İçeriğe Yönlendir

Ev Yapımı CafeLatte - Cappuccino

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Fatih Sarıkaya yazdı:

Contanın orası müsait.

Benim kız benden çok kullanıyor. Temizlerken dikkat etmiyor. Dün kendime kahve yaparken fark ettim. Contayı çıkarıp iyice temizledim.

Aslında kahvenin üstüne koyulan metal ince aparattan kullanıyordum. O temiz tutuyor da yanlışlıkla çöpe gitti. Akşam bi bakayım ama ben o kısmı her kullanımdan sonra ıslak peçeteyle siliyorum. Kuruyunca da fırçayla üstünden geçiyorum

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

tavsiyeyi alalım o halde :)

https://amzn.eu/d/aNe8R5E 

Amazon seversin😂 tek cezveli var mı bilmiyorum. Evdeki bozulsa direkt alırım bu makineden. Kendi su haznesi var. Içersine kahveyi koyunca suyu açılı vaziyette veriyor ve hem karıştırıyor hem daha iyi köpürmesini sağlıyor.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

içine kahve girmiyorki hocam. Sadece su ve buharı var. Nasıl küf olacak? 

Kaşığı taktığın alanda biriken kahve tortusu kalıyor. Grup başlığı içerisine kadar kahveyi geri çekiyor. Selenoid valf var o bölgeye kadar. Ev tipi içinde kullanılan puly caff ürünleri var ondan mutlaka yapın numaramı veririm özelden nasıl yapılacağını anlatırım. Çok önemli grup temizliği. Aynı zamanda portafiltre falan da aynı şekilde temizlenmesi gerekiyor puly caff ile.IMG_3984.jpeg.5f0e3e01e0cbf0f889ddf07bc6477365.jpegIMG_3992.jpeg.7d1e6f7c98c8bbc5cc81c888af1d0b2b.jpeg

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Ben makine conta ve süzgeç değişimi esnasında contayı çıkartınca bu ekipmanla ve puly caff’lı su ile fırçalayarak temizliyorum. IMG_4984.jpeg.c2636cb23bec1b7131052819f7e511a0.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aslında kahvenin üstüne koyulan metal ince aparattan kullanıyordum. O temiz tutuyor da yanlışlıkla çöpe gitti. Akşam bi bakayım ama ben o kısmı her kullanımdan sonra ıslak peçeteyle siliyorum. Kuruyunca da fırçayla üstünden geçiyorum

1 kave içcez işkenceye bak

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O aparatın adı Puck Screen. 

Resimdeki kahve makinası değil de çöpü gibi göründü bana :shok:

Bizde kahve makinasının detay temizliğini ben yapıyorum. Hanım sadece kahve artıklarının olduğu konteyneri temizler. O yüzden bende böyle bir sorun olmaz. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mahmut Yıldız
Arif Aykın yazdı:

@Cihat Küçükay olabilir abi, ben puly caff kullanıyorum temizlikte ayrıca çoğu cafelerde bu ürünü kullanıyor. Türk yapımı olanlar da var kimde gördüysem bendekini görüp test ettikten sonra attılar eski kullandıklarını. 

Benimde eve makine alasım var ama tam otomatik mi yoksa yarı otomatik öğütücülü mü alsam karar veremedim. karaca espresso bu makine kafamı karıştırıyor :) Karaca olması sadece şüphe yaratıyor fakat makine normalde aynısı farklı marka yurt dışı sitelerinde mevcut ve herkes memnun.

Ev için olan cihazlar hakkında bilginiz var mı? Mesela Puly caff şu ürününü philips 5500 serisinde kullansam sorun olur mu? Periyod nasıl olmalı? Bilginiz var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Mahmut Yıldız yazdı:

Ev için olan cihazlar hakkında bilginiz var mı? Mesela Puly caff şu ürününü philips 5500 serisinde kullansam sorun olur mu? Periyod nasıl olmalı? Bilginiz var mı?

Philips makinaları Saeco üretiyor ve temzileyici olarak CA 6704 tablet temizleyicileri kullanın diyor ama periyodu 2 ayda bir. ve ben bunu kullanıyorum. Pully caff makinanın kullanım sıklığına göre bildiğim kadarıyla haftada bir veya 2 haftada bir öneriliyor. İkisi aynı şey değilmiş gibi algılıyorum. Haftada bir periyodu, demlerken puck screen kullanılmayan manuel makinalar için olmalı, otomatik makinalar için (temizliği düzenli yapılıyorsa) 2 ayda bir bu tabletde kullanılabilir. Ama bu benim fikrim, elimde bunu destekleyen herhangi bir done yok, bunu özellikle belirteyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Mahmut Yıldız yazdı:

Ben evimde Saeco makinede puly caff ürününü kullanıyorum 100 tabletlik bendeki de memnunum herhangi bir problem yaşamıyorum ben hafta bazında kahve yapış sıklığıma göre temizlik zamanını düzenliyorum. Çok sık kahve yapıldıysa 2 hafta da bir gibi yapıyorum süreci kendim ayarlıyorum. Puly caff bu ürünleri aslında benzinliklerdeki tam otomatik makineler için üretmiş diyebiliriz. Mesela cafelerde kullanılan veya evde kullanılan kaşıklı makinelerde de tablet kullanılabiliyor fakat 2.5 gr olandan 2-3 adet kullanmak gerekiyor yoksaki yağ çözme işlemini yapamıyor. Kaşık büyüdükçe gram artıyor gibi düşünebilirsiniz. 

Ben 1 gr olandan kullanıyorum. Bu sitede uygun  şu anda ama kargo dahil mi bilmiyorum. Duruma göre hareket edersiniz. 

Cihat Küçükay yazdı:

Philips makinaları Saeco üretiyor ve temzileyici olarak CA 6704 tablet temizleyicileri kullanın diyor ama periyodu 2 ayda bir. ve ben bunu kullanıyorum. Pully caff makinanın kullanım sıklığına göre bildiğim kadarıyla haftada bir veya 2 haftada bir öneriliyor. İkisi aynı şey değilmiş gibi algılıyorum. Haftada bir periyodu, demlerken puck screen kullanılmayan manuel makinalar için olmalı, otomatik makinalar için (temizliği düzenli yapılıyorsa) 2 ayda bir bu tabletde kullanılabilir. Ama bu benim fikrim, elimde bunu destekleyen herhangi bir done yok, bunu özellikle belirteyim.

Kendi fikrim abi ama 6 adet tablete 350 tl bandında para vermektense 100 tablete vermeyi tercih ederim. Marka kendisi ürettiği (paketlettiği) ürünü satmayı tercih ediyor ve pahalı tutuyor. Belki de puly caffa ürettiriyor ☺️

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Arif Aykın yazdı:

Ben evimde Saeco makinede puly caff ürününü kullanıyorum 100 tabletlik bendeki de memnunum herhangi bir problem yaşamıyorum ben hafta bazında kahve yapış sıklığıma göre temizlik zamanını düzenliyorum. Çok sık kahve yapıldıysa 2 hafta da bir gibi yapıyorum süreci kendim ayarlıyorum. Puly caff bu ürünleri aslında benzinliklerdeki tam otomatik makineler için üretmiş diyebiliriz. Mesela cafelerde kullanılan veya evde kullanılan kaşıklı makinelerde de tablet kullanılabiliyor fakat 2.5 gr olandan 2-3 adet kullanmak gerekiyor yoksaki yağ çözme işlemini yapamıyor. Kaşık büyüdükçe gram artıyor gibi düşünebilirsiniz. 

Ben 1 gr olandan kullanıyorum. Bu sitede uygun  şu anda ama kargo dahil mi bilmiyorum. Duruma göre hareket edersiniz. 

Kendi fikrim abi ama 6 adet tablete 350 tl bandında para vermektense 100 tablete vermeyi tercih ederim. Marka kendisi ürettiği (paketlettiği) ürünü satmayı tercih ediyor ve pahalı tutuyor. Belki de puly caffa ürettiriyor ☺️

Çok güzel oldu bu, maliyeti epey azaltacak. 1 gr tabletten her temizlikte 1 adet mi kullanıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Mahmut Yıldız yazdı:

Çok güzel oldu bu, maliyeti epey azaltacak. 1 gr tabletten her temizlikte 1 adet mi kullanıyorsunuz?

Doğrudur 1 adet atıyoruz. Bende de var ama kargoya vs oradaki fiyatı geçer. Attığım siteyi değerlendirebilirsiniz. Benim makinede yaptıktan sonraki çıkan su bu şekilde. Hergün kahve yapıyorsanız yapmanız daha iyi olur. Aslında süzgeç var makinenin iç mekanizmayı dışarıya aldığınızda görürsünüz. Orada kalan kahve yağı sürekli beklemekten kuruyor bir mühlet sonra temizlikte kurtulmaz hal alacaktır. O yüzden her kahve sonrası veya 1-2 gün arayla yapmanız daha iyi olacaktır.

image.png.8f9630af1bf0884f2c0d15baa0c32f32.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Arif Aykın yazdı:

Doğrudur 1 adet atıyoruz. Bende de var ama kargoya vs oradaki fiyatı geçer. Attığım siteyi değerlendirebilirsiniz. Benim makinede yaptıktan sonraki çıkan su bu şekilde. Hergün kahve yapıyorsanız yapmanız daha iyi olur. Aslında süzgeç var makinenin iç mekanizmayı dışarıya aldığınızda görürsünüz. Orada kalan kahve yağı sürekli beklemekten kuruyor bir mühlet sonra temizlikte kurtulmaz hal alacaktır. O yüzden her kahve sonrası veya 1-2 gün arayla yapmanız daha iyi olacaktır.

Tamamdır, o siteden veya amazondan falan bakayım, uygun olanı alırım. Çok teşekkür ederim. 

Sizi bulmuşken aqua clean filtre ve kireç temizleme için muadil ürün tavsiyeniz var mı?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Mahmut Yıldız yazdı:

Tamamdır, o siteden veya amazondan falan bakayım, uygun olanı alırım. Çok teşekkür ederim. 

Sizi bulmuşken aqua clean filtre ve kireç temizleme için muadil ürün tavsiyeniz var mı?

Aqua Clean hemen biten bir şey değil kireç temizliği de arıtıcı suyu kullandıkça hemen olmaz. Ben kendime alırken size de alırım belki internet siteleriyle kargo fiyatı aynı paraya gelir ama normalde ben daha indirimli alıyorum. Kargo anlaşmam olmadığından yüksek çıkıyor olmadı size de alırım dolaptan falan gönderirim isterseniz bilmiyorum şu anda.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...