İçeriğe Yönlendir

Apple'a Geçiş

Furkan Sumer

Recommended Posts

Metin Akbal
Vahim olan ne var bu konuda alırken vergi vermeden mi alıyoruz yooo o zaman yanlış olan ne?
Yanlış olan şu bir kamyon patates karşılığında 1 ayfon :)

Önemli olan ne kadar çok şeye sahip olmak mı ne kadar az şeye ihtiyaç duymak mı.

Bu benim nazarımda cezamı da yerim kuralları da çiğnerim gibi birşey.

Bizim için ithalat mı önemli ihracat mı.

Bir yanda zevklerimiz diğer yanda menfaatimiz.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bulduğum m51 çok iyi idi. 3500tl’ye inmişti bugün. 3-4 sene kullanılacak telefon. Hanım bu iphone ile teknolojiye doyarsa bi dahakine uygun bütçeli almak istiyorum. Bu kadar paralara bence de gerek yok. Parası olan alsın tabi bir şey diyemem. Ama hanımda saat de var. Bu sefer 2 sene sonra o çöp olacaktı. Dedim bir kere daha alalım. Eğer eskisi gibi fiyatlar göremezsek bundan sonra hepimiz uygun telefona yöneleceğiz. 

samsung bize akıcı kullanım olarak senede 1150tl’ye gelecekti. İp11 ise senelik 1900. Zorlarsak fazladan 1 sene daha kullanırız. 2025’e kadar hanıma telefon yok :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Fatih Keskin yazdı:

Vahim olan ne var bu konuda alırken vergi vermeden mi alıyoruz yooo o zaman yanlış olan ne?

Bir başkan kolay olunmuyor, iPhone takaslı Uno var 😊

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Bir başkan kolay olunmuyor, iPhone takaslı Uno var [emoji4]

Uno severim ama karbüratör lü olacak
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Fatih Keskin yazdı:

Uno severim ama karbüratör lü olacak

Neyse 12 kullanmaya daha var 😅

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

12 biraz çalışsın rüştünü ispatlasın alacağım bende. İt gibi 24 saat çalışıyor isem en prestijli telefonu almak hakkım.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

12 biraz çalışsın rüştünü ispatlasın alacağım bende. İt gibi 24 saat çalışıyor isem en prestijli telefonu almak hakkım.

Koyacaksın land anahtarı ile masaya. Üfff. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

İnsanımızın tam hali bu videoda...

Gülüp geçiyorsunuz ama Türk insanının durumu aynen bu..

Mesela benim S7 nin yapamadığı ama ip11 in yaptığı ne var ?

Yani ben S7 ile neyi yapamıyorum da bir yenisine ihtiyaç duyuyorum?

Çok şükür kendi arsa içinde evim var, arabam var, iyi bir işim ve gelirim var.

Eğer almak istersem çok rahatlıkla bir telefona 10k para verebilirim.

Ama benim nazarımda mesele birşey almak değildir, az şeye ihtiyaç duymaktır.

S7 her ihtiyacınmı giderirken fazla para ödemek bana göre israf.

Haa bu israfı savunmak için kendine türlü bahaneler bulan, buna gerçekten ihtiyacı olduğuna kendini inandıranlar oldukça Apple bize 30k ya da telefon satar...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Öner Kurukuz yazdı:

Mesela benim S7 nin yapamadığı ama ip11 in yaptığı ne var

garson ilk servisi yapmıyor samsunga

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Öner Kurukuz yazdı:

İnsanımızın tam hali bu videoda...

Gülüp geçiyorsunuz ama Türk insanının durumu aynen bu..

Mesela benim S7 nin yapamadığı ama ip11 in yaptığı ne var ?

Yani ben S7 ile neyi yapamıyorum da bir yenisine ihtiyaç duyuyorum?

Çok şükür kendi arsa içinde evim var, arabam var, iyi bir işim ve gelirim var.

Eğer almak istersem çok rahatlıkla bir telefona 10k para verebilirim.

Ama benim nazarımda mesele birşey almak değildir, az şeye ihtiyaç duymaktır.

S7 her ihtiyacınmı giderirken fazla para ödemek bana göre israf.

Haa bu israfı savunmak için kendine türlü bahaneler bulan, buna gerçekten ihtiyacı olduğuna kendini inandıranlar oldukça Apple bize 30k ya da telefon satar...

focus 2 nin yapamadığı ama focus 3 ün yaptığı ne var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Fatih Keskin yazdı:

focus 2 nin yapamadığı ama focus 3 ün yaptığı ne var

Koltuk isitma

Serit takip ve serit yardimcisi

Carpisma önleyici sistem

Kör nokta uyarısı 

Otomatik uzun-kisa far

6. Vites

Hiz limitleme

Ön cam ısıtma 

Bunlarin bir kismi guvenlik bir kismi konfor için var. 

Önceki aracimda bunlar yoktu,  bu aracimda var. 

Bunlardan işime yaramayan bir tek hız limitleme var,  kullanmadim ama istege gore donanim yoktu maalesef. 

Ben saydim,  sen de sayarsan memnun olurum. 

Mesela eski telefonunda yapamadigin,  ama simdiki telefonunda yapabildigin hayati onem tasiyan ne ozellik var? 

Benim düşüncem bu yonde ama forumdaki cogunun zoruna gitmiş belli ki? 

Madem bu kadar paraniz var da ekonomiden neden sikayet ediyorsunuz anlamadim? 

Çağlar Bayur yazdı:

garson ilk servisi yapmıyor samsunga

Yapmasin?  Bunun ne zararini gordun su ana kadar? 

Ben zaten telefonu alinca root atiyorum,  zaten guncelleme almiyor bunu yapinca. 

O nedenle telefonum hala ilk gunku gibi hızlı. Yavaslama olmadi. 

Telefona gelen guncellemeler elinizdeki cihazi yavaslatmak icindir. 

Apple bunun icin daha gecenlerde dunya kadar para odedi kullaniciya. 

Ben zaten guncelleme yapmiyorum. 

Varsin samsung guncelleme vermesin.  Dert degil. 

Dedigim gibi,  "neye ihtiyaciniz oldugu" onemli. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Yapmasin?  Bunun ne zararini gordun su ana kadar? 
Ben zaten telefonu alinca root atiyorum,  zaten guncelleme almiyor bunu yapinca. 
O nedenle telefonum hala ilk gunku gibi hızlı. Yavaslama olmadi. 
Telefona gelen guncellemeler elinizdeki cihazi yavaslatmak icindir. 
Apple bunun icin daha gecenlerde dunya kadar para odedi kullaniciya. 

Ben zaten guncelleme yapmiyorum. 
Varsin samsung guncelleme vermesin.  Dert degil. 
Dedigim gibi,  "neye ihtiyaciniz oldugu" onemli. 
Konuştuğunuz şeylerin tek bir cevabı var : tercih.
Herkes aynı şeyi istemek ve yapmak zorunda değil. Her insan isteklerini farklı yollar ile karşılıyor.
Siz söylediğiniz gibi kullanıyorsunuz, ben root yapmıyorum kesinlikle. Bu tercih meselesi. İki tarafında bu yönden birbirini yermeye hakkı yok bence.
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Cihat Küçükay yazdı:

Konuştuğunuz şeylerin tek bir cevabı var : tercih.
Herkes aynı şeyi istemek ve yapmak zorunda değil. Her insan isteklerini farklı yollar ile karşılıyor.
Siz söylediğiniz gibi kullanıyorsunuz, ben root yapmıyorum kesinlikle. Bu tercih meselesi. İki tarafında bu yönden birbirini yermeye hakkı yok bence.

Doğrudur. 

Zaten benim anlatmak istediğim şey de bu. 

Sadece "tercih" ediyorlar,  ama sanki buna ihtiyaclari varmis düşüncesine inandiriyorlar kendilerini. 

Bunu kabullenemiyor olmari tuhaf. 

Bana gore savurganlik,  israf, ulke ekonomisine vurulan bir neşter,  baskalarina gore "tercih".

Vatanda 26.000 tl ye iphone kalmamış,  hepsi satılmış. Ayni adam ikinci el araba fiyatindan yakiniyor. Ulke ekonomisinden yakiniyor. 

Bilmiyor ki kendi de buna sebep oluyor. 

Neyse milletin cebine birsey diyemem de ulke ekonomisi olarak bana da ucu dokunduğu icin aciklama ihtiyaci hissettim. 

Bunu şöyle düşünün. 

Babasiniz,  evin gelirini giderini kontrol etmek sizin isiniz ama cocuklardan 2 si bilincli qlisveris yaparken biri ihtiyac fazlasi para odeyip duruyor. 

Evin ekonomisini sarsiyor. 

Tepkinizi cok merak ediyorum. :)

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Öner Kurukuz yazdı:

Doğrudur. 

Sadece "tercih" ediyorlar,  ama sanki buna ihtiyaclari varmis düşüncesine inandiriyorlar kendilerini. 

Bana gore savurganlik,  israf, ulke ekonomisine vurulan bir neşter,  baskalarina gore "tercih".

Vatanda 26.000 tl ye iphone kalmamış,  hepsi satılmış. Ayni adam ikinci el araba fiyatindan yakiniyor. Ulke ekonomisinden yakiniyor. 

Neyse milletin cebine birsey diyemem de ulke ekonomisi olarak bana da ucu dokunduğu icin aciklama ihtiyaci hissettim. 

Bunu şöyle düşünün. 

Babasiniz,  evin gelirini giderini kontrol etmek sizin isiniz ama cocuklardan 2 si bilincli qlisveris yaparken biri ihtiyac fazlasi para odeyip duruyor. 

o araç için yazdığın özelliklerin hiç biri elzem değil yalnızca kendini kandırıyorsun yani çoğuna ihtiyacın yok 

bundan önceki telefonum huaveyin çok eski modeli idi açık konuşayaımmı param vardı aldım ihtiyaç olmasına hiç gerek yok merak ettim aldım yani geçen sene land rover kullanıyordum sıkıldım sattım ihtiyacımın olması önemli değildi hatta araziye bile girmedim hiç benim hayat felsefem yarına çıkmaya garantimizin olmadığını düşünerek yaşamak 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
(düzenlendi)
Öner Kurukuz yazdı:

Doğrudur. 

Bunu şöyle düşünün. 

Maaşını kendi kazanıp harcadığı sürece sıkıntı yok 😎

Dediğim gibi, bu tercih meselesi, paranızı har vurup harman savurmakta, harcamayıp biriktirmekte tercih meselesi. Her tercihin bir sonucu vardır ve sonuçlarına katlanmanız gerekir. Yani tercihlerinizin bedelini ödersiniz.

Ben de hiç bir zaman amiral gemisi bir telefon almadım, çünkü o kadar özelliğe ihtiyaç duymadım. Ama sizin gibi de yapmadım. Ben teknoloji meraklısı bir bireyim. Ona göre ihtiyaçlarım var. Kullandığım her teknolojik aleti de ona göre seçerim. En az 6 ay araştırırım, fayda-zarar skalası yaparım. Bu skalaya göre maliyet hesabı yaparım. Sonunda hesaplarım bana uygun çıkarsa alırım. Bunu eminim bu forumdaki herkes (altında Land Rover olan bile) yapıyordur.

Vatanda 26.000 TL'ye Iphone kalmamış diyorsunuz, doğrudur. Çünkü onların da müşterisi var, belki siz ya da ben değiliz ama var. Adamın parası var ve son teknolojiyi satın almak gibi bir takıntısı ve/veya özgürlüğü var. Bunu kullanıyor. Aynı adamın ekonomik sıkıntı varken, üstüne bir de bu arkadaş bundan yakınıyorken bu satın almayı yapması sadece şımarıklık olur. Bu da onu bağlar, geneli değil.

Ekonomi tüketim ister evet, ama tüketimi geçecek şekilde üretim yapmıyorsanız hazırdan yiyorsunuz demektir. Covid pandemisi haricinde en büyük sorunumuz bu, üretip sattığımızdan fazla harcıyoruz. Bundan dolayı dışa bağımlıyız. Kendi kullandığımız ürünlerin üretimini kendimiz yapmadığımız sürece bu böyle devam edecek.

Biraz baş ağrıttım ama kusura bakmayın.

tarihinde Cihat Küçükay tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Cihat Küçükay yazdı:

Maaşını kendi kazanıp harcadığı sürece sıkıntı yok 😎

Dediğim gibi, bu tercih meselesi, paranızı har vurup harman savurmakta, harcamayıp biriktirmekte tercih meselesi. Her tercihin bir sonucu vardır ve sonuçlarına katlanmanız gerekir. Yani tercihlerinizin bedelini ödersiniz.

Ben de hiç bir zaman amiral gemisi bir telefon almadım, çünkü o kadar özelliğe ihtiyaç duymadım. Ama sizin gibi de yapmadım. Ben teknoloji meraklısı bir bireyim. Ona göre ihtiyaçlarım var. Kullandığım her teknolojik aleti de ona göre seçerim. En az 6 ay araştırırım, fayda-zarar skalası yaparım. Bu skalaya göre maliyet hesabı yaparım. Sonunda hesaplarım bana uygun çıkarsa alırım. Bunu eminim bu forumdaki herkes (altında Land Rover olan bile) yapıyordur.

Vatanda 26.000 TL'ye Iphone kalmamış diyorsunuz, doğrudur. Çünkü onların da müşterisi var, belki siz ya da ben değiliz ama var. Adamın parası var ve son teknolojiyi satın almak gibi bir takıntısı ve/veya özgürlüğü var. Bunu kullanıyor. Aynı adamın ekonomik sıkıntı varken, üstüne bir de bu arkadaş bundan yakınıyorken bu satın almayı yapması sadece şımarıklık olur. Bu da onu bağlar, geneli değil.

Ekonomi tüketim ister evet, ama tüketimi geçecek şekilde üretim yapmıyorsanız hazırdan yiyorsunuz demektir. Covid pandemisi haricinde en büyük sorunumuz bu, üretip sattığımızdan fazla harcıyoruz. Bundan dolayı dışa bağımlıyız. Kendi kullandığımız ürünlerin üretimini kendimiz yapmadığımız sürece bu böyle devam edecek.

Biraz baş ağrıttım ama kusura bakmayın.

Şimdi King e ( @Servet Aydın )soralım niye passat a biniyorsun diye hatta biraz daha ileriye gidelin niye skoda superb almadın diyelim bakalım ne cevap verecek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Şimdi King e ( [mention=13526]Servet Aydın[/mention] )soralım niye passat a biniyorsun diye hatta biraz daha ileriye gidelin niye skoda superb almadın diyelim bakalım ne cevap verecek.
Superb almamak gerçekten büyük kayıp...
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Konu uzamış. Ama aslından sapmış. Kimisi telefonu sadece ihtiyaç için alır, kimisi baktığında gözüne hoş gelsin diye alır, kimisi dokunduğunda hissiyatı güzel olsun diye alır. Bunu çoğaltabiliriz. Buna kimse de karışamaz. İnsanların hakları doğrultusunda yaptığı şeyleri eleştitmek dikte etmektir. Bir adım sonrası ise onu aşağılamaktır. Ülkemizde siyasi arenanın gündelik hayata yansımasında çokça karşılaşıyoruz. Bu doğru değil. Tercihlere saygı duymak zorundayız. Sizler devlet yöneticisi olsanız belkide kurdan dolayı da olsa pahalı telefonların ülkede satışını yasaklayacaksınız. Bunun mantıklı açıklaması olamaz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şimdi yine taşlar gelecektir ama.. :)

Iphone 7 almıştım. 4-5 yıl oldu her halde. 

Hiç format atmadan, aldığım günkü performansı ile 4-5 yıldır çalışan ilk telefonum bu. Ayrıca appstore daha güvenli geliyor bana. Tüm geçmişim ve geleceğim o telefon üstünde kayıtlı. Güven hissi bu sayılan hislerin hepsinden daha önemli benim için. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Konu uzamış. Ama aslından sapmış. Kimisi telefonu sadece ihtiyaç için alır, kimisi baktığında gözüne hoş gelsin diye alır, kimisi dokunduğunda hissiyatı güzel olsun diye alır. Bunu çoğaltabiliriz. Buna kimse de karışamaz. İnsanların hakları doğrultusunda yaptığı şeyleri eleştirmek dikte etmektir. Bir adım sonrası ise onu aşağılamaktır. 

Evet, olay tam olarak bu. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

İpad aldık kızıma, ekran kalitesi ve yazılım çok güzel. 32GB hafızaya rağmen yeterli. Fotoğrafçılar özellikle apple ürünlerini seviyor çünkü ekrandaki renkler kalibre(miş) . 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

@Furkan Sumer yok artık. Direkt orijinal muamelesi yapmış :)

bende ilk nesil airpods var. Birkaç haftadır sol kulaklık 15dk sonra bağlantıyı kesiyor. Şarjı var. Sıfırladım ama çözemedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

Bu kulakliklari taa haziranda siparis etmistim. O zaman ayfonum yoktu.. 

Ses kalitesi konusunda asla taviz vermedi. Tek kulakta 50dk kadar film izledim. Low battery uyarisi verdi.

Her bir kulak birbirini eşliyor, açıp  kapatiyor.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bende ilk nesil airpods var. Birkaç haftadır sol kulaklık 15dk sonra bağlantıyı kesiyor. Şarjı var. Sıfırladım ama çözemedim

Kopma, dogrudan bekleme moduysa sıkıntı yok, ama bisey izlerken dinlerken kopuyosa bi resetleme vs gerekir. 

Xiaomi buds kullanirken iki bt cihazi goruyordu, ya da sizin dediginiz gibi beklemeye aliyodu kendini. Youtube’dan baktim sifirladim sonra hic bi sikinti yasamadim.

Galiba bu tip cihazlarda bt ayarinin arka planda calismasi lazim. Dediginiz durumu cok cesitli kulakliklarda yasadim. Baglanirken ve baglanti keserken inanilmaz israr eden Piranha markasını biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Furkan Sumer yazdı:

Bu kulakliklari taa haziranda siparis etmistim. O zaman ayfonum yoktu.. 

Ses kalitesi konusunda asla taviz vermedi. Tek kulakta 50dk kadar film izledim. Low battery uyarisi verdi.

Her bir kulak birbirini eşliyor, açıp  kapatiyor.

Kopma, dogrudan bekleme moduysa sıkıntı yok, ama bisey izlerken dinlerken kopuyosa bi resetleme vs gerekir. 

Xiaomi buds kullanirken iki bt cihazi goruyordu, ya da sizin dediginiz gibi beklemeye aliyodu kendini. Youtube’dan baktim sifirladim sonra hic bi sikinti yasamadim.

Direkt kopuyor. Bağlantılardan unut dedim olmadı. Kutudan resetledim olmadı. Sinir bozuyor. Hele telefonla konuşurken kesilirse telefon o an ahizeye geçiyor otomatik olarak. O daha da sinir bozucu. Sağda sıkıntı yok da sol sıkıntı. Bi süre sonra düzeliyor ama problem. Bunlar tamir oluyor mu acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...