Ersin Bahar 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 Aslında Focus'ta Golf'te bizim ülkemize fazla. "Abi Focus çok iyi yol tutuyor" deyip kendini tarlada bulanlar, "Abi bi çip attırdım benim Golf'e 150 beygir oldu" diyip şehir içinde 150 km hızla kaza yapanlar. Yav bahsettiğimiz araçlar orta sınıf aile arabaları, süper spor araba karşılaştırması yapıyorsunuz sanki. 4 Yorum bağlantısı
Ersin Bahar 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 benim focusum mega spor Oovvv, o en güzel yol tutanı işte, hiç bırakmıyormuş yolu Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 vw rahat ve sessiz, beni cezbedende o zaten, yalnız benim için tek modeli var, oda Golf, gerisi bana göre değil, Ford ayrı konu, ama tipi kaydı gitti Ford un, artık yaşta kemale erdi, bana sessiz sedasız ama bastınmı tokatı yapıştıracak araba lazım, seçenekler az, 2. el almak istemediğimden mecburen bunlara bakıyorum, yoksa alacağım tek araba E serisi Merso, gerisi yalan Oto parka da aldanma, tamamen gereksiz ve bizim ülkedeki sabırsız sürücüler yüzünden işe yaramaz bir sistem. oto park ı iki kere arkadaşlarıma göstermek için kullandım tiguan da cidden kullanışsız ama tamamen değil. Çünkü oto park paketinde ekstra dört sensor geliyor. Bunlar da 90 derece aracın yan kısmını tarıyorlar. Park ederken ve sıkışık trafikte inanılmaz işe yarıyorlardı ... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 Hımm, bu güzelmiş, olursa zaten full alırım, bunlarda olacağından sorunda yok Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 vw alacaksan full alacaksın ve parayı bayılıp aylarca bekleyeceksin, o bekleme ferroda bile yok hemde, süper premium ya Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 Len Murat ben seni uyarmadım mı şu visvoscular ile uğraşma diye ? Mantar gibi türüyorlar valla, sarmışlar etrafını hemen Boşver sidik yarışına girmeye yok herkesin tuttuğu kendine iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Eray Sireli 20 Mayıs 2013 Paylaş 20 Mayıs 2013 Hic 1.6tdci titanium focus3'e opsiyon eklediniz mi? Bence bir ekleyin manuel focus 70lirayi geciyormu? Gecmiyormu? Tada Fiat Bravolara ne demeli? Opsiyon koyunca 60lirayi gecen Bravo? Renaulta ne demeli? 70liranin ustunde megane3 alabiliyorsun Yani bir karsilastirma yapalim ondan sonra bence vW ye kizalim,malesef artil bravolar fiyat/performans araci degil.En dolusunun sifirini(Sen sanirim 35lira gibi fiyata almistin) 60dan assagi almak mumkun degil Yani vw ne ise hepside oyle oldu! Diger markaların ayni fiyata sunduğu donanimlara bakabilirsin. En azindan boş araç değiller. En baz golf tdi ne kadar? Tdci, dci, multijet ,hdi vs ne kadar? Vw her zaman pahalidir. Pahaliligi kendini premium marka xannetmesindendir. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 (düzenlendi) Hemen hesaplayalım Golf 1.6 TDI Comfortline:59.300 Fiat Bravo BRAVO S2 EASY 1.6 MULTIJET 120 HP 52.340 Yanlış değerlendirme yapıyorsun Mert.. Motor farkını ne yapacaksın ? Aynı motor Bravo 105ps olarak değerlendireceksin, Sen Bravo'nun 120ps. Motoru'nun fiyatını baz almana rağmen arada 7bintl fark var.. Değerlendirmeyi bu şekilde yaparak düzeltelim ; BRAVO S2 POP 1.6 MULTIJET 105 HP : 47.700TL GOLF 1.6 TDI 105 HP : 59.300TL Aradaki Fark : 11.600TL Gelelim Focus'a ; Golf'ün en boş Comfortline Fiyatı 59.300TL.. Focus Titanium 1.6TDCi 115PS : 58.875TL.. Comfortline ile Titanium arasındaki donanım farklarını'da benden daha iyi bilirsin yazmaya gerek yok.. Üstelik Comfortline'den daha ucuz Bu sonuçlara bakınca Focus'un neden çok daha fazla sattığı ortaya çıkıyor.. Aklın yolu bir Yani Marka Fanatikliği yapmayan, bir insan için güzel bir tablo 21 Mayıs 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Yanlış değerlendirme yapıyorsun Mert.. Motor farkını ne yapacaksın ? Aynı motor Bravo 105ps olarak değerlendireceksin, Sen Bravo'nun 120ps. Motoru'nun fiyatını baz almana rağmen arada 7bintl fark var.. Değerlendirmeyi bu şekilde yaparak düzeltelim ; BRAVO S2 POP 1.6 MULTIJET 105 HP : 47.700TL GOLF 1.6 