Metin Akbal 9 Haziran 2020 Paylaş 9 Haziran 2020 Bura [emoji16] Biz siz onlar kim [emoji16] KoronaAc cami ac hava alalim [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Haziran 2020 Yazar Paylaş 9 Haziran 2020 Metin Akbal yazdı: Biz siz onlar kim Ac cami ac hava alalim Burası bağcılar gardaş korona açsın camı ? 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Haziran 2020 Yazar Paylaş 22 Haziran 2020 İstanbul trabzon, trabzon artvin borçka karagöl, trabzon giresun, sürmene hemşin, trabzon maçka hamsiköy (@Servet Aydın ?) trabzon istanbul yaptık. 3500km’yi sorunsuz, konforlu geçirdik. C segment bir araba olmasına rağmen mazdadaki sürücüyü destekleyen ve bel destekli koltuk ile alt takım performansı gerçekten sürücüyü yormayan bir konfor sergiliyor. 13-14 saatlik kesintisiz yolculuktan sonra kendimi yorgun hissetmedim. Uzun yol sürüşlerim 110 hız bandında oldu hep. bu arada borçka’da muhsin usta’da çoook enfes bi cağ kebap yedik. Sıradan bi cağ bekliyordum ama yediklerim arasında en iyilerden biriydi. hamsiköy’de katib’in yeri isim değiştirdi. Yusuf’un yeri oldu. Yusuf oranın eski çalışanıymış. Katib, padişah diye başka yer açmış. Yusuf usta ile konuştum. Benim alıştığım samsun kuzusu var mı dedim. Şu an yok ama aynı lezzeti balıkesir kuzusuyla veriyorum dedi. Güvendim gittim. Samsun kuzusu gibi 100 puan değil ama kemikli pirzolası 95 puanı hakediyor. Sütlaç ise hala çooooook enfes. @Servet Aydın ? 7 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 23 Haziran 2020 Paylaş 23 Haziran 2020 Afiyet olsun kebap enfes görünüyor. Mazda ya gelince hep içimde ukte kaldı acaba ne zaman Mazda alırım diye. CX3,CX-5 veya BM kasa Mazda 3 hep aklımda biraz durumu zorlayabilsem almayı istiyorum ama nasip kısmet bakalım ne olur. Mazdayı sevdiğimi bilen büyük kızım yolda görse baba bak Mazda diye beni uyandırır onada sevdirdim Mazdayı. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Haziran 2020 Yazar Paylaş 23 Haziran 2020 (düzenlendi) Recep Demirci yazdı: Afiyet olsun kebap enfes görünüyor. Mazda ya gelince hep içimde ukte kaldı acaba ne zaman Mazda alırım diye. CX3,CX-5 veya BM kasa Mazda 3 hep aklımda biraz durumu zorlayabilsem almayı istiyorum ama nasip kısmet bakalım ne olur. Mazdayı sevdiğimi bilen büyük kızım yolda görse baba bak Mazda diye beni uyandırır onada sevdirdim Mazdayı. Beygirlerle çok fazla haşır neşir değilseniz mazda gerçekten konforlu, kaliteli, ve bağımlılık yapan bir otomobil. Severek kullanıyorum. Size de nasip olur inş. Kırmızısını kızınız çok sever 23 Haziran 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 23 Haziran 2020 Paylaş 23 Haziran 2020 BM kasa olsunda renk farketmez derim. Tabi kırmızı olsa çok daha güzel. Beygirlerle rampa çıkarken biraz devir yükseltip motor sesi iyice kulak aşındırarak devam ediyorum Civic ile. Geri kalanda genel olarak iyi. Ama BM kasa Mazda gerek görünüm,tasarım ve daha kaliteli malzeme beni cezbediyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Haziran 2020 Yazar Paylaş 23 Haziran 2020 Recep Demirci yazdı: BM kasa olsunda renk farketmez derim. Tabi kırmızı olsa çok daha güzel. Beygirlerle rampa çıkarken biraz devir yükseltip motor sesi iyice kulak aşındırarak devam ediyorum Civic ile. Geri kalanda genel olarak iyi. Ama BM kasa Mazda gerek görünüm,tasarım ve daha kaliteli malzeme beni cezbediyor. Civic’ten malzeme kalitesi anlamında iyi. Skyactiv benzinli motor tsi gibi tüketim değerleri veriyor. Beygir anlamında turbo motor gibi cezbetmiyor ama devir yükseltince hoş oluyor. Civic de az sorunlu araba, mazda da. Mazda japonya üretimi. Bir tık daha sağlam diyebiliriz. Parça ömürleri daha uzun. 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 23 Haziran 2020 Paylaş 23 Haziran 2020 Civic genel olarak memnunum. Ülke şartlarında iyi bir seçim bana göre. Ancak insanın gönlü farklılıklar istiyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Haziran 2020 Paylaş 23 Haziran 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Borçka'da ben de yedim çağ ama ismi aklımda kalamdıydı. Geçince giderim oraya 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 24 Haziran 2020 Paylaş 24 Haziran 2020 Sol far daha mı canlı duruyor yoksa ışık kaynaklı mı öyle görünüyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Haziran 2020 Yazar Paylaş 24 Haziran 2020 Alptuğ Özcan yazdı: Sol far daha mı canlı duruyor yoksa ışık kaynaklı mı öyle görünüyor Yaraya tuz basıyorsunuz sol far yeni. Sağ far bi zımpara cila istiyor maalesef Yorum bağlantısı
