İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Manuel Vites ve Şanzıman Problemleri

Tamer Cevher

Recommended Posts

Önder Özcan

Yağ çubuğu ölçümüdür sanırım. Mesela çubukta görülen iz, max. - min. arasına gelmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Abdullah Bulut
1 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Yağ çubuğu ölçümüdür sanırım. Mesela çubukta görülen iz, max. - min. arasına gelmiş olabilir.

aynen öyle dediğiniz gibi hocam yağı ilk doldurdurğumdaki çubuğun seviyesi ve sonra kontrol ettigimde ki seviyeden yola çıktım. ortalama yüzde 50 ye denk geliyor . ayrıca 6 ayda 7-8 bin km yol yaptım.

Ayrıca duman renginde ise aracimi başka bir arkadaş kullandı devirli bir şekilde bende arkadan başka bi araçla takip sirasinda  gözlemledim. 

turbo mili konusunda ; bilgisine güvendiğim bir abime sordum . doğrudur dedi turbo milinde böyle bir durum olabileceğini söyledi .

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
12 dakika önce, Abdullah Bulut yazdı:

turbo mili konusunda ; bilgisine güvendiğim bir abime sordum . doğrudur dedi turbo milinde böyle bir durum olabileceğini söyledi .

Değişimi veya onarımı yapılacak parça bu..

https://www.ebay.com/itm/Ford-Fiesta-Fusion-1-4-TDCI-50KW-Cartridge-core-CHRA-turbo-2S6Q-6K682-AB-AC-AD/202044760390?hash=item2f0ace6146:g:pU4AAOSw23lZq5uF

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
6 saat önce, Abdullah Bulut yazdı:

aynen öyle dediğiniz gibi hocam yağı ilk doldurdurğumdaki çubuğun seviyesi ve sonra kontrol ettigimde ki seviyeden yola çıktım. ortalama yüzde 50 ye denk geliyor . ayrıca 6 ayda 7-8 bin km yol yaptım.

Aracınız yağ yakmıyor.. 

Yağ çubuğunun seviye çizgilerinin üst ve alt çizgisi arasındaki mesafe 700-800 gram yağa tekabül eder.. 

8 bin km'de bunun yarısı kadar yağı her araç yakar.. 

Anlattığınıza göre aracınızın yağı da 400 gram ancak eksilmiş.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

turbo mili yağ kaçırabilir doğrudur da onun sonuçları çok daha vahim olur burda böylerahat rahat yazı yazamasınız o derece :) ölçümdeki yağ seviyesi farkı da 200 bin tl lik sıfır arabada da aynıdır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Bulut
On 18.04.2018 at 22:45, Çağlar Bayur yazdı:

turbo mili yağ kaçırabilir doğrudur da onun sonuçları çok daha vahim olur burda böylerahat rahat yazı yazamasınız o derece :) ölçümdeki yağ seviyesi farkı da 200 bin tl lik sıfır arabada da aynıdır

en fazla sifir turbo aliriz o  zaman hocam :) daha ötesinde olmaz sanirim turbo ile alakalı. bosch servisinde müsait bi zamanda enjektör ve turbo durumunu ölçecek ler bakalım durum ne olacak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
19 saat önce, Abdullah Bulut yazdı:

enjektör ve turbo durumunu ölçecek ler

haberleri bekleriz ölçüm sonrası

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
en fazla sifir turbo aliriz o  zaman hocam [emoji4] daha ötesinde olmaz sanirim turbo ile alakalı. bosch servisinde müsait bi zamanda enjektör ve turbo durumunu ölçecek ler bakalım durum ne olacak.
Merak ettim nasıl bir ölçümmüş, bende gideyim bari.
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

enjektörü söküp makinaya bağlıyorlar, starta bas o ölçer raporu verir :D

turboyu makineye bağlayıp balansına bakacaklar, kanatçıklar sağlamsa buna bakılır, sıkıntı varsa yenisi alınır

al sana bakacakları şey :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sürüş sırasında fazla ses ve titreşim var, check-up yaptırmak lazım.
Yorum bağlantısı
Abdullah Bulut
22 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

enjektörü söküp makinaya bağlıyorlar, starta bas o ölçer raporu verir :D

turboyu makineye bağlayıp balansına bakacaklar, kanatçıklar sağlamsa buna bakılır, sıkıntı varsa yenisi alınır

al sana bakacakları şey :)

gitmeye gerek yok mu diyorsunuz yani ? yada daha farklı bir çözüm tavsiyeniz varmidir ? 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yok canım, gitmeniz lazım, enjektörü bağlayacağımız makina evde olsa keşke :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Abdullah Bulut

Kısa bir aradan sonra merhabalar , sorun çözüldü :) aracı sattım arkadaşlar , alan arkadaş tamirci . ben enjektör ve turbo bakımı yapacağını söyledi .galiba çok fazla bir masraf gitmeyecekki arabama talibli çıktı.  ben de çok fazla araba ile oynamamak için aracı sattım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Bulut
22 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

kaçak güreş haaa, alan düşünsün yani....

Yoo bence gayet güzel bir alışveriş oldu ,sanırım ki arabada çok fazla bir problem olmadığı için arabaya talibli oldu :) tamircinin bile bile lades diyeceğini hiç sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
7 dakika önce, Abdullah Bulut yazdı:

Yoo bence gayet güzel bir alışveriş oldu ,sanırım ki arabada çok fazla bir problem olmadığı için arabaya talibli oldu :) tamircinin bile bile lades diyeceğini hiç sanmıyorum.

Olaya vakıf birisi olduğu için almıştır. Hayırlı olsun alana da satana da 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
9 dakika önce, Abdullah Bulut yazdı:

bir dakika, adam zaten tamirciymiş, onu atlamışım, bu durumda baktıki önemsiz...... durum anlaşıldı :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bazen işler plana uymaz alan zararla oturabilir, siz nakite kavuştunuz o önemli hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Turbo mu kırıyoruz. Çok severim. Alan usta inş vicdanlidir da sonraki sahibi ihale sahibi olmaz

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yağmur Yılmaz
(düzenlendi)

kayseriden merhabalar 2008 fiesta collection aracimin sol taraftan 3 ve 4 vitesler de 2.500 deviri görünce zirilti sesi var ne yaptıysak çözemediler yardimci olursanız sevinirim herkese iyi gunler

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Diğer viteslerde yapmadığından emin misiniz.

3 ve 4. vites demişsiniz.. Demekki hıza bağlı değil devire bağlı.. Ama bu durumda diğer viteslerde yada boştayken de yapmalıydı.. 

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Aynı ses bende de var. Tam 2500 devirde başlıyor. Umarım sorunu çözünce sebebini paylaşırsınız. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...