İçeriğe Yönlendir

Araba Markalarının Bizde Oluşturuduğu İmajlar

Mehmet Gürcüoglu

Recommended Posts

Mehmet Gürcüoglu

Geçen başka bir konuya cevaben markaların ben de oluşturduğu imajlarını yazmıştım.

Audi: Ürkütücü bir makine(özellikle dikiz aynamda gördüğümde hızım ne olursa olsun sağa geçer yol veririm)

BMW: Araba

Mercedes: Stabilite ve Prestij

Ford: Sportif sürüş ve carting

Röno: Kağııtan araba

Pöjoğ ve citroen: yakışıklı

Fiat ve Hunday: kalitesizlik ve sıradanlık

Subaru: Ralli

Opel: Sağlam ve Sıradan

Toyota :Zevksiz ve sorunsuz

Mazda: Kalite ve marjinallk

vs.

Siz ne düşünüyorsunuz?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Hyundai ve Kia markası şuan AB ve Amerika da satış rekoru kırıyor.Bahsettiğiniz gibi olsaydı bu rekorlar kırılmazdı diye düşünüyorum,donanım olarak bir çok markadan ilerdeler Ford için sağlamlık ve güven hissi ne katılırım ama açıkçası Fiesta bana Picanto kadar çekici gelmiyor (bence)

gerçekte fiata forddan kaliteli diyebilirsiniz ki değil ama bilinçaltındaki görüntü çok farklı ;)

Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper

Pejo ve citroen yakışıklılar ama bana kalırsa dayanıksızlık da eklenmeli.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Açıkçası bence uygunsuz bir konu.Göreceksiniz çok fazla uzun ömürlü olmaz.Bazen çok sert yorumlar yapılabiliyor.Sonuçta bütün markalardan araç sahibi olan üyelerimiz var.Herkesin algısı farklıdır marka üzerinde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Açıkçası bence uygunsuz bir konu.Göreceksiniz çok fazla uzun ömürlü olmaz.Bazen çok sert yorumlar yapılabiliyor.Sonuçta bütün markalardan araç sahibi olan üyelerimiz var.Herkesin algısı farklıdır marka üzerinde.

Öylede.

sonuçta fabrikalarına ortak olmayacaz,aldık kullanıyoruz,kızacak birşey yok bence.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu
(düzenlendi)

Fiat ve Hyundai 'ı aynı kefeye koymak arabadan anlamamaktır .

Hyundai Fiattan 10 gömlek üstün bir araçtır . Ama iyi ama kötü . Bakımları zamanında yapıldığında aman aman problem çıkartan bir araç değildir Hyundai ve Yeni Elantra Accent Blue İ30 İX35 tasarımlarıyla bence tasarımda rakiplerini boğmuştur ;)

Mürsel bey dikkat ederseniz ben hiçbir aracı kıyaslamadım, fiyat performans olayına hiç girmedim sadece sizdeki imajlarını merak ettim

Zaten algıyı merak ediyorum, kimsenin aracını da kötülemek değil niyetim ;) Sert yorum gerektirecek bir durum da yok ortada, bu forumda olmaz diye düşünüyorum en azından

tarihinde Mehmet Gürcüoglu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Audi (A6): Buldog köpeği

Mercedes: Zengin oyuncağı

Renault: Parasını, hesabını bilenlere

Ford: Güvenlik..

Honda: Sürpriz yumurta..

Hyundai: Ummadık taş baş yarar

Aklıma gelenler..

Göksel, kime göre gereksiz ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Konu nasıl fanatikliğe dönüşüyor anlamıyorum. Arkadaş markaları gördüğünüzde yada duyduğunuzda aklınıza gelen ilk intiba nedir gibi bir konu açmış, şu daha iyidir bu kötü değildir polemiğine girmemişki. Şu an iyi bir marka olabilir ama eskiden kötü olan arabalarından ötürü aklındaki imajı kötü kalmıştır. Her şeyden kavga malzemesi çıkarmayı biz nerden öğrendik acaba?

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kia: Güçlü görünen ama aslında öyle olmayan ( güncel modeller hariç )

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Audi (A6): Buldog köpeği

Mercedes: Zengin oyuncağı

Renault: Parasını, hesabını bilenlere

Ford: Güvenlik..

Honda: Sürpriz yumurta..

Hyundai: Ummadık taş baş yarar

Aklıma gelenler..

Honda'yı niye rafadan yaptın abi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Honda'nın hangi modelinde kaputun altında ne saklı bellimi Ali ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Ekleme yapıyorum

Volvo: Güvenlik

VW: Kalite ve sıradanlık

Mercedes: Alamancılar

Kia: ihlas holding

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Saab: Parçaları tuzlu ama güvenli.

Toyota Pickup + kasada uçaksavar: :bomb:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Kia? (ciddi bir soruydu. sırf meraktan)

Sizin aracınız için yapılabilecek olan yorum.Parası daha iyisini almaya yetmemiş.Ama jipe binmek isteyenlerin aldığı araç.Bunu birkaç defa forumda gördük

(benim düşüncemin böyle olmadığını biliyorsunuz zaten)

Eski modelleri değil ancak son dönemdeki tasarımlarını çok beğeniyorum ben kia nın.Özellikle bana yakın olan iki modeli var proceed ve sportage

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Abi gene olarak gereksiz kanaatindeyim.. Burada bir çok araç markasını kullanan arkadaşlarım var.. Dişinden tırnağından biriktirip Aldığı araba markasını 2 cümle ile bitirilmesi hoş değil..

Bende peugeot kullandım ve heryerde söylüyorumda, Ford'un kıymetini bilmek için Ford kullanmak yetmiyor..Başka bir araç kullanınca kıymetini çok daha iyi anlıyorsun.. Yani böyle 2 cümle ile yerden yere vurmak yerine daha detaylı artıları ve eksileriyle yazılırsa daha bilgilendirici ve eğitici olur..

Mesela Hyundai için söylenenler 90'lı yıllar için söylense haklılık payı olabilir.. Bilmeden binmeden o aracın hakkında fikir shibi olamayız.. Örneğin ben dün i30'a bindim.. Hyundai yol tutmaz diyenler ve Focus'un efsane yol tutuşu var diyenlere birkez i30'a binmelerini tavsiye ediyorum..

Örneğin segmentin lideri Focus derler yol tutuşta, bana göre yeni kasa Astra'nın daha iyi yol tutuşu var..

reno'ya kağıt denmiş, yerden yere vurulan Clio euroncap'tan 5 yıldız ile geçti..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Bal

Bugatti=Porsche=Ferrari = Hız

Bentley=Jeep= Ağır abi :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Abi gene olarak gereksiz kanaatindeyim.. Burada bir çok araç markasını kullanan arkadaşlarım var.. Dişinden tırnağından biriktirip Aldığı araba markasını 2 cümle ile bitirilmesi hoş değil..

Bende peugeot kullandım ve heryerde söylüyorumda, Ford'un kıymetini bilmek için Ford kullanmak yetmiyor..Başka bir araç kullanınca kıymetini çok daha iyi anlıyorsun.. Yani böyle 2 cümle ile yerden yere vurmak yerine daha detaylı artıları ve eksileriyle yazılırsa daha bilgilendirici ve eğitici olur..

Mesela Hyundai için söylenenler 90'lı yıllar için söylense haklılık payı olabilir.. Bilmeden binmeden o aracın hakkında fikir shibi olamayız.. Örneğin ben dün i30'a bindim.. Hyundai yol tutmaz diyenler ve Focus'un efsane yol tutuşu var diyenlere birkez i30'a binmelerini tavsiye ediyorum..

Örneğin segmentin lideri Focus derler yol tutuşta, bana göre yeni kasa Astra'nın daha iyi yol tutuşu var..

reno'ya kağıt denmiş, yerden yere vurulan Clio euroncap'tan 5 yıldız ile geçti..

Daha önce de söyledim niyetim markaları ve modelleri karşılaştırmak değil neden hala anlamak istemiyorsun? Kimsenin arabasını da kış dediğimiz yok.. Clio fiestadan daha iyi de olabilir itirazım yok. Astra da focustan daha iyi yol tutabilir.

Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan

reno kalitesiz derken, lütfen torosları ayıralım :bravo:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Misafir

Dişinden tırnağından biriktirip Aldığı araba markasını 2 cümle ile bitirilmesi hoş değil..

Bu yazdığınız cümle çok güzel.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Bu yazdığınız cümle çok güzel.

Bundan önce evet çok zor aldığım bir corollam vardı 2004 model bu mantıkta düşünürseniz bir zamanlar sahip olduğum marka hakkında da zevksiz demem kendime hakaret mi? Aynı markaya sorunsuz demişim ama o corollo şu an ablamda ve 7000 kadar masraf çıktı. Ama bu bendeki toyota sorunsuz imajını değiştirdi mi tabiki de hayır

Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan
(düzenlendi)

Arabalarımıza gereğinden fazla bağımlıyız galiba, gereksiz tartışmalar çıkacak şimdi sonuçta arkadaşın açtığı konuda hiç bir etnik kimliğe hakaret yok, bence bu konuda duyarlı olmalıyız. Her neyse Dünya malı dünyada kalır. :)

tarihinde Özgür Çakırhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Bundan önce evet çok zor aldığım bir corollam vardı 2004 model bu mantıkta düşünürseniz bir zamanlar sahip olduğum marka hakkında da zevksiz demem kendime hakaret mi? Aynı markaya sorunsuz demişim ama o corollo şu an ablamda ve 7000 kadar masraf çıktı. Ama bu bendeki toyota sorunsuz imajını değiştirdi mi tabiki de hayır

Dişinizden tırnağınızdan arttırıp aldığınız bir arabayı, daha anasının eteğinden çıkmamış bir çocuk "bu markayı alacağıma eşekle gezerim" yazdığında ilginç oluyor.

Ayrıca hakaret nerede geçiyor benim yazdığımda?

Yorum bağlantısı
Burak Çapar

Arabalarımıza gereğinden fazla bağımlıyız galiba, gereksiz tartışmalar çıkacak şimdi sonuçta arkadaşın açtığı konuda hiç bir etnik kimliğe hakaret yok, bence bu konuda duyarlı olmalıyız. Her neyse Dünya malı dünyada kalır. :)

:clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...