İçeriğe Yönlendir

Ev Alma Danışması

Ali Darbaz

Ev alma seçeneği   

86 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

kim diyor onu?

10 sene önce fiyatını bildiğim konutların bugün ilanlarına baktım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

10 sene önce fiyatını bildiğim konutların bugün ilanlarına baktım

10 sene önce 20 yaşında ise olabilir, 10 sene önce 5-10 yaşında ise olmaz, hangi mahalle bişi denicem?

Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

son 10 senedir istanbulda konut fiyatları dolar bazında neredeyse artmadı.

Ocak ayında 3300 e aldığım evimin 2 üstü satılık. 4700 istiyor. Maraş gibi bir yerde 5 ayda 1500  artmışsa İstanbul da nasıl artmıyor bilemedim. Ha dolar değil de altın bazında bakarsak ucuzladı bile.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

son 10 senedir istanbulda konut fiyatları dolar bazında neredeyse artmadı. Belki %20-25 diyebiliriz. Hem de

dolardaki enflasyonu saymadan bunu söylüyorum. 

2015’lere kadar bir ev yapımı başlamasından bitene kadar 3-4 kere el değiştirir, müthiş rant olurdu. 2015’te bu durum pik yaptı. Artık topraktan alma diye bir pek kalmadı. Küçük mahalle parsellerinde nispeten devam etti ama azalarak devam etti. 

400 bin dolarlık ev 1.5 milyon dolar oldu ne artmadı?

Bu evi 450 bin dolara anlaşmıştım pandemi başında

https://www.remax.com.tr/portfoy/P76352708

(havuzu olmayanı)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Göktürk yazdı:

400 bin dolarlık ev 1.5 milyon dolar oldu ne artmadı?

Bu evi 450 bin dolara anlaşmıştım pandemi başında

https://www.remax.com.tr/portfoy/P76352708

(havuzu olmayanı)

maşallah hocam Allah daha çok versin derler ya aynı o hesap :)

İstanbulda zaten havuz kadar gereksiz birşey olamaz 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Kira ödememek harika bir şey sırf bunun için bile ev alınır

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Mankal yazdı:

Ocak ayında 3300 e aldığım evimin 2 üstü satılık. 4700 istiyor. Maraş gibi bir yerde 5 ayda 1500  artmışsa İstanbul da nasıl artmıyor bilemedim. Ha dolar değil de altın bazında bakarsak ucuzladı bile.

istanbul emlak fiyatı artan şehirler listesinde ilk sıralarda değil zaten. geçinmek çok zor. gelir dağılımı çok bozuk. bu da konut fiyatlarını çok değişken yapıyor.

Çağlar Bayur yazdı:

10 sene önce 20 yaşında ise olabilir, 10 sene önce 5-10 yaşında ise olmaz, hangi mahalle bişi denicem?

hesabı bahçeşehir, bayrampaşa, ferahevler, tuzla, ümraniye, üsküdar'da bildiğim evlere göre yapmıştım. o dönem bu işlerin içindeydik :) şimdi siz sorunca chatgpt'ye sordum.

stanbul'da 2+1 ve 3+1 standart dairelerin dolar bazındaki fiyatları, son 10 yılda dalgalı bir seyir izlemiştir. Bu dönemde ekonomik gelişmeler, döviz kurları, inşaat maliyetleri ve arz-talep dengesi gibi faktörler fiyatları etkilemiştir.

2015–2018: Düşüş Dönemi

2016 yılında İstanbul'da konutların metrekare fiyatı yaklaşık 1.460 dolar seviyesindeydi. Ancak 2018 sonrası ekonomik dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle fiyatlar düşüşe geçti. 2019'da metrekare fiyatları 1.000 dolar seviyelerine kadar geriledi. Memurlar.net

2021–2023: Hızlı Artış

2021'den itibaren konut fiyatları dolar bazında yeniden yükselişe geçti. 2023 Mayıs ayında İstanbul'da metrekare fiyatı 1.800 dolara ulaştı. Ekonomim+112BiN+1

2024: Düşüş Eğilimi

2024 yılında İstanbul'da konut fiyatları dolar bazında düşüş trendine girdi. Nisan 2024 itibarıyla metrekare fiyatı 1.429 dolara kadar geriledi. Evmar.com.tr+1Habertürk+1Evmar.com.tr+212BiN+2Ekonomim+2

2025: Kısmi Toparlanma

2025'in ilk çeyreğinde İstanbul'da metrekare fiyatı 1.687 dolara yükseldi. Habertürk

Özet

Son 10 yılda İstanbul'da konut fiyatları dolar bazında 1.000 dolar seviyelerinden 1.800 dolara kadar yükselmiş, ardından 1.400 dolar seviyelerine gerilemiş ve 2025 itibarıyla 1.687 dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu dalgalanmalar, ekonomik koşullar, döviz kurları ve inşaat maliyetleri gibi çeşitli faktörlerden etkilenmiştir.

Bu veriler, İstanbul'da konut yatırımı yapmayı düşünenler için önemli bir referans olabilir. Ancak, yatırım kararları almadan önce güncel piyasa analizleri ve uzman görüşleri dikkate alınmalıdır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gülmez yazdı:

İki tane daire satıp bi tane evcik aldık bi anormallik maşallah yok. Ama bunu alabileydik maşallah olacaktı. 60 tane dairemiz yok bazıları gibi. Bedava kredi furyasını da kaçırdık. ayda 11bin taksitle alacaktım bunu..

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Gülmez yazdı:

En güzel havuz arkadaşının havuzudur. :)

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Evin kredisini kapatınca ipotek kaldırdığımızda tekrar tapu işlemi yapmak gerekir mi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Evin kredisini kapatınca ipotek kaldırdığımızda tekrar tapu işlemi yapmak gerekir mi. 

Ben yaptım o işi bi kere erken kapadım. özel acayip birşey gerekmedi ama bankadan tabi bi yazı vb gitti çok zor bir iş değildi. Tapuya haliyle işleniyor ama birçok şey elektronik. O evi sattım işte 3 sene önce. 2013 te almıştım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

bazı bankalar kendisi yazı gönderiyor. Bazısı elden size yazı veriyor bunu tapuya götürüyorsunuz ipotek kalkıyor

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Göktürk yazdı:

İki tane daire satıp bi tane evcik aldık bi anormallik maşallah yok. Ama bunu alabileydik maşallah olacaktı. 60 tane dairemiz yok bazıları gibi. Bedava kredi furyasını da kaçırdık. ayda 11bin taksitle alacaktım bunu..

60 daire deyince aklıma sadece çağlar bayur geliyor nedense :)

Allah herkese daha çok versin kimsenin malında gözümüz yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İstanbul'da metrekare fiyatı 1.687 dolara yükseldi. Habertürk

kaynak ta yani :rofl: istanbul 450 km ye 280 km bir saha , bir caddenin biri tarafı diğerinin x10 katı olan yerde yuvarlama ve kendisinden menkul site haberini kıstas almam, ben 4 yılda usdx3 ü gördüm kafi. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

chatgpt'ye sordum.

kopya zeka yazılanlara bakarak 2024 te de ev/  araba satışları azaldı diyebilir mesela, halbuki öyle bir şey olmadı tabi ki

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...