önder deli 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 selamlar; 97 mondi aracımın üzerinde 205/60/15 lassa impetlus revo 2009 üretimi mevcut diş derinliği %85 oranında ancak aracım kayıyor ve zırt-pırt abs açılıyor. acı fren sesini özledim.. gecen pazar çok hahif şiddet te bir kaza yaşadım önümde ani fren tutan araca arkadan çarptım. 300-500 tl masraf ödeyeceğiz artık bu paraya 2015 lastik alsaydım keşke diye düşündüm. her neyse anlayacağınız tekrarını yaşamamak için lastik bakıyorum. fren mesafesi kısa, kayma yapmayan, 4-5 senede sertleşme olmyacak yumuşak lastik bakıyorum. aracın orijinal ebadı olan 195/60/15 e dönüş düşünüyorum ancak 195/65/15 lerde %15-30 arası daha avantajlı.. marka olarak aklımda lassa olmasına rağmen üstündekilerin sertleşmesi beni korkuttu.. yerli üretim güzel lastik bilindik marka olarak petlas çıkıyor karşıma HB sitesinde bu lastik fiyatıyla dikkatimi çekti. fazla para veremeyeceğim için elimden geldiğince Fiyat kalite kıyası yapmak zorundayım. marka ve ebat tavsiyelerinizi bekliyorum. mersinde yaşadığım için yazlık yada 4 mevsim işimi rahatça görür... teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Ben Mk2'de Pirelli P5000, Michelin Energy Green X ve Petlas İmperium kullandım, bana göre en iyisi Michelin'di fakat bütçeyi sarsacaksa Petlas da sizi hayal kırıklığına uğratmaz, fiyat/performans olarak bir hayli iyi. Orjinal ölçü 195 65 15 sanırım, ben hep öyle kullandım. Yorum bağlantısı
Devrim Kara 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 bende mondeomda 205/45/17 pt 741 kullanıyorum memnunum yani kötünün iyisi diyebilirim pirelli kullandım çok kötüydü Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 http://www.hepsiburada.com/petlas-195-65r15-91h-imperium-pt535-uretim-tarihi-2015-p-OTLST21700 Keşke pt741 modeli olasymış ancak o ölçüde yok. Ben yeriniz de olsa pt515 yerine pt535 alırım.535 515'in daha güncel versiyonudur Pt535 4 mevsim tipi standart, pt 515 ise performans veya ultra yüksek performans olmayan standart yazlık lastiktir. Bu ikisi aynı kategoride olmayıp farklı ihtiyaçlara cevap verecektir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 PT515 bence işinizi görecektir. 195/65/15'le devam edin hayatınıza derim. 2 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 http://www.hepsiburada.com/petlas-195-65r15-91h-imperium-pt535-uretim-tarihi-2015-p-OTLST21700 Keşke pt741 modeli olasymış ancak o ölçüde yok. Ben yeriniz de olsa pt515 yerine pt535 alırım.535 515'in daha güncel versiyonudur Mert 535 4 mevsim olarak çıkan bir seri. 515 ile farklıdır.. Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 kışlıklarım petlas. geçtiğimiz ekimde falan almıştım sanırım. tüm kış, karda bile rahat rahat gezdim.tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 5 sene sertleşmeyecek lastik yok. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 5 sene sertleşmeyecek lastik yok.Bridgestone olabilir alındığı andan itibaren taş gibi zaten [emoji3] 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Petlas 2 yıl sonra kaya gibi olur .. diğerleri de 3 yıl sonra sertleşir.. 5 yıl yumuşak kalan lastik ben görmedim. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Kış lastiklerinde Petlas kesinlikle iyi. Yaz lastiklerinde ise normal yol şartlarında frenleme mükemmel ancak yağmur performansı kötü. Bizzat tecrubelerimin neticesi olarak söylüyorum. Asfaltta ani frenlemelerde ABS devreye girmesi zor, 180 le giderken bile asfaltta dip fren yapınca kaydıramadım aracı. Tabi bunda lastiklerin yeni tarihli olması ve benim çok fazla km yapmamam da etkilidir muhakkak. Ancak alışveriş merkezinin otoparkından yeni yağan yağmur sonrası dik kalkışta cayır cayır kayıp parkın girişine kadar geri geri sürüklenmek epey canımı sıkmıştı aynı lastiklerle. Tabi bunda aracın 240 bg olup deli gibi fırlamak istemesi de önemli sanırım. Gerçi antipatinaj falan gaz kesiyor ama pek de etkili olmamıştı. O yüzden yağış performansı kötü bence. Ben sık araç değiştiriyorum ve son 4 aracımda da Petlastan şaşmadım. Bunlara 280 BG lik İnsignia OPC de dahil. Bu bahsettiğim olay dışında hiç pişmanlık hatırlamıyorum. Karar sizin. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Kış lastiklerinde Petlas kesinlikle iyi. Yaz lastiklerinde ise normal yol şartlarında frenleme mükemmel ancak yağmur performansı kötü. Bizzat tecrubelerimin neticesi olarak söylüyorum. Asfaltta ani frenlemelerde ABS devreye girmesi zor, 180 le giderken bile asfaltta dip fren yapınca kaydıramadım aracı. Tabi bunda lastiklerin yeni tarihli olması ve benim çok fazla km yapmamam da etkilidir muhakkak. Ancak alışveriş merkezinin otoparkından yeni yağan yağmur sonrası dik kalkışta cayır cayır kayıp parkın girişine kadar geri geri sürüklenmek epey canımı sıkmıştı aynı lastiklerle. Tabi bunda aracın 240 bg olup deli gibi fırlamak istemesi de önemli sanırım. Gerçi antipatinaj falan gaz kesiyor ama pek de etkili olmamıştı. O yüzden yağış performansı kötü bence. Ben sık araç değiştiriyorum ve son 4 aracımda da Petlastan şaşmadım. Bunlara 280 BG lik İnsignia OPC de dahil. Bu bahsettiğim olay dışında hiç pişmanlık hatırlamıyorum. Karar sizin. Bu hızda dip frende abs devreye girmiyor ise ya frene tam basmiyorsunuz ya da aracın fren sisteminde bir sorun var.[emoji3] Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Bu hızda dip frende abs devreye girmiyor ise ya frene tam basmiyorsunuz ya da aracın fren sisteminde bir sorun var.[emoji3] Fren mesafesinde sıkıntı yok ama. Dip fren derken sert fren kastettim aslında köküne kadar basmaktan bahsetmemiştim. Kuru asfaltta sıkıntı kesinlikle olmuyor demek istediğim o 2 Yorum bağlantısı
önder deli 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 genel kanı petlas kullanılabilir gibi birde yan tarafımızdaki eski lassa şimdiki starmaxx bayii starmaxx'ın st562 modelini öneriyor sök tak 135*4 540 tl 8 taksit yapalım diyor. bu lastik için öneriniz nedir? Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 genel kanı petlas kullanılabilir gibi birde yan tarafımızdaki eski lassa şimdiki starmaxx bayii starmaxx'ın st562 modelini öneriyor sök tak 135*4 540 tl 8 taksit yapalım diyor. bu lastik için öneriniz nedir? PT515 tercih edin Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Petlas 2 yıl sonra kaya gibi olur .. diğerleri de 3 yıl sonra sertleşir.. 5 yıl yumuşak kalan lastik ben görmedim. 2 sene kullandım / kullanıyorum. "Kaya" gibi maşallah gerçekten. Bana mısın demiyor, hız kesmeden virajlara girebiliyorum. Daha evvel kullanmış mıydın abi? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 (düzenlendi) 2 sene kullandım / kullanıyorum. "Kaya" gibi maşallah gerçekten. Bana mısın demiyor, hız kesmeden virajlara girebiliyorum. Daha evvel kullanmış mıydın abi? Evet 2 araçta kullandım.. Sen istanbul da kullanırsın gel o lastiği Angarada kullan.. Gece -15 -20 leri yesin bakalım ne oluyor Seni gidi istanbul bebesi seniii.. Sani'cim ayrıca foruma ne yazıyorsam bildiğim şeyleri yazarım ben..İşkembeden sallamam. Son zamanlarda sanırım isim benzerliğinden falan karıştırıyorsun sanırım. 19 Ekim 2015 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 İstanbulluların kışın dizel araçlarımız 5 dakika sonra ısınıyor diyor ya beni bir gülme alıyor gelin Angara ya Eskişehire öyle bir konuşalım tüm gece sabaha kadar -20 yi yesin o zaman konuşuruz Aynen öyle kardeşim.. Bizim soğuklarda gece ayazda kulağa vursan kulağın düşer haberleri yok.. Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 genel kanı petlas kullanılabilir gibi birde yan tarafımızdaki eski lassa şimdiki starmaxx bayii starmaxx'ın st562 modelini öneriyor sök tak 135*4 540 tl 8 taksit yapalım diyor. bu lastik için öneriniz nedir? Lastik başı 5 lira fark var. Goodyear efficient grip performance. Takımı 560 lira.Ben olsam bunu alırdım çok çok kaliteli bir lastik. Petlas ile mukayese dahi edilmez. http://m.kliksa.com/Urun/goodyear-195-65-r15-91v-efficientgrip-performance-oto-lastik/902040516 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Evet 2 araçta kullandım.. Sen istanbul da kullanırsın gel o lastiği Angarada kullan.. Gece -15 -20 leri yesin bakalım ne oluyor Seni gidi istanbul bebesi seniii.. Sani'cim ayrıca foruma ne yazıyorsam bildiğim şeyleri yazarım ben..İşkembeden sallamam. Son zamanlarda sanırım isim benzerliğinden falan karıştırıyorsun sanırım. Yok abi niye karıştırayım. Sonuçta petlas kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. Forumda kullanmadan dediğin gibi işkembeden sallayanlar çok. Senin iklim şartlarınla benimki arasında fark olması kadar doğal bir şey yok. Ama belirtmemişsin ki? Ayrıca Önder bey Mersin'de olduğundan sanırım hepimizden iyi bir iklim şartına sahip. Bu sebeple -15 -20'leri yiyeceğini sanmam İstanbulluların kışın dizel araçlarımız 5 dakika sonra ısınıyor diyor ya beni bir gülme alıyor gelin Angara ya Eskişehire öyle bir konuşalım tüm gece sabaha kadar -20 yi yesin o zaman konuşuruz 5dk diyenin kontak anahtarı kontakta kalsın Renault kullan, 2dk'da püfür püfür esiyor Rezistanslı ısıtma sağolsun Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 İstanbulluların kışın dizel araçlarımız 5 dakika sonra ısınıyor diyor ya beni bir gülme alıyor gelin Angara ya Eskişehire öyle bir konuşalım tüm gece sabaha kadar -20 yi yesin o zaman konuşuruz Yok öyle birşey,Eskişehirde minimum 3 dk sonra sıcak geliyor arabadan. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Mehmet KAYA abim nerede. Birazdan gelir konuya el atar [emoji41] [emoji48] Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bende Petlas diyorum, Linea da 205/55/16 PT-741 bir takımı 20 bin km kullandım. Ses ve yol tutuştan memnun kaldım diyebilirim. Sertleşecek kadar kalmadı aracımda 1 sene kadar sonra aracı sattım. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Aynen öyle kardeşim.. Bizim soğuklarda gece ayazda kulağa vursan kulağın düşer haberleri yok.. Bakınız; umut bulut sivas trabzon maçı [emoji2] 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts