Servet Yeni 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 arkadaslar motor gucu 61,7 az bı degermı 1,6 dızel c max var bnde 2006 model fazla yakıyo motor gucu etkılermı ılk calıstırdıgımda 100km 45,2 den54kadar cıkıyo yurumeye baslayınca 12kadar anca dusuyo sızce sorun nedır bu aralar gıdıcem servıse sımdıden tesekkur ederım Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 arkadaslar motor gucu 61,7 az bı degermı 1,6 dızel c max var bnde 2006 model fazla yakıyo motor gucu etkılermı ılk calıstırdıgımda 100km 45,2 den54kadar cıkıyo yurumeye baslayınca 12kadar anca dusuyo sızce sorun nedır bu aralar gıdıcem servıse sımdıden tesekkur ederım Motor gücünün 61,7 olduğu nerede yazıyor? Bizim araçlarda anlık yakıt tüketimi yoktur. O gördüğün değerler ortalama değerdir. Bu ortalamayı sıfırladığında ilk başlarda yazdığın gibi uçuk değerler çıkar. Daha sonra senin kullanım tarzına göre ortalama bir değer belirlenir. Ancak bunun için 150-200 km hiç sıfırlamadan devam etmen gerekir. Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Araç yeni olduğundan soruyorum : Yol bilgisayarına göre ortalama tüketim: 5.5 lt/100 km. Ortalama Hız: 44 km/h Tüketim daha çok Ankara'nın kırsalında olduğum için karışık tüketim. Tüketim sizce normal midir? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Araç yeni olduğundan soruyorum : Yol bilgisayarına göre ortalama tüketim: 5.5 lt/100 km. Ortalama Hız: 44 km/h Tüketim daha çok Ankara'nın kırsalında olduğum için karışık tüketim. Tüketim sizce normal midir? güzel. Yorum bağlantısı
Kemal Arslan 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Ankara şehir içi tüketim 5.3 - 5.4 yol bilgisayarının gösterdiği. Depo fulleyerek kendim ölçmedim daha. Ölçünce yazacağım. Sizce nasıl ? Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Ankara şehir içi tüketim 5.3 - 5.4 yol bilgisayarının gösterdiği. Depo fulleyerek kendim ölçmedim daha. Ölçünce yazacağım. Sizce nasıl ? Mükemmel değerler, hız ortalaması nedir? Yorum bağlantısı
Kemal Arslan 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 otuzbeşti yanlış hatırlamıyorsam. Çok sakin kullanıyorum ama, ani gaza basmalar filan , kalkışlar yok. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 otuzbeşti yanlış hatırlamıyorsam. Çok sakin kullanıyorum ama, ani gaza basmalar filan , kalkışlar yok. 35 km ortalama hız ile 5.4 yakmanız normal, çünkü ortalamanız yüksek pek şehir içi değil.Mesela bende dizel focus varken ben 24 km ortalam hız ile 6.5 lt tüketiyordum. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 21 km. ortalama ile 7,2 L. Hep kısa mesafeli (5-7 km) kullanım ve agresif olunca böyle Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 21 km. ortalama ile 7,2 L. Hep kısa mesafeli (5-7 km) kullanım ve agresif olunca böyle 29 km ortalama ile 8,1 lt. Hanım şehiriçi dur-kalk kullanıyor sürekli.. Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Şu anda ortalamam c-max ile araba ekranında 6.2lt/100 km ortalama hız 24km/saat gösteriyor.Çok fazla dur kalk trafiğine girmemeye çalışıyorum.Resmen gaz pedalını milim milim itiyorum anca böyle oluyor.Sabahları sıcak garajımdan çıkmasam herhalde 6.5'i rahat görürüm. Yorum bağlantısı
Kemal Arslan 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 27 Km imiş ortalama hızım. Yakıt alarak ölçtüm bugün 5.8 Lt/100 km çıkıyor. Yol bilgisayarı ile ufak bir fark var. Güzel bir değer gibi kış için. Yazın biraz daha düşer diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Siz gelin birköprü trafiğine girin yada İstanbulda sabh akşam biraz trafikte kalın çift haneli rakamları görünce halinize şükredersiniz... 1 Yorum bağlantısı
Erhan Ataman 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 Yazılanların tamamını okudum sizin arabalar resmen kokluyor maşallah. Benimki 7lt/100km falan oluyor. Şehir içi ve dışı karışık. Ancak uzun yolda kullandı isem en düşük 5.9lt/km oluyor. Uzun yolda kullandığımda hız sabitleyici ile gidiyorsam örneğin 130km/s ayarladığımda 7.1lt/100km civarı bir değer çıkıyor. Sizinkilerle karşılaştırınca iyice soğudum arabadan. Şu an debriyaj biraz kaçırma eğiliminde şimdiki yakıtının fazlalığını anlıyorum Ancak yukarıdaki değerler debriyaj gayet sağlıklı iken ölçdüklerim. Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 Ford Fiesta araçtan sonra C-Max yakıt konusunda bayağı bir bonkör gelmişti. genelde şehir içi yaptığım için 600 km en fazla gördüğüm km idi fakat geçtiğimiz ay ortasıdepoyu fulledim %75 şehir dışı %25 şehir içi olmak üzere yaklaşık 760 km yol yaptım daha sonra depoyu fullediğimde 195 TL yakıt aldı. hız olarak genelde 100-120 km arasıydı. Yorum bağlantısı
Serdar Toprakcı 10 Ocak 2014 Paylaş 10 Ocak 2014 c-max otamatik gihia depoyu full+full yapın diyorum yaptım abi diyorlar 580 km gidebilirsin diyor 600 bulamadım nedendir acaba sheel den alıyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ocak 2014 Paylaş 11 Ocak 2014 c-max otamatik gihia depoyu full+full yapın diyorum yaptım abi diyorlar 580 km gidebilirsin diyor 600 bulamadım nedendir acaba sheel den alıyorum. Eğer yol bilgisayarında yazılı değere bakıyorsanız yanılırsınız. Yakıt tüketimi çok farklı kriterlere bağlıdır. Bulunduğumuz mevsimden aracın dolu ağırlığına, kullandığınız devirden (vites aralığından), frenleme kabiliyetinize, klimadan kullandığınız lastiğe, şehir içi yada otoyoldan rüzgar yönü ve şiddetine vs.. Buna göre siz mazot aldıktan sonra tüm verileri sıfırlayın ve depo bitene (ışık yanana) kadar yol gidin. Sonra tekrar fulleyin. Aldığınız yakıt ve yaptığınız km, gerçek km olacaktır.. Yorum bağlantısı
Fatih Taktak 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 Merhabalar, hani ölçüm yaparken ışık yanana kadar diyoruz ya, o kırmızı ışık yol bilgisayarı 80 km gider deyince mi yanıyor yoksa içinde gerçekten 80 km lik yakıt kalınca mı yanıyor ??? Ben aracımı daha tam anlamıyla test edemedim ama yol bilgisayarı 100km/6 lt nin altına düşmedi daha. geçen hafta fulledim daha bitmedi, bitince neticeyi göreceğiz. Megane den sonra yakıt tüketimi yüksek geldi ama arabaya da daha tam alışamadım. Meganı 2800-3000 devir civarı kullanıyodum ama c-max sürekli 3000 de kullanmak hız limitlerini zorlar gibime geliyor. o yüzden galiba en fazla 2500 devirde kullanmak gerek. E buda tabi yakıt tüketimini etkileyen en önemli faktör kanımca. Sürekli 2000 dv civarı kullanmak araca zarar verir mi acaba ? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Merhabalar, hani ölçüm yaparken ışık yanana kadar diyoruz ya, o kırmızı ışık yol bilgisayarı 80 km gider deyince mi yanıyor yoksa içinde gerçekten 80 km lik yakıt kalınca mı yanıyor ??? Ben aracımı daha tam anlamıyla test edemedim ama yol bilgisayarı 100km/6 lt nin altına düşmedi daha. geçen hafta fulledim daha bitmedi, bitince neticeyi göreceğiz. Megane den sonra yakıt tüketimi yüksek geldi ama arabaya da daha tam alışamadım. Meganı 2800-3000 devir civarı kullanıyodum ama c-max sürekli 3000 de kullanmak hız limitlerini zorlar gibime geliyor. o yüzden galiba en fazla 2500 devirde kullanmak gerek. E buda tabi yakıt tüketimini etkileyen en önemli faktör kanımca. Sürekli 2000 dv civarı kullanmak araca zarar verir mi acaba ? Sabit şu devirde demek doğru olmaz. Yakıt ekonomisi için yol ve yük durumuna göre mümkün olan en düşük devirde kullanmak gerekiyor Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Merhabalar, hani ölçüm yaparken ışık yanana kadar diyoruz ya, o kırmızı ışık yol bilgisayarı 80 km gider deyince mi yanıyor yoksa içinde gerçekten 80 km lik yakıt kalınca mı yanıyor ??? Ben aracımı daha tam anlamıyla test edemedim ama yol bilgisayarı 100km/6 lt nin altına düşmedi daha. geçen hafta fulledim daha bitmedi, bitince neticeyi göreceğiz. Megane den sonra yakıt tüketimi yüksek geldi ama arabaya da daha tam alışamadım. Meganı 2800-3000 devir civarı kullanıyodum ama c-max sürekli 3000 de kullanmak hız limitlerini zorlar gibime geliyor. o yüzden galiba en fazla 2500 devirde kullanmak gerek. E buda tabi yakıt tüketimini etkileyen en önemli faktör kanımca. Sürekli 2000 dv civarı kullanmak araca zarar verir mi acaba ? Meganedan daha çok yakar. Ama performansı meganedan daha iyidir. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Şubat 2014 Paylaş 9 Şubat 2014 6.2km/100km şuan karışık değer... arabayı aldıgımda antepten iskederuna gelirken ortalama 120km/h hızla 5,4 lt//100 km gördüm... bana göre 5,5 karışık olursa bu araç için çok iyi değer olur... ne varki bi önceki aracım corsa idi. onda değer 4,8 idi: yoksa uzun yolda benim corsadan daha az yakıyor bu araç 1,5 Tona yakın bir aracın var. Şehir içi ölçümlere hiç güvenme, iki sene önce aldığımda 6,5 L. idi. Şimdi 7 L.nin altına düşemiyorum, yalnız ortalama hızım 19 Km/s. Şehirlerarası yolda yakıt ve performans olarak hiç bir araca değişmem. Yorum bağlantısı
mehmetsönmez 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 selamlar. bu forumdaki en kesin ve en uzun dönem tüketim sonuçlarını paylaşmaş isterim. 195.000 km. ilk el c max tdci ghia manuel. tüketimim 4.5-4.6 lt/100 km ş içi( %70 açık yol % 20 klasık trafik ışıklı yollar % 10 trf tıkalı sıkışık trafikli yollar, ev işyeri 25 km günlük ort yol : 55-65 km, kullanım sakın modda 80 km hızda uygun olan tum koşullarda C.C kullanımı ile. her defasında min bir depo ile 1000 km ( yakıt uyarı ikazı vermeksizin) hatta bazı ekstrem hallerde 1080 km + 80 km menzil değerlerinde ulaştım. yakıtım 10 yıldan bu yana EN 590 stand daki Total eurodiesel , hap aynı istasyon, hep fulleyerek yakıt alımı. Yaz kış farkı 0.2 lt/100 km şeklinde. 6 yıl öncesine kadar ev iş 9 km iken asla 6 lt nin altını göremezdim genelde 6.2 lt yakardım. ama şimdiki güzergahım tam dizel mantığına uygun. aracımın km si 195.000 olmasına ragmen tamamen sağlıklı siyah duman atama çekiş problemi vs yok merak eden olabilir . yukarıdaki tük rakamlarını verirken ort YB hızımı yazmayı unuttum. gelelde 42 km civari, nadiren 39 a düşer max 44 olur. bu hızlar ile 1000 km ve 4.6 lt leri yakalıyorum. min 80-100 km de menzilim kalıyor. pratıkte Yb da yakıt ikazı çıkınca fullerim. o zamnda 1000 i görmüş olurun hep. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 selamlar. bu forumdaki en kesin ve en uzun dönem tüketim sonuçlarını paylaşmaş isterim. 195.000 km. ilk el c max tdci ghia manuel. tüketimim 4.5-4.6 lt/100 km ş içi( %70 açık yol % 20 klasık trafik ışıklı yollar % 10 trf tıkalı sıkışık trafikli yollar, ev işyeri 25 km günlük ort yol : 55-65 km, kullanım sakın modda 80 km hızda uygun olan tum koşullarda C.C kullanımı ile. her defasında min bir depo ile 1000 km ( yakıt uyarı ikazı vermeksizin) hatta bazı ekstrem hallerde 1080 km + 80 km menzil değerlerinde ulaştım. yakıtım 10 yıldan bu yana EN 590 stand daki Total eurodiesel , hap aynı istasyon, hep fulleyerek yakıt alımı. Yaz kış farkı 0.2 lt/100 km şeklinde. 6 yıl öncesine kadar ev iş 9 km iken asla 6 lt nin altını göremezdim genelde 6.2 lt yakardım. ama şimdiki güzergahım tam dizel mantığına uygun. aracımın km si 195.000 olmasına ragmen tamamen sağlıklı siyah duman atama çekiş problemi vs yok merak eden olabilir . yukarıdaki tük rakamlarını verirken ort YB hızımı yazmayı unuttum. gelelde 42 km civari, nadiren 39 a düşer max 44 olur. bu hızlar ile 1000 km ve 4.6 lt leri yakalıyorum. min 80-100 km de menzilim kalıyor. pratıkte Yb da yakıt ikazı çıkınca fullerim. o zamnda 1000 i görmüş olurun hep. Öncelikle tekrar hoşgeldiniz. Aracınıza ayrı Tanıtımını bekleriz.. 4,5-4,6 lt tüketim değeri, 80 km hız ile şehir içi sayılmaz bence. Şehirin içinde gezmiş olabilirsiniz ama, 80 km hız yüksek bir hız ve tüketimi çok düşürür. Bende bir ara 19 km ortalama varken 7,9-8,1 lt, şuan 41 km ortalama ile 5,4 lt.. Şehiriçi demek dur kalk demektir Yorum bağlantısı
mehmetsönmez 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Öncelikle tekrar hoşgeldiniz. Aracınıza ayrı Tanıtımını bekleriz.. 4,5-4,6 lt tüketim değeri, 80 km hız ile şehir içi sayılmaz bence. Şehirin içinde gezmiş olabilirsiniz ama, 80 km hız yüksek bir hız ve tüketimi çok düşürür. Bende bir ara 19 km ortalama varken 7,9-8,1 lt, şuan 41 km ortalama ile 5,4 lt.. Şehiriçi demek dur kalk demektir ankara büyükşehir. çayyolu yeni açılan ankara bulvarı ve eskişehir yolu her ikiside ankara merkeze dek ışıksız. Melih Gökçek sağolsun: ) evime giden başka natürde bir yol yok. yani ben her gün min 60 km yol yapıyorum evet dediğiniz doğru ş dışı niteliğinde % 70 i. ama ben ankara dışına çıkmadan yeri geşldiğinde kızılay trafiğine dışkapı tarafiğine de her gün giriyorum. ilk 100.000 km de tüm yakıt faturalarımı biriktirip bir hesaplama yapmıştım. o zaman ev iş 9 km idi. yılda min 6-8 kez şehir dışı seyahat yapardım. bazan 160-180 bandında otoban kullanımı, yada karayollarında 120 -130 bandında gitmeler bazan de 100 ile cc sabıt gitmeler. 0-100.000 km sonunda 6300 lt mazot tuketmiştim yani 6.3 lt. son 80.000 km dir ev iş 25 km olan etapta tuketim 4.6 yanlız herkes bilsin isterim min tuketim hedefleyen herkes mümkün olan her koşulda C.Cont kullansın.Yakıt tuetimi hızın sabıtlenmesi sauesinde % 5-10 daha düşüyor. Zaten fab verisi de C.C ile alınıyor: ) ankara büyükşehir. çayyolu yeni açılan ankara bulvarı ve eskişehir yolu her ikiside ankara merkeze dek ışıksız. Melih Gökçek sağolsun: ) evime giden başka natürde bir yol yok. yani ben her gün min 60 km yol yapıyorum evet dediğiniz doğru ş dışı niteliğinde % 70 i. ama ben ankara dışına çıkmadan yeri geşldiğinde kızılay trafiğine dışkapı tarafiğine de her gün giriyorum. ilk 100.000 km de tüm yakıt faturalarımı biriktirip bir hesaplama yapmıştım. o zaman ev iş 9 km idi. yılda min 6-8 kez şehir dışı seyahat yapardım. bazan 160-180 bandında otoban kullanımı, yada karayollarında 120 -130 bandında gitmeler bazan de 100 ile cc sabıt gitmeler. 0-100.000 km sonunda 6300 lt mazot tuketmiştim yani 6.3 lt. son 80.000 km dir ev iş 25 km olan etapta tuketim 4.6 yanlız herkes bilsin isterim min tuketim hedefleyen herkes mümkün olan her koşulda C.Cont kullansın.Yakıt tuetimi hızın sabıtlenmesi sauesinde % 5-10 daha düşüyor. Zaten fab verisi de C.C ile alınıyor: ) kerem bey tanıtımı nerede yapabilirim acaba Yorum bağlantısı
mehmetsönmez 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 ankara büyükşehir. çayyolu yeni açılan ankara bulvarı ve eskişehir yolu her ikiside ankara merkeze dek ışıksız. Melih Gökçek sağolsun: ) evime giden başka natürde bir yol yok. yani ben her gün min 60 km yol yapıyorum evet dediğiniz doğru ş dışı niteliğinde % 70 i. ama ben ankara dışına çıkmadan yeri geşldiğinde kızılay trafiğine dışkapı tarafiğine de her gün giriyorum. ilk 100.000 km de tüm yakıt faturalarımı biriktirip bir hesaplama yapmıştım. o zaman ev iş 9 km idi. yılda min 6-8 kez şehir dışı seyahat yapardım. bazan 160-180 bandında otoban kullanımı, yada karayollarında 120 -130 bandında gitmeler bazan de 100 ile cc sabıt gitmeler. 0-100.000 km sonunda 6300 lt mazot tuketmiştim yani 6.3 lt. son 80.000 km dir ev iş 25 km olan etapta tuketim 4.6 yanlız herkes bilsin isterim min tuketim hedefleyen herkes mümkün olan her koşulda C.Cont kullansın.Yakıt tuetimi hızın sabıtlenmesi sauesinde % 5-10 daha düşüyor. Zaten fab verisi de C.C ile alınıyor: ) kerem bey tanıtımı nerede yapabilirim acaba yakıt tüketimi özel ilgi alanıma girer mesal last basınçlarını hep izin verilen max değerde kullanırım: ön 2.5 bar arka: 2.5-2.6 bar bu ilave %3 tasarruf sağlıyor. bakımları hep zamanında 15.000 km de yaparım. anı hızlanma yapmam. gittiğim güzergahtaki trf işıklarının yanma sürelerini bilir ona göre kullanırım. bir örnek verirsem : ilk fren balatamı 105.000 km de değiştim. yani freni min kullanırım. 195.000 de on fren disklerim hala orj. yazın klimayı hep açarım: iç sirkülasyon ile kullanırım . cam açmam: fazladan tüketim demektir. bagajla fazladan yük gezdirmem. yakıtım hep mükemmel durumdadır. Bir keresinde max tüketim testi de yapmıştım . ankara-ist-ankara otoban güzergahında. aracın teknık son sürat limitinde kullanmak ve sürekli dip gaz kullanmaya özen göstererek(tabi virajların bazen de önümdeki arcın limitine düşerek) elde ettiğim rakam 9lt ler civarı idi. yani bu araç asla 10 lt yi geçemez(sağlıklı durumdaki cax 1.6 tdci için şehirler arası tüketim için söylüyorum) Yorum bağlantısı
Recommended Posts