Mehmet Gürcüoglu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 keşke olsa işte o yüzden boynum bükük vwy birşey söyleyemiyorum Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 (düzenlendi) keşke olsa işte o yüzden boynum bükük vwy birşey söyleyemiyorum "görüldüğü gibi Fordun türkiye modelleriyle kapışacak vw modeli yok " Görüldüğü üzre çokta kötü durumda değiliz, idare ediyoruz işte 24 Mayıs 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 (düzenlendi) Benim arabam şu da, ne güç yeter nede ortada araba var 24 Mayıs 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Benim arabam şu da, ne güç yeter nede ortada araba var Aha başladın Abi yine aynı androlardan 10 günde bi benim makinem dediğişn gibi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 (düzenlendi) Aha başladın Abi yine aynı androlardan 10 günde bi benim makinem dediğişn gibi Habire yeni model çıkarmasınlar onlarda, ne yani hep sizin gibi aynı modelle mi takılalım, nerede kaldı heyecan. Bu arabaya gelince, değişiklik yok, elektrikli arabanın kralı bu ve tek, şuan için değişmeside zor zaten. 24 Mayıs 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Al kardeşim, en babasından bir Golf R yakışır Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 ilanda şehirçi 7.5 yaktığını söylüyor bu voswosçular hep mi bu kadar iyimser bu arada 2009 modeline 45 isteniyor Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 bugün gebzeden çıktım deliler gibi otobandan kaza sıkışmasında 20 dk kaybederek kalamış caddemotora gidip xv ye baktım. ordan fenerbahçeye. uğradım. parkettim yeniden çocuğu aldım sahil yolundan akşam 5 trafiği bayramoğluna geri geldim 90 km felandır. döndüğümde ortalamam 6.8 idi. passat 1.4 tavan barlarım da takılı bu arada. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 arıza olmalı, çok yakmış cupra ile rekorum istanbulparkta oldu, motor ısıtmalı klima ile soğutmalı, yaklaşık 60 km tam gaz yardırmalı 18lt./100km Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Ford az paraya daha çok şey vaadeder(di focus3'e kadar). Wv az paraya bazen hiç bazen de çok az şey vaadeder, çok paraya çok şey vaadeder. Ford alt sınıftan orta sınıfa geçiş basamağıdır. Wv orta sınıftan orta üst sınıfa geçişin basamağıdır. Ford kullancısı geliri artmasa bile uzun süre eski aracını satıp bir miktar ilave ile Ford kullanmaya devam edebilir. Wv kullanıcısı geliri artmazsa yeni model wv kullanamaz. Wv'den başka markaya da geçmek istemez. Bu ne denle vag grubu araçları içersinde dolanır. Ford araçlarda her model yeniden tasarlanır, ar-ge si yapılır. Kardeşleri ile aynı şase ve motor dışında eş benzerliği pek olmaz. Wv araçlar da üst sınıf markasından, üst modelden sonuna kadar yararlanılır, her yeni modelde üst model ya da markanın özellikleri transfer edilir, marka kullanıcısına kendini elit hissetmesi için üst sınıftan muhakkak bir benzer özellik(ler de olailir bazen) hediyedir. Örneğin Cordoba'nın ilk başlarda yol tututşunda daha iyi markaların olduğunu düşünürken, 15.000km'lik kullanımında bir kere bile tehlikeli bir duruma sokmaması nedeni ile sınıfının üstünde bir yol tutuşa sahip olduğunu düşünüyorum artık. Elektrik destekli direksiyona alışmamında bu fikrimin değişmesimesine etkisi büyük. Fren için araca toz konduramam. Özellikle otomatik mondeoların farklı fren tepkisini gözönüne aldığımda Cordoba çok daha net ve keskin duruş yapabiliyor. Mesela hemen her bilgiyi hem de 2 triple tutan yol bilgisayarından sonra mk3'ün yol abeküsü bana tatsız geliyor. Ahmet Kıyak'ın konun başında detaylı ve tatlı anlatımındaki Mondeo viraj kabiliyetini ise yaşamak lazım. Ben bu cüssede bir aracın su birikintisi nedeni ile tek hareketle kopmak üzere olan arkasını toplamasını gördüğümde; çok yüksek süratte bir çok aracın yoldan kesilme tehlikesi olan kasiste resmen yerden yükselmesine karşın tekrar yola yapışırken en ufak bir tehlike yaşatmayan amortisör ve alt takımının çalışma uyumunu hatırladığımda, kapıların kapanış tokluğunu duyduğumda , direksiyonu tutarken yoldaki çakıl taşını bile hissettiğimde, bu sınıf bir araç alacak olsam bilirim ki Mondeo alırsam sürprizle karşılaşmam. Mk2 Mondeo'yu satıp, Mk3 Mondeoyu aldığımda Arabam bölümünde Mondeo'da sürprizlere yer yok demiştim. Fikrim de hiç değişmeyeceke sanırım. Bir kaç sayfa önce tine Fıat konuşulmuş. Önyargıların üzerine kurulu düşüncelerin tecrübe edenlerin nezdinde etkisi zayıf oluyor. Bugün Cordoba'yı değiştirsem ilk düşüneceğim araçların başında Linea emoition gelir. Bu aracın yol tutuşu beklenmeyecek ölçüde iyidir. Türkiyenin gelir şartlarına göre 25000-30000tl aralığında bu donanımda, bu konforda araç yoktur. 3 kişilik aile için ideal, arkada iki uzun boylu oturduğunda sığılması zor enterasanlıkta dar ama uzun bir araçtır. Kaldı ki, fiyatları rekabet yaratacak düzeyde olduğundan diğer markaların fiyat yönünden farklılaşmasını engelliyor. Multijet motor tdci'den verimli çalışan ve sanılanın aksine de uzun ömürlü bir motor. Birçok markanın yeniden motor geliştirmek yerine bu motoru kullanması da rüştünün ispatı gibi. Ben artık günümüzde kötü araç olduğunu çok düşünmüyorum. Şahin ve renault 9 dönemlerindeki gibi sabah aracım çalışmıyor devri geride kaldı artık. Eskiden kışın bir gün bile teklemeden çalışan aracın standartları ile bugün rakım değiştiğinde bile çalışma düzenini değiştiren araçların standartları farklı. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 konuyu açan hayırlı bir iş yapmış. kapışmaları bir başık altında takip edebiliyoruz Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 (düzenlendi) arıza olmalı, çok yakmış cupra ile rekorum istanbulparkta oldu, motor ısıtmalı klima ile soğutmalı, yaklaşık 60 km tam gaz yardırmalı 18lt./100km deli dediysek ... 24 Mayıs 2013 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Ford az paraya daha çok şey vaadeder(di focus3'e kadar). Wv az paraya bazen hiç bazen de çok az şey vaadeder, çok paraya çok şey vaadeder. Ford alt sınıftan orta sınıfa geçiş basamağıdır. Wv orta sınıftan orta üst sınıfa geçişin basamağıdır. böyle bir imajdan söz edilebilir fakat gerçek böyle değil. ford benim bmw 3 ten önceki basamağımdır Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 deli dediysek ... pistte çoşuyoruz, kural ihlali yapmadan Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 araç kiralama yoktu değil mi? ilerde olur mu? Yorum bağlantısı
Kerim Bilge 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 Sırf eniştemin 2013 1.6 tdi bm passatını sürebilmek için 30 yaşında gibi giyiniyorum. Hatta el çantası bile aldım. Konfor rulezzzzz.... Yorum bağlantısı
Burak Koca 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 Bence f2.5 daha iyiydi,daha dogrusu 2.5'in direksiyonu ve amartisorleri daha sert oylede hissettiriyor olabilir.Eski focusumuzda esp yoktu f3 daha iyi espli oldugundan fakat espli f2.5daha iyidir bence.Focus 3te konfora yonelme var Uzun virajlarda Golfteki XDS cok daha etkili olucaktir Ne zaman downpipe+yazilim ile 170+hp olucaksin sen Teşekkürler Mert hocam bilgilendirmeniz için Uzun virajlarda da Golf avantajlı yani Seneye hocam, garanti bittikten sonra DPF iptali ile 145-150 hp aralığında fazla duman olmadan güç almak istiyorum 170 Hp'de gözüm yok; tabi Vw 1.6 Tdi motor olsaydı 170-180 hp aralığına göz dikerdim orası ayrı konu Az dumanla Kaç hp alınabilir, bunu da merak ediyorum açıkçası. 350 Nm torkta yeter gibi geliyor Sizin tavsiyelerinizi de bekliyorum Mert hocam Yorum bağlantısı
Can Çeralp 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 Yazicam yazicam evde degilim su anda Iki aracinda dyno verisini koyacagim buraya,hatta yeni konu acacagim Biz gibi kim denedi tdci-tdi motoru? 60-200km roll denemelerinide koyacagim buraya hepsini,dyno verilerini araclarin yakitlarini falan herseyini Allah askina Ali abi(Cihangiroglu) focus rs dedigin 300hplik araba boyle gidiyorsa ben daha ne diyeyim Forda Megane alayini tokatliyot bunlarin Can(Ceralp) abi birde senden bir istegim var ben yazana kadar okursun bence,yeni golf7 1.6tdi 90hp midleninde teknik verilerine bakarmisin Baktım zaten:) Neyi görmeliyim? Yorum bağlantısı
Akan Belen 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 editör sil üyeliği.... Sizi tanımıyorum ancak bu nasıl bir yazım tarzıdır anlam veremedim açıkçası. 1 Yorum bağlantısı
Can Çeralp 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 Tork ve devir bandi abi? Sence cok iyi degilmi? Ozelliklede urettigi guce bakarsak 2750-4800arasinda sabit 90hp Bence değil Etkilenmemiz gereken şey yüksek güçleri ve torkları sürekli band boyunca almak, normalde nokta (peak) olarak daha yüksek torklar ve güçler yaratabilen bir motorun grafikteki sivri kısımlarını tasarruf ve emisyon adı altında törpülemek belki konfor ve tasarruf yaratır ancak o motoru verimli yapmaz, güçlü ya da başarılı hiç yapmaz. Belki o motora sahip bir arabayı (amaçlar doğrultusunda başarılı yapabilir, o ayrı) Aslında şu resim gönderme işini çözebilirsem çizerek anlatacağım ne demek istediğimi. Çizimi yaptım, resmini çektim sayfaya yüklemeyi öğrenemedim Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 Tork ve devir bandi abi? Sence cok iyi degilmi? Ozelliklede urettigi guce bakarsak 2750-4800arasinda sabit 90hp güzel. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 (düzenlendi) Buldum resim göndermeyi; Teknik verilere ve dizel bir motorun karakteristiklerine göre Devir-Tork çizgisini çizdim 115'lik TDCi, 105'lik TDi ve 90'lık TDi'ın. Burada bir kaç detay var; 1) TDi motorlar sözde 16 sübap ile geliyorlar. Sübap sayısı arttıkça alt devir güçsüzleşir, üst devirlerde gözle görünür artış olur. En basit örnek Citroen C3'te kullanılan 8 süpablı 70 beygir 1.4 Hdi motor ve 16 sübaplı 92 beygir 1.4 Hdi motor. Kalibrasyonları ve sübapları hariç herşeyleri aynı. Buna rağmen TDi motorlar, 8 süpablı TDCi motorlara karşı beygir bazında bir üstünlük kuramıyorlar. 2) Grafikte güç yoğunluğu yorumunu yaparken seçtiğiniz eğrinin altında kalan bölgeyi kalemle taradığınızı hayal edin. Toplamda daha çok alan kapsayan motorun genel güç üretimi daha yüksektir. Eğer bu kapsanan alan her devirde bolca mevcutsa (yani sınırlı bir devir aralığında toplanmamışsa) "her devirde yüksek güç verimi olan" motordur. 3) Her devirde yüksek güç verimi olan motorun otomatik viteslerde çok bir artısı yoktur ancak düz vitesli bir araçta biraz daha tembellik etmemize yardımcı olur. Çünkü yüksek viteslerde yokuş çıkabilir ya da düşük viteslerde tasarruflu seyahat edebiliriz. Eğer benzinli motorlar gibi tork eğrisi sadece bir bölgede yoğun yükseklikte olsaydı ekonomi için ayrılan devir aralığı ile performans için ayrılan devir aralığı birbirlerinden uzak olacaktı ve o araya düştüğümüzde ne tam performanstan ne de tam tasarruftan bahsedebilecektik. 4) TDi motorların tasarrufta bir tık iddialı olmalarının sebebi de yukarıdaki madde. En yüksek beygire ulaştığı devirle en yüksek torkun bittiği devir arasında ne kadar az fark varsa tasarruf ve performans bölgeleri o kadar birbirlerine yakındır. Bu durumda 2700 devirde en yüksek torkunu veren, 2750'de de en yüksek beygirine ulaşan bir motor tabi ki tasarruflu olacaktır. Çünkü düz tork bölgesi dizel motorlarda, motorun en verimli yanmayı gerçekleştirdiği bölge olarak seçilmeye çalışılır. Bu bölgedeki hedef tork miktarını yakıtı az yakarak bulabileceğimiz alanı seçtikten sonra eğer hala çıkan beygir yeterli değilse tork düşmesine ve yakıt artmasına rağmen üst devirlere doğru enjektörler biraz daha açılacak şekilde programlanır ve gereken performans elde edilir. Eğer verim çizgisi değiştirilmeden enjektörler düzgün bir şekilde devir arttıkça kapanacak şekilde "doğasına uygun" bırakılırsa en yüksek torkun bittiği yerin hemen yanında en yüksek beygire ulaşılmış olur, sonra da hızlı bir tork düşüşü başlar. Bundan sonra "zaten hepi topu 90 beygir aldık koskoca 1.6 motordan bari onu kaybetmeyelim" diyip çok az yakıt artışı sağlayarak beygiri devir bandı boyunca sabit tutabilirsiniz. 5) Ama bu demek değildir ki bu motor verimlidir. Tam aksine; bu motor zorlanmamıştır bile. Gerçekten verim, tasarruf, performans kaygılarının hepsinin güdüldüğü bir motorda en yüksek tork başlangıcı alınabildiği kadar düşük devirlere alınır ve mümkün olduğunca yüksek tutulur. Daha sonra "dış bükey olarak(yani dışa doğru kambur şeklinde)" düzenli olarak düşen tork devir yükselse bile püskürtmeyi nispeten az tutup tasarrufu bir süre elden bırakmayacaktır ancak bir noktadan sonra püskürtme verimi düşmesine rağmen püskürtme miktarı artacağı için beygir de yükselmeye devam edecektir. Bundan sonra bir dizel için nispeten yüksek sayılabilecek 5000 devir sınırına kadar motorun taşımasına izin verilirse bir sonraki vites değişimi 3500-5000 devir aralığı içinde mümkün olacaktır. 4500'e kadar enjektörler sınırlanmadığı için gereken performans kolayca elde edilecektir. 6)Az süpablı motorların alt devirleri daha dolgundur dedim. Buna göre TDi'ın 250'de kalırken TDCi motorun 290 Nm'ye kadar yükselmesi şaşırtıcı olmamalı. Zaten Hitler motorunu hatırlayanlar bilir, şehir içi ve düşük devirlerde tasarruf için az süpablı motorlar seçilirdi hep. Ayrıca bunu akıllıca kullanıp 2 farklı kademe oluşturmak, 1. kademeyi 270Nm ile sınırlandırmak, 2. kademeye geçmek için ise ilk 3 viteste olup gaza %90'dan fazla basma şartı aramak tasarruf için alışılagelmişin dışında ve oldukça başarılı bir sistem. Böylece Golf'ten daha ağır ve tepe noktası 3cm daha yüksek bir araca sahip olmasına rağmen neredeyse onunla aynı zamanda hızlanabilen bir Ford elde etmek mümkün. Daha "serbest" bırakılan tork eğrisi ise düz vites kullanıcılarına tembellik hakkı sağlıyor. Tabi ki kendinizi DSG ile yarışmaya adarsanız yüksek tasarruflar elde etmeniz de mümkün. Kısaca TDi kısılmış, TDCi daha serbest bırakılmış ve aynı hacimden her devirde daha fazlası alınmış bir motor. Ne zaman ki TDİ o "düz" tork ve beygir devirlerini TDCi grafiğinin üstünde elde eder o zaman başarıyı ve verimi tekrar konuşuruz.. Ayrıca yeni Golf'ü kullanmış birisi olarak internet sitesindeki tüketim değerlerine ithafen söylemek isterim ki "Yok öyle bir dünya " Not: Bu grafikteki düzlüklerin konfora olan olumlu katkısını, konu verim ve güç eldesi olduğu için hesaba katmadım. Ancak DSG gibi çok vitesli otomatik bir sistemin varlığında o düzlükler bilgisayarın bir insan kadar hassas kararlar veremeyeceği gerçeğini ört-bas etmek için gerekli. 25 Mayıs 2013 tarihinde Can Çeralp tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts