çıkıntı kısmından üste doğru bir kırık yasadım. Çıt diye bir ses geldi, hatta 20 metre ötedekiler duymuş, 10 saniye kadar bir acı, ambulansla en yakın hastaneye gittik. Uzman, ortopedist yok, röntgenci izinde, neyse hizmetli az çok anlıyormuş (!) çekti filmleri 5. filmde doktor kırık olduğunu anladı. En yakın Ortopedi Niksar devlet hastanesindeymiş. Sevk ettiler 100 km, çocuğum 4 aylık eşim gelemedi. 23 suları geldik tekrar film çekildi, başta ameliyat gerektiğini, sonradan alçı ile de tedavi edilebileceğini söyledi hoca, geçici alçıya aldılar ve yatırdılar.

Mahrumiyet maalesef en çok böyle konularda hissediliyor. Millet telaş etmesin diye kimseye haber vermedim. Burda tedavi imkanı olmadığı için Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum, ailem orda. Pazartesi abim gelip arabamızla bizi götürecek. Dönüşte inşallah kullanabilecek duruma gelirim.

İlk defa kırık yaşadığım için her şey garip geliyor, 2-3 gün geçici alçı olayını çözemedim, kemik yanlış kaynar diye çekiniyorum. Meslek gereği fiziki bir sıkıntı olmasından korkuyorum. Ailem Pursaklar'da ikamet ediyor, onların yanına gideceğiz. Sizce nerde tedavi olmalıyım? Ankara'da önerebileceğiniz bir hastane ya da doktor var mıdır? Bu tür bir kırıkta nelere dikkat etmek gerekir?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa zamanda ameliyatsız düzelir.....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Geçmiş olsun, umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Bu sebeple sevemedim hala saha maçlarını. Futbol oynamadan anlamamak işe yarıyor kimse çağırmıyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Öncelikle geçmiş olsun. Eğer alçıyla tedavi edilirse alçı çıktıktan sonra topuklarınıza basmak istemeyeceksinizdir hiç çekinmeyin basın (tabi zorlamadan) çok ağrı yaparsa sıcak havlu uygulaması yapın bu gerçekten iyi gelecektir yalnız çok sıcak olmasın. Tekrar geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Özkan

Geçmiş olsun...

Geçen sene bende sağ diz ön çapraz bağı kopardım, hala ameliyat olamadım (korkudan :biggrin: ) zor bir durum ama merak etme yakında yürürsün...

hacettepe ve Gazi bu konuda iyi deniyor ama yine de çok seçenek var...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Teşekkür ederim herkese, Allah kimseye yaşatmasın. Kaza işte nerden geleceği belli olmuyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan
(düzenlendi)

Çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.Halı saha maçlarında çok dikkatli olmak lazım...

tarihinde Mustafa_Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Alçı ile tedavi edilecekse şayet Amerikan alçı dedikleri bir çeşit var, tam ismini bilmiyorum ama şöyle kabaca tarif edeyim pencerelere takılan sineklik teli gibi. Uzun süre alçıda kalacağı için kaşınma v.s. gibi durumlarda deliklerden hava aldığı için sizi zorlamamış olur, bende halı sahada sol bileğimi kırdığımda bundan tavsiye etmişlerdi gerçekten işe yarıyor. Tekrar geçmiş olsun.....

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Geçmiş olsun..

Bilek kırıkları hassas bir konu.. Halı sahada ters bir hareket ile kendi kendine hiç bir müdahale olmadan aynı şekilde kırık yaşayan arkadaşımı ameliyata alıp gerekli işlemleri yaptılar.. Bence vakit kaybetmeden bu işten anlayan iyi bir hastaneye gidin mutlaka..

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Gecmis olsun bilege yakinsa kirik tabi kirigin cinsi de onemli ameliyat daha cok tavsiye ediliyor ozelikle alci ile yapilan tedavilerde ilerleyen donemlerde kireçlenme gibi sıkıntı lar ortaya cikabiliyor

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Geçmiş olsun.Kar gelmeden yola çıkabilseydiniz keşke!

Yorum bağlantısı
Gökhun Batur

Geçmiş olsun, inşallah ameliyata gerek kalmadan toparlarsınız. :(

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Büyük geçmiş olsun.

Umarım kırık eklem yerine yakın değildir.

En kısa sürede işinde uzman bir hekimin olduğu hastahaneye gidin.

Allah şifa versin.

Yorum bağlantısı
Murat Altındal

geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...