İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Manuel Vites ve Şanzıman Problemleri

Tamer Cevher

Recommended Posts

Emre Candan

Ford'ların genel özelliği, vitesler kemiklidir, kışın ilk 3 dakika çok sert olur ve geri vitesler direk geçmez genel de, önce 3 ve 5. vitese takıp sonra geriye takın, çok daha rahat geçer. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çınar Muslu

Merhaba. Aracımı vites boşta birakmistim. Sabah calistirdim birinci vitese geçmedi. Sonra farkettim ki sadece 3-4 viteslere geçiyor. Ustamı aradım vites halatı kopmustur dedi. Arac 10 dk kadar çalıştıktan sonra biraz daha sert bir şekilde tekrar denedim bu sefer zorda olsa geçti. Motor ısındıkça vites geçişleri rahatliyor. Her sabah aynı sorunla karşılaşıyorum. Daha önce böyle sorun yaşayan varmı. Düşünceleriniz nedir?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şanzıman yağınızın değişim süreci çoktan geçmiş. Acil değişim.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Şanzıman yağını bildik ve kaliteli bir yağ ile değiştirin. soğuk havalarda yağın donmasından dolayı vitesleriniz geçmiyor yada zor geçiyor zaten şanzıman ısındıktan sonra vites geçişlerinin rahatladığını belirtmişsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çınar Muslu

Şanzıman yağınızın değişim süreci çoktan geçmiş. Acil değişim.

Bende sorunu yağdan kaynaklı düşünmüştüm. Hafta sonu sanayi yolu göründü. Teşekkürler

Şanzıman yağını bildik ve kaliteli bir yağ ile değiştirin. soğuk havalarda yağın donmasından dolayı vitesleriniz geçmiyor yada zor geçiyor zaten şanzıman ısındıktan sonra vites geçişlerinin rahatladığını belirtmişsiniz.

FiEstalar için önerilen bi yağ markası varmı Teşekkürler
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Bende sorunu yağdan kaynaklı düşünmüştüm. Hafta sonu sanayi yolu göründü. Teşekkürler

FiEstalar için önerilen bi yağ markası varmı Teşekkürler

Castrol iyi gider, aslında değiştirmek bile kafidir.

Yorum bağlantısı
Çınar Muslu

Castrol iyi gider, aslında değiştirmek bile kafidir.

teşekkür ederim.
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yigit Özdal

İnternetten vites topuzu alıcam çok büyük fakat bunun için içerden küçültme yapmam lazım mı sadece topuzu değiştirmek yeterli olur mu

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İnternetten vites topuzu alıcam çok büyük fakat bunun için içerden küçültme yapmam lazım mı sadece topuzu değiştirmek yeterli olur mu

Kısalsın istiyorsanız vites kolu kesilecek. Bazı topuzlar yüksek bile kalabilir.

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Kısalsın istiyorsanız vites kolu kesilecek. Bazı topuzlar yüksek bile kalabilir.

malzeme gelsin öyle kesiyim o zaman
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

malzeme gelsin öyle kesiyim o zaman

Kesmek kolay da diş açılması lazım veya ortasından kısalması istenen kadar bölümü kesilecek dişlerin olduğu uç tarafı tekrar kaynakla falan birleştirilecek..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
yakup coşkun

küçük vites topuzu tak aşagıya iniyor zaten ;) 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Aslanoğlu

Merhaba aracım 2007 tdci comfort sorunum ise vites kolu sabah ilk calistirmadan yaklasik 10 dakika sonra cok sertleşiyor geçişlerde problem yok şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

özellikle soğuk havalarda benim fiestada aynı sorun oluyor yağdandır diye pek takmadım

Yorum bağlantısı
Mehmet Aslanoğlu

Aynen bir donem gecmisti havalar ısınmıştı ısınmısştı bugünlerde tekrar sertlesti yag derken şanzıman yağı mı?

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

evet şanzuman yağı değiştirip faydasını görenleri okumuştum forumda

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Yanlis anlamadiysam arabayi calistiriyordiginizda vites kolu normal ama gittikten yaklasik bir 10dk sonra (isininca) sertlesiyor. Tam tersi olur genelde (isininca yumusar) bir yere kadar normaldir de bunu ilk kez duydum

100bin'li km'lerde şanzıman yağı değişimi şart. Atlamayın derim.

Manuel sanzimanin yagi ömürlük  degilmiydi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Aslanoğlu

Aracim 118 binde bir arkadasima sprdum simdi vites halati olabilir dedi sizce olabilirmi

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/246548-%C5%9Fanz%C4%B1man-ya%C4%9F%C4%B1-manuel/

Bu konuda konusulmus. Bence de hic bir yag ömürlük degildir ama daha cok Caglar abinin cevaplarina bakarak anladigim: sorun olmadigi sürece manuel sanziman yagini degistirmek gereksiz.

Baskı balata değişince yağda değişiyor ya, problem yoksa tekrar dokunmayın diye onu kast etmiş olabilir.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çetin Kefal

Merhabalar aracımda triger motor turbosu hava akışmetresi enjektör akü kızdırma bujileri değişti.Şimdi ise vitesler zor geçiyor.Bazen geri vitese hareketsiz halde atmama rağmen sanki debriyaja tam basmıyormuş gibi gıck sesi çıkıyor.Viteslere gecirmeye çalıştığımda da aynı şekilde tam debriyaja basmamış gibi vites kolu kırılacakmışcasına zor geciriyorum hatta arabayı stop ettirip vitesi geçirerek tekrar çalıştırıyorum.Kavramada çekmede yol tutuşda sorun yok viteslerdeki zorlanma sılon zamanlarda sıklaşti bazen kuş gibi hafif de olabiliyor.Sorun hakkında bilgi ve yönlendirmenizi rica ederim.Tşk.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Vites halatları-baskı balata-şanzıman yağı, bunlara baktırın, diğer işlerden triger değişimi sorun çıkarabilir, bunun için motor kulağı sökülüp işlem yapılıyor,bu esnada motor şanzıman yana yatar, vites halatları gerilmiş ayarı bozulmuş olabilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çetin Kefal

Ali bey mrb triger degisiminden alti ay sonra biyle bir problem yasiyorum.Baska bir sorum olacak ilk etapta sanziman yagini kontrol ettisem.Bunu sanzimanciya mi goturmekiyim her yag degisim yeri yapabilir mi . Tşk

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...