İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Direksiyon Problemleri

Haluk Şentürk

Recommended Posts

Ahmet Tahir Kuzhan

kayış gergin olursa titrer motor sesi bile değişir kayış gevşek ise sağ sol yapınca öter... ayrıca fren ve dreksiyon yağları farklıdır

Yorum bağlantısı
Cumali Küçükaslan

Eski kayış varken böyle titreme sorunu yoktu, acaba kayışın alışması falan mı lazım ?

bence kayışı geniş takılmış olabilir büyük kayış takılmış olabilir

Yorum bağlantısı

4.levent sanayi mahallesinde işıklar ford yedek parçacasından aldım dayco marka iyi değil hemen çatlama yapıyormuş Datex daha kaliteliymiş orjinalmiş ve zaten klima ve klimasız olarak 2 çeşitmiş bu kayışlar özellikle belirttim hani yanlış olmasın diye. Sağa sola çevirince hafif titreme ve sonra uğultu geliyor. Direksiyon düz durursa hiç bir sıkıntı yok. hidroliğide tamam..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Datex orjinal değil, herhangi bir kayış, Dayco daha iyidir ve parçacı elindekini önerir, yetkili servisten kayışı alabilirsiniz, yada orjinal parça satan yerlerden, titreme kayış gerginliğinden-hidrolik azlığından- pompadan-direksiyon piston arızasından olabilir, kolaydan zora doğru gidin.

Direksiyona ATF yağı koyacaksın, sakın frene konan Dot4 hidrolik koyma, direk pompayıda kutuyuda kitlersin.

Yorum bağlantısı

Kayışı takan ustaya tekrar gittim kayış gerginliğini kendisi ayarlıyormuş otomatikmiş yani. birde direksiyonu sağa sola çevirince direksiyon pompası çalışmaya başlar dedi o kadar titreme normalmiş.. bi sıkıntı olmazmış. Cevaplarınız için tşk ederim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ümit Mavigöz

merhaba ;

araç çalışır pozisyonda tekerlekler araçla paralel yani direksiyon düz konumda sola az tur yapıorum normal sağa az tur yapıyorum küt diye bi sesle beraber dönüyor sanki tekerlek bir yere takılıyormuşta kurtuluyormuş gibi sizce sorun nedir ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erman Devrim
(düzenlendi)

Geçmiş olsun

Tekerlek davulunbaza veya çamurluğa sürtmüyorsa

Rot bence,geri geri tam kırıp direksiyonu birde o şekilde deneyin ses geliyorsa kütür kütür rot

tarihinde Erman Devrim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Geçmiş olsun

Rot bence,geri geri tam kırıp direksiyonu birde o şekilde deneyin ses geliyorsa kütür kütür rot

hımm denerim ancak 1 ay önce araca rot ayarı yaptırdım usta alt takımı komple kontrol etti bi sorun yok dedi gözden kaçırmış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

kule bilyelerine bir baktır

çetin abi başlık açmıcam bi daha direk sana özelden yazcam :) benimi takip ediyosun abicim her sorunuma bir cevabın var allah razı olsun :bravo:

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

sıkıntı yok kardeşim herzaman elimden geldiğince

2005 fiestaya 3 yıl binince ortalama herşeyi tahmin edebiliyorum

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

teşekkürler yakın zamanda aracın yağını değiştircem o zaman bu sorunada baktırcam ustaya söylerim.... rota baksın kule bilyalarına baksın... Gem modülden kurtuldukya geri faso fiso :D :D

Yorum bağlantısı
Çetin Özkan

fazla uzatma derim sonuçta bilya yuvayı bozarsa değiştirmek zorunda kalırsın şu durumda yağlamayla kurtulabilme şansı var .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cihan Yaşar

Fiestamın direksiyon ayarı sadece alt ve üst noktadamı kalmalı ? Ortada istedigim bir ayarda sabitlesem ; zararı olmaz herhalde.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emre Altındağ
(düzenlendi)

çetin bey merabalar. 2005 fiestamın hidrolik yağı sürekli azalıyor. kaçırma yapıyormuş.yapacak usta bulamadım.15 günde hidrolik yağı ekliyorum. ne önerrirsiniz ?

tarihinde Emre Altındağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Subay

Aracimda direksiyon kutusu problemi var acil yardimlariniza sunarim burdurda ikamet ediyorum burda anlayan yok nekadara mal olur tamiri varmi

Yorum bağlantısı
Hakan Subay

Sayın Fordclub üyeleri aracımda alt taraftan ses  gelmeye  başladı askıya  alındı ve  direksiyon tamir  takımının arızalı olduğu  söylendi. Burdur'da  yapabilen yok bana yardım edin araçtan  soğudum nerede  yapılır  tamiri  var mıdır sıfırı ne kadar? 

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hakan Subay

Sayin ford club uyeleri acil yardimlarinizi istiyorum aracimin direksiyon kutusu tamirtakimi arizalanmis alttan cok fena ses geliyor burdurda tamirini yapabilen yok ayrica tamiri varmi onuda bilmiyorum oluyorsa nekadara yapilir sifiri nekadardir

Yorum bağlantısı
Tamer Akkan
(düzenlendi)

Aynı durum bende de söz konusuydu, İzmir size yakın şansınız var. Forumda Sabri Ustamız var, İzmir'den (Ustaeller) onunla iletişime geçerseniz size gereken bilgileri verir.

tarihinde Tamer Akkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Subay

Siz nasil halletiniz nekadara mal oldu

Forumda bu sorunu yaşayan kimse yokmu

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tek bildiğim düzgün bir usta el atmazsa sorunun düzelmeyeceği.Direksiyon kutusu işi herkesin halledeceği birşey değil.

Yorum bağlantısı

Özel bi serviste kutu söktürülür,düzgün bi tornacıya gönderilir,revize yapılır,ve tekrar takılır...

Ortalama (kutu sökme takma işçiliğine )  100  150tl alırlar,Tornacıda 200   250 arası alır...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...