TDI 105 HP : 59.300TL Aradaki Fark : 11.600TL Gelelim Focus'a ; Golf'ün en boş Comfortline Fiyatı 59.300TL.. Focus Titanium 1.6TDCi 115PS : 58.875TL.. Comfortline ile Titanium arasındaki donanım farklarını'da benden daha iyi bilirsin yazmaya gerek yok.. Üstelik Comfortline'den daha ucuz Bu sonuçlara bakınca Focus'un neden çok daha fazla sattığı ortaya çıkıyor.. Aklın yolu bir Yani Marka Fanatikliği yapmayan, bir insan için güzel bir tablo Ayrıca focus bir sınıf üstte 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Cunku vergi dezavantaji var,polo gti 1400ccden 180 hp uretirken,focus st 2.0 150hp idi,hal boyle olunca atiyorum; Polonun fiyati 30lira iken vergilerle 50oluyorsa Fiestanin fiyati 20lira iken 60-70lira olucaktir. Golf R 2000ccden 250hp uretirken Focus St 2500ccden 225hp uretiyordu Hal boyle olunca golfun maliyeti 80lira ise vergilerle 140lira oluyorsa Stnin maliyeti 70lira ise olucal 150lira yada ayni fiyat.golf r ile ayni parayada kimse st almaz Yeni ecoboostlar gelebilir ama vergi avantajiyla gtı polunun fiesta st ye karşı ne gibi bir vergi avantajı var ikisi de 1300- 1600 aralığında değil mi? fiesta st olsun 55 lira ben koşa koşa alırım. şimdiki st nin 2.0 motoru var ve golf r ile aynı. Ford siparişle bile getirmiyor iki st yi de. benim derdim o. vw bu alanda fordu 10 katlamış 5 e bölmüş Türkiye'de. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Arada yaklaşık 7.000TL fark var ve araçların farkınalicek olursakyukarıdaki gibi,pardon ama fiat'a ne oluyor ? Fiat kendini VW'den premiummu sanıyor? Yada Ford'a ne demeli? Onu geçtim Renault bile kendini aştı artık...Yukarıdaki 7.000lira farkında helali hoş olsun Okuyanda vwnin ortağı sanacak ben fiat premium bir marka demedim ki Fiyat performans olarak en iyi araçlardandir ama. Ayrica 11 tl fark verip yolda geride kalacaksam yerim öyle farki Istesem golf de alirdim ama o dar, donanimsiz, araca o kadar para vermek istemedim. Içine oturunca kendimi mutlu hissetmedim. Iphone de almam vw de 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 gtı polunun fiesta st ye karşı ne gibi bir vergi avantajı var ikisi de 1300- 1600 aralığında değil mi? fiesta st olsun 55 lira ben koşa koşa alırım. şimdiki st nin 2.0 motoru var ve golf r ile aynı. Ford siparişle bile getirmiyor iki st yi de. benim derdim o. vw bu alanda fordu 10 katlamış 5 e bölmüş Türkiye'de. ayrıca gti polomu fiesta st mi dersen o 2.0 motorla tabiki fiesta derim, poloymuş Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Polo gti 1400cc,Fiesta ST 2000cc nasıl bir vergi avantajı olmasın(eski kasa için konuşuyorum),rakamları atıyorum demişim mesajımda siz koşa koşa alırım demişiniz.Yeni ecoboost motorları belki getirebilir demişim mesajımın sonunda siz hacim farkımı var diye sormuşunuz ben herşeyi yazdım ve açıkladım oraya eski kasayla niye karşılaştırayım ki adaş. Yenilerini karşılaştırıyorum. yeni fiesta st polo gti fiyatında yani 55000 civarında gelirse evet koşa koşa gider alırım. Yeni ecoboost motorlarla da gelmeyecek işte sorun burada. 1.6. ecoboost fiestanın gelmemesine sinir oluyorum zaten Yorum bağlantısı
Eray Sireli 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Tamam işte fiat bile kendini premium sanıyor? 55 binlira ben vermem Fiat'a o bir fiat çünkü 11.000Tl fark verirseniz 105 hplik multijetin üstünden atlar Golf 105lik(0-100 fabrika verisine bakınız),120 hplik motor ise sadece 0.2 saniye önde olucaktır :)Tabi ilk virajda Fiat dağılmaz ise,ha birde deli gibi savurgan bir motor bu 120hplik olan. 35liraya dizel bir golf alamazsınız zaten,ben ikinci elden bahsetmiyorum sıfır araçlardan bahsediyorum.35.000lira param olsa gider ikinci el bravo alırım,golfe zaten param yetmez.Ama gidipde sıfır bir bravoyada 55binlira vermem Yazın tamamen önyargıdan ibaret.Ayrıca ben söylemediğim halde arabayı kaça aldığımı vs herşeyi hatırlıyorsun. Sadece 35 bin TL param olduğunu nereden biliyorsun? Konu bir yana bu tarz cümleler ayıp şeyler. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 (düzenlendi) sunrooflu dolu bravo Bravo'da sunroof yok. Açılır panaromik cam tavan var Neyse Mert istediğini aldıktan sonra ne mutlu sana, Allah herkesin gönlündekini nasip etsin. 21 Mayıs 2013 tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Enis Sever 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 İki passat 1997 1.8 T ve 2004 1.6 ve 2010 Golf 1.4 tsi 122 hp aile arabalarımız ve şu an kullanmış olduğum A4 dahil olmak üzere Vw Grubu araçların sessizliği, donanımı ve iç rahatı açısından ford dan 1 tık öndeler. Ancak 4 sene 100.000 km kullanmış olduğum Focus 2.5 kasa TDCI hb titanium aracımında hakkını yiyemem yol tutuşu müthiş, frenleri vw den kesinlikle daha iyi ve hisli, yaptırdığım chip ten sonra efsane performansı, donanımı (golfü aratmıyor). Şu an A4 kullanmama rağmen focusu özlediğim anlar olmuyor değil. Karda Focusla hem de yaz lastiklerimle Halkalı kimsenin çıkamadığı, kaydırdığı ve inemediği rampayı 1 viteste tıkır tıkır inip çıkıp indim hiç kaydırmadan (ESP ve ASR olmamasına rağmen). Burdan çıkacak sonuç hem ford hem vw türkiye koşullarına en çok dayanacak araçlar. Eğer Audi alacak bütçem olmasaydı bugün ya Passat 1.6 tdı veya Mondeo Titanium 1.6 ya binecektim. Bugün 2009 kuşağında Focus TDCI mı yoksa Golf 1.6 tdı mı tercih etsem kesinlikle Focus derdim. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Mert hep yanlış değerlendirme yapıyorsun, midline dediğin 90ps. sen denk olana bakacaksın, 0-100 ü 2 sn. geri diye değerlendirme yerine, 60-120, 120-180 şeklinde değerlendirmek lazım.. Gelelim Titanium ile Midline farkına, Digital, klima, kararan iç dikiz aynası, farkı aklıma gelenler, bakarsan daha çok' ta fark bulabilirsin heralde neyse ben Titanium focus varken, gidip Midline almam.. Midline alacak olan aynı senin gibi marka fanatikliği olan kişiler tarafından alınır Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Senin gibi marka fanatikliği olan kişiler tarafından alınır Yakışıyor mu İlteber? Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Yakışıyor mu İlteber? Kötü birşey mi söyledim Mert ? Bende Ford ve Beşiktaş Fanatiğiyim ne olmuş ? Mert Erdoğan ile aramızdaki samimiyeti bilmediğin için böyle yazdığını düşünüyorum.. iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Kötü birşey mi söyledim Mert ? Bende Ford ve Beşiktaş Fanatiğiyim ne olmuş ? Mert Erdoğan ile aramızdaki samimiyeti bilmediğin için böyle yazdığını düşünüyorum.. iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi Kötü bir şey söylemedin de dışardan bakınca.. Kişisel bir muhabbet değil dimi bu? Öyle algılanmıyor yani. Ben de Beşiktaş fanatiğiyim napcez Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Kötü bir şey söylemedin de dışardan bakınca.. Kişisel bir muhabbet değil dimi bu? Öyle algılanmıyor yani. Ben de Beşiktaş fanatiğiyim napcez Ben söylerim Arkadaş , hele bir sesini çıkarsın bana Övünmekte çok haklıyız, çünkü Beşiktaşlıyız iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Ben söylerim Arkadaş , hele bir sesini çıkarsın bana Övünmekte çok haklıyız, çünkü Beşiktaşlıyız iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi Tikkat Adana'lı var 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 vw nin artısı: malzeme kalitesi, eskimeyen tasarımlar, yüksek ikinci el değeri ,imaj ford un artısı: yol tutuş, direksiyon, sağlam yürüyen aksam, güven hissi Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 vw nin artısı: malzeme kalitesi, eskimeyen tasarımlar, yüksek ikinci el değeri ,imaj ford un artısı: yol tutuş, direksiyon, sağlam yürüyen aksam, güven hissi hocam ne imajı tırtogen diye imaj mı olur Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 (düzenlendi) vw nin artısı: malzeme kalitesi, eskimeyen tasarımlar, yüksek ikinci el değeri ,imaj ford un artısı: yol tutuş, direksiyon, sağlam yürüyen aksam, güven hissi ford a ilaveten, vw tada da olan uzun ömür-sağlam gövde ve tüm donanım, vw dan daha iyi olaraksa az daha sağlam elektronik sistemler. 21 Mayıs 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts