İçeriğe Yönlendir

Katılım Bankası Araç Kredisi Hakkında Acil Bilgi

Erhan Güler

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Ev kredileri de bu oranda mı oluyor yoksa enflasyona göre mi hesap ediliyor.

Yani bankanız piyasaya göre uygun oranlıdır diyebilir miyiz. ?

diyemeyiz. yanında bonus var (öldükten sonra). bu nedenle az daha pahalı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ve çok merak ettiğim bir husus.

Sizden kredi kartım var ve ödemedim. Farkı neye göre hesaplıyor.

Yada kredi taksitini ödemedim. Ne yapıyor ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

kredi kartı değil onun adı. kredi de finansman olarak adlandırılacak.

Genelde yaklaşım senaryosu şu şekilde:  Normal bankalar esnafın boğazına yular geçirip kredi verir, katılım bankaları ümüğünü sıkar elden bırakmaz.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan YAYVAN

yüzde 99 fon kullandırma yapılır. gerçek işe girilmez. girilenler de kendi holding işleri olur.

Fon kullandırma bunun ıcınde yer alır doğrudur. Ama %99 sevıylerınde degıldır bıldım kadarıyla. Bunun ıcınde fon kullandırım aşamasında musterılerın ıslemlerı bıraz ırdelenır gerçek bır ıslem mı yoksa sahte bır ıslem mı dıye.Bu sebepten oturu aile içinde olan ev araba alım satıcım işlerini çok çok nadır sekılde fınansman sağlanır. Kendı içlerinde sahte satış yapıp nakıte yonelık ıslem yapılmasını önlemek amaclı

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hangi inşaat işi %6 kâr bırakır? En kötüsü %200 kazandırırken..Hadi %100 giderler olsun. En az %30-40 kazancım olsa gerçekten inanırım ticaret için kullanıldığına. Hadi kullanıldı, kul hakkı yenmiş olmaz mı bu sefer?

Yorum bağlantısı
Furkan YAYVAN

Ev kredileri de bu oranda mı oluyor yoksa enflasyona göre mi hesap ediliyor.

Yani bankanız piyasaya göre uygun oranlıdır diyebilir miyiz. ?

Mehmet abı genelde katılım bankalarının oranalrı pıyasaya gore bır kac puan yüksek kalır. o da gelır kaynaklarının mevduat bankalarına nazaran daha az olmasından lkaynaklanmaktadır. en basıt ornek olarak musterı taksıtını gecıktırdıgınde banka cezaı bır tutar talep etmezdı cunku bu tutar haksız bır kazanç olarak gorunurdu. ama sagolsun musterılerımızın bır kısmı bu durumu kullanmaya başladı. nasılsa uzerıne fark gelmiyor dıye takıp aşamasına kadar taksıtlerını yatırmadılar. oyle olunca banka karar alıp gecıken taksitlere cezaı tutar uygulamaya başladı bu tutarı bankanın bilançolarına dahıl etmedı hayır cesmesı adı altında bır havuzda toplayıp camı ve Kuran basımı dısındakı hayır işlerine, sosyal yardım kurumlarına, veya o zman içinde bir felaket yaşanmışssa oradaki kişilerin kullanımına yonlendırdı. Mevduat bankaları buralardan cıddı gelırler elde ederken katılım bankaları bu tutarı bilançosuna hıc dahıl etmedı. bu ve buna benzer gelır kalemlerının olmaması bankanın genel malıyetlerı mevduar bankalarına nazaran arttırmaktadır.

Hangi inşaat işi %6 kâr bırakır? En kötüsü %200 kazandırırken..Hadi %100 giderler olsun. En az %30-40 kazancım olsa gerçekten inanırım ticaret için kullanıldığına. Hadi kullanıldı, kul hakkı yenmiş olmaz mı bu sefer?

Servet abı o kadar musterı zıyaretım oldu. daha o kadar kar edenı duymadım en fazla %30 kar edenı duydum. :biggrin:  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Anladım. Ödenmeyen rakama göre değil de.. Sabit bir ceza var o zaman . Doğrumudur ?

Yada karlılığı oranda yapabilir. Ama bilançoda yok. Güzel.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bi işletme eğer enflasyonun en az 3 katı kâr edemezse batar.

Yorum bağlantısı
Furkan YAYVAN

Anladım. Ödenmeyen rakama göre değil de.. Sabit bir ceza var o zaman . Doğrumudur ?

Yada karlılığı oranda yapabilir. Ama bilançoda yok. Güzel.

yok abı oransal olarak çıkıyor ceza tutarı ama oranı ne bılmıyorum acıkcası.o cezaı tutar hıcbır sekılde bılancodakı karlılıga dahıl edılmıyor. Mevduat bankarı borcunu gecıktıren musterılerı cok sever cunku bu durumdan cıddı gelırler elde eder. Bızın kurumda ıse gecıktıren musterı sevilmez cunku cezaı tutarın bankaya hıcbır katkısı yoktur. Aksıne odeme gecıkınce o gun gelecek olan tahsılat yapılmamış olur. onun ıcın gününde odeme yapan musterı bızım ıcın en mantıklısıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorum bankacılara veya bilen herkese

Bankalar kredi kartından nasıl para kazanır

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kart başına para keserler.. sonra bunu bankayı satarken değer olarak hesaplatırlar.. bir de gereksiz ayfoşları lcd leri alıp ödeyememeni umarlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1- parayı tüccara geç hesaba geçer aradaki para ile fon alır bono alır faiz vermede kullanır o sürede

2- tüccardan komisyon alır

3- müşteriden aidat alır

4- gecikme taksit faizi alır

5- reklam verenden para alıp kendi kartına kampanya yapar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan YAYVAN

Sorum bankacılara veya bilen herkese

Bankalar kredi kartından nasıl para kazanır

Mevduat bankaları yıllık aıdat ve faızlerınden kazanır. Mevduat bankaları ıcın asıl amaç kart kullanıcı sayısını yukseltıp, bu kullanıcı sayısını referans göstererek uye ıs yerı sayısını arttırmaktır. su an Turkıyenın en buyuk kredı kartını duşunun ve bu karta bağlı olan uye ısyerı sayısını duşunun. musterı karta taksıt yaptırıyor herhangı bır fark odemıyor ama uye ıs yerı bu ıslemde alacağı paradan % bılmem kac kesıntı yapılarak o tutarı alıyor. Bızde ıse sadece musterı talebını karsılamk musterı ilişkilerini arttırmak için veriliyor. yüksek lımıtler genel olarak verılmıyor. kartlarımız taksıt yapmıyor ve yıllık aidatı bulunmuyor(bu bızım kurum ıcın gecerlı dıger katılımlar kart ucretı alıyor mu tam bılmıyorum)  :biggrin:  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yok abı oransal olarak çıkıyor ceza tutarı ama oranı ne bılmıyorum acıkcası.o cezaı tutar hıcbır sekılde bılancodakı karlılıga dahıl edılmıyor. Mevduat bankarı borcunu gecıktıren musterılerı cok sever cunku bu durumdan cıddı gelırler elde eder. Bızın kurumda ıse gecıktıren musterı sevilmez cunku cezaı tutarın bankaya hıcbır katkısı yoktur. Aksıne odeme gecıkınce o gun gelecek olan tahsılat yapılmamış olur. onun ıcın gününde odeme yapan musterı bızım ıcın en mantıklısıdır.

gecikmiş taksidi için fark alıp bilnaçoya yanstmamayı yapamaz? çaya para vwerse bunu yazmak zorunda.

tutarı kadarını bağış işlerine harcama olarak yazar.. kurulda itiraza da kapalıdır? anca bunu yapabilirler

vesile ile taksit yapmayan kartaa rtık aidat alınamyıor bddk kuralı doğrultusunda

Yorum bağlantısı
Furkan YAYVAN

gecikmiş taksidi için fark alıp bilnaçoya yanstmamayı yapamaz? çaya para vwerse bunu yazmak zorunda.

tutarı kadarını bağış işlerine harcama olarak yazar.. kurulda itiraza da kapalıdır? anca bunu yapabilirler

vesile ile taksit yapmayan kartaa rtık aidat alınamyıor bddk kuralı doğrultusunda

Ben 4 yıla yakındır çalışıyorum BDDK kuralı çıkmadan öncede kart aıdatı alınmıyordu. BDDK kanunu çıkalı 1 yıldan bıraz fazla oldu hatırladığım kadarıyla. Çağlar bey, Karlılıga hıcbır sekılde bu tutar yansıtılmıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Anladım ben canım. Bilançoya istemese de geçer de.

O kadar bağışı var demekki :)

Ben 4 yıla yakındır çalışıyorum BDDK kuralı çıkmadan öncede kart aıdatı alınmıyordu. BDDK kanunu çıkalı 1 yıldan bıraz fazla oldu hatırladığım kadarıyla. Çağlar bey, Karlılıga hıcbır sekılde bu tutar yansıtılmıyor.

Teknik olarak yapmak zorunda.

Yoksa vergi kaçırıyor demektir. Bilançodan ve gelir tablosundan teknik olarak çıkaramaz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

akbank ta 6 yıldır aidatsız free adında galiba. kart ver mesela. piyasa çetinleşti

Yorum bağlantısı
Furkan YAYVAN

Anladım ben canım. Bilançoya istemese de geçer de.

O kadar bağışı var demekki :)

Teknik olarak yapmak zorunda.

Yoksa vergi kaçırıyor demektir. Bilançodan ve gelir tablosundan teknik olarak çıkaramaz.

artık o konuyu ısın uzmanları daha ıyı bılır ama karlılıkta yer almıyor o konu cok net abi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bağış olarak bilançodan eksi olarak çıkan paracıklar da, işletmeye ortak olaların cebinden direkt gider.. yatırımcı bunu hiç sevmez

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Her banka aidatsız kart üretip isteyene vermek zorunda galiba.

Ben aidatı iptal edin diyince bundan verelim diyolar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

karlılık sonda çıkan bir rakam. o rakam öncesi negatifte olan kalemler karlılığı azaltıyor demek zaten

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

artık o konuyu ısın uzmanları daha ıyı bılır ama karlılıkta yer almıyor o konu cok net abi.

Tahmini bütçesinde yok demekki.
Yorum bağlantısı
Furkan YAYVAN

akbank ta 6 yıldır aidatsız free adında galiba. kart ver mesela. piyasa çetinleşti

olabılır bılmıyorum free kart ılk kez duyuyorum. Ama axess adı altında piyasada yaygın olarak kartlrı bulunduğunu bılıyorum. Müşterilerinin genelınden kart aıdatı aldıklarını duymuştum.

Her banka aidatsız kart üretip isteyene vermek zorunda galiba.

Ben aidatı iptal edin diyince bundan verelim diyolar.

Mehmet abi BDDK aidatsız kartı zorunlu tuttu oyle oluncada markalaşmış karta sahıp olan bankalar ozellıksız kart çıkarmak zorunda kaldı. hanı ucret almıyorum ama sana ozellıklı kartta vermıyorum dedı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

axess taksit yapar. aidatı vardır. akbankın ilk kart ismidir. kart isimlerinin şerefiyesi başladığı dönemlerden kalma

Yorum bağlantısı
Furkan YAYVAN

axess taksit yapar. aidatı vardır. akbankın ilk kart ismidir. kart isimlerinin şerefiyesi başladığı dönemlerden kalma

Bilgım kadarıyla axess,bonus word piyasanın buyuklerı konumunda galıba paraf kartta bu pastadan pay almak ıcın çabalıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...