Oğuzkan Işık 2 Mayıs 2021 Paylaş 2 Mayıs 2021 Kaç gündür canım istiyordu fakat fırsat bulamamıştım. Tariflerde kalsın istedim. Buyrun sofraya 🙂 Tavuk kanat ve butları sosladım önce. 2 çay kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı yoğurt 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı el yapımı domates salçası Dağ Kekik Karabiber Pul biber Sıvı yağ Tuz 2 3 saat dolapta sosu çekmesini beklettim. Şimdiden özürlerimi diliyorum 🙂 Pişmiş halini kalırsa yükleyeceğim 🙂 11 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2021 Ayhan Asil yazdı: Beni öldürün. Öldürün beni. Nasip olurda görüşürsek sana güzel bir mangal yakacağım Ayhan abim 4 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 2 Mayıs 2021 Paylaş 2 Mayıs 2021 bazı arkadaşların yatacak yerle ilgili sıkıntı yaşayacakları tahmin ediliyor. 😊 5 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2021 Haluk Şentürk yazdı: bazı arkadaşların yatacak yerle ilgili sıkıntı yaşayacakları tahmin ediliyor. 😊 Valla bilerek iftar vakti gibi attım hocam 😄 tok bakın diye. 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Mayıs 2021 Paylaş 2 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Valla bilerek iftar vakti gibi attım hocam 😄 tok bakın diye. Yine de yatacak yer işi riske girmiştir haberin ola Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2021 Murat Sahın yazdı: Yine de yatacak yer işi riske girmiştir haberin ola Daha kaç kere davet etmem gerekiyor 🤷♂️🤦♂️😄 1 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 2 Mayıs 2021 Paylaş 2 Mayıs 2021 Döküm tavayı önceden ısıtıyor musun?Not:Göz hakkım saklıdır Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 Mayıs 2021 Paylaş 2 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Daha kaç kere davet etmem gerekiyor 🤷♂️🤦♂️😄 Anlaştığımız gibi, kapanma bitsin sonra yaparız güzel bir şeyler. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2021 Köksal Yılmaz yazdı: Döküm tavayı önceden ısıtıyor musun? Not:Göz hakkım saklıdır Tarifin yapılışı olsun bu mesajda. Köksal abi cevizden biraz büyük tereyağı attım. Eridi hafiften kızmaya başlayınca tavukların hepsini attım. Isındıkca emdikleri sosu bıraktılar. 20 25 dk kadar kısık ateşte o suyun içinde pişirdim ters düz ederek. Sonrasında suyu bir kaşıkla aldım. Ateşi yüksektip kızarttım. Altını kapattım. Sonra tavanın üstünü kapattım. 10 dk falan o şekilde bekledi. Gerçekten çok lezzetli oldu. Pekmez hissedilir diye düşünmüştüm ama hissedilmedi. Çok lezzetli oldu çok beğendik. Mutlaka tatmanızı tavsiye ederim. Not : göz hakkın bende inşallah hep birlikte yeriz. Murat Sahın yazdı: Anlaştığımız gibi, kapanma bitsin sonra yaparız güzel bir şeyler. İnşallah abi 2 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 2 Mayıs 2021 Paylaş 2 Mayıs 2021 (düzenlendi) Afiyet olsun. Bunun biraz daha büyüğü bende de var. Kırmızı et denemedim ama balık ve tavuğa ayrı bir lezzet veriyor bu tava.. Sizin tarifi en yakın zamanda deneyeceğim. 2 Mayıs 2021 tarihinde Fırat Önal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2021 Fırat Önal yazdı: Afiyet olsun. Bunun biraz daha büyüğü bende de var. Kırmızı et denemedim ama balık ve tavuğa ayrı bir lezzet veriyor bu tava.. Sizin tarifi en yakın zamanda deneyeceğim. Teşekkürler. Çünkü döküm tava ısıyı direk veriyor. Kırmızı et denerken mühürleyecekseniz eğer her çevirmede tavanın farklı bir yerine koymanızı öneririm. Kaldırdığınız yer ile boşta kalan yerler arasında ısı farkı oluyor çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 2 Mayıs 2021 Paylaş 2 Mayıs 2021 dökümde tavuk denemedim ama kırmızı et ve balık çok güzel oluyor gerçekten. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 2 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2021 Mehmet Cihat yazdı: dökümde tavuk denemedim ama kırmızı et ve balık çok güzel oluyor gerçekten. Haftaya bir kırmızı et deneyelim öyleyse 🥳🙂 Tavuğu deneyin mutlaka. Katılıyorum gerçekten lezzet katıyor. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Kaç gündür canım istiyordu fakat fırsat bulamamıştım. Tariflerde kalsın istedim. Buyrun sofraya 🙂 Tavuk kanat ve butları sosladım önce. 2 çay kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı yoğurt 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı el yapımı domates salçası Dağ Kekik Karabiber Pul biber Sıvı yağ Tuz 2 3 saat dolapta sosu çekmesini beklettim. Şimdiden özürlerimi diliyorum 🙂 Pişmiş halini kalırsa yükleyeceğim 🙂 Yapmayın kardeşim böyle şakalar yapmayın ya Beni gaza getiriyorsunuz hergün tarif paylaştıracaksınız burada Carşamba günü sarımsaklı pilav paylaşayım da görün siz İsmine aldanmayın enfes bir lezzet. Afiyet olsun 😤 1 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 3 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2021 (düzenlendi) Arif Aykın yazdı: Yapmayın kardeşim böyle şakalar yapmayın ya Beni gaza getiriyorsunuz hergün tarif paylaştıracaksınız burada Carşamba günü sarımsaklı pilav paylaşayım da görün siz İsmine aldanmayın enfes bir lezzet. Afiyet olsun 😤 Herşey o kadayıfla başladı aslında.. Çok pis kapışırım vallahi tarif konusunda Paylaş paylaş, Hafta sonu yapacağım ızgara antrikotun yanına yapayım 😇 Pilavın tarifini detaylıca ver lütfen abi 3 Mayıs 2021 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Herşey o kadayıfla başladı aslında.. Çok pis kapışırım vallahi tarif konusunda Paylaş paylaş, Hafta sonu yapacağım ızgara antrikotun yanına yapayım 😇 Pilavın tarifini detaylıca ver lütfen abi Tavuk suyuyla yapılıyor normalde ama et suyu da olur sen bilirsin Şifa kaynağı resmen salma tekniğiyle yapılıyor. Ömür şef masterchef te yapmıştı. 2 bardak pirinç ( kaç kişi olduğuna göre değişir 1 su bardağıyla da yapabilirsin malzemeleri yarıya düşürerek) 30 diş sarımsak 3 Su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı sirke (ben kendi yaptığım cennet hurması (trabzon) sirkesi kullandım ) tuz, şeker (1 çay-tatlı kaşığı) Ben tavuk suyu için but veya göğüs kullanarak haşlıyorum onlardan kullanıyorum onları da o günkü yemekte değerlendiriyorum. Pirinçleri 10 dk sıcak suda bekletelim. Tavuksuyunu ocağa alalım içerisine sarımsak,sirke,tuz, şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Başka tavada tereyağını yakalım kapkara olmayacak sarı rengi gidecek sadece ve kaynayan tavuksuyuna tereyağını ekleyelim. Pirinci tereyağından sonra tavuksuyuna ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. 15 dk sonra suyunu çektiğinde altını kapatıp 20-25 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 3 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2021 Arif Aykın yazdı: Tavuk suyuyla yapılıyor normalde ama et suyu da olur sen bilirsin Şifa kaynağı resmen salma tekniğiyle yapılıyor. Ömür şef masterchef te yapmıştı. 2 bardak pirinç ( kaç kişi olduğuna göre değişir 1 su bardağıyla da yapabilirsin malzemeleri yarıya düşürerek) 30 diş sarımsak 3 Su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı sirke (ben kendi yaptığım cennet hurması (trabzon) sirkesi kullandım ) tuz, şeker (1 çay-tatlı kaşığı) Ben tavuk suyu için but veya göğüs kullanarak haşlıyorum onlardan kullanıyorum onları da o günkü yemekte değerlendiriyorum. Pirinçleri 10 dk sıcak suda bekletelim. Tavuksuyunu ocağa alalım içerisine sarımsak,sirke,tuz, şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Başka tavada tereyağını yakalım kapkara olmayacak sarı rengi gidecek sadece ve kaynayan tavuksuyuna tereyağını ekleyelim. Pirinci tereyağından sonra tavuksuyuna ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. 15 dk sonra suyunu çektiğinde altını kapatıp 20-25 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. 30 diş sarımsaktan sonrasını okumadım 😱😄😄 Sarımsakları bütün mü atıyoruz? Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 pekmezTavuk ızgaraya bal koyuyorum. Gayet güzel oluyor onu da dene derim. Bende pekmezi denerim [emoji16] Tavuk suyuyla yapılıyor normalde ama et suyu da olur sen bilirsin [emoji4] Şifa kaynağı resmen salma tekniğiyle yapılıyor. Ömür şef masterchef te yapmıştı. 2 bardak pirinç ( kaç kişi olduğuna göre değişir 1 su bardağıyla da yapabilirsin malzemeleri yarıya düşürerek) 30 diş sarımsak 3 Su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı sirke (ben kendi yaptığım cennet hurması (trabzon) sirkesi kullandım [emoji3] ) tuz, şeker (1 çay-tatlı kaşığı) Ben tavuk suyu için but veya göğüs kullanarak haşlıyorum onlardan kullanıyorum onları da o günkü yemekte değerlendiriyorum. Pirinçleri 10 dk sıcak suda bekletelim. Tavuksuyunu ocağa alalım içerisine sarımsak,sirke,tuz, şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Başka tavada tereyağını yakalım kapkara olmayacak sarı rengi gidecek sadece ve kaynayan tavuksuyuna tereyağını ekleyelim. Pirinci tereyağından sonra tavuksuyuna ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. 15 dk sonra suyunu çektiğinde altını kapatıp 20-25 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. [emoji3] Bunu yazdım kenara haftasonu denerim artık 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 3 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2021 Ercüment Yıldırım yazdı: Tavuk ızgaraya bal koyuyorum. İnşallah haftaya mangalda deneyeceğim balı Ercüment abi. Hardal falan da giriyor sanırım balla beraber Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Ellerine sağlık. Tava döküm mü? yoksa üzeri granit kaplama mı? Marka model nedir birde? Döküm hastalığı varda üzerine afiyet Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 3 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2021 Fatih Evcin yazdı: Ellerine sağlık. Tava döküm mü? yoksa üzeri granit kaplama mı? Marka model nedir birde? Döküm hastalığı varda üzerine afiyet Teşekkürler abi. Üzeri granit kaplama içi alüminyum döküm. Taç marka. Nasip olursa Lava'nın gerçek döküm tavalarından alacağım bir tane Kampanya denk gelirse paslaşalım😄 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 İnşallah haftaya mangalda deneyeceğim balı Ercüment abi. Hardal falan da giriyor sanırım balla beraberAynen hardalda giriyor ama ben sevmediğim için kullanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Bende Lava'nın has döküm tavası var. Emin olun, yüksek ateşte kızdıktan sonra, o tereyağı duşuna gerek kalmıyor. 😎 1 Yorum bağlantısı
Barış Özarslan 3 Mayıs 2021 Paylaş 3 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Kaç gündür canım istiyordu fakat fırsat bulamamıştım. Tariflerde kalsın istedim. Buyrun sofraya 🙂 Tavuk kanat ve butları sosladım önce. 2 çay kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı yoğurt 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı el yapımı domates salçası Dağ Kekik Karabiber Pul biber Sıvı yağ Tuz 2 3 saat dolapta sosu çekmesini beklettim. Şimdiden özürlerimi diliyorum 🙂 Pişmiş halini kalırsa yükleyeceğim 🙂 Bir daha ki sefere arkalı önlü ikişer kesik atın içine işlesin hepsi derisinde kalıyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts