İçeriğe Yönlendir

Lpg Taktırmalı Mıyım?


kenan karga

Recommended Posts

kenan karga

arkadaşlar flairim kilometrede 35-40 kuruş arasında yakıyor  ayda ortalama 250-300 tl arası benzin parası veriyorum bu da beni geriyor satmayı bile düşünüyorum ama aracımdan da yakıtı dışında memnunum ne yapmalıyım lpg taktırsam bu fiyat kaca duser birde aracın çekişinde falan dusus ne kadar olur düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

LPG ile %45 civarı bir tasarruf sağlarsınız. Bu devirde spor araba olmadıkça benzinli araba kullanmam.

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı

hocam aracı ne kadar kullanacağına ve ne sıklıkta kullandığına bakarak bi hesap yap bence. 1800 e brc taktırdım 9 taksit. aylık 200 tl ödüyorum. aylık tasarruf da 200 ediyorum. birçok araç genelde  1 litre benzin yerine 1,2 litre lpg yakıyor. kit ve işçilik çok iyi ise 1,15 lt lpg ye kadar düşüyor 1 llitre benzin yerine. arabanın yakıt tüketimine göre hesapla. 

Yorum bağlantısı
kenan karga

hocam alalı 6 ay oldu 5 bin km yaptım yani yıllık ortalama 10 bin km yapacagım gibi gözüküyor buda hemen hemen 4000 tl yapıyor lpg ile de 2700 gibi bir fiyat cıkıyor yani 1 sene de kendini amorti edecek gibi geliyor lpg taktırsam yanlış hesaplamıyorum di mi ömer faruk hocam

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

15.000km kullanımda amorti eder, işletme ve diğer yan masraflarıyla(1500tl+işletme+ ceyrek depo altı kalmayacak benzin tüketimi). Ancak; Yıllık 10.000km civarında yol yapıyorsanız bu standart kullanımın biraz daha aşağısında kalır ve yaktığınız yakıt gayet normal. Lpg olunca az yakmayacaksınız, aynı fiyata daha çok yol yapacaksınız. Yakıt ucuz olunca genel kullanıcı davranışı bu şekilde oluyor ve benzinli haline göre yapılan fazla km gözönüne alındığında amorti süresi kısalmış oluyor ama maliyet açısından rahatlama olmayacaktır.

Lpg ucuz bir yakıt olduğu için yakıta ayrılan meblağ düşüyor. Aracın ise yakıt tüketimi artıyor. Bu arada aracın elektrik sistemindeki hassasiyetler artacaktır.

Kendi tercihim, yılda 10.000km yapacaksam, lpg kiti için ayıracağım meblağı yakıta vermeye devam ederim. Eğer kullanım şekli değişmeyecekse 1,5 sene sonra amorti edeceğim sisteme yatırım yapmazdım.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Evren Hocam haklı. Ama bence Aracı uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız takdırın. 

Yorum bağlantısı
kenan karga

birde o durum var araca ne kadar binecegim onu bilemiyorum şimdilik araçtan memnunum ama 2 sene sonra değiştirmeye kalkarsam hiçbir karım olmayacak

Yorum bağlantısı
Yusuf Kara-2

Yılda 10 bini geçiyorsanız araçta uyumluysa kesinlikle taktırın derim. Ben aracıma sıfırken taktırdım. 3.5 yılda 60 bin km yol yaptım. Benzin 5.10 lira iken 2.3 dan lpg alıyorum (yazları genelde böyle oluyor) tasarrufum yazın %50 kışın %30-35 ortalama %40 tasarruf ettiğimi düşünüyorum. Benim taktırdığım sistem MGS , Adıyaman'da Fethi Usta'ya taktırdım. Sanırım Türkiye genelinde de yaygınlaşıyor.

Yorum bağlantısı
kenan karga

birde şu yönden bakmak lazım bizim insanlarımız araba ararken genelde lpg li arıyor benzinli denilince uzak duruyor satışta da lpg avantaj sağlamaz mı

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Hiç düşünmeden taktırın.Ort 15 ay içinde amorti edersiniz.Hemde aracınıza zevkle binersiniz.

Yorum bağlantısı

LPG taktırmayı düşünenlerin cevaplaması gereken temel soru "daha kaç kilometre bu arabaya bineceğim" dir. 20 bin km sonra arabanızı satacaksanız taktırmayın. Ama lpg li vaziyette 40-50 bin km daha kullanacaksanız -ki sizin hesaba göre 4-5 yıl- taktırın.  

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bizim arabada lpg yok takmayı da düşünmüyorum.Evet yakıtı çok kullanıyor.Hem bagajı küçük hem yedek lastik arada lazım oluyor.Lpg takılınca araba kendini kaybediyor.Sürekli bir masraf gerektiriyor.Forumu aratın bir sürü arkadaş bu durumdan sıkıntılı.Yapılırken kablosu uzun yapılmış araba kendini kaybetmiş hiç gitmiyor hale gelmiş arkadaş gidiyor diyor ki bu kablolar çok uzun kısaltın diyor bunun üzerine arkadaşımızdan ekstra para alıyorlar.Bujiler yağlama vs aracın beyni bu parçalar çok önemli az binin öz binin ama masraftan kaçının.Benim Düşüncem bu.Periyodik bakımından başka arabaya bakım yapmıyorum.Geçenlerde Yürür aksam bakımını yaptırdım.Kim bilir düzgün ve düzgün olmayan montaj yapılan araçlarda durum nedir. ?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
kenan karga

vallahi kafam çorba oldu  :biggrin: iki arada kaldım en iyisi ben biraz daha benzinde devam edeyim bakalım  :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fabrikasyon lpg sistemlerinde test ölçümlerindeki tüketim miktarı yükseliişi %30 çıkar, güncel birim yakıttan hesabınızı yapın.

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Aracınıza daha keyifli binmek, gözünüzün devamlı yakıt göstergesinde olmamasını istiyorsanız bence iyi bir ustaya taktırın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ayda 300 lira benzin parası veriyorsunuz. LPG takarsanız yine aynı parayı vereceksiniz, bagajınız küçülecek, arada ayar gerekecek, km yükselince katalitik arızası verecek, satışta motor üfleyecek vs vs. 

 

Bence o km lerde benzine devam uygun olur kenan bey. Daha ne az yaksın? aklınız motorda arabada olmaz. oynanmamış benzinli motor işte. 10 sene binin. Şimdi az yakacak diye takarsınız LPG sonra bir iki sorun olur çözersiniz ama sıkılmaya başlarsınız 3 sene sonra aracı satar üstüne 25 daha koyar başka araç alırsınız.

 

nerde kaldı ekonomi?

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Tunçer KAYA

Taktırın ben taktırdım 1 ay içinde. Araç 45 kuruş yakıyordu şu an 27 krş yakıyor şehir içinde şehir dışında 22 kuruşa bile düşüyor diyolar.

zaten satarken tüplü araba ile tüpsüz aracın fiyatı bir olmuyor tüp masrafınıda satış fiyatına eklersin olduda bitti maşallah.  :flowers:  :flowers:

Yorum bağlantısı
Bahadır Kılınç

Olumsuz görüşlerin hiç birine katılmıyorum. Bir sene oldu flair aldım. Kendim taktırdım güvendiğim bir firmaya. Maşallah bir çok kişinin bir çok araçta yaşadığı sorunların hiç birini yaşamadım. Araç seri ve atik bir araç tedirgin oldum bu özellikleri gider diye ama hiçte olmadı öyle bir şey. 80 tl ye depo dolduruyorum Ankarada arabanın üzerinden inmem en az 300 km gitti bir depo yani 25 kr yapar. Önemli olan takılacak olan sistem ve takacak olan USTA. Bence araştırmanızı iyi yapın aracın bakımlarını aksatmadan aracı yormadan düzgün bir şekilde kullanıldığı takdirde hiç bir sıkıntı yaşatmaz. Bayrama ısparta ya gidicem inşallah. bir depo gaz burda evin önünden Isparta da evimin önüne kadar götürüyor yakacağı gaz maksimum 80-85 tl. Bir depo benzinlede gidiyorum ama 220 tl. Aradaki fark ortada.  :nazar:  :nazar:  :nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Olumsuz görüşlerin hiç birine katılmıyorum. Bir sene oldu flair aldım. Kendim taktırdım güvendiğim bir firmaya. Maşallah bir çok kişinin bir çok araçta yaşadığı sorunların hiç birini yaşamadım. Araç seri ve atik bir araç tedirgin oldum bu özellikleri gider diye ama hiçte olmadı öyle bir şey. 80 tl ye depo dolduruyorum Ankarada arabanın üzerinden inmem en az 300 km gitti bir depo yani 25 kr yapar. Önemli olan takılacak olan sistem ve takacak olan USTA. Bence araştırmanızı iyi yapın aracın bakımlarını aksatmadan aracı yormadan düzgün bir şekilde kullanıldığı takdirde hiç bir sıkıntı yaşatmaz. Bayrama ısparta ya gidicem inşallah. bir depo gaz burda evin önünden Isparta da evimin önüne kadar götürüyor yakacağı gaz maksimum 80-85 tl. Bir depo benzinlede gidiyorum ama 220 tl. Aradaki fark ortada. :nazar::nazar::nazar:

Katiliyorum çünkü lpg de yaşanan sorunlarin hemen hemen hepsi montajla alakali.. Montaji hatasiz olan araçta rutin bakimlarin dişinda aman aman bi masraf cikmiyor. Bende önceki aracimi benzinli alip kendim LPG taktirmistim. Ama lpgyi taktirdigim yer bu isin piri ve herkesin montajina güvendiği yerdi. Hic sorun yasamadim. Şimdiki aracimda lpgli bunda da herhangi bi sorun yasamiyorum ve benzine gore %35 kesin kâr olayi var. Uzun yolda araci yormadan 7.5 litre LPG ye kadar yakit tüketimi sağlamak mümkün.
Yorum bağlantısı

aynen bence de 1.5 senedir LPG li kullanıyorum LPG den yana sıkıntım yok. İnsanlar filtresini değiştirmiyor,bakımını yaptırmıyor ucuz işçiliğe kaçıyot sonra boyuna lpg ye suç atıyor. Montajı başarılı yapılmış, bakımları kesinlikle ihmal edilmemiş LPG sorun yaşatmaz bana göre. LPG ler ilk çıktığında -markasını bile bilmiyoruz- babam klasik sırasız olanlardan LPG taktırdı hiç olmamışsa 12 sene olmuştur bakımları hariç LPG yüzünden masrafolmadı Toyotasında .Aynı şekilde abim  de öyle 4 yıldır tık demedi kimsenin beğenmediği Atiker. Demem o ki en aşağı 10000 km de bakım yaptırmadan LPG ye çamur atanları ve ucuz işçilikle LPG taktıranları sigara içip nefesim kesiliyor diye şikayet edenlere benzetiyorum ben :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Enver Umit Tulu

hocam hesap doğru mudur? Isparta 120tl yakmalı, 220tl bana biraz fazla gibi geldi. 85tl lpg yakması ise baya iyi

bu şekilde 30 kere gidiş geliş yaparsak lpg masrafını amorti eder

Yorum bağlantısı
Bahadır Kılınç

daha yeni geldim ıspartdan. önceki gün datçadan ıspartaya geldim. Yolun muğlaya kadar olan kısmı aşırı rampa viraj ve yükten dolayı sağlıklı bir veri elde edemedim. ancak muğladan sonra ıspartaya geldim. ankaraya çıkarken fullemek için durdum 17 litre gaz aldı km 250 ydi. Ankara fiyatından hesaplarsam 18 kuruş yakmış oluyor. ful depo gazla (28 lt) ankaraya geldim gaz ikazı öttüğünde km 420 ydi 17-18 kuruş yapıyor. Ankaradan ıspartaya benzinle gittim temizleyici katkı maddesi katmıştım bir depodan biraz az yaktı yüklenmiştim biraz hatta deneme amaçlı 180 bastım içim rahat etti motor hala yerinde :). Sonuç olarak Bir depo gaz Ankara fiyatlarında 75-80 tl bir depo benzin 180-200 tl. benim bir yıl oldu ve fazlasıyla amorti etti kendini. Uzun süre binip fazla km yapacaksan taktır ama geçici bir süreyse hiç girme.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
kenan karga

daha yeni geldim ıspartdan. önceki gün datçadan ıspartaya geldim. Yolun muğlaya kadar olan kısmı aşırı rampa viraj ve yükten dolayı sağlıklı bir veri elde edemedim. ancak muğladan sonra ıspartaya geldim. ankaraya çıkarken fullemek için durdum 17 litre gaz aldı km 250 ydi. Ankara fiyatından hesaplarsam 18 kuruş yakmış oluyor. ful depo gazla (28 lt) ankaraya geldim gaz ikazı öttüğünde km 420 ydi 17-18 kuruş yapıyor. Ankaradan ıspartaya benzinle gittim temizleyici katkı maddesi katmıştım bir depodan biraz az yaktı yüklenmiştim biraz hatta deneme amaçlı 180 bastım içim rahat etti motor hala yerinde :). Sonuç olarak Bir depo gaz Ankara fiyatlarında 75-80 tl bir depo benzin 180-200 tl. benim bir yıl oldu ve fazlasıyla amorti etti kendini. Uzun süre binip fazla km yapacaksan taktır ama geçici bir süreyse hiç girme.

aracıma son 1 ayda 1000 tl masraf yaptım tam kafama gore oldu  boyumda biraz kısa oldugu içinde  diger araclar konsol yuzunden kullanması zor geliyor ama fiesta tam benlik önümü rahatça görüyorum bu sebeplerle artık satmam uzun bir süre bu nedenle kışa doğru taktıracagım lpg yi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...