İçeriğe Yönlendir

Ka - Body Kit Projesi

Burak Fidan

Recommended Posts

Sani Gerşon

Naçizane bir öneri:

Yolcu airbag yerini kullanılabilir hale getirebilrsiniz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut
  Burak Fidan yazdı:

Şirin durdu ama böle astar niyetiyle attım :)

QPmtsAe.jpg

göstergeleri sökmüşken hemen oktay ustaya gönder yeni nesile çevirsin  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Fidan
  Sani Gerşon yazdı:

Naçizane bir öneri:

Yolcu airbag yerini kullanılabilir hale getirebilrsiniz.

Airbag gibi mi? Tesisat mesisat karışık işler ?
Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

eline sağlık dostum. boyama işi iyi olacak. aynı vites topuzunu ben de lagunada kullanmıştım çok iyi 3 parmak kullanımı sağlıyor. fakat tam tersi şeklinde takılıyor bilgin olsun. o şekilde parmaklarına oturmaz. bir de diğer yöne çevirerek dene. :good1:  

Yorum bağlantısı
Burak Fidan
  Sani Gerşon yazdı:

Yok yok, torpido olarak kullanin.

Derinleştirme şansım yok muhtemelen. Altında gözlüğe benzeyen yada 8e benzeyen montaj sacı var. Onu kıpırdatmak büyük iş. ekstra torpido ihtiyacımı kolçaktan biraz idare edebiliyorum:)

Alper Sakalli yazdı:

eline sağlık dostum. boyama işi iyi olacak. aynı vites topuzunu ben de lagunada kullanmıştım çok iyi 3 parmak kullanımı sağlıyor. fakat tam tersi şeklinde takılıyor bilgin olsun. o şekilde parmaklarına oturmaz. bir de diğer yöne çevirerek dene. :good1:

Alper vites öle çirkin durur bence :) Hem böle dirsek yaslıyken çok rahat bi kullanımı var bana göre :)

Boyama işini de presto siyah sprey var hepsiburdada. Ordan iki üç kutu alcam tüm eski gri yüzeyleri siyah boyamayı düşünüyorum. Bölece daha muntazam ve yeni bir görünüm elde edebilirim. :) dashboardı çıkarmamdaki sebep boyamak değil ama hava üflengeçlerim problemli onları tamir etmek içindi, hazır sökmüşken elektrik tesisatını da accık toparlatmak istiyom.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Derinlestirmek degil de, ölçüsü alinip fiberle dibi düzgün bi hale getirilemez mi?

Yorum bağlantısı
Burak Fidan
  Sani Gerşon yazdı:

Derinlestirmek degil de, ölçüsü alinip fiberle dibi düzgün bi hale getirilemez mi?

Kesinlikle getirilebilir, fakat çok derin bir yer değil orası :/ bide zemini de eğimli. Aslında bakayım belki olabilir eve gidince bir düşüneyim :)

Renk seçimi konusunda napcamı henüz bilmiyorum. İlk başta. Bej düşünmüştüm ama kafamda gri turuncu konsept bişeler de var o yüzden renkleri napcamı kararlamaam. Lazım

1KTMHQd.jpg

80x7ScU.jpg

V6JSaau.jpg

F0uAvK1.jpg

dvZdGFt.jpg

kHLwK6q.jpg

JFdWV2p.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mat turuncu ve mat siyah cok afili durmus. Baska yerlere de ayni detayi uygulamayi unutmayin.

Yorum bağlantısı
Burak Fidan
(düzenlendi)

İlk fotodaki mi? Turuncu gri siyah bişeler düşünüyorum aşağıdaki foto mesela koltuklar koyu gri ve dikişler turuncu yapmak geçiyo kafamdan.

Tabi aynısını yapmak mümkün değil, ka da bunda durduğu gibi durmaz

mvoeOh8.jpg

F8ADrED.jpg

tarihinde Burak Fidan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kullanacağınız rengi dağıtmanız gerekiyor. Konsola o kadar turuncu kullanacaksanız koltukları böyle yapmanızı tavsiye etmem. Ufak tefek detaya geçmenizi öneririm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alper Sakalli
(düzenlendi)
  Burak Fidan yazdı:

Alper vites öle çirkin durur bence :) Hem böle dirsek yaslıyken çok rahat bi kullanımı var bana göre :)

Boyama işini de presto siyah sprey var hepsiburdada. Ordan iki üç kutu alcam tüm eski gri yüzeyleri siyah boyamayı düşünüyorum. Bölece daha muntazam ve yeni bir görünüm elde edebilirim. :) dashboardı çıkarmamdaki sebep boyamak değil ama hava üflengeçlerim problemli onları tamir etmek içindi, hazır sökmüşken elektrik tesisatını da accık toparlatmak istiyom.

hacıı prestonun mat siyah spreyini ben de kapı kollarına rütuş için almıştım ama hüsran bir rengi var. spreyin kenarları beyaz kalıyor. başka yerde de denedim hiç memnun kalmadım bilgin olsun. daha önce kullanmadıysan presto mat siyaha hiç yanaşma :s nalburdan akçalı akrilik mat siyah boya aldım o daha iyiydi.

vites topuzu için de öyle mutluysan öyle kullan kim ne diyebilir ki  :biggrin:

tarihinde Alper Sakalli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Fidan
  Alper Sakalli yazdı:

hacıı prestonun mat siyah spreyini ben de kapı kollarına rütuş için almıştım ama hüsran bir rengi var. spreyin kenarları beyaz kalıyor. başka yerde de denedim hiç memnun kalmadım bilgin olsun. daha önce kullanmadıysan presto mat siyaha hiç yanaşma :s nalburdan akçalı akrilik mat siyah boya aldım o daha iyiydi.

Alper prestonun hepsiburada yorumlar hep çok iyi ? Bi yanlışlık olmasın :s şaşırdım açıkçası

Akçalı belki dökülme yapar diye düşündüm ondan ona hiç yanaşmadıydım aslında alayım bi deneyeyim olursa paylaşırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Burak kokpit boyaması ciddi bir iş. sıcaklıktan etkilenecek vs o yüzden iyi değerlendir ve kalitesiz bi uygulamaya bulaşma derim. ama kokpiti sökme fikrine bayıldım. amma güzel bir temizlik yapılır şimdi.

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli
  Burak Fidan yazdı:

Alper prestonun hepsiburada yorumlar hep çok iyi ? Bi yanlışlık olmasın :s şaşırdım açıkçası

Akçalı belki dökülme yapar diye düşündüm ondan ona hiç yanaşmadıydım aslında alayım bi deneyeyim olursa paylaşırım

ben de yorumlara bakarak ve kıyaslayarak presto aldım :)) evde duruyor full. yollayayım istersen denersin

Yorum bağlantısı
Burak Fidan
(düzenlendi)
  Alper Sakalli yazdı:

ben de yorumlara bakarak ve kıyaslayarak presto aldım :)) evde duruyor full. yollayayım istersen denersin

Alper teşekkürler, :) bakalım akçalı ile direksiyona da sıktım dün akşam. Görünüşe göre dökülme yapacak gibi :) prestoyu da denemek istiyorum ama önce akçalının işe yaramadığını göreyim :)

Erhan Erdebil yazdı:

Burak kokpit boyaması ciddi bir iş. sıcaklıktan etkilenecek vs o yüzden iyi değerlendir ve kalitesiz bi uygulamaya bulaşma derim. ama kokpiti sökme fikrine bayıldım. amma güzel bir temizlik yapılır şimdi.