Engin Deniz 24 Haziran 2020 Paylaş 24 Haziran 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yapma bunu işte, deşme yaramı... 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Haziran 2020 Yazar Paylaş 24 Haziran 2020 (düzenlendi) Engin Deniz yazdı: Yapma bunu işte, deşme yaramı... özlüyorsun kabul et ben de satamıyorum, kıyamıyorum. Çok severek sürüyorum. Sürerken zevk veren türkiyedeki nadir piyasa araçlarından biri ☺️ 24 Haziran 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Engin Deniz 24 Haziran 2020 Paylaş 24 Haziran 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: özlüyorsun kabul et [emoji4] ben de satamıyorum, kıyamıyorum. Çok severek sürüyorum. Sürerken zevk veren türkiyedeki nadir piyasa araçlarından biri [emoji3526] Belki çok performanslı değil, yakıtı çok, içi dar ama ayrı bir havası vardı. Dediğin gibi sürmesi zevkli, farklısın meraklı gözler üstünde. Ama en önemlisi 5 sene boyunca kafam rahat bindim, arıza çıkaracak mı diye hiç düşünmedim. 24 Haziran 2020 tarihinde Engin Deniz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 24 Haziran 2020 Paylaş 24 Haziran 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yaraya tuz basıyorsunuz sol far yeni. Sağ far bi zımpara cila istiyor maalesef Kusura bakmayın. Geçmiş olsun 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Haziran 2020 Yazar Paylaş 27 Haziran 2020 Aracım 108 bin oldu. Bugüne kadar alt takıma z rot haricinde dokunulmamıştı. Önlerde yaylanma, arkada gereksiz sertlik, lakırtı lukurtu sesi ve en önemlisi yol tutuşta eksiklik hissediyordum. Frenlemede yol da biraz kirliyse abs devreye girebiliyordu. 4 adet monroe amortisör, önlere motorcraft c-max takoz ve bilya, arkalara da c-max takoz, ara stoperler, 4 adet teknorot marka z rot, 4 adet ön arka viraj denge çubuğu lastikleri değişti. lakırtı sesi tamamen gitti. Yol tutuş ve araç tepkisi iyileşme anlamında değişti. Aracın alt takımı sıfır araç sesleri veriyor artık. monroe performansına gelirsek. Önler gayet yumuşak. Orijinal fomoco amortisörden farkı yok. Arkalar değişik çalışıyor. Sert plastik kasislerde oldukça sert gibi geliyor ama 3500km sonunda arka amortisörde kötü anlamda bir his oluşmadı. Yoldaki çukur ve bozukluklarda zıplatma hoplatma yok. Yere sağlam bastığını direkt anlıyorsunuz. Tek sorun sert plastik kasislerde. O da yeni diye olabilir belki. Ama ne şehir içi ne şehir dışında asla orijinalleri aratmıyor. peşine de hemen rot balansa gittik. Arkalar hatasız çıktı. Önlerde çok ufak bi sapma vardı. Lastikler 20 bin km oldu. Onları da ön arka değiştik. Rot balans için topkapı’da çok değerli bi usta var karadeniz rot balans. Normalde usta tavsiyesi çok vermem ama bu adam işini severek yapan nadir ustalardan. Bu zamanda böyle usta bulmak zor. birkaç foto ekleyelim. 9 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2020 111.000 km olduk. Yarısı uzun yolda olmak üzere 10 bin km sonra yağ durumumuz. 5-30’a devam. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2020 Metin Akbal yazdı: 15 bin bakimim geldi benimde. Ben 10 binciyim Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Ağustos 2020 Paylaş 15 Ağustos 2020 Ben 10 binciyim [emoji4] Opel motoruna 15 bin diyorlarsa Mazda ya 20 binde yapmak lazım bakımı [emoji16] Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2020 Metin Akbal yazdı: Opel motoruna 15 bin diyorlarsa Mazda ya 20 binde yapmak lazım bakımı Demesine diyor da 10 bin olunca bir şeyler batıyor bana. Değiştirmeden rahat ediyorum bi ara 7-8 binde yağ değiştiriyordum. Bu forumda 20-25 binleri okuyunca 10 bine çektim ? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2020 Bugün 10bim km sonra polen filtresini değişeyim dedim. Geçenlerde klima veya sıcağı açınca tıkır tıkır bir şeyin pervaneye sürtme sesi gelmeye başladı. Tavsiye ile fanı sıcakta 2-3dk en hızlıda çalıştırınca ses kesildi. Muhtemelen altta videodaki pervaneye yaptak veya kağıt takılmıştı. Süpürge ile çektirdim. Pervanedeki köpük parçasını temizledim. Blue print marka filtre kullandım. Torpido altında olduğu için belim de ağrıdı. O bölgeye sırt üstü yatarak girmek zor. çıkan filtreler Son hali pervane 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Eylül 2020 Yazar Paylaş 8 Eylül 2020 Mini stepne kılıfı alıp sabitledik 5 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Eylül 2020 Paylaş 9 Eylül 2020 Pandzot nasıl olacak?Bunun bagaj fenaymış. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts