Yavuz Kara2 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 Merhaba Yavuz Bey, Bu parçayı nereden temin edebilirim? Benim araçta dizel. şase numarasına göre getiriliyor demişsiniz. Bu konuda yardımcı olur musunuz? meraba murat bey ford yedek parça servisinde parça koduna göre isticeksiniz gelir.. dikkat edin orjinal olmasına. 1 Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 (düzenlendi) Orjinal parça hangisi ? Bu hafta sonu müsait olunca söküp bakayım diyorum bende de aynı sorun var yeri manifoldun altında sanırım. Sent from my iPhone using Tapatalk 23 Mayıs 2016 tarihinde Eser Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 23 Mayıs 2016 Paylaş 23 Mayıs 2016 Para yalan soylemez:)Bana da biraz öyle geliyor [emoji848] ama önemli olan hangi kod numarası doğruSent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 Forum durgunValla aynen öyle kimseden cevap yok [emoji848]Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 Şase numaranız ile Merkez oto'ya sorabilir ya da yetkili servisten kodunuzu öğrenebilirsiniz. Bence uygun kodu bilmeden almayın derim. Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 Şase numaranız ile Merkez oto'ya sorabilir ya da yetkili servisten kodunuzu öğrenebilirsiniz. Bence uygun kodu bilmeden almayın derim.En doğrusu sanırım şase no ile olacak.yurt dışında çok ucuz internetten alayım dedim ama burdan almak daha sağlıklı olacak heraldeSent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 En doğrusu sanırım şase no ile olacak.yurt dışında çok ucuz internetten alayım dedim ama burdan almak daha sağlıklı olacak heralde Sent from my iPhone using Tapatalk Kesinlikle. Bu arada tapatalk imzanızı kapatmanızı rica edebilir miyim? Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 25 Mayıs 2016 Paylaş 25 Mayıs 2016 Kesinlikle. Bu arada tapatalk imzanızı kapatmanızı rica edebilir miyim? Hiç dikkat etmemiştim [emoji1474] 1 Yorum bağlantısı
Ersin Alan 28 Mayıs 2016 Paylaş 28 Mayıs 2016 Benimde 2.0 tdci ov mondeo var kısın ısınmada vs sorun olmadı ancak havalar ısınınca birkaç defa başıma geldi yokuş yukarı hararet yükseliyor kaloriferi açtım harareti düşürdüm düz yolda agresif bile kullansam sıkıntı yok forumda okuduğum kadarıyla devirdaim, termostat,ve yağ soğutucu termostat değiştirmişler ve sorun batısında Düzelmiş bazısında devam ediyor bu parçaları alıp değiştirmek istiyorum int ucuza var orjinal olduğu söyleniyor buna rağmen bir parçacudan almak şase noya göre daha sağlıklı mı olur vede sorunum hallolur mu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mayıs 2016 Paylaş 28 Mayıs 2016 o parçalar takım halinde değil arıza halinde değişir. her aracın arızası kendine özeldir. genel olarak fikir paylaşımı ayrıdır. Önce arızalı parçayı ustanız bulacak değişim ondan sonra olacak Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 28 Mayıs 2016 Paylaş 28 Mayıs 2016 Benimde 2.0 tdci ov mondeo var kısın ısınmada vs sorun olmadı ancak havalar ısınınca birkaç defa başıma geldi yokuş yukarı hararet yükseliyor kaloriferi açtım harareti düşürdüm düz yolda agresif bile kullansam sıkıntı yok forumda okuduğum kadarıyla devirdaim, termostat,ve yağ soğutucu termostat değiştirmişler ve sorun batısında Düzelmiş bazısında devam ediyor bu parçaları alıp değiştirmek istiyorum int ucuza var orjinal olduğu söyleniyor buna rağmen bir parçacudan almak şase noya göre daha sağlıklı mı olur vede sorunum hallolur mu Benim çok sükür yükselmiyor hemşerim Önce ustanın arızayı tespit etmesi gerekir tabi.Yükseliyorsa zamanında açmıyor olabilir. Otobanda giderken 70-80 dereceye kadar düşüyor bu havalarda tabi kışın 90 a jiç çıkmıyor diyebilirim.Buda yakıt tüketimini az da olsa etkiliyor (soğuk motor mantığı) ama yakıttan ziyade aracın sesini etkiliyor. Araç 90 dereceye geldiği zaman maşallah benzinli gibi ama 70 derecelerde dizel sesi geliyor haliyle.Ben bunu kesmenin derdindeyim... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Mayıs 2016 Paylaş 29 Mayıs 2016 Benim çok sükür yükselmiyor hemşerim Önce ustanın arızayı tespit etmesi gerekir tabi.Yükseliyorsa zamanında açmıyor olabilir. Otobanda giderken 70-80 dereceye kadar düşüyor bu havalarda tabi kışın 90 a jiç çıkmıyor diyebilirim.Buda yakıt tüketimini az da olsa etkiliyor (soğuk motor mantığı) ama yakıttan ziyade aracın sesini etkiliyor. Araç 90 dereceye geldiği zaman maşallah benzinli gibi ama 70 derecelerde dizel sesi geliyor haliyle.Ben bunu kesmenin derdindeyim... Termostatınız arızalı muhtemelen. 1 Yorum bağlantısı
Emin Uz 5 Haziran 2016 Paylaş 5 Haziran 2016 Bir tecrübemi paylaşayım ; (Mk3 dizel 2006) Hararet göstergesi kimi zaman 90 a gelmiyor 70-80 civarında kalıyordu. İstanbul trafik + klima açık olduğunda 90 geçiyor biraz yol yapınca yine 90 ve hatta daha aşağı düşüyordu. Burda yazılanlarıda okuyunca soluğu sanayide aldım. Ben ustaya termostat , yağ soğutucu termostatı vs vs şeyler demeye kalmadan " Hocam boru çatlak" deyiverdi 30sn içerisinde.. Radyatörden termostata doğru gelen ve orda ikiye ayrılıp biri termostata digeri motorun içine doğru giden 2 küçük borudan 2.olan yani motora giden 10 - 15 cm uzunluğundaki kavisli boru üzerinde 2adet toplu iğne ucu büyüklüğünde delik olduğunu tespit ettik. 2ucundan kelepçeli olan olan bu boru değişti. Usta ordan birtane ona uygun bir boru kesti oraya taktı Sonuç: İlk testlerim sonucunda normal zamanda motor ısındi ve 90da sabitlendi...şimdilik eski sıkıntılar gitmiş görünüyor Bazen çok karmaşık yerlerde çözüm arayıyor olabiliyoruz..Bu dertten muzdarip olanlar dediğim yeri kontrol edebilir. 1 Yorum bağlantısı
Emin Uz 6 Haziran 2016 Paylaş 6 Haziran 2016 Araba normal çalışırken farketmek herhalde mümkün değil ama direksiyona birisi geçip gaza basınca o basınç ile o küçücük deliklerden su geliyordu.. Yorum bağlantısı
Ersin Alan 6 Temmuz 2016 Paylaş 6 Temmuz 2016 Fan çalışıyor mu baktınız mı Termostat vs değiştirdi çok yetenekli ustalar yine hararet yaptı en son anladık ki fan devreye girmiyor elektrik çi dışarı cukarıp elektrik verdi çalışmadı sonra yeni bir fan taktı orjinal değil ama sorunsuz çalışıyor Allah şükür sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Selman Karadağ 31 Ağustos 2016 Paylaş 31 Ağustos 2016 Herkese hayırlı günler diliyorum. Mondeo 2006 benzinli araç sahibiyim. Aracın fan sesini 3 4 yıldır hiç duymazdım. Ancak 1 2 haftadır fan kısa yolda da uzun yolda da hararet 90'da iken sürekli çalışıyor. iki kademe fan olduğunu fark ettim. ilk kademe biraz calıştıktan sonra normal devirlerde sürüş yapınca ikinci kademe çalışıyor. Ve fan motor stop edene kadar hiç susmuyor.. Ancak az önce bir şey fark ettim. Motora gaz verince belli bir devirden sonra fanlar kapanıyor. Sanırım motor suyu dolanmayınca ya da yavaş dolanınca fanlar devreye giriyor. Gaza yüklenip devir yükselince su akışı hızlanınca motor soğuyor ve fanlar susuyor. Ben böyle yorum yaptım. ama nedenini bilemedim. Termostat olabilir mi.? Termostat kışın değişmişti 300 tl gibi bir fiyata orijinali ile. Acaba yine mi sorunlu ki.? Başından geçen ya da tavsiyesi olan bilgi verirse çok memnun olurum:( 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 5 Eylül 2016 Paylaş 5 Eylül 2016 Devridaim pompa rulman sesi varsa dolanım sorunu yapabilir. V kayış gevşek ise kaçırma yapabilir soğutma suyu dolanımı bozar.Su seviye eksik ise soğutmada yetersizlik olabilir. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Alp Karaman 26 Aralık 2016 Paylaş 26 Aralık 2016 Herkese hayırlı günler diliyorum. Mondeo 2006 benzinli araç sahibiyim. Aracın fan sesini 3 4 yıldır hiç duymazdım. Ancak 1 2 haftadır fan kısa yolda da uzun yolda da hararet 90'da iken sürekli çalışıyor. iki kademe fan olduğunu fark ettim. ilk kademe biraz calıştıktan sonra normal devirlerde sürüş yapınca ikinci kademe çalışıyor. Ve fan motor stop edene kadar hiç susmuyor.. Ancak az önce bir şey fark ettim. Motora gaz verince belli bir devirden sonra fanlar kapanıyor. Sanırım motor suyu dolanmayınca ya da yavaş dolanınca fanlar devreye giriyor. Gaza yüklenip devir yükselince su akışı hızlanınca motor soğuyor ve fanlar susuyor. Ben böyle yorum yaptım. ama nedenini bilemedim. Termostat olabilir mi.? Termostat kışın değişmişti 300 tl gibi bir fiyata orijinali ile. Acaba yine mi sorunlu ki.? Başından geçen ya da tavsiyesi olan bilgi verirse çok memnun olurum:( bu sorunun aynısı bende var çözebildinizmi bu sorunu bilgi verirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2016 Paylaş 27 Aralık 2016 bu sorunun aynısı bende var çözebildinizmi bu sorunu bilgi verirseniz sevinirimBu sorun, ya aşırı yoğun antifriz yada devirdaim arızasına benziyor. Yorum bağlantısı
Alp Karaman 27 Aralık 2016 Paylaş 27 Aralık 2016 termostat zede oldum !!!!! 2006 tirend benzinli +LPG aracım var uzun yolda giderken rüzgarın etkisi ile hararet neredeyse sıfırlıyordu.kalarüfer soguk üflüyordu sordum termostat dediler değiştirelim dedim yan sanayi aldık taktık sonuç; ısı yükseldi fan açtı durmadı sürekli çalıştı termostat açmadı. termostat arızalı dedik söktük eskiyi taktık eskiside muhtemel ya aracın orjinal termsotatıdeğil yada malum arzalı açık kalıyor araç soğuyor ısınmıyor orjinal getirelim dedik orjinal siparişi verdik geldi onu taktık yine aynı problem kalarüferde sıkıntı yok fan 98 gibi açıyor usta dedi müşürdür onuda değiştirdim yine aynı havasını alalım dediler aldılar sözde yine aynı fanın fişini çekince termostat açıyor takıyorlar budefa yine susmuyor fan bir kaç ara gaz verince su dolaşımı başlıyor susuyor ama yeniden açtığında rolantide durmuyor klima fanımıdır dendi onunda fişi söküldü denendi yine yok olmadı sökme takma termostata müşüre antifirize verdiğim para cabası ama düzelmiyor bu konu başına gelen gören duyan varmıdır ya ben çatlayacam ya fan çatlayacak Bu sorun, ya aşırı yoğun antifriz yada devirdaim arızasına benziyor. antifirize ço kaz su katıldı bunu da bilmiyorsa usta ben napabilirim doktora şu ilacı yaz demeye benzer bizimkisi devirdaim pompasınıda söktü baktı sorunlu değil dedi sattıracaklar bana bunuda alanda aynı sorunla mucadele edecek belki akara istanbul olursa alan kişi sorun orda hallolur bişey diyemem bi termostat yüzünden buz gibi olduk arabadan bunasıl iştir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2016 Paylaş 27 Aralık 2016 Alp bey araç ne zamandır sizde? yaz şartlarında nasıldı? Yorum bağlantısı
Alp Karaman 27 Aralık 2016 Paylaş 27 Aralık 2016 Alp bey araç ne zamandır sizde? yaz şartlarında nasıldı? aracı sonbaharda aldım üstünden cıkan termostat muhtelen orjinal değil fakrlı bir ford modelinin fişsiz tip internette baktıgımda 78 derece yazıyor o tip termostada aldığımdada vardı muhtemelen aynı problem ama farketmedim çünkü hep şehir içi kullandım hava alanına giderken farkettim hava soğukken ibrenin aşşağılara gitiğini ve kalorüferin soğuk üflediğini hissedince anlaşıldı şimdi araba sıcak ama ben buz gibiyim Yorum bağlantısı
Recommended Posts