İçeriğe Yönlendir

Döküm Tavada Tavuk Izgara


Oğuzkan Erışık

Recommended Posts

Arif Aykın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Zehirli ve zehirsizi nasıl ayırt ediyorsun abi ?

Zehirli olup olmadığı şöyle anlaşılıyor. Kanlıca yani melki mantarı böyle turuncu bir şapkası vardı. Şapkasından tutarak sap kısmını bıçak ile kestiğinde içerisinde kırmızı turuncu şeklinde süt akıyorsa zehirsiz mantardır. Fakat aynı mantarın içerisinden süt beyazı süt çıkar biz yemeyiz fakat tüketenler bulunuyor. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

 

Kanlıca mantarı böyle turuncumsu küf rengi vs olur. Etten lezzetli vallaha. Yumurtalı kavrulur, sobada mangalda ateşte kozlenir. Zehirli olmaz bu.

 

images?q=tbn:ANd9GcTM7PMJiPPLGD1JxsnxTGA

 

 

 

Kuzu göbeği'nden mi bahsediyoruz kilosu 200 lira :) Şu aralar çıkmış olması lazım ama yine yağmur yağmadı.

İlk baharda mı olur bu kanlıca ? Çorum'da var mı toplanacak yer ?

Hayır yerimi yapmaya falan çalışmıyorum 😅😅

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

 

Kanlıca mantarı böyle turuncumsu küf rengi vs olur. Etten lezzetli vallaha. Yumurtalı kavrulur, sobada mangalda ateşte kozlenir. Zehirli olmaz bu.

 

images?q=tbn:ANd9GcTM7PMJiPPLGD1JxsnxTGA

 

 

 

Kuzu göbeği'nden mi bahsediyoruz kilosu 200 lira :) Şu aralar çıkmış olması lazım ama yine yağmur yağmadı.

Yumurtalı hiç tüketmedim abi, daha çok yemeği yapılır sote şeklinde ve kızartması tüketilir. Bizde birde bunun gözlemesi yapılır ki EFSANE :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Arif Aykın yazdı:

Zehirli olup olmadığı şöyle anlaşılıyor. Kanlıca yani melki mantarı böyle turuncu bir şapkası vardı. Şapkasından tutarak sap kısmını bıçak ile kestiğinde içerisinde kırmızı turuncu şeklinde süt akıyorsa zehirsiz mantardır. Fakat aynı mantarın içerisinden süt beyazı süt çıkar biz yemeyiz fakat tüketenler bulunuyor. 

Turuncu şapkalı içinden turuncu süt akan bütün mantarlar zehirsizdir diye düşünüp yiyebilir miyiz ?

Arif Aykın yazdı:

Bizde birde bunun gözlemesi yapılır ki EFSANE

Yeni bir tarif geliyor :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bu da ebişke / tohumluca mantarı. Bölgeye göre adı değişir. Kızartması bildiğiniz beyaz etten daha lezzetlidir. Aynı zamanda böreği mükemmel olur.

 

044.jpg

 

 

Oğuzkan Erışık yazdı:

Turuncu şapkalı içinden turuncu süt akan bütün mantarlar zehirsizdir diye düşünüp yiyebilir miyiz ?

Yeni bir tarif geliyor :D 

Hayır öyle yaparsan allah rahmet eylesin :D 

 

İsteyene gelir canım sıkıntı yok köstekli saate bakar :D 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Psikolojikmen zehirlendim[emoji32]
Bu nasil bi goruntu yaa[emoji54]
O mantar felaket faydalı. Ilaç sektöründe kullanılıyor yemekten hariç [emoji16]
İlk baharda mı olur bu kanlıca ? Çorum'da var mı toplanacak yer ?
Hayır yerimi yapmaya falan çalışmıyorum [emoji28][emoji28]
Ekim Kasım gibi yağmur yağip peşine güneş açacak. Camlık meşelik ormanda olur :)

Amasya Boyabat Osmancık Kargı vs oluyor.

İzmit Çenedağda da oluyormuş kardeşim teyzem falan gitti toplamaya :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Alpay Sumer yazdı:

Psikolojikmen zehirlendim😨

Bu nasil bi goruntu yaa😯

Sen hiç yemedin herhal :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Yumurtalı hiç tüketmedim abi, daha çok yemeği yapılır sote şeklinde ve kızartması tüketilir. Bizde birde bunun gözlemesi yapılır ki EFSANE [emoji3] 
Sulu yemeği yapılır yumurtalı tüketilir aynı kavurmalı yumurta gibi [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Metin Akbal yazdı:

O mantar felaket faydalı. Ilaç sektöründe kullanılıyor yemekten hariç emoji16.png

Bi kere bana uff bak bu en lezzrtlisi deyip yedirdiler.. Dilim uyustu, aha dil felci oldum dedim ama kimse anlamadi. Almiim ben saol 😂

Arif Aykın yazdı:

Sen hiç yemedin herhal :D 

Yediklerim var.. bazilarini seviyorum. ama hepsini degil.

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Arif Aykın yazdı:

Bu da ebişke / tohumluca mantarı. Bölgeye göre adı değişir. Kızartması bildiğiniz beyaz etten daha lezzetlidir. Aynı zamanda böreği mükemmel olur.

 

044.jpg

 

 

Hayır öyle yaparsan allah rahmet eylesin :D 

 

İsteyene gelir canım sıkıntı yok köstekli saate bakar :D 

Satılık köstekli var astra j takaslı :D 

  • Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Döküm Tava kovalayan arkadaşlar, belki işinize yarar. Ben de uzun zaman önce yine bimden lava kare döküm Tava almıştım. Şu pandemi günlerinde evde mangal tadını bir nebze olsun aratmıyor. Yalnız dumanı biraz yoğun oluyor ve pişirme işlemi bittikten sonra yerleri de silmek gerekiyor.
Bime sık geliyor bu döküm tavalar, takip etmek gerek.809e47f925a49ad6a188e857a0af8a99.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Erdal Aydın yazdı:

Döküm Tava kovalayan arkadaşlar, belki işinize yarar. Ben de uzun zaman önce yine bimden lava kare döküm Tava almıştım. Şu pandemi günlerinde evde mangal tadını bir nebze olsun aratmıyor. Yalnız dumanı biraz yoğun oluyor ve pişirme işlemi bittikten sonra yerleri de silmek gerekiyor.
Bime sık geliyor bu döküm tavalar, takip etmek gerek.809e47f925a49ad6a188e857a0af8a99.jpg

Teşekkürler.

Çok ta küçük değilmiş. Alınabilir.

Ben mecbur balkonda tüpte yapıyorum tezgahtaki ocak elektrikli.

Aslında Odun ateşinde kullanmak için almak istiyorum ben.

 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Metin Akbal yazdı:

 

Kanlıca mantarı böyle turuncumsu küf rengi vs olur. Etten lezzetli vallaha. Yumurtalı kavrulur, sobada mangalda ateşte kozlenir. Zehirli olmaz bu.

 

images?q=tbn:ANd9GcTM7PMJiPPLGD1JxsnxTGA

 

 

 

Kuzu göbeği'nden mi bahsediyoruz kilosu 200 lira :) Şu aralar çıkmış olması lazım ama yine yağmur yağmadı.

Yok değil Metin bey. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Ne pekmezi ve pekmez olaya ne katıyor ? Hiç denemedim duymadım !

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Hamit inan yazdı:

Ne pekmezi ve pekmez olaya ne katıyor ? Hiç denemedim duymadım !

Üzüm pekmezi. Kararında atmak lazım. Fazla atınca dışı elma şekerine dönüyor. 

Güzel bir lezzet veriyor denemenizi tavsiye ederim. Ama pekmezi 2 çay kaşığından fazla atmayın ben suçlu duruma düşmeyim :)

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Oğuzkan Erışık yazdı:

Üzüm pekmezi. Kararında atmak lazım. Fazla atınca dışı elma şekerine dönüyor. 

Güzel bir lezzet veriyor denemenizi tavsiye ederim. Ama pekmezi 2 çay kaşığından fazla atmayın ben suçlu duruma düşmeyim :)

 

ilk fırsatta deneyeceğim sağolasın :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Masterchef te falanda pekmez koyuyorlardı kanatlı hayvanların alayına :)

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Metin Akbal yazdı:

Masterchef te falanda pekmez koyuyorlardı kanatlı hayvanların alayına :)

Pekmez biraz daha çabuk pişiriyor galiba abi. Pekmezsiz yaptığım zaman geç pişiyor hep :D 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Oğuzkan Erışık yazdı:

Üzüm pekmezi. Kararında atmak lazım. Fazla atınca dışı elma şekerine dönüyor. 

Güzel bir lezzet veriyor denemenizi tavsiye ederim. Ama pekmezi 2 çay kaşığından fazla atmayın ben suçlu duruma düşmeyim :)

 

Keçi boynuzu pekmezi dene bir de. Kokusu başka oluyor

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tahir İlter yazdı:

Keçi boynuzu pekmezi dene bir de. Kokusu başka oluyor

Deneyim Tahir hocam teşekkürler :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Oğuzkan Erışık yazdı:

Pekmez biraz daha çabuk pişiriyor galiba abi. Pekmezsiz yaptığım zaman geç pişiyor hep :D 

Yumurta sürüldü hamurun kızarması gibi Pekmezinde deriyi Kızartmaya etkisi olabilir. Pekmez konan tavuğa kesin Limon ile Zeytinyağı da koymak gerek hem pekmezin keskin reyhasını alır hem tatlar birbirine güzel karışır. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Çağrı Alaf yazdı:

Yumurta sürüldü hamurun kızarması gibi Pekmezinde deriyi Kızartmaya etkisi olabilir. Pekmez konan tavuğa kesin Limon ile Zeytinyağı da koymak gerek hem pekmezin keskin reyhasını alır hem tatlar birbirine güzel karışır. 

Muhtemelen o etki ile kızartıyor. Ama az koyduğunda bir olumsuzluk yok. Ne zeytinyağı ne limon koydum keskinlik yoktu :) 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Oğuzkan Erışık yazdı:

Muhtemelen o etki ile kızartıyor. Ama az koyduğunda bir olumsuzluk yok. Ne zeytinyağı ne limon koydum keskinlik yoktu :)

Muhtemelen az koyduğundan dolayı abi :) Ben her Pirzolaya bir çay kaşığı kadar ekliyorum büyük yemeklerde 2-3 yemek kaşığı döküyorum totalde bir yanlışlığa mahal vermesin diye pekmezi çözmek için limon ve zeytinyağı koyuyorum. Az koyulduğunda elbet buna pek gerek yok ama limon suyu da şahane oluyor deneyin derim ^^ Tavuk Tava yapıyorsanız yanında ki Domates - Soğan - Biberde tavuk sosundan nasipleniyor suyu tam batırıp çocuğun ağzına vermelik oluyor :D 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...