İçeriğe Yönlendir

Şanzıman Yağı (Otomatik Vites)

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Serdar Toprakcı

İstanbul'da cvt revizyonu yapan 2 özel servis (forumdan tavsiyeli) var. Onların fiyat'ı ile mukayese için istemiştim. Artık bir gün olurda bozulursa bu servislerden birini ziyaret etmem gerekecek. Hız sensör'ün arızalanmasını anlamamak kötü olmuş.

Eğer arabanızdan şu hali ile memnunsanız kullanmaya devam edin. Şanzımanınız en az 100,000 belki 200,000 km garanti hizmet eder. Ben çok değişik araba kullandım yada test ettim cvt + dizel olarak c-max'ten daha iyi araba bulamadım. Alırsam büyük bir ihtimalle yeni c-max + powershift benzinli olma ihtimali %75 (nasılsa yakında gelecektir) yada golf+dsg % 25 .

Gerçi ben geçen ay remap yaptırdıktan sonra arabamdan çok daha zevk alarak kullanmaya başladım. Belki 2-3 sene daha bunun ilede devam edebilirim.

Hepimize arızasız, kazasız, huzurlu kullanmalar dilerim :)

bu iki yer neresi acaba aklımızda olsun heran ihtiyaç olabilir.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

bu iki yer neresi acaba aklımızda olsun heran ihtiyaç olabilir.

Forum'un anlaşmalaı işyerleri listesinde mevcut....

Hatta Gürler oto'ya forumdan Hasan arkadaşımız tanir yaptırmış geçen yıl sanırım...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

peki hangi yağ ?

Kırmızı atf denen bi yağ var bizim honda'da kullandığımız (civic,accord,cr-v) Birde Uyugn olacağını sanmadığım CVT yağ (city,jazz,hrv)

Mondeonun cvt şanzıman olmadığından kırmızı atf mantıklı gibi geliyor Ama emin olamadım hala.

Yeni farkettim pardon...

yağınız dexron 2...araç 2000 mondeo ise...

Yorum bağlantısı
Yusuf Yeşilkaya

Otomatik araç şanzuman yağı değişme süresi ne kadardır? Yaklaşıl 27bin km oldu değişmeyeli? Değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca focus için özel bir marka varmıdır? Yada bu yağların kalitelisi hangisidir? Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Değiştireli 27 bin km mi oldu? Birde fiyatlar serviste biraz pahalı. Mobile ATF 220-320 var. Benim usta ATF -320 kullanıyoruz dedi. 27 bin az km bence. 60-70bin km yol yapılması uygun diye biliyorum.Çünkü bu işlem maliyetli bir işlem.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu şanzıman için WSS-M2C 202-B uyumu isteniyor.

ATF 220 veya 320'de bunu göremedim..

Otomatik araç şanzuman yağı değişme süresi ne kadardır?

1 kasa focus için soruyorsunuz değil mi ?

Hakan Gürsoy bilir bunun yağını..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Abi benim usta bunları tavsiye etti. Şimdi peki benim mondeo için ne diyorsunuz abi çünkü yakın bir tarihte bende değiştireceğim. Araç 133bin oldu. Ben aldığımda 104bin km. Geçmişini bilmiyorum.

Düzenleme=Harf eksikliği.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

45 bin km 2 yada 4 yıl da bir değişimi var. kullanma klavuzunda yazar

yağ olarak orjinal yağı bulmak zor. mobil sitesinde atf320 diyor. serviste dandikten fmy atf veriyorlar. arkasında yazıyor fmy nin. 96 ya kadar olan şu şanzımanlar içindir diye. focusun şanzıman kodu orada yok. ben de bakınıyorum bi yağ buldum ama teyit ettiremedim. Gulf marka fordun sipesifikasyonunu karşılıyor gibi geldi bana. yağlarda mercon v diye bişi yazması lazım focus için olanda diye biliyorum bende.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

orda mobil fordun son bilmemnesine uygun gibi bişi demiş de şartname yazmamış. o sitede yağ seçici var. ordan focus I seçilince atf 320 diyor şanzıman için. ben değişcek olsam ki düşünüyorum, en kötü mobil atf 320 ile değişirim. yine orjinal şanzıman filitresi de değişmeli ve işi bilen birinde yaptırılmasında fayda var. ayrıca yükske km li şanzımanlarda eğer o zamana kadar hiç değişmediyse kurcalamayın diyen ustalarımız da mevcut. sorun yoksa kurcalamamak daha iyi olabilir :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Reklam olmaz inşallah aşağıdaki linkte açıkmala var.

ATF 320

Orada M2C 202-B demeliydi diyorum...

Şimdi peki benim mondeo için ne diyorsunuz abi çünkü yakın bir tarihte bende değiştireceğim.

Kılavuz 3 kasa için, detay vermemiş, Ford otomatik şanzıman yağı kullanınız demiş..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Forumda hiç değiştiren varmı acaba. Şimdi ben değiştirecek olsam ATF 320 ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sizin mondeolar ile mkII lerin şanzıman aynı idi galiba. eskileri atf220 kullanıyor diyen vardı forumda.

Yorum bağlantısı
Yusuf Yeşilkaya

Cevaplar kafamı karıştırdı :)) Şuan için hiçbir problem yok, ama rutin bakımı geldi. Motor yağını değiştirmişken şanzuman yağını da değiştireyim dedim. Ancak konu çok karışık sanki. Hiçbir sıkıntı yokken başımıza iş çıkartmaya gerek yok sanırsam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Cevaplar kafamı karıştırdı :)) Şuan için hiçbir problem yok, ama rutin bakımı geldi. Motor yağını değiştirmişken şanzuman yağını da değiştireyim dedim. Ancak konu çok karışık sanki. Hiçbir sıkıntı yokken başımıza iş çıkartmaya gerek yok sanırsam.

Bende ondan korkuyorum. Ama işi bilen birinin yapması gerekli. Anca işi bilen kişi nasıl tespit edeceksiniz :)

sizin mondeolar ile mkII lerin şanzıman aynı idi galiba. eskileri atf220 kullanıyor diyen vardı forumda.

Klasik 4 ileri şanzuman var.

Yorum bağlantısı
Semih Saner

selamlar,,

ben 1 hafta önce değiştirdim...

4 litre mobil 1 otomatik şanzuman yağı ( 60 TL ) , filtresi 180 ve slikon 5 TL..

toplamda 280 işçilikle beraber...

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Memmet Bey klasik 4 ileri şanzımanınızın yağı dexron 2 dir ama dexron 3 te olur...korkmayın değişin...Ben 98 mondeomun ilk değişimini dexron 3 ile yaptım daha sonra anladım ki esas yağı dexron 2 imiş sonraki değişimde de dexron 2 kullandım hiç de bir şey farketmedi.Şimdiki aracımın yağıda dexron 3 ...Serviste litre fiyatı 50 lira hemen hemen ama dışarıda aynı yağın litresini 20 liraya alabiliyorsunuz. ...yeni nesil yağ dexron 3 tür ama en iyisi bir otomatik şanzımancıya gitmeniz yada en doğru bilgiyi alacağınız kişi olan Sedat ustayı yada osman ustayı aramanızdır onlar hangi yağ olduğunu size net bir şeklide söylerler isterseniz telefon numaralarını veririm...

Yorum bağlantısı
Emre Aytan

Benim aracın şanzıman kodu 4f27e

Mobil bu araç için atf 320'yi öneriyor. Sanırım 1 ay oluyor yağı değiştireli.

Bunu değiştirirken http://otoikiler.net/ sitesinde görülen orjinal motorcraft yağ filtresini de aldım.

Hatta sahibi Abdurrahman Pehlivan'a da önerdim bu siteyi ve geçtiğimiz hafta üye oldu.

Kendisi son derece bilgili ve ilgili biridir. Tarafımdan şiddetle önerilir.

Kendi iş yerimizden de mobil atf 320 alıp bostancı'da Gün Otomotive gittim.

Orası da şanzıman konusunda şiddetle önerilir.

Toplamda 3.5 lt mobil atf 320 yağ aldı. wurth sıvı conta da onlardan 50 tl işçilik verdim.

Araba biraz daha rahatladı gibi...

Şu an değiştirecek olsam; yine yağı kendi işyerimizden mobil atf 320, filtreyi Abdurrahman Bey'den alıp, değişime yine gün otomotive giderim.

O kadar da memnunum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Memmet Bey klasik 4 ileri şanzımanınızın yağı dexron 2 dir ama dexron 3 te olur...korkmayın değişin...Ben 98 mondeomun ilk değişimini dexron 3 ile yaptım daha sonra anladım ki esas yağı dexron 2 imiş sonraki değişimde de dexron 2 kullandım hiç de bir şey farketmedi.Şimdiki aracımın yağıda dexron 3 ...Serviste litre fiyatı 50 lira hemen hemen ama dışarıda aynı yağın litresini 20 liraya alabiliyorsunuz. ...yeni nesil yağ dexron 3 tür ama en iyisi bir otomatik şanzımancıya gitmeniz yada en doğru bilgiyi alacağınız kişi olan Sedat ustayı yada osman ustayı aramanızdır onlar hangi yağ olduğunu size net bir şeklide söylerler isterseniz telefon numaralarını veririm...

Hocam özelden size yazdım.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fatih Öztürk27

Otomatik şanzuman yağ eksiltir mi? Damlama, kaçak falan yok. 7 lt yakın alıyor tahminim. Mobil 320 nin uygun olacağını da öğrenmiş oldum bugün. Yağ gayet güzel görünüyor. Üzerine takviyede sıkıntı olur mu? Daha öncede benzer bir yağ kullanılmıştır diye ümit ediyorum. :D

Yorum bağlantısı
Emre Aytan

Ben 1-1.5 ay önce değiştirdim. Tork konvertöründeki yağ boşaltılamadığı için sadece karterdeki yağ boşaltılabiliyor.

bu değişimde 3.5 lt mobil atf 320 yağ kullanıldı.

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Önde tapası var, tapayı söküp alyan anahtarla seviyesine bakılıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...