İçeriğe Yönlendir

Touran 1.4 Tsi Dsg Aldım Ama....


Oktay Demirağ

Recommended Posts

Oktay Demirağ

Merhaba,

 

Bugün aracımı Arkas Otomativden 2008 Model 65000 km de teslim aldım. Her ne kadar DSG hakkında bir sürü olmsuzluk olduğunu biliyor olsamda inşallah ilerde sorun çıkarmaz düşüncesiyle teslim aldım. Aracı almadan dolayısı ile DOD 101 testine filen sokamadım onların söylemlerine göre bugün aldım ancak sanırım ortada çok kötü bir durum var.

 

İnternetten okuduklarım kadarı ile sanırım DSG şanzumanım arızalı. Sorun şöyleki;

araç durduğunda vites D konumunda iken hareket etmek istediğimde çok fazla insanın başını ileri geri sallıyor ve sonra 2. vitese geçiyor. 2-3-4-5-6. viteslerde hiçbir sorun yok ama 1 ve geri de bu şekil oluyor. Aynı şekilde devir kalkışda 2000 devire çıkıyor sonra arabayı yakalıyor 1000 devirde bırakıp tekrar 2000 devire çıkınca tekrar aracı kavrıyor. Eğer kalkışda az sallansın istiyor isem araç ilk kavradığında ayağımı gazdan hafif çekersem araç 2. vitese geçiyor ve normalce ilerliyor. Bu ilk kalkışlarda öyle sarsılma var ki araç 4 defa stop etti. Arabada sanırım DSG-6 ileri şanzuman var yağlı sistem diye tabir edilen. İnternette okuduğum kadarı ile mekatronik diye bir parçanın değişiminden bahsediliyor ki fiyatı 6000 TL :(

 

Sorun hakkında fikirleriniz alabilirmiyim ? Araç noter satışı tamamlandığına göre sanırım arabayı geri verme şansımda maalesef yok :( Tüm maddiyatımı da araca harcadığımdan 6000 TL gibi bir rakamıda maalesef ödeyemem. Başka sorun ne olabilir acaba ?

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Arkas kurumsal bir yer değil mi. Git görüş Oktay..

Kesinlikle emmiye katılıyorum.

Ama önce arızayı net olarak tesbit ettirin şanzuman yağı değişince bazen düzeliyor.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Mekatronik oldukça pahalı bir parça çıkması bie 3000 tl diye duymuştum.

Yorum bağlantısı

dsg iyi hoş da şu mekatronik yok muu :( arabadan soğutur valla.bir de öyle yapmış ki adamlar garanti bitimine kadar birşey yok,biter bitmez arızaya geçiyor ,üstünde zamanlayıcı mı var anlamadım

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Araç 67000 km de ve 60.000 bakımı muhtemelen yapılmamış.Muhtemelen diyorum çünkü vosmer araç üstüme geçmeden hiçbir bilgi vermeyeceğini ifade ediyordu bende eski sahibiymiş gibi arayıp yapılmadığını öğrendim. Fakat şanzuman yağının bu denli etkileyici bir unsur olduğunu açıkcası düşünmüyorum.

 

 Mehmet Abi, aracı arkasdan almadan önce bu tip sorunları olup olmadığını satıcıya sordum ve doğal olarak hiçbir sorun olmadığını söyledi. Hatta volkswagendeki arkadaşlarda araca baktığını ve normal olduğunu söylemişti. Özel Volkswagen servisinde ki bir usta ile görüştüm, şayet vuruntu ve küt diye ses geliyorsa kesin mekatronik den olur dedi, ancak sesler gelmiyorsa ve sakin kullanıyorsanız en az 200 bin km kadar gider demişti. Test sürüşüne çıktığımızda ise 1-2-3-4-5-6 kısacası tüm vitesler sorunsuz geçmişdi (5 dk lık test sürüşüydü), ses ve gürültü gelmediğinden biraz rahatladım. Aracı aldım. 5 km gittikten sonra trafik sıkışıklığında araç kalkışlarda sallama yaptı. 20 km sonra sıkışık trafikte hafif gaz verip ilerlemek istediğimde sürekli olarak stop etmeye başladı. ( en az 3 defa ). Ancak halen daha değişik bir ses duymuyorum. (Küt ve şakırtı şeklinde). Otomatiği devre dışı bırakarak denediğimde de yine 1. viteste aynı sorunu yapıyor.Arkas ile mümkünse yarın görüşeceğim ama önce tam sorun tespiti yaptırmam gerekiyor bunun içinde aracın 60.000 bakımını yaptıracağım ve şanzımanın arızalı olduğuna dair belge isteyeceğim. Tabi o belge ne işime yarar, arkas bu durumda ne yapar ya da yapar mı ? bilemiyorum.( açıkcası hiç sanmıyorum). Aracı bu şekil belli bir süre kullanmak ne kadar zararlıdır onu da bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Malesef abi.

Mekatronik ünite üzerindeki valfleri kontrol eden selenoidler sıkıntı.

 

 

 

Bu arada araba kaç km'de? Yetkili servis bakımları tam mı? 60.000'de bir şanzıman yağı değişimi gerekiyor. Yetkili servis dışında pek yok dsg yağı. Değişmemişse hemen değiştirin, ve çok bilmiş ustalara bakıp klasik atf koymayın.

 

Lazımsa ayarlayabilirim yağı, orjinal febisinden :p

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

207 yi satıp 2008-2009 passat 1.4 TSI DSG alayım diye hayal ediyordum. :unsure2:

gözünü seveyim klasik otomatiğin.. taş gibi maşallah :nazar:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Geçmiş olsun.Çok anlamam ama çok konuşuldu edildi.Muhtemelen aracınız sıkıntılı.Emmi yazmış.Bence aracı hiçbirşekilde elletmeden direk gidin durumu anlatın.Gerekirse birlikte yetkili serviste kontrol ettirin.KAbul etmezlerse aracınızın arızasını yazılı olarak tespit ettirip mahkemeye verin.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hayır Ford-Volvo bayisi

 

Geçmiş olsun. Hayırlı olsun. Keşke Dod bayisinden baksaydınız. Umarım inş düzelir biran önce.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Öncelikle geçmiş olsun bayi ile görüşün olmazsa eğer mahkemeye başvurun sonuçta ayıplı mal satıyolar size ve bu da suç.

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Geçmiş olsun Oktay Bey, ben de Mehmet Bey'e katılıyorum, bence de ilk iş olarak aldığınız yere gidin. Servis ve mahkeme süreci ondan sonraki aşamalar olmalı. Durumu diyalog yoluyla çözemezseniz dava hakkınız olduğunu sakın unutmayın.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

2.el alisverisde nasıl bir dava hakkım olabilirki sonuçta aracı eksiksiz teslim aldim diye imzam var ortada... 

Yorum bağlantısı

Araca müdahale edilirse, suçu başkasına atarlar. En azından yarın satıcıya gidip bu araçta sorun var diyeceksiniz. Onlar zaten araçta sorunu az çok farkındalardır. Umursamaz davranırlarsa belli ki işi yokuşa süreceklerdir. Siz onlardan zengin ya da eksperlerinin hata yaparak aldıkları aracı üstlenecek kadar vefakar değilsiniz. Aradan süre geçseydi belki tereddüt edebilirdiniz ancak şu anda tüm hakkınızı sonuna kadar aramalısınız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Yavuz bey esasinda galerilerden almak istemediğim için bu tür kurumsal yerlerden almak istedim ama sorun çıktı mi hepsinde çıkıyormuş ve benimde başıma geleceği varmış. Herkese yardimlariniz icin cok teşekkür ediyorum. Yarın dediginiz gibi ilk iş arkasa gitmek olacak her ne kadar umutsuz olsamda... Oysaki arabayi da çok sevmiştim. :(

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

2.el alisverisde nasıl bir dava hakkım olabilirki sonuçta aracı eksiksiz teslim aldim diye imzam var ortada...

 

Bildiğim kadarı ile bu durumda Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak dava açabiliyorsunuz. Ancak bu uzun ve yorucu bir süreç olabilir. Aracı aldığınız yer kurumsal olduğu için diyalog ile çözme şansınız yüksek diye düşünüyorum. İnşallah üstesinden gelirsiniz.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Tam 7 yıl kullandım touran 1.6 fsi klasik otomatik olanını taş gibi araba idi motor ve şanzımanı dışında. Bir kere motor bir kerede şanzımanı değişti

Bunun yanı sıra bahsi geçen akif benim kankamdır aynı liseden mezunuzdur iki ortağı ile beraber tr nin en iyi vw mekatronik teknikeridir ;) arb servis ise

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Dun Arkas ikinci elin onunden gectim. Yanlis hatirlamiyorsam ''Guven satar'' yaziyordu.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Abi eğerki ilgilenmezlerse servisten hemen arızalı olduğuna dair kağıt al mahkeme tüketici heyeti vs ne varsa dene çok geçmiş olsun... Touran büyük suv du değil mi ?

Yok, büyük suv olan Touareg. Bu Caddy'nin binek kardeşi...   :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Abi eğerki ilgilenmezlerse servisten hemen arızalı olduğuna dair kağıt al mahkeme tüketici heyeti vs ne varsa dene çok geçmiş olsun... Touran büyük suv du değil mi ?

minübüs

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...