Erhan dashboard yazın 40-50 derece görür ama 100-110 derece kadar boyayı yakıcı ısı görmez diye düşünüyorum. Bide tamamen deneme yanılma yöntemine döndü benim iş biraz :) zaten bi kez söktüm ya artık tencere kapağı kaldırır gibi zırt pırt sökerim :D temizlik biraz yaptım şimdi yeni hedefim halıyı sökmek onun da altı pistir leş gibi :) tarihinde Burak Fidan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Burak Fidan yazdı:

Alper teşekkürler, :) bakalım akçalı ile direksiyona da sıktım dün akşam. Görünüşe göre dökülme yapacak gibi :) prestoyu da denemek istiyorum ama önce akçalının işe yaramadığını göreyim :)

Erhan dashboard yazın 40-50 derece görür ama 100-110 derece kadar boyayı yakıcı ısı görmez diye düşünüyorum. Bide tamamen deneme yanılma yöntemine döndü benim iş biraz :) zaten bi kez söktüm ya artık tencere kapağı kaldırır gibi zırt pırt sökerim :D temizlik biraz yaptım şimdi yeni hedefim halıyı sökmek onun da altı pistir leş gibi :)

Halıyı sökecekseniz mutlaka ama mutlaka izolasyon yapın altına. Hem yol sesi hem de ısı kaybı azalır araçta.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Fidan

İzolasyon olarak bauhaustan alabileceğim öneri var mı? Bide ben halıyı sökersem geri baliyle mi yapıştırıcaz :)

Sani Gerşon yazdı:

Halıyı sökecekseniz mutlaka ama mutlaka izolasyon yapın altına. Hem yol sesi hem de ısı kaybı azalır araçta.

Açıkçası izolasyonu hem kapıların içine, hem dashboard bölgesi, hem de taban için yapmak isterim bakalım bütçe ne vakit el verecek :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
  Burak Fidan yazdı:

İzolasyon olarak bauhaustan alabileceğim öneri var mı? Bide ben halıyı sökersem geri baliyle mi yapıştırıcaz :)

Açıkçası izolasyonu hem kapıların içine, hem dashboard bölgesi, hem de taban için yapmak isterim bakalım bütçe ne vakit el verecek :D

İzolasyon için Ali Cihangiroğlu, Hakan Erken ve Hüseyin Uzun'la irtibata geçin mutlaka.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk

Benim ka'dada torpidonun belli yerleri boyalı , hic bi sikinti yasamadim hocam yaz sıcağında bile . birçok gün güneşin altında yatti

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alper Sakalli
  Burak Fidan yazdı:

Erhan dashboard yazın 40-50 derece görür ama 100-110 derece kadar boyayı yakıcı ısı görmez diye düşünüyorum. Bide tamamen deneme yanılma yöntemine döndü benim iş biraz :) zaten bi kez söktüm ya artık tencere kapağı kaldırır gibi zırt pırt sökerim :D temizlik biraz yaptım şimdi yeni hedefim halıyı sökmek onun da altı pistir leş gibi :)

:) Burak dostum direksiyona deri ya da vinil kaplamanı öneririm. Boya, ellerinde parça parça kalır. Yalıtım malzemeleri de m2'si 30TL'den fln başlıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Fidan
(düzenlendi)

İzolasyonların yenilenmesi artık şart. Çok vahim durumdaydı hepsi... Hatta taban sacını da komple elden geçirmem lazım. Süpürge yaparken kapalı gibi görünn taban sacı parça parça pasları çekti ve delik kaldı. İzolasyon yapmadan önce tabanı elden geçirmem gerekiyor..

kIg3Cxo.jpg

tr2153m.jpg

Halı ile üstünü kapadım sacın :(

8IPQ8c5.jpg

Kalorifer peteği kutusu ve hava üflengeç salyangoz kutusu ikiside kırıkmış :s tamir ettim. Tamir edilmiş hallerini çekmemişim

KGk8M68.jpg

6BBtLDR.jpg

Bunlar da en üst kapamalar, bunları da sökerken ben kırmıştım tamir edip yıkadım. Kapkara olmuş süngerlerini de söküp yerine kapı ve camlarda kullanılan süngerden çektim, fena olmadı güzel oldu.

6OyR432.jpg

Kablo ve sigorta kutusu rotalamalrını düzelttim ama çok geç olunca onun fotoyu çekmedim.

tarihinde Burak Fidan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Fatih Çağlar

Sen işi body kitten çıkardın artık yavaş yavaş restorasyona doğru götürüyorsun anlaşılan :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...