İçeriğe Yönlendir

Evde Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır


Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Cem Işık

Kalkan balığının boncukları.. yok o burda değildi😬

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
5 saat önce, Erdoğan Temur yazdı:

Denemediyseniz bimde satılan turuncu kapaklı olan siyah zeytini deneyin. Bana lezzetli geliyor.

Dönem dönem tatları farklı olması normaldir. Hasat zamanı farklı.

İlk isim olacak emin olabilirsiniz. tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Bende çok seviyorum 4 bidon falan yiyoruz siyah ta yaptık geçen sene güzel oldu...

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
(düzenlendi)

Bende 6 gün önce kurdum yalnız kafama takılan bir şey var bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yeşil zeytini suya koydum ama bunun uzun süre dayanması için ilk suyunu hiç dökmezsek  ne kadar dayanır. 3 kg zeytin kurdum denemelik bunun tuz limon,su   ve kaç litrelik bidon ölçüsü ne olmalıdır

tarihinde Yalçın Dağlıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Bir arkadaşım yeşil zeytin mi olur der, ve 50 yaşında hiç yeşil zeytin yememiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
11 saat önce, Yalçın Dağlıoğlu yazdı:

Bende 6 gün önce kurdum yalnız kafama takılan bir şey var bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Yeşil zeytini suya koydum ama bunun uzun süre dayanması için ilk suyunu hiç dökmezsek  ne kadar dayanır. 3 kg zeytin kurdum denemelik bunun tuz limon,su   ve kaç litrelik bidon ölçüsü ne olmalıdır

 

Bizim depoda, 1 yılı geçmiş yeşil zeytin varmış.. Dün gördüm.. Bidonla duruyor.. 

Sordum.. 

Yukarıda Emre'nin de dediği gibi.. 

Zeytinin acısı, zeytinin erimesini engelliyor dedi eşim.. 

Biz zeytini kuruyoruz, acısını yiyeceğimiz zaman çıkarıyoruz dedi. 

Yani bir yıl duruyor suda, bir yıl sonra bir kaç defa suyunu değiştirip acısını alıp sofraya getiriyor.. 

 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

...

Çocuklar yeşili çerez gibi yiyor.. 

...

Ben siyahcıyım.. ben hariç herkes yeşilci.. 

 

Aynı bizdeki düzen [emoji4]

 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Her sene olduğu gibi  zeytin yağı üretici arkadaşım yağ getirmişti. Yanında bir bidonda kurulmuş yeşil zeytin verdi. Bir kaç gün salla olgunlaşır dedi. Başladık sallamaya 5,7,10 gün salladık ııh. Eve gelenlere sallattım. arabayla dolaştırdım. Neyse 3 ay sonra harika oldu. Hala bir kaç gün mü,ay mı demişti,tereddütteyim.😃

  • Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Her sene olduğu gibi  zeytin yağı üretici arkadaşım yağ getirmişti. Yanında bir bidonda kurulmuş yeşil zeytin verdi. Bir kaç gün salla olgunlaşır dedi. Başladık sallamaya 5,7,10 gün salladık ııh. Eve gelenlere sallattım. arabayla dolaştırdım. Neyse 3 ay sonra harika oldu. Hala bir kaç gün mü,ay mı demişti,tereddütteyim.[emoji2]
Çabi ile bana sallattırmassan böyle beklersin işte abicim
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
32 dakika önce, Haşmet Güngör yazdı:

Her sene olduğu gibi  zeytin yağı üretici arkadaşım yağ getirmişti. Yanında bir bidonda kurulmuş yeşil zeytin verdi. Bir kaç gün salla olgunlaşır dedi. Başladık sallamaya 5,7,10 gün salladık ııh. Eve gelenlere sallattım. arabayla dolaştırdım. Neyse 3 ay sonra harika oldu. Hala bir kaç gün mü,ay mı demişti,tereddütteyim.😃

o zeytinleri alıp cessna ile 3-5 sorti yapsak, it dalaşı simülasyonu falan yapsaydık, birkaç saatte olurdu 🛩️

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Durmuşlu

Babaya telefon edilir(Silifkeye). Zeytin göndür denir. Kargodan teslim alınır. Kahvaltıda isteğe göre servis edilir. Benim tarif böyle.Afiyet olsun.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
Babaya telefon edilir(Silifkeye). Zeytin göndür denir. Kargodan teslim alınır. Kahvaltıda isteğe göre servis edilir. Benim tarif böyle.Afiyet olsun.
Telefon numarasını biz de kullanabiliyor muyuz [emoji16][emoji16][emoji16]
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Babaya telefon edilir(Silifkeye). Zeytin göndür denir. Kargodan teslim alınır. Kahvaltıda isteğe göre servis edilir. Benim tarif böyle.Afiyet olsun.

En kolay en risksizi buymuş.
:)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Biri bana zamanında zeytin siyah olsun diye içine ayakkabı boyası katıyorlar demişti... herhalde doğru değildir. :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolga Erdem
1 saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Biri bana zamanında zeytin siyah olsun diye içine ayakkabı boyası katıyorlar demişti... herhalde doğru değildir. :) 

Boya değil ama kimyasal katıldığını biliyorum .

Benim tarif de anne babaya çizim işlerini yaptırıyorum.Sonra sadece su değişimi ve hava alımı ile yaklaşık 1 ay sonra tadarak az acılık kalana kadar devam ediyorum .Daha sonra  tuz limon dilimi su ve zeytin yağı ile yine kavanozluyorum.Tabi oranlar göz kararı ama açıp tatma olayı ile yaptığım için bekleme süresi zevke göre değişebilir. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
On 17.10.2018 at 13:56, Erdoğan Temur yazdı:

Selam abi,

 

Her sene yapıyorum bu seneki ni cuma günü sofraya koyacağız.

 

Herkesin bir tarifi vardır. Benim tarifimde şöyle.

 

*Zeytinler altınolukta bahçeden.

*Çizdiğimiz zeytinleri 5 kg su bidonuna koyup ağzına kadar su dolduruyoruz.

* hergün çalkalayıp, ağzını açıp havasını alıyoruz. 6. ıncı günü suyunu değiştiriyoruz. Daha erken zamanlarda değiştirince çabuk salamura oluyor ama asitliği tam gitmiyor.

* 6 yada 7 ci su değişiminde yaklaşık 1.5 ay yapıyor. Acılığı gidiyor ve hala sert oluyor erimiyor.

* 6 cı haftasında acılığı gitmiş zeytinleri 2 3 defa sudan geçirip tuz ve limontuzunu ilave ediyoruz. 5kg su bidonu için 6 yemek kaşığı turşuluk kaya tuzu ve 2.5 yemek kaşığı limon tuzu koyup üzerine içme suyu koyuyoruz. Üzerine zeytin yağı ve limon dilimi koyup kapatıyoruz. Hergün sallıyoruz. 10 gün sonra yenecek kıvamda tadını almış oluyor.

* Afiyet olsun.

 

Buda benim 3 eylülde kurduğum zeytin.

 

5974dc05618a5acac92ad875c95d2fc0.jpg716a7aecfa16290d8f01b54b5865ac96.jpg

 

 

Şuraya bir güncelleme yapayım.

 

Her gün pışpışlayıp salladığım gazını aldığım, bebek gibi ilgilendiğim zeytinlerimi haftasonundan beri yiyoruz. :)

Bu senede tadı lezzeti kıvamında olmuş.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Ayvalık Zeytini Bizim Bor pazarına da gelmiş hanım 3 kg almış satan adam Siyahları çiz diğerleri kır yap demiş...

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
2 dakika önce, Kemal Korkmaz yazdı:

Ayvalık Zeytini Bizim Bor pazarına da gelmiş hanım 3 kg almış satan adam Siyahları çiz diğerleri kır yap demiş...

Hocam yukarıdaki tarifime göre yapıp, sonucu paylaşabilirmisiniz. 

Karanlık serin odada saklayın. Hergün sallayıp gazını almayı unutmayın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İki kişi senede 10 kg siyah, 10 kg yeşil yeriz.
Yeşili kırılmış yaparız. 10 kg zeytini 2 saatte kırarım. Sonra bidonlara koruz. Hemen yemek istediğimizin suyunu sık değişiriz ki tatlansın. Kendi acı suyuyla erimeden durur. Tatlandıktan sonra salamura yapılır.
Siyahı toptancıdan alırdık, şimdi fabrika veriyor. Siyah zeytinin çekirdeği siyah olmayacak, kahverengi olacak. Aldığım yerde tenekeleri açtırır, tadına bakıp alırım.

Şimdi eşimden öğrendim, yeşil zeytinin kararmaması için kırdıktan sonra sirkeli suda bekletiliyormuş.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
10 saat önce, Erdoğan Temur yazdı:

Hocam yukarıdaki tarifime göre yapıp, sonucu paylaşabilirmisiniz. 

Karanlık serin odada saklayın. Hergün sallayıp gazını almayı unutmayın.

Tamam ben çok bilmiyorum ama sizin tarife göre yakın yapıyorlar sonucu paylaşırım...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Leblebi gibi yerim yeşil zeytini. Geçen Hatay'lı arkadaş vermiş bir kola şişesi dolusu. Bizde var diye kaynanaya vermiştim, meğer çekirdeksiz ve tam benim sevdiğimdenmiş. Geri çalmam lazım o şişeyi. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Az önce çoluk çocuk birlikte hem kırma hemde kesme yaptık.Yarında siyah zeytine girişeceğiz :) nasipse.

Yorum bağlantısı
Caner Göktaş

En iyisi kendinizin yapması. Hem hesaplı fiyata geliyor hem sağlıklı oluyor :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Biz de yaptık.
Geçen yıldan kalan zeytinimiz varmış.

Bu sebeple çizip bidona doldurduk. Suyunu ekleyip bıraktık.
Kendi acısıyla duracak. Lazım olunca alacağız acılığını.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...