Ayhan Onaran 5 Aralık 2009 Paylaş 5 Aralık 2009 Hazel Erçin yazdı: kalibrasyon dediğimiz olay ayar olsa gerek onu da bu sabah yaptırdım bakalım devam edecek mi?trigerin eskidiğini değişmesi gerektiğini anlamanın bir yolu var mı? Triger değişimi 5 yılda veya 90 bin km de yapılıyor.Açıp bakıp görmeyince belli olmaz.Hatta gözle kontrol bile yanıltıcı olabilir.Evet sabah yaptırdığınız ayara kalibrasyon ayarı denilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Aralık 2009 Paylaş 7 Aralık 2009 Kayseride Yaşar usta var. Ona baktırmanızda fayda var. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Aralık 2009 Paylaş 8 Aralık 2009 Benzinde bir 200-300 km sürülecek. Bakılacak sorun var mı yada devam ediyor mu. Eğer sorun varsa sorunu araçta arıyacaksınız. Yok arıza kendi kendine geçtiyse lpgcinin başına ekşiyeceksiniz. Yorum bağlantısı
Metin Aydın 9 Aralık 2009 Paylaş 9 Aralık 2009 Aynı sorun benim arabamda da var. Ancak devamlı olan bir olay değil. ustama 2 defa rolanti valfini temizlettim, akümü yeniledim ancak düzelme olmadı. Artık son çare valfin değişmesi olacak sanırım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Aralık 2009 Paylaş 9 Aralık 2009 Focuslarda yazılım güncellemesinden bahsediyorlar, denemenizde fayda var. Ankara'da Tur Oto'dan Can Umut Baykan size yardımcı olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2009 Paylaş 9 Aralık 2009 Bu Aygaz meselesi bana saçma gelmeye başladı... Kimse Mogaz kullanma demiyor.. Sadece Aygaz kullanma diyor.. Oysaki benim bilidiğim, ikisi de aynı gaz.... Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 9 Aralık 2009 Paylaş 9 Aralık 2009 Mehmet Özyürek yazdı: Bu Aygaz meselesi bana saçma gelmeye başladı... Kimse Mogaz kullanma demiyor.. Sadece Aygaz kullanma diyor.. Oysaki benim bilidiğim, ikisi de aynı gaz.... abi ustaların dediği katkılı gaz piyasada en yaygın olanı aygaz oldugu için aygaz diyorlar yoksa dedigin gibi aygaz mogaz birde lipetgaz var üçü de katkılı bunların hepsi koç un ürünü zaten Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Aralık 2009 Paylaş 10 Aralık 2009 benim ustamda katkılı kullanma diyordu. şimdi sorun burdaki bir iki benzinlikteymiş dedi. sorun yoksa marka önemli değil fakat o katkı araca sıvı halde doluyor ama buharlaşıp buharlaşamadığını ne zaman buharlaştığına dair bir şey yok diyenide duydum. Yorum bağlantısı
Hakan Amasyalı 11 Aralık 2009 Paylaş 11 Aralık 2009 araç çalışırken aküyle bağlantısı var mı? bence akünün bi etkisi yok.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2009 Paylaş 11 Aralık 2009 Akü bitik ise rolanti de çalışamaz araba... Ama marşa basan akü bitik akü değildir... Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 Hazel Erçin yazdı: lpg enjektörlerim değişti ve sorun ortadan kalktı. çok şükür Kaça değiştirdiler lpg enjektörlerini? Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 Hazel Erçin yazdı: garanti kapsamında deeğişti markası neydi lpg kitinizin? Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 (düzenlendi) Benim aracım da sadece sabahları gaza geçiş esnasında stop ediyor, biraz bekleyip yüksek devirde gaza geçirdiğimde yine gaz yemiyor gibi oluyor ama sanki bu esnada devir düşüp stop edene kadar biryerler açılıyor ve araç normale dönerek stop etmiyor, daha sonra da gün içinde ilk gaza geçişte hiç stop etmiyor. Tam gaza geçiş esnasında sanki bir yerler donmuşta gaz gelmiyor gibi hissediyorum, acaba regülatörün diyaframı mı ne varmış, o zamanla deforme oldu ve soğuklarda regülatöre gelen suyun gece donması sonucu ilk gaza geçişte görevini tam yapamıyor ve enjektörlere lpgyi gaza dönüştürüp gönderemiyor mu diye düşünüyorum? Bu tezim hakkında yorumlarınız nelerdir? Bir de bu regülatörün tamir takımı mı ne varmış, bu tamir takımı ile regülatör tamiri yapılırken aracın soğutma suyunu boşaltıyorlar mı? 13 Aralık 2009 tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 Dün benim araca hangi akla hizmet takıldığını anlamadığımız 2.8'lik nozullar söküldü ve yerine 2.0'lık nozullar takıldı. ilk tüpe geçişteki rölanti dengesizliği ve nihayetindeki stop etme sorunu ortadan kalktı. bu tip sorunları yaşayan arkadaşların nozul çaplarını kontrol ettirmelerini öneriyorum. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 13 Aralık 2009 Paylaş 13 Aralık 2009 enjektörlerin çıkış ucu, manifoltlara giden hortumların bağlandığı uçlar. Yorum bağlantısı
Kenan Kol 17 Aralık 2009 Paylaş 17 Aralık 2009 bu sorunun tek sebebi lpg enjeksiyonları bakın arkadaşlar değiştiriyorlar ama sıfır takmıyorlar ve sorun tekrar yeniliyor garanti bitince parayla alacaz buna çözüm bulmamız lazım 6 ay sonra aynı sorun enjektörler tamir edilip takılıyor Yorum bağlantısı
Celal Düzen 20 Aralık 2009 Paylaş 20 Aralık 2009 Rıdvan Kocabaş yazdı: Arkadaşlar havaların ısınmasıyla klimayı açmaya başladık mecburen , faka t dikkatimi çeken bir durum oldu araçta klimayı açıp trafikte durk kalk yaptığımda araçta rolanti dengesizliği başlıyor fakat kapatınca herşey normale dönüyor rolantide en ufak bir oynama bile olmuyor . Neden olabilir acaba ? yaşadığınız sorunun aynısını yaşadım bende klımayı açınca rolanti saçmalıyordu çok araştırdım ve buldum sorununuz karter hava hortumunun yırtılmasıdır üç parça halinde hortumlar kısa kısa manifoltun tam arkasında değiştirin onları hemen düzelecektir yani benimki düzelmişti fakat sanayide çok aradım orjinalini bulamadım bir şekilde uydurma da olsa hallettik ama orjinalini bulmam gerekiyor çünkü rolanti eskiden 1000dd deydi çok hava aldığı için yani karter hava hortumu yırtıkken şimdide uydurma hortum yüzünden galiba az hava alıyor rolanti 660dd de Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Aralık 2009 Paylaş 20 Aralık 2009 O üzerinde T şekilnde bir parça var onun rahat girdiği bir hortum olursa orjinal olması fark etmiyor. Bende değiştim 2 si aynı kalınlıkta birsi daha ince ama iç çapı aynı olunca sorun olmuyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Aralık 2009 Paylaş 21 Aralık 2009 Celal Düzen yazdı: yaşadığınız sorunun aynısını yaşadım bende klımayı açınca rolanti saçmalıyordu çok araştırdım ve buldum sorununuz karter hava hortumunun yırtılmasıdır üç parça halinde hortumlar kısa kısa manifoltun tam arkasında değiştirin onları hemen düzelecektir yani benimki düzelmişti fakat sanayide çok aradım orjinalini bulamadım bir şekilde uydurma da olsa hallettik ama orjinalini bulmam gerekiyor çünkü rolanti eskiden 1000dd deydi çok hava aldığı için yani karter hava hortumu yırtıkken şimdide uydurma hortum yüzünden galiba az hava alıyor rolanti 660dd de Fiestanın hortumları da sanırım uygun oluyor.. Mustafa Tüfekçi yazdı: O üzerinde T şekilnde bir parça var onun rahat girdiği bir hortum olursa orjinal olması fark etmiyor. Bende değiştim 2 si aynı kalınlıkta birsi daha ince ama iç çapı aynı olunca sorun olmuyor Bende ilk önce kendim hortum alıp kesip yapmıştım.Sertlikleri ve çapları aynıydı fakat ilerleyen zamanlarda yani 5000 km falan sonra gördüm ki hortumda yumuşamalar olmuş.Daha sonra orjinaliyle değiştirdim.Şimdi bir sorun yok.Özellikle araç sıcakken ve çalışırken kontrol et farkında olmadan sorun çıkartabilir. Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 21 Aralık 2009 Paylaş 21 Aralık 2009 focus 1 lerin rolanti ile ilgili PCM kalibrasyonu var yetkili servise gidip yaptırırsanız düzelir Yorum bağlantısı
Numan Gümüş 1 Ocak 2010 Paylaş 1 Ocak 2010 Aracım rölantide çalışırken kabine sarsıntı sesi geliyor ya motor tarafından yada güğüsün içinden Rölanti düşük diyecem ama 3. çizgide çalışıyor çok da düşük değil yani hafif gaz verince ses kesiliveriyor. Ne olabilir bilen yaşayan varmı aramızda. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 1 Ocak 2010 Paylaş 1 Ocak 2010 ateşleme ile ilgili olabilir mi acaba? bujiler ve buji kablolarını kontrol ettiniz mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ocak 2010 Paylaş 2 Ocak 2010 Egzos , motor kulakları da ses sebei olabilir, devir normal ise! Yorum bağlantısı
Numan Gümüş 2 Ocak 2010 Paylaş 2 Ocak 2010 bilemiyorum emin değilim bu gün bi baktıralım bakalım Yorum bağlantısı
Recommended Posts