cemal gülen 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 slm arkadaşlar forma yeni uye oldum bir hafta önce 2006 focus triptonik vitez bir araç aldım aracın onunden tak tak diğe ses geliyor erzurum ve trabzon ford servisine gosterdim cvt şanzumandan kaynaklandığını soğlediler araca 3-4000 tl arası masraf çıkarıyorlar ayrıca iki serviste şanzumanı ıstanbula gonderip yaptıracaklarını soyluyorlar ben bayburtta bulunuyorum aracı servisemi yaptırsam yoksa istanbulda ozel ustayamı gotursem kararsızım aracın bakımları genelde servis dışında yapıldı bahsettiğiniz bu şanzıman garantısınden bende faydalana bilirmiyim veya yaptırdıktan sonra kullanayımmı satayımmı aracı aldım 30 dk surdum 1 haftadır yatıyor tamamen nefret geldi kullanmak istemıyorum lutfen yardımcı olurmusunuz Yorum bağlantısı
Bekir Altunbas 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 cvt şanzıman ben 2 gun once yaptırdım ankara şaşmaz sanayi ersin usta telefonu verebilirim yaptıgı isler garantilidir ersin usta 0535 4543989 Yorum bağlantısı
Orçun Okyay 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 cvt şanzıman ben 2 gun once yaptırdım ankara şaşmaz sanayi ersin usta telefonu verebilirim yaptıgı isler garantilidir ersin usta 0535 4543989 teşekkürler.. Yorum bağlantısı
cemal gülen 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 teşekkürler.. hocam borç olarak ne çıkardı yazdığım fiyata yakınmı Yorum bağlantısı
cemal gülen 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 hocam borç olarak ne çıkardı yazdığım fiyata yakınmı hocam anlattığıma göre bilye dağıtmıştır dedi şanzumanı soktur kargo ile gönder 1,5-2000 tl arasında hallederim dedi yağı soktur taktır parası kargo bu yıne 3,5000 tl bulur gibi geliyor bana Yorum bağlantısı
Bekir Altunbas 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 cemal bey ersin ustayla gorustunuzmu? Yorum bağlantısı
cemal gülen 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 cemal bey ersin ustayla gorustunuzmu? kardeş ersin usta ile görüştüm yazdığım fiyatı soğledi arabayı sakın kullanma dedi daha çok masraf çıkarır dedi Yorum bağlantısı
Bekir Altunbas 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 sunu soylim ben burda antalyada normal isi iyi bilmeyen bir ustayla soktum ve gonderdim ankaraya ersin usta yaptı gonderdi biz taktık burda burdaki ustaya 100 lira para verdim sokup-takmaya.yag cok para tutuyor 9 litre yag litresi 50 lira Yorum bağlantısı
cemal gülen 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 sunu soylim ben burda antalyada normal isi iyi bilmeyen bir ustayla soktum ve gonderdim ankaraya ersin usta yaptı gonderdi biz taktık burda burdaki ustaya 100 lira para verdim sokup-takmaya.yag cok para tutuyor 9 litre yag litresi 50 lira kardeş burada onu sokecek usta yok servis yağına 500 tl sokup takmayada 300 istıyor bende daha uğraşmak istemedim 1 haftadır canımdan bezdim hepsini servise soğledim istanbula gonderip yaptıracaklar artık fiyatı ne çıkarsa toplamda en fazla 3,500 tl tutar diyor servis şansımıza bakalım tek bana koyanı arabayı alalı bır hafta olmadı yarım saat surmuşum boğle şansın Yorum bağlantısı
Orçun Okyay 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 hocam borç olarak ne çıkardı yazdığım fiyata yakınmı Hocam vallahi bana 1890TL borc cıktı %50sini garanti karşıladı. Garantisi biteli 6-7 ay olmuştu. Artık yalvardık Ford'a onlar %50 sini garantiye soktular. Ancak benim vites ses yapmıştı ancak sesi duymak zordu, daha doğrusu sesin vitesten geldiğini bile zor anladık. Böyle durumda ne kadar cok kullanırsanız aşınma o kadar cok olacağından masrafta artacaktır.. Yorum bağlantısı
cemal gülen 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 Hocam vallahi bana 1890TL borc cıktı %50sini garanti karşıladı. Garantisi biteli 6-7 ay olmuştu. Artık yalvardık Ford'a onlar %50 sini garantiye soktular. Ancak benim vites ses yapmıştı ancak sesi duymak zordu, daha doğrusu sesin vitesten geldiğini bile zor anladık. Böyle durumda ne kadar cok kullanırsanız aşınma o kadar cok olacağından masrafta artacaktır.. benımki 2006 model garantısı bıteli çok oluyor ayrıca bakımları servıs dışında yapılmıştı garantıye sokacaklarını duşunmuyorum Yorum bağlantısı
Orçun Okyay 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 benımki 2006 model garantısı bıteli çok oluyor ayrıca bakımları servıs dışında yapılmıştı garantıye sokacaklarını duşunmuyorum Insallah dediğinizden ucuza kapatırsınız.. Yorum bağlantısı
cemal gülen 16 Mart 2012 Paylaş 16 Mart 2012 Insallah dediğinizden ucuza kapatırsınız.. hiç sanmıyorum başımıza bela aldık yapılsın hemen satacağım bir daha fordmu tobe almam Yorum bağlantısı
Halil Ersan 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 Merhabalar, Aracım 2004 Ghiax 90 bin km.de. Bu kış özellikle sabah soğukta vites geçişlerinde sertlik hissettim. Aldığımda 20 bin km. öncesi daha yumuşaktı sanki. Sizce şanzıman yağı değişmesi gerekir mi ? Bunun bir periyodu var mı? Hangi özellikte ya da numarada yağ kullanılmalı? Teşekkür Ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 60-70.000'de bir değişimi konusunda forumca bir eğilimimiz var değişime. Yağ ile ilgili konuşulan bir konu vardı. Aratırsanız forumda bulursunuz sanırım. Benim aracımın yağı 70.000km'de önceki sahibi tarafından değişmiş. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 6 Nisan 2012 Paylaş 6 Nisan 2012 50.000 de değişimi uygundur... İşinin ehli şanzımancıda kolay bir işlemdir. Ford servisleri (Bolu)bile şanzıman yağını değişmeye yanaşmamıştı(önceki benzinli mondeomda...özel şanzımancıda değiştirmiştim)Garanti veremeyiz,şanzıman yağı mondeoda ömürlük vs.demişlerdi... Bu arada otomatik şanzıman yağı kontrolünü de şanzımancıdan öğrenirseniz,periyodik olarak arada kontrol edersiniz...Eksik yağda bazı sorunlara-sıkıntılara yol açabiliyor. Bir de yağın dexron3 özelliklerinde olması gerekiyor...bazı şanzımancılar dexron2 (herhalde daha ucuz olduğu için) koyuyorlar...Onu da sorarsınız. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Ghiax oldugundan otomatiktir diyerek cevap verdim Cağlar Bey. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 Vites geçişlerinde sertlik hissettim dediğine göre manuel vites Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 arkadaşlar 2000 model 1.6 ilk alındığından beride incitmeden kullandığımız 86000km deki focusumuzun şanzıman yağını değiştirme konusunda fikirleriniz nelerdir?değiştirmelimiyim,değiştirmek iyi olur diyorsanız ne kullanmalıyız yağ olarak? Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 20 Nisan 2012 Paylaş 20 Nisan 2012 haydar otomatikmi düz vitesmi senin araba...... Yorum bağlantısı
Engin Ünal 21 Nisan 2012 Paylaş 21 Nisan 2012 Değiştirmene gerek yok.Taki ne zaman baskı balata değiştirdin o zaman yağ dökülüyor zaten o zaman değişir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Nisan 2012 Paylaş 21 Nisan 2012 arkadaşlar 2000 model 1.6 ilk alındığından beride incitmeden kullandığımız 86000km deki focusumuzun şanzıman yağını değiştirme konusunda fikirleriniz nelerdir?değiştirmelimiyim,değiştirmek iyi olur diyorsanız ne kullanmalıyız yağ olarak? Gerek yok.. Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 21 Nisan 2012 Paylaş 21 Nisan 2012 Baskı balata degişimi sonrasında yag komple boşalttılır ve degiştirilir.Zaten manuel şanzuman yagları 100 bin km re ömre sahiptir.Ortalama bir baskı baltanında ömrü 100 bin km redir tabi daha uzun süre kullananlarda vardır.Yag kesinlikle orjinali ile degiştirilmeli ama pahalı demezseniz. MOBİL -SEA 75-90 TAM SENTETİK YAG KULLANIN DERİM 1 LİTRELİK KUTULAR HALİNDE SATILIR KUTUSU 40 LİRA . Yorum bağlantısı
Recommended Posts