İçeriğe Yönlendir

Balkan Sofrası


Eray Alicikoğlu

Recommended Posts

Eray Alicikoğlu

Hepsi harika gözüküyor Eray :bravo:

Ama rakibimiz THY dersem gülme :D:D

Sizin konu uçmuş zaten [emoji23][emoji23]
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Görüntü değişik Rum mutfağı ile bağı var mı. Bir de pense ne için ısınan metali tutmaya mi kullanıliyor?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Görüntü değişik Rum mutfağı ile bağı var mı. Bir de pense ne için ısınan metali tutmaya mi kullanıliyor?

Arnavutlar yapar genelde rumları bilmem [emoji16] pense orda tavuğu içine çelik telle asmıştık hem onu kestik hem de tutmak içindi
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Ha bire hamur, et nerede? :biggrin:

Bizde böyle abi envaye çeşit hamur işi [emoji23]
Yorum bağlantısı

:dribble:  tam da öğlen yemeği öncesi gördüm, bunları görüp ekmek arası döner yicem şimdi. Mutlu musun Eray  :angry:  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bizde böyle abi envaye çeşit hamur işi [emoji23]

 

Arasına et met bir şey gireydi ya :biggrin: Doymam ben öyle

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

:dribble: tam da öğlen yemeği öncesi gördüm, bunları görüp ekmek arası döner yicem şimdi. Mutlu musun Eray :angry::biggrin:

[emoji23][emoji23] hayal ettiğim gerçekte olan diyosun yani [emoji16]
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Arasına et met bir şey gireydi ya :biggrin: Doymam ben öyle

Bol kıymalı börek sana göre o zman abi [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Konunun kralıymış Eray. Eline sağlık kardeşim.. :good1:  :bravo: Cuma günü akşamı bolca Triliçe yedik. Dün sabah Boşnak Börekçisinden Mantı ve Samsa aldım sabah kahvaltı için. Yarım kg mantıyı tek başıma lüplettim valla..  :biggrin:

 

Ek yapacak olursak, şimdiye kadar yediğim en güzel Kosova etleri yapan yer: Tarihi Kosova Köftecisi/ Gölcük 

(İlk 3 foto bizzat bana ait, diğerleri alıntıdır)

 

Kosova Sofra (karışık ızgara) + Kosova ya özel Pleskavica adlı, 200 gr lık köfte.   :)

 

egerejyj.jpg

 

 

e64JzzX.jpg?1

 

Tereyağda pişirilmiş yaprak ciğer..

 

e4SYitP.jpg?1

 

Banya Luka (Banja Luka)

 

banyaluka-buyuk.png

 

Cevapi

 

cevapi-b%C3%BCy%C3%BCk.jpg

 

Çıtır Sucuk

 

citirsucuk1.jpg

 

Kuru Et (İste Kurutulmuş)  

kuruet-buyuk.jpg

 

Boşnak Sucuğu (İste Kurutulmuş)  

bosnaksucugu.jpg

 

Virshle (Sosis)  

virshle-b%C3%BCy%C3%BCk.jpg

 

 

Yorum bağlantısı

Konuyu baltalayayım.

 

Şunun üstüne nimet tanımam ;)

 

 

..

Bu Balkan Sofrası mı? Değilse (ki olsa bile  :oghk: )  :p ne işi var bu konuda?  :) Yemek önce göze ve akla hitap etmeli. Daha sonra midede yerini bulmalı. Bu hiçte öyle değil. Lumbar mıydı neydi?  :p  :D Sana Lumbar dolman ile başarılar dilerim..  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bu Balkan Sofrası mı? Değilse (ki olsa bile :oghk: ) :p ne işi var bu konuda? :) Yemek önce göze ve akla hitap etmeli. Daha sonra midede yerini bulmalı. Bu hiçte öyle değil. Lumbar mıydı neydi? :p:D Sana Lumbar dolman ile başarılar dilerim.. :biggrin:

Bi yiyen birde yemeyen pişman. :D

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol
(düzenlendi)

Konuyu baltalayayım.

 

Şunun üstüne nimet tanımam ;)

 

 

 

 

Bunu da yiyen ve yemiyen pişman ama ben asla pişman olmadım olmayacam da :i-ih::good1: Milyar verseler yemem valla....

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Benim annem ve babamın da dedeleri Selanik ve Arnavutluk tan gelmeler Eray, bende özellikle Soğan böbreğini ve tepsi pilavı da deriz çok severim.

8f9f2a39aa98e4ad6c89ef58f2776e08.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Benim annem ve babamın da dedeleri Selanik ve Arnavutluk tan gelmeler Eray, bende özellikle Soğan böbreğini ve tepsi pilavı da deriz çok severim.

 

Her ne kadar Mükremin abi karşı çıksa da, genel adı "kapama" dır abi bununda.. Fırın tepsisinde soğan kavrulur, pilav yapılır aynı tepsiye (soğanlı pilav olur) üzerine etler konur (tavuk yada kırmızı et) sonra fırına verilir. Afiyetle yenir sorasında..  :)

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Bu kadar yemek yedikten sonra hamur işi, böyle dans ediliyor demek  :sandalye:

 

http://www.dailymotion.com/video/x1yr0xe_dugunde-kopartan-penguen-dansi-dedeye-dikkat_fun

Allahtan erken farkına vardı da dansı bıraktı dede  :D  :p  :p 

Her ne kadar Mükremin abi karşı çıksa da, genel adı "kapama" dır abi bununda.. Fırın tepsisinde soğan kavrulur, pilav yapılır aynı tepsiye (soğanlı pilav olur) üzerine etler konur (tavuk yada kırmızı et) sonra fırına verilir. Afiyetle yenir sorasında..  :)

Kesinlikle katılıyorum sana kardeşim, hele kemikli ve ilikli et olursa var ya hüüüüüppppp diye çek ilikleri offfff derim valla :good1::bravo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Konunun kralıymış Eray. Eline sağlık kardeşim.. :good1::bravo: Cuma günü akşamı bolca Triliçe yedik. Dün sabah Boşnak Börekçisinden Mantı ve Samsa aldım sabah kahvaltı için. Yarım kg mantıyı tek başıma lüplettim valla.. :biggrin:

Ek yapacak olursak, şimdiye kadar yediğim en güzel Kosova etleri yapan yer: Tarihi Kosova Köftecisi/ Gölcük

(İlk 3 foto bizzat bana ait, diğerleri alıntıdır)

Kosova Sofra (karışık ızgara) + Kosova ya özel Pleskavica adlı, 200 gr lık köfte. :)

Tereyağda pişirilmiş yaprak ciğer..

Banya Luka (Banja Luka)

Cevapi

Çıtır Sucuk

Kuru Et (İste Kurutulmuş)

Boşnak Sucuğu (İste Kurutulmuş)

Virshle (Sosis)

 

İşte şimdi tam oldu abi [emoji23][emoji6]

Benim annem ve babamın da dedeleri Selanik ve Arnavutluk tan gelmeler Eray, bende özellikle Soğan böbreğini ve tepsi pilavı da deriz çok severim.

 

Güzelliğe bak abi ya [emoji1][emoji106]

Caniler.. :excl: :excl:

Tavuğun haline bak.. :crazy::mangal:

 

[emoji23][emoji23] hayatın kanunu bu abi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...