İçeriğe Yönlendir

Döküm Tavada Tavuk Izgara


Oğuzkan Erışık

Recommended Posts

Oğuzkan Erışık

Kaç gündür canım istiyordu fakat fırsat bulamamıştım. Tariflerde kalsın istedim. Buyrun sofraya 🙂

Tavuk kanat ve butları sosladım önce. 

2 çay kaşığı pekmez

2 yemek kaşığı yoğurt

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı el yapımı domates salçası

Dağ Kekik

Karabiber

Pul biber

Sıvı yağ

Tuz

2 3 saat dolapta sosu çekmesini beklettim. 

Şimdiden özürlerimi diliyorum 🙂

IMG_20210502_162700.jpg

IMG_20210502_191051.jpg

 Pişmiş halini kalırsa yükleyeceğim 🙂

  • Beğen 11
Mesajın linki
Ayhan Asil

Beni öldürün. Öldürün beni.



  • Mutlu 4
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Ayhan Asil yazdı:

Beni öldürün. Öldürün beni.


 

Nasip olurda görüşürsek sana güzel bir mangal yakacağım Ayhan abim

IMG_20210502_194928.jpg

  • Beğen 4
Mesajın linki
Haluk Şentürk

bazı arkadaşların yatacak yerle ilgili sıkıntı yaşayacakları tahmin ediliyor. 😊

  • Beğen 5
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Haluk Şentürk yazdı:

bazı arkadaşların yatacak yerle ilgili sıkıntı yaşayacakları tahmin ediliyor. 😊

Valla bilerek iftar vakti gibi attım hocam 😄 tok bakın diye. 

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Mesajın linki
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Valla bilerek iftar vakti gibi attım hocam 😄 tok bakın diye. 

Yine de yatacak yer işi riske girmiştir haberin ola :D 

Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Yine de yatacak yer işi riske girmiştir haberin ola :D 

Daha kaç kere davet etmem gerekiyor 🤷‍♂️🤦‍♂️😄

  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Mesajın linki
Köksal Yılmaz

Döküm tavayı önceden ısıtıyor musun?

Not:Göz hakkım saklıdır default_smile.png

Mesajın linki
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Daha kaç kere davet etmem gerekiyor 🤷‍♂️🤦‍♂️😄

Anlaştığımız gibi, kapanma bitsin sonra yaparız güzel bir şeyler. :) 

  • Beğen 1
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Köksal Yılmaz yazdı:

Döküm tavayı önceden ısıtıyor musun?

Not:Göz hakkım saklıdır default_smile.png
 

Tarifin yapılışı olsun bu mesajda.

Köksal abi cevizden biraz büyük tereyağı attım. 

Eridi hafiften kızmaya başlayınca tavukların hepsini attım. Isındıkca emdikleri sosu bıraktılar. 20 25 dk kadar kısık ateşte o suyun içinde pişirdim ters düz ederek. 

Sonrasında suyu bir kaşıkla aldım. Ateşi yüksektip kızarttım. Altını kapattım. Sonra tavanın üstünü kapattım. 10 dk falan o şekilde bekledi. 

Gerçekten çok lezzetli oldu. Pekmez hissedilir diye düşünmüştüm ama hissedilmedi. Çok lezzetli oldu çok beğendik. Mutlaka tatmanızı tavsiye ederim. 

Not : göz hakkın bende inşallah hep birlikte yeriz. 

Murat Sahın yazdı:

Anlaştığımız gibi, kapanma bitsin sonra yaparız güzel bir şeyler. :) 

İnşallah abi

  • Beğen 2
Mesajın linki
Fırat Önal
(düzenlendi)

Afiyet olsun. Bunun biraz daha büyüğü bende de var. Kırmızı et denemedim ama balık ve tavuğa ayrı bir lezzet veriyor bu tava.. Sizin tarifi en yakın zamanda deneyeceğim.

tarihinde Fırat Önal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Fırat Önal yazdı:

Afiyet olsun. Bunun biraz daha büyüğü bende de var. Kırmızı et denemedim ama balık ve tavuğa ayrı bir lezzet veriyor bu tava.. Sizin tarifi en yakın zamanda deneyeceğim.

Teşekkürler. 

Çünkü döküm tava ısıyı direk veriyor. 

Kırmızı et denerken mühürleyecekseniz eğer her çevirmede tavanın farklı bir yerine koymanızı öneririm. Kaldırdığınız yer ile boşta kalan yerler arasında ısı farkı oluyor çünkü.

  • Beğen 1
Mesajın linki
Mehmet Cihat

dökümde tavuk denemedim ama kırmızı et ve balık çok güzel oluyor gerçekten. 

  • Beğen 1
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Mehmet Cihat yazdı:

dökümde tavuk denemedim ama kırmızı et ve balık çok güzel oluyor gerçekten. 

Haftaya bir kırmızı et deneyelim öyleyse 🥳🙂

Tavuğu deneyin mutlaka. 

Katılıyorum gerçekten lezzet katıyor. 

Mesajın linki
Arif Aykın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kaç gündür canım istiyordu fakat fırsat bulamamıştım. Tariflerde kalsın istedim. Buyrun sofraya 🙂

Tavuk kanat ve butları sosladım önce. 

2 çay kaşığı pekmez

2 yemek kaşığı yoğurt

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı el yapımı domates salçası

Dağ Kekik

Karabiber

Pul biber

Sıvı yağ

Tuz

2 3 saat dolapta sosu çekmesini beklettim. 

Şimdiden özürlerimi diliyorum 🙂

 

 Pişmiş halini kalırsa yükleyeceğim 🙂

 

Yapmayın kardeşim böyle şakalar yapmayın ya :) Beni gaza getiriyorsunuz hergün tarif paylaştıracaksınız burada  :D Carşamba günü sarımsaklı pilav paylaşayım da görün siz :D  İsmine aldanmayın enfes bir lezzet.

 

Afiyet olsun 😤

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
(düzenlendi)
Arif Aykın yazdı:

 

Yapmayın kardeşim böyle şakalar yapmayın ya :) Beni gaza getiriyorsunuz hergün tarif paylaştıracaksınız burada  :D Carşamba günü sarımsaklı pilav paylaşayım da görün siz :D  İsmine aldanmayın enfes bir lezzet.

 

Afiyet olsun 😤

Herşey o kadayıfla başladı aslında.. :D 

Çok pis kapışırım vallahi tarif konusunda :D 

Paylaş paylaş, Hafta sonu yapacağım ızgara antrikotun yanına yapayım 😇

Pilavın tarifini detaylıca ver lütfen abi :) 

 

tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Mesajın linki
Arif Aykın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Herşey o kadayıfla başladı aslında.. :D 

Çok pis kapışırım vallahi tarif konusunda :D 

Paylaş paylaş, Hafta sonu yapacağım ızgara antrikotun yanına yapayım 😇

Pilavın tarifini detaylıca ver lütfen abi :) 

 

Tavuk suyuyla yapılıyor normalde ama et suyu da olur sen bilirsin :) Şifa kaynağı resmen salma tekniğiyle yapılıyor. Ömür şef masterchef te yapmıştı.

 

2 bardak pirinç ( kaç kişi olduğuna göre değişir 1 su bardağıyla da yapabilirsin malzemeleri yarıya düşürerek)

30 diş sarımsak

3 Su bardağı tavuk suyu

2 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı sirke (ben kendi yaptığım cennet hurması (trabzon) sirkesi kullandım :D )

tuz, şeker (1 çay-tatlı kaşığı) 

 

Ben tavuk suyu için but veya göğüs kullanarak haşlıyorum onlardan kullanıyorum onları da o günkü yemekte değerlendiriyorum.

 

Pirinçleri 10 dk sıcak suda bekletelim.

Tavuksuyunu ocağa alalım içerisine sarımsak,sirke,tuz, şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.

Başka tavada tereyağını yakalım kapkara olmayacak sarı rengi gidecek sadece ve kaynayan tavuksuyuna tereyağını ekleyelim.

Pirinci tereyağından sonra tavuksuyuna ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.  15 dk sonra suyunu çektiğinde altını kapatıp 20-25 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. :D 

 

 

  • Teşekkür 1
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Arif Aykın yazdı:

Tavuk suyuyla yapılıyor normalde ama et suyu da olur sen bilirsin :) Şifa kaynağı resmen salma tekniğiyle yapılıyor. Ömür şef masterchef te yapmıştı.

 

2 bardak pirinç ( kaç kişi olduğuna göre değişir 1 su bardağıyla da yapabilirsin malzemeleri yarıya düşürerek)

30 diş sarımsak

3 Su bardağı tavuk suyu

2 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı sirke (ben kendi yaptığım cennet hurması (trabzon) sirkesi kullandım :D )

tuz, şeker (1 çay-tatlı kaşığı) 

 

Ben tavuk suyu için but veya göğüs kullanarak haşlıyorum onlardan kullanıyorum onları da o günkü yemekte değerlendiriyorum.

 

Pirinçleri 10 dk sıcak suda bekletelim.

Tavuksuyunu ocağa alalım içerisine sarımsak,sirke,tuz, şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.

Başka tavada tereyağını yakalım kapkara olmayacak sarı rengi gidecek sadece ve kaynayan tavuksuyuna tereyağını ekleyelim.

Pirinci tereyağından sonra tavuksuyuna ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.  15 dk sonra suyunu çektiğinde altını kapatıp 20-25 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun. :D 

 

 

30 diş sarımsaktan sonrasını okumadım 😱😄😄

Sarımsakları bütün mü atıyoruz? 

Mesajın linki
Ercüment Yıldırım



pekmez


Tavuk ızgaraya bal koyuyorum. Gayet güzel oluyor onu da dene derim. Bende pekmezi denerim
Tavuk suyuyla yapılıyor normalde ama et suyu da olur sen bilirsin  Şifa kaynağı resmen salma tekniğiyle yapılıyor. Ömür şef masterchef te yapmıştı.
 
2 bardak pirinç ( kaç kişi olduğuna göre değişir 1 su bardağıyla da yapabilirsin malzemeleri yarıya düşürerek)
30 diş sarımsak
3 Su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı sirke (ben kendi yaptığım cennet hurması (trabzon) sirkesi kullandım  )
tuz, şeker (1 çay-tatlı kaşığı) 
 
Ben tavuk suyu için but veya göğüs kullanarak haşlıyorum onlardan kullanıyorum onları da o günkü yemekte değerlendiriyorum.
 
Pirinçleri 10 dk sıcak suda bekletelim.
Tavuksuyunu ocağa alalım içerisine sarımsak,sirke,tuz, şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
Başka tavada tereyağını yakalım kapkara olmayacak sarı rengi gidecek sadece ve kaynayan tavuksuyuna tereyağını ekleyelim.
Pirinci tereyağından sonra tavuksuyuna ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.  15 dk sonra suyunu çektiğinde altını kapatıp 20-25 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.  
 
 
Bunu yazdım kenara haftasonu denerim artık
  • Beğen 1
Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Ercüment Yıldırım yazdı:

Tavuk ızgaraya bal koyuyorum.

İnşallah haftaya mangalda deneyeceğim balı Ercüment abi. Hardal falan da giriyor sanırım balla beraber

Mesajın linki
Fatih Evcin

Ellerine sağlık.

Tava döküm mü? yoksa üzeri granit kaplama mı?

Marka model nedir birde? Döküm hastalığı varda üzerine afiyet :) 

Mesajın linki
Oğuzkan Erışık
Fatih Evcin yazdı:

Ellerine sağlık.

Tava döküm mü? yoksa üzeri granit kaplama mı?

Marka model nedir birde? Döküm hastalığı varda üzerine afiyet :) 

Teşekkürler abi. 

Üzeri granit kaplama içi alüminyum döküm.

Taç marka.

Nasip olursa Lava'nın gerçek döküm tavalarından alacağım bir tane :) Kampanya denk gelirse paslaşalım😄

Mesajın linki
Ercüment Yıldırım
İnşallah haftaya mangalda deneyeceğim balı Ercüment abi. Hardal falan da giriyor sanırım balla beraber
Aynen hardalda giriyor ama ben sevmediğim için kullanmıyorum.
  • Beğen 1
Mesajın linki
Cihat Küçükay

Bende Lava'nın has döküm tavası var. Emin olun, yüksek ateşte kızdıktan sonra, o tereyağı duşuna gerek kalmıyor. 😎

  • Beğen 1
Mesajın linki
Barış Özarslan
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kaç gündür canım istiyordu fakat fırsat bulamamıştım. Tariflerde kalsın istedim. Buyrun sofraya 🙂

Tavuk kanat ve butları sosladım önce. 

2 çay kaşığı pekmez

2 yemek kaşığı yoğurt

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı el yapımı domates salçası

Dağ Kekik

Karabiber

Pul biber

Sıvı yağ

Tuz

2 3 saat dolapta sosu çekmesini beklettim. 

Şimdiden özürlerimi diliyorum 🙂

IMG_20210502_162700.jpg

IMG_20210502_191051.jpg

 Pişmiş halini kalırsa yükleyeceğim 🙂

Bir daha ki sefere arkalı önlü ikişer kesik atın içine işlesin  :) hepsi derisinde kalıyor 

Mesajın linki
